| Gromacha |
03.09.2015 14:43 |
Dobar dan, imam pitanje...dali netko ima iskustva sa intervjua u Zg. ambasadi? Sta traze, i dali je (manje-vise) isti postupak kao u Bg. i Sarajevu? Trazio sam po forumu ali nisam mogao pronaci pa se unapred zahvaljujem.
|
Formularon ds 260 go prativ 28 maj 2015 god. Nadam se da ce biti intervjua Oktomvri - Noemvri. Pozdrav
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bati4ko
(Poruka 56490)
Formularon ds 260 go prativ 28 maj 2015 god. Nadam se da ce biti intervjua Oktomvri - Noemvri. Pozdrav
|
Nisam Tikica al citam forum pa rekoh da se odgovorim. Pazi koliko sam ja video svi koji su podneli ds260 u maju a broj im je ispod 9150 a Evropa je u pitanju, su dobili pozive u avgustu za oktobar. Na tvom mestu bih se ulogovao na edv i proverio da ti status nije promenjen a da si propustio mail. Ako nije pisao bi Kentucky centru da ti provere sve i da ti jave status i kada mozes ocekivati poziv.
|
Ako moze nekoj da mi kaze (ili pusti link) kako se logirate za da si go proverite statusot??
fala:)
|
| BarbaraS |
06.09.2015 23:35 |
Dragi forumasi pratim sajt vec nekoliko dana, zaista je sjajan, sve pohvale. Da za pocetak doprinesem statistici saljem tri kljucna datuma:
27.10.2014 - entry for the 2016 DV
16.05.2015 - ESCheck, izabrana - 2016EU00010XXX
25.08.2015 - DS-260 completed
Da li je ovo rekordno kasno slanje formulara ili ima jos gorih i kako ce to uticati na dalji tok procedure, videcemo
|
| grabovac84 |
07.09.2015 13:59 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik BarbaraS
(Poruka 56523)
Dragi forumasi pratim sajt vec nekoliko dana, zaista je sjajan, sve pohvale. Da za pocetak doprinesem statistici saljem tri kljucna datuma:
27.10.2014 - entry for the 2016 DV
16.05.2015 - ESCheck, izabrana - 2016EU00010XXX
25.08.2015 - DS-260 completed
Da li je ovo rekordno kasno slanje formulara ili ima jos gorih i kako ce to uticati na dalji tok procedure, videcemo
|
Pozdrav Barbara i dobrodosla na forum.
Ovo sto si napisala vezano za datume stavi u svoj potpis pa da ti stoji ispod svakog posta ako znas kako kao svima ostalima.....za ds mislim da ima jos koji jos uvek nisu ni poslali tako da nije kasno nikada....iovako tvoj CN nece jos neko vreme biti current tako da ne kasnis nigde....:grin:
|
Forumski prijateli, sega me fati panika :(
Otidov na ESC da go proveram statusot i ne mi go prifaka confirmation no. Odnosno mojot cn ima 10 karakteri i koga ke ja vnesam godinata, toa se 14, a mi bara 16 karakteri. Neznam dali pravam nesto pogresno. Please help:)))
|
ukucaj go brojot od lani so koj proveri dali si izvlecen, toj ima 16 brojki-bukvi i bi trebalo da e se ok.
|
| Jelence13 |
15.09.2015 13:38 |
Da sumiramo sta sve treba ponijeti od dokumenata da interviju pa molim vas da mi dopunite spisak ako još nešto treba
- potvrdu sa CN brojem
- potvrdu da smo uspješno poslali ds260
- lična karta
- pasoš
- rodni list
- diploma srednje skole (sa svjedočanstvima)
- potvrde iz policije (dvije)
- potvrdu o obavljenom ljekarskom pregledu
- dvije slike za pasoš (ili četiri)
- potvrdu o uplati vize
Za ljekarsi:
- dvije slike za pasoš
- pasoš
-potvrdu sa CN brojem
-karton vakcinisanja
- pare :)
Sve dokumente prevesti na engleski jezik i ovjeriti kod sudskog