![]() |
e, mnogo mi se svidja ta opcija: online.
nekoliko ispita koji su mi bili potrebni da bih napredovala na poslu sam tako... To u Srbiji jos ne funkcionise kako treba, a mnogima koji zele da se usavrsavaju bi ustedela i vremena, i cipela. Ali to je za drugu temu... |
Wooowww.....ala se raspisaste ljudi.
Generalno, uopste mi se ne svida pravac kojim je ova tema otisla, ali mislim da se iskazala poenta..a to je da svakom je ovde drugacije "Amerika je nekome majka, a nekome maceha". Mnogo toga zavisi i od srece i ne mozemo na sve bas uticati. Vidim da su me neki ljudi i pogresno shvatili, samo zato sto sam rekao da postoje stvari koje ovde losije funkcionisu nego u Srbiji. Ja sam trenutno ovde i bolje mi je nego u Srbiji (da to odmah rastumacim). Razlog zbog kojeg mi nekada nenormalno nedostaje Srbija nije bolji internet i mobilna telefonija, nego socijalni zivot...koji ovde za ovih 5.5 meseci uopste nisam uspeo da otkrijem....ali to je vec neka druga tema. Internet je trebalo da nameste preko mesec dana i to me je maksimalno iznerviralo (ne zbog toga sto je toliko trajalo, nego zbog 10-15 poziva AT&T-u po 45 min). Od tada radi lepo..kuc,kuc,kuc :-) Razlog sto ja ovde pominjem problem sa mobilnom telefonijom nije u tome sto mi je u Srbiji bolje radilo, nego zato sto mi ovde ne radi. Osecaj mi je isti koji sam imao u srbiji sa dvojnikom devedesetih godina...i taman sam se bio toga resio (dobio digitalno 2005-e)...i sada opet isto. Kada covek treba da nazove zenu da je pita iz radnje "jel treba jos ovo ili ono da uzmem?" i vidi da nema signal u jewels u centru lakeview-a, ili moram hitno da je nazovem da nesto pitam i shvatim da za to moram 5 puta da okrenem, da bih na kraju dobio 20 sekundi price...izvinite, ali ja ne mogu da to ovde ne pomenem. To je AT&T. T-Mobile mi radi daleko bolje sto se price tice, ali njemu net crkava cesto. E sada, to je cisto moje iskustvo, ne mora biti i vase. Saveti tipa "a sto si uzeo at&t, uzmi US cellular (taj radi), uzmi ovaj, uzmi onaj..." Ja se izvinjavam, ali jednostavno ne mogu svaki dan da menjam provajdere...glupo je. Ja sam se raspitao i to dobro pre nego sto sam uzeo karticu. A pomogli su mi saveti i sa ovog foruma da odem na AT&T...ali jednostavno ja kada sam stigao u ameriku, nisam poznavao jos amere iz chicago-a. Kada sam ih upoznao, rekli su da je AT&T sranje na podrucju chicago....nisam to mogao znati. Koliko sam sve shvatio, ovde pored saveta treba ostaviti i geografsku sirinu i duzniu gde oni vaze, jer ocigledno je razlika izmedju state-ova ogromna. A evo i primer: Citat:
Jos jednu stvar koju moram dodati na pricu, a to je da su ovde ljudi zamrznuti sto se tice srbije u vremenu kada su stigli. Tako je meni kada pomislim na srbiju oktobar 2008, srdjevicu 2005, zani 2001 itd. To je sasvim normalno i prirodno. To je ono sto pamtis. Mozes svaki dan pratiti vesti odande i biti u toku, nece ti promeniti osecaj koji si imao kada si otisao. Ja sam jos na prepaid iz prostog razloga....pa ljudi ja nemam ni koga sa tog telefona da okrenem. Koji ce mi djavo 50$ mesecno da dajem.... Ja sam na prepaid planu da mogu sa at&t da pricam za 1$ dnevno koliko hocu. Posto u proseku svaki drugi dan pricam sa zenom.....to mi 15$. Pored toga nemam kreditnu istoriju, od koje mi polako vec puca film...i jos cekam 15 dana pre nego sto odem da podnosim aplikacije za kreditnu karticu...pa kud puklo da puklo. @Zana Za banke sam rekao da mi se ne svidja sto neko moze da te pokrade, a bez da ti ukrade karticu (fizicki). |
