ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Kako izabrati mesto novog početka? (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=479)

dreamerns 24.01.2010 20:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Macedonia (Poruka 13765)
Danas "slavimo" 6 meseci u USA(NWI) i moj savet za ovih teskih 6 meseci je da bezite sto dalje od North-West Indiana. Nadam se da nije takva Amerika svugdje. Ako neko zna kako je negde na Atlantiku t.j. North Carolina, molim za odgovor.

Gde si se tamo obreo....
Bio sam u par navrata u NWI i stvarno je katastrofa. To je dosta siromasno, farmersko podrucje. Nazalost, nisam imao aparat kod sebe da slikam neka sela u okolini Gary-a. Vidim da si napisao da zivis u Chicago, sto se ne preselis u grad ili makar neko urbanije predgradje?

wrath:of:the:lich:king 24.01.2010 20:50

Macedonia, ti na pola puta izmedju nas i dreamera. U kom ste mestu? Sto je toliko lose?

Macedonia 25.01.2010 19:41

Nisam primetila da nisam promenila lokaciju u moj potpis pa da pojasnim: prva 2 meseca bili smo kod mog ujka u Hobart a kad je suprug nasao posao preselili smo se blize do njegovog posla -u Portage(sad mu je posao na 3 milje od apartmana). Inace ja sam u Makedoniji zivjela na selu koji tada nisam cenila ali sada odkad smo tu videla sam ustvari da ovi gradovi tu kao Portage, Hobart, Merrillville,Lake Station, East Chicago,Gary itd. su veca sela i ponekad se pitam gde se to nalazimo jednostavno necu da verujem da je cela Amerika ovakva ili slicna.Mislim da Amerika moze samo vodu da nosi Evropi i Balkanskim drzavama-to ti je civilizacija covece! Hocemo da se selimo odavde ali posto sada tu nam je jedini izvor finansije moramo tu da dremamo.Kad budemo nasli bolji posao odma magla odavde.Inace Portage je grad sa 35 000 zitelja i jedino mesto gde vecina ljudi odavde rade je Steel Mill (zelezara). Posao moze da se nadje samo ako si inzinjer pa da radis tamo ili ako si neki doktor pa da radis u okolnih ordinacija ali moraces prvo malo da polazes neke ispite i licence po njihove zelje.Grad je nov ali ima samo dve ulice pored koje se nalaze prodavnice i firme i to je to (bas ko u moje selo samo sto imaju velike i lepe ulice). Skole su im ok - standard , day care centers i pre-school - skupe, institucije - cepidlake, ljudi koji ovde zive su nekomunikativni 100% prosti konzervativni itd (necu da vredjam sve naravno ima iskljucka)...sta da vam kazem krajno zatvoreno i pusto nista se ne desava.I nesto sam primetila a mozda i gresim, ne znam, ali plate su ovdje manje nego u druga mesta za jedno isto radno mesto.Ako je prosek svugdje $10 / hour tu je prosek $8.5/hour. Oni u Steel Mill zaradjuju mnogo ali kad vidite da rade tezak i opasan posao ustvari sve sto zarade kasnije potrose na ljecenje.Ima tu puno zelezare i jako je zagadzeno i ima dosta bolesnih od rak... dosta sam pricala jer kad ovako pocnem da razmisljam hocu odma da letnem odavde sto brze.Ono sto moramo da uradimo moramo ali moj savet je da niko ne dolazi ovamo jer je pusto, konzervativno mesto, zagadjeno i najvaznije nema posao i nema para.

dreamerns 25.01.2010 21:00

Za vecinu mesta koje si nabrojala nisam ni cuo, a u nekima sam i bio. Hehe....ameri cesto toliko mrze komunizam i pljuju po njemu, ne shvatajuci koliko imaju zajednickih strana sa npr. komunistickom rusijom. Mala mesta u tri lepe koja su izgradjena oko neke veeeelike fabrike i svi ljudi koji su tu rade u toj fabrici je cest slucaj u Americi (kao sto je ranije bio u Rusiji).
Verovatno je veliki deo amerike upravo takav, ali postoji i ona lepa strana. Jednostavno, ovo je zemlja velikog kontrasta i upravo zato treba dobro ispitati mesto u koje zelis da ides. Chicago je veruj mi skroz druga planeta od ovoga sto pricas, kao i svi veliki gradovi u americi. Ako pak zelis seoski zivot, onda ti je daleko bolje otici u predgradja nekog veceg grada. Mid-west je generalno takav i osim ako se ne ide u neki veci grad (ili njegovo predgradje), treba ga kompletno izbegavati...

D$D 26.01.2010 07:39

E takav je i moj prvi susret bio sa Indijanom.
Necu da te plasim ali ja sam isao kod rodjaka u Indijanapolis koji ima cini mi se oko 800 000 stanovnika isto je jedno veliko selo.
Bas kao sto si opisala, pusto, jednostavno ljudi nemaju nista interesantno tamo.
Taj deo koji si ti navela nisam obilazio ali znam da ima dosta nasih u tom Merriville,dreamers ti je napomenuo Gary- Indijana ,tu je bog rekao laku noc jos pre 50 godina.
Ovo sve sto sam ja do sada video ovde u USA je ocajno, kao sto si i sama rekla Evropa je izmisljena za ovo.
Ne znam kakav je ostali deo Amerike ali to gde si ti to mogu samo da zamislim kako je inace Indijana je najgora zemlja u americi za zivot i posao na samom je zacelju od svih drzava.
Nista bolji nije ni Michigan, i tamo sam bio par puta odvratno, ispade samo da ovde na nesto lici ovaj Chicago a da je sve ostalo oko njega kraj sveta.
I ponovo kao sto Dreamers rece i mene ovo sve podseca na Rusiju ne mozes da verujes koliko su slicni u nekim stvarima.

Wisconsin - prava farmerska drzava isto ko kod nas na selima na par milja on Milwaukee,
mozes da sretnes ovce,konje guske domace kako se setaju po glavnom putu, pse, macke, na ulici ,krave na livadama kako pasu, kao da si dosao na neko nase selo , cak sam i magarca video, prosto nisam mogao da verujem, onda iz niceg tako iza tih farmi odjednom se pojavi neka kompanija ili dve i tu radi 80% stanovnistva tog mesta ocaj.
Ovde ako nisi u nekom centru onda moze da ti zivot bude mnogo los.

landlord 28.01.2010 03:58

Sta ste se okomili na Rusiju..
Rusija je Amerika za ovo..:)

Nego kad smo kod Gerija.. kad idemo po suho meso?:)

dreadnot 28.01.2010 09:27

A jel ima u Indijani indijanaca?

nemili 28.01.2010 13:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreadnot (Poruka 13808)

Idi pa ces saznati! :p

dreamerns 28.01.2010 17:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreadnot (Poruka 13808)

Ne znam, ali znam da ima Amisa :-)

dreamerns 28.01.2010 17:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik landlord (Poruka 13804)
Sta ste se okomili na Rusiju..
Rusija je Amerika za ovo..:)

Nego kad smo kod Gerija.. kad idemo po suho meso?:)

Ja sam sa time zavrsio, ali cu otici sa vama da napravim par fotki indijane....a i da vam pravim drustvo. Volim avanture, sta ces :-)

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:36.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.