-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dejancic
(Poruka 21932)
Tacno je da sam dobio nekoliko pretnji da ce me zatvoriti cim se vratim za Srbiju i da me nece pustati dok mi ne propadne zelena karta, ali se ja ipak nadam da cu se vratiti u USA :grin:
Trazio sam povratnu kartu, probao sve pretrazivace i nisam nasao nista jeftinije od $1500. Sad su na redu agenti, pa cemo videti koliko jeftiniju ponudu ce oni naci...
|
ja sam kupila karte za 9. jun LA-BG-LA za cifru od $1015 za mene i $848 za dete. letimo preko londona. ovo preko pretrazivaca bas deluje jezivo skupo.
a sto se tice agencije koja prodaje direktan let CHI-BG ja bih dva puta razmislila pre nego kupim tu kartu. :no:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Score
(Poruka 21940)
...ama 'oce covek da je proda nekom jer se sam ne vraca pa da izvuce stetu. Ne znam koliko to moze da uspe, s obzirom na sve silne kontrole kroz koje moras da prodjes na putu do sedista u avionu. Cisto sumnjam da moze bez prepisivanja karte na ime toga koji putuje, a to opet kosta, tako da pojeo ćar vajdu. Zaboravi...
|
Upravo ovo što si ti napisao ne vraćaš se nazad. Ideš prvi put u jednom smeru a prikačili su ti je da bi prošao jeftinije. Zanimalo me jer vidim da ljudi dobijaju takve ponude po agencijama. Verovatno i nije neka vrednost te karte kad sletiš prvi put i ugledaš svetla velegrada i dotakneš tlo obećane zemlje. Opet nije loša opcija ako te iznevere svetla velegrada i propadne američki san da se imaš čim vratiti kući, bar do Londona recimo! :grin:
|
Svako ko je malo cesce leteo avionom i kupovao karte verovatno je upoznat da na formiranje cena utice mnogo faktora poput: perioda, popunjenosti aviona (ili odredjene klase), cene kerozina, broja presedanja, mesta presedanja itd. Bitan podatak je i za koliko putnika se kupuju karte.
Ono sto malo ljudi zna je da ekonomska klasa ima cesto u sebi nekoliko pod klasa i to su vam ona slova B,C,K,N. Npr. ako se kupuju 3 karte moze se desiti da dve karte budu dostupne za najjeftiniju klasu, dok ce treca morati da bude bukirana na skupljnoj klasi koja moze znacajno da poveca cenu. Kada se sa agentima prica o ceni ona je uvek sa svim uracunatim taksama. Samo mnogo neozbiljne agencije i agenti ce vam dati cenu bez dodatnih taksi, doplata za gorivo itd. Tim trikom se uglavnom sluze sajtovi za online prodaju karata koji na drugom koraku dodaju takse ili ih napisu sitnim slovima pored cene karte.
Moj savet svima je da posle cekiranja online pretrazivaca karata OBAVEZNO KONTAKTIRAJU NEKOG OD AGENATA koji ce vam cesto naci povoljnije karte jer ne radi po unapred predodredjenom algoritmu (kao online masine) vec iz iskustva zna koje konekcije mogu biti povoljnije. Zato treba imati dobrog agenta koji ce se malo potruditi da vam da nadje povoljnu varijantu a ne prvu na koju naleti. Jos jedna razlika u cenama je cesto u sistemima za obradu karata. U svetu se danas koristi Amadeus i Sabre. Sabre se koristi pretezno u S.Americi, dok na ostalim kontinentima dominira Amadeus.
Sto se tice direktnih letova iz Beograda za Chicago svako i malo upucen je ocekivao visoku cenu karata jer je u pitanju carter kompanija koja nije ni u jednoj vecoj alijansi (Star Alliance, One world, SkyTeam...) cime se gubi mogucnost code shareing-a i konekcija sa drugim kompanijama i destinacijama. Cena od oko 900-1000$ za jedan pravac jeste visoka ali nekome ce i ona odgovarati, pogotovo zbog izbegavanja presedanja, trcanja po aerodromu sa malom decom i skracivanja vremena putovanja od minimum 2 sata. Sa druge strane neko ce mozda zeleti da dovede roditelje, rodjake koji ne znaju engleski ili neki drugi strani jezik i nece biti problem da plati malo vise kako se ljudi ne bi gubili po aerodromu kao sto je frankfurtski ili londonski Heatrow.
Meni licno pomenuti faktori nisu bitni ako je usteda veca od 200$. Mene je povratna karta Budapest - Brussel - Chicago (Chicago-London-Budapest) izasla 490 evra (660$ u tom trenutku). Cak i kada se doda 40e kombi prevoz BG-BUD cena je veoma povoljna.
|
Good Spirit |
11.04.2011 21:13 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dmi
(Poruka 21943)
ja sam kupila karte za 9. jun LA-BG-LA za cifru od $1015 za mene i $848 za dete. letimo preko londona. ovo preko pretrazivaca bas deluje jezivo skupo.
a sto se tice agencije koja prodaje direktan let CHI-BG ja bih dva puta razmislila pre nego kupim tu kartu. :no:
|
@dmi: Jel možemo da dobijemo kontakt agenta/agencije preko koje si kupila karte, da vidim da li za Hjuston ima nešto povoljnije. Hvala!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik lenhi
(Poruka 21938)
Može li se nekom utrpati ta povratna karta putem interenta li je na neki pametan način iskoristiti?
|
Ne postoje ni teoretske sanse! Promena imena za povratak je zabranjena medjunarodnim zakonom.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Good Spirit
(Poruka 21948)
@dmi: Jel možemo da dobijemo kontakt agenta/agencije preko koje si kupila karte, da vidim da li za Hjuston ima nešto povoljnije. Hvala!
|
sto se mene tice moze, samo neka moderatori kazu da li je to u skladu/protiv pravila foruma (reklamiranje i sl.)
ja nemam nikakave veze sa tom agencijom ali poznajem zenu koja radi
|
Good Spirit |
11.04.2011 22:20 |
Vec su ostavljani kontakti agenata ovde, tako da slobodno podeli sa nama ;)
Čak možda ne bi bilo loše napraviti temu sa svim kontaktima i zaključati i dodavati samo sa novima.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Good Spirit
(Poruka 21953)
Vec su ostavljani kontakti agenata ovde, tako da slobodno podeli sa nama ;)
Čak možda ne bi bilo loše napraviti temu sa svim kontaktima i zaključati i dodavati samo sa novima.
|
OK.
ovo je agencija
Unlimited World travel
7851 W Ogden Ave.
Lyons,IL 60534
agent se zove Mima (nasa zena)
telefon: 708-442-7715
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dmi
(Poruka 21967)
OK.
ovo je agencija
Unlimited World travel
7851 W Ogden Ave.
Lyons,IL 60534
agent se zove Mima (nasa zena)
telefon: 708-442-7715
|
Hvala DMI. Ovakvi kontakti su korisni pre ili kasnije. Prolazio sam pored ove agencije nekoliko puta i nisam znao da je nasa. U blizini je nas popularan restoran Zupa.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik nemili
(Poruka 21970)
Hvala DMI. Ovakvi kontakti su korisni pre ili kasnije. Prolazio sam pored ove agencije nekoliko puta i nisam znao da je nasa. U blizini je nas popularan restoran Zupa.
|
nema na cemu, nadam se da ce jos nekome moci da pomognu sa super cenom karata :bravo:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 17:52. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.