ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Ulazak i izlazak iz USA GC i SSN (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=653)

milimelo 26.04.2010 14:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tamacharly (Poruka 15240)
meni je stvarno zao sto unosim zabunu u vasa razmisljanja, ali bilo bi ne fer da vam ne prenesem nase iskustvo. dakle nakon razgovora od sat vremena u homeland securiti(ljudima koji izdaju GC) slijedi ovako, nakon sto datum na vizi istekne ona nevrijedi vise bez posebnog pecata kojim je oni ovjeravaju naknadno(a ne ovi na aerodromu).ona natpisi na vizi da vrijedi 1god vrijede samo sa njihovom ovjerom.Ni meni se to nedopada ali tako je! nazalost

Ja usla sa CR-1 vizom - na POE stavili preko vize pecat na kojem pise admission date i klasa (CR-1). To je bilo validno godinu dana - izasla nakon 15 dana u US i vratila se nakon 6 mjeseci bez ikakvih problema.

Ne znam s kim si ti pricao ali na POE se dobija pecat pri aktivaciji vize (ulazak) koji vazi godinu dana. Nakon godinu dana ako zelena karta jos nije stigla (cisto sumnjam) moze se napraviti INFOPASS u USCISu (koji je dio Dept of Homeland Security) koji ce dati novi pecat i produziti vazenje zelene karte.

tamacharly 26.04.2010 15:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milimelo (Poruka 15241)
Ja usla sa CR-1 vizom - na POE stavili preko vize pecat na kojem pise admission date i klasa (CR-1). To je bilo validno godinu dana - izasla nakon 15 dana u US i vratila se nakon 6 mjeseci bez ikakvih problema.

Ne znam s kim si ti pricao ali na POE se dobija pecat pri aktivaciji vize (ulazak) koji vazi godinu dana. Nakon godinu dana ako zelena karta jos nije stigla (cisto sumnjam) moze se napraviti INFOPASS u USCISu (koji je dio Dept of Homeland Security) koji ce dati novi pecat i produziti vazenje zelene karte.

eto vidis pecat imamo, datum vize istekao, zakazali sastanak i bili u Dept of Homeland Security i oni nam rekli sto je ranije napisano.

steficacvek 26.04.2010 21:36

A zasto se ove dvije teme o SSN i GC ne spoje u jednu?

Zabica 26.04.2010 23:02

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milimelo (Poruka 15241)

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tamacharly (Poruka 15242)
eto vidis pecat imamo, datum vize istekao, zakazali sastanak i bili u Dept of Homeland Security i oni nam rekli sto je ranije napisano.

Eto ti ga sad :wtf:

Ivan33 09.03.2011 09:15

Da probam ukratko, sa porodicom sam u avgustu 2010 bio u LA, aktivirali GC, iste smo svi sa SSN dobili vrlo brzo, posle mesec dana se vratili u Srbiju s obzirom da sam morao da resim status na poslu, da dete zavrsi I razred. Ja 21.04. idem za LA, supruga sa sinom ce pocetkom juna (da zavrsi skolu), vize u pasosima su nam istekle u oktobru 2010, ali svi imamo GC, jedino što sin ima novi pasoš (on ima 7 godina, pasoš važio samo 2 godine).......pa da li je to ok, mislim bicemo ispod 1 god van USA, da li je potrebno nesto kontaktirati ambasadu ili imamo cistu situaciju?

Takođe, da li može predstavljati problem što ne idemo svi zajedno, da li treba neka moja potvrda/saglasnost overena u sudu da sin ide sa majkom u USA, iako ću ja već biti tamo, da im ne naprave neki problem na bilo kom aerodromu, ili možda čak ne mogu ni karte da izvade za USA?

Na kraju, s obzirom da ja idem preko Londona, US viza mi istekla, imam GC ....da li mi je potrebna UK tranzitna viza, negde pročitah da ne treba, ali za svaki slučaj ako neko zna?

ZeljkoUSA 09.03.2011 09:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Ivan33 (Poruka 21353)
Na kraju, s obzirom da ja idem preko Londona, US viza mi istekla, imam GC ....da li mi je potrebna UK tranzitna viza, negde pročitah da ne treba, ali za svaki slučaj ako neko zna?

Sto se tice predhodnih pitanja ne mogu ti pomoci, a vezano za pitanje vize mogu. Ranije je bila potrebna tranzitna viza bez obzira da li se napusta zona medjunarodnih letova.

To sada nije slucaj, znaci NE treba ti tranzitna viza ukoliko se zadrzis u GB krace od 24h, cak iako menjas aerodrom (npr.Heathrow - Gatwick), a imas kartu za nastavak putaovanja.

Puno srece sa prethodnim pitanjima :==D:

amella 09.03.2011 17:12

Amela

Poz Svima
Moze li neko reci sa GC i pasos moze li putovati u drugim zemlama kao turisa bez vize ili treba ti viza iz te derzave...

lenhi 11.03.2011 10:51

Ja bih ovde još da pitam da li pasoš treba nositi sa sobom u džepu po USA uz GC i u kojim situacijama može zatrebati na uvid?

ZeljkoUSA 11.03.2011 12:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik lenhi (Poruka 21382)
Ja bih ovde još da pitam da li pasoš treba nositi sa sobom u džepu po USA uz GC i u kojim situacijama može zatrebati na uvid?

Ja sam putovao po USA sa prijateljima (vlasnici GC) koji uopste nisu nosili nista osim vozacke i LK sa sobom...

dragonn 11.03.2011 17:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik lenhi

Mislim da ti ne treba nigde po USA, a ne bi trebalo ni GC da ti treba - imash ID tako da je to dovoljno. Jedina mesta gde ce ti traziti GC jesu checkpointi u New Mexicu I-25 i Texasu I-10 u blizini El Pasa, tamo su meni uvek trazili kada sam prolazio, mada je meni to malo nelogicno posto ja nisam izlazio iz USA nego samo prolazio autoputevima tuda.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:47.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.