-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
dreamerns |
04.08.2009 19:02 |
Takodje se dosta trazi poznavanje Linux-a (makar u Chicago). Tako da i to treba dobro prouciti :-)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord
(Poruka 11212)
Sto se tice IT administracije i sl. moj savjet vam je da prije nego dodjete pokusate poloziti 1) MCSE 2) CISCO 3) A+. Ovde se mislim najvise cijeni 1) pa 2) pa 3). Sa MCSE i radnim iskustvom mislim da nece biti problema pri pronalazenju posla.
|
Hvala na informacijama! To kako si naveo redosled i jesu po rangu sertifikati i ovde. Najlakše je položiti taj A+, to je kao nešto IT Tehnician otprilke za servisere.
Znači tamo se pridaje značaj tim Microsoft sertifikatima?
Možda sam na pogrešmoj temi postavio pitanje, ne mora se za početak ni raditi u servisu računara samo sam htio da čujem kako tamo žive ljudi koji se tim bave.
Da li je i kod električara ista priča oko toga recimo "part time"?
Kakva je kod električara problematika oko toga da li mogu preko reklamiranja ako nemaju registrovanu radnju?
|
wrath:of:the:lich:king |
05.08.2009 16:13 |
Pojma nemam, mislim da Zana to zna... MCSE se svuda priznaje. Ali probaj da uporedis cene istog u Srbiji i ovde. Veelika razlika!
|
ferrigno |
05.08.2009 16:33 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord
(Poruka 11212)
Ovo sto je dreamer napsiao potpisujem od rijeci do rijeci.
Sto se tice IT administracije i sl. moj savjet vam je da prije nego dodjete pokusate poloziti 1) MCSE 2) CISCO 3) A+. Ovde se mislim najvise cijeni 1) pa 2) pa 3). Sa MCSE i radnim iskustvom mislim da nece biti problema pri pronalazenju posla.
|
Ovi testovi, imam neki filing su jeftniji u Americi. MSCA u HR košta 15.500 kn, više od 2.000 €, CISCO (CNNA Academy) je malo jeftiniji 8.000 kn, oko 1.100 €.
www.algebra.hr
Isplati se ići u Ameriku naći neki šljakerski posao i to tamo položiti. Mislim da ima više trening centra i djeluje mi isplativije, kad si tamo.
Jer još ako ne živiš u Zagrebu, ili drugom mjestu di ima tih tečajeva, tu su i troškovi smještaja na mjesec dana.
|
landlord |
05.08.2009 17:17 |
Ako vec imas posao u toj struci, probaj da ti firma plati ispit. Ja se sad kajem sto nisam to iskoristio dok sam bio u BiH.
Ako to vec radis onda uzmi kuci ispit po ispit i uci iz knjige. Nemoj beze bacati pare na te pripremne skole.
Mislim da ces bolje i vise nauciti ako sebi kuci stavis neku virtualnu masinu i stavis server i ucis se, a ustedis dosta para.
|
dreamerns |
05.08.2009 17:18 |
Recimo u mojoj firmi svaki admin je imao 70% posla na linuxu, pa tek onda na M$ masinama. Cak cesto traze i poznavanje Solaris-a. Generalno, danas svaka veca firma ima saroliku infrastrukturu i traze sto opsirnije poznavanje sistema.
|
beresmed |
05.08.2009 17:26 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik vanja-istra
(Poruka 11232)
Ovi testovi, imam neki filing su jeftniji u Americi. MSCA u HR košta 15.500 kn, više od 2.000 €, CISCO (CNNA Academy) je malo jeftiniji 8.000 kn, oko 1.100 €.
www.algebra.hr
Isplati se ići u Ameriku naći neki šljakerski posao i to tamo položiti. Mislim da ima više trening centra i djeluje mi isplativije, kad si tamo.
Jer još ako ne živiš u Zagrebu, ili drugom mjestu di ima tih tečajeva, tu su i troškovi smještaja na mjesec dana.
|
Ovako, prvo da napisem par tocnih informacija:
sluzbene cijene microsoft ispita ovise i razlikuju se od drzave do drzave; za US je $125 po ispitu, SR je $80, HR i BiH je $50, sve to se moze provjeriti na Prometric sajtu, pod uvjetom da se preko njega i placaju.
Ako se placaju u lokalnoj akademiji onda lokalci na tu cijenu dodaju svoju zaradu.
Za MCSA certifikat u US je cijena $500 (4 ispita x $125) ako se sam spremas za ispite, dok je cijena MCSA akademije u US $1935 link
Cisco CCNA ispit je $250 ako se plati preko Pearson VUE weba, a akademija je $1190 link
Akademija, bila ona Microsoft ili Cisco je naravno uvijek skuplja opcija.
Sto je bolje odabrati - samostalno spremanje za ispite ili akademiju ovisi o tome koliko imas relevantnog radnog iskustva i koliko se razumijes u posao.
Svi certifikati vrijede 0 (nula) ako nemas pravog radnog iskustva jer nabubano (ne)znanje brzo ispliva.
|
ferrigno |
05.08.2009 17:49 |
Ja sam cijene našao na algebri, ali hvala na ovim informacijama.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik beresmed
(Poruka 11238)
Svi certifikati vrijede 0 (nula) ako nemas pravog radnog iskustva jer nabubano (ne)znanje brzo ispliva.
|
Od nekud treba početi, jer često se nađeš u nekom brisanom prostoru, nemaš certifikate pa te ne zaposle, nemaš iskustva (...ili vezu...) pa te ne zaposle....preživljavanje je jebena utakmica.
|
dreamerns |
05.08.2009 20:47 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik beresmed
(Poruka 11238)
Sto je bolje odabrati - samostalno spremanje za ispite ili akademiju ovisi o tome koliko imas relevantnog radnog iskustva i koliko se razumijes u posao.
|
Slazem se...
|
vesnicica |
21.09.2009 14:36 |
Da li neko može da postavi formu CV kakva se tamo traži.I ako je moguće kratko objašnjenje,tipa da li hoće da to bude napisano u 2 rečenice,da li je potrebno stavljati job description ili samo titulu...itd.Da li da se upisuje hobi itd...aj, pls.Kako se tretira naš mašinski fakultet?Hvala
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 20:13. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.