Citat:
|
Eto...ja se lepo spremila: fotografije, pet puta objasnila sta hocu i ne vredi... kako me je covek razumeo da od malo layered i duga kosa treba da je "otfikari" 15 cm meni nije jasno... pri tom mi jos nakon sto sam ga zaustavila kod prvog pramena rekao i da on moze da stane a ja da mogu da idem kod nekog drugog???????? A de bre da idem nedovrsena? Eto, kad me ne ubise u pojam ni ekonomske krize ni koje kakva sranja.... ali me kreten natera da placem (ali bukvalno) od jedanast jutros pa do pola cetiri popodne, dok me najzad ne odvedose kod drugog frizera na "opravku"... 7 godina trazim frizera u LA: isla sam na skupu i jeftinu varijantu, preporuke od prijateljica, koleginica - preporuke iz magazina... ne znam ni sta da kazem...ako neko ima dobrog neka javne, i avionsku kartu cu da platim :smrc: i ovo je ne drugi utisak, nego 55-ti... Ni H od Hollywood u frizerima ovde :no: biti ce da kurseve zavrsavaju online :;D: sa tri dana prakse.... uzas.... da sam "frizerski" razmazena jesam (sta cu kad mi je frizer u Vrscu bio odlican) ali ovo je neverovatno...
p.s. sad pisem pisamce,sa slikama before and after hihihihihi i trazim novce nazad... bas me zivo interesuje sta ce da bude :) |
Citat:
Ja sam do sada dva puta bio kod frizera, prvi put me lose osisao, drugi put me neka ukrajinka uzas osisala....zena kada me videla, poludela. Na svu srecu, musko sam, pa se kratko sisam i brzo mi naraste. Rekao sam zeni da sledeci put idem u Halo, za 45$...cisto da vidim i tu ekskluzivu od frizeraja :-) Ono sto meni nije jasno je kako to da nasi frizeri, kojih ima dobrih, ne dodju vamo. Znam neke koji su isli, ali to uvek na neke brodove... Generalno i sami saloni im deluju dosta jadno...cak i ti ekskluzivniji. Gledao sam dosta u filmovima one berberaje, slicne nasim....ja ne znam gde to da nadjem ovde...sve neki ilegalci sa 3 meseca kursom. |
Citat:
Bolje traži da ti odrade hair extensions za to da barem malko imaš mira dok ne izraste kosa. Još jedan od razloga zašto se ja nisam 5 meseci sisala od kako sam ovde... ali moraću uskoro ako uspe pišem. Da li neko ima preporuku za dobrog frizera u Chi? |
Priloženih datoteka: 1
Hvala na podrsci narode :grin: ali jos uvek tuga pregolema... nista kad dodjete muske pakujemo u Floyd's, a nas dve u podragu za frizerom Zoranom po Venice Beach :1081: :1081: nema nam druge...
Nego evo ga kreten zvani Julian Perlingiero, sliku li mu njegovu ne mogu da ga tucem kad je u martial arts sunce mu njegovo, a i u akademiji je creative director... i kome ja sad da se zalim? Njemu na njega.... Priložena datoteka 230 |
Citat:
Nemoj da me shvatis pogresno nije ovde lose meni, ali sam jako razdrazljiv kada se pocnu desavati iste stvari ko u Srbiji. No nema veze dobro ti nama dosao,i sretno a to kako neko vidi Srbiju da li je to ovako ili onako to je najmanje bitno. Ja ne volim Srbiju kao politicku zemlju ja volim samo ljude koji su u njoj moje prijatelje, drugove i rodbinu i ne mogu da kazem sta me briga sta se desava u Srbiji, ja nikada ne prelazim preko toga sta sam i ko sam i necu nikada imam jednu uzrecicu koju volim da kazem razum u glavi Srbija u srcu, |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:58. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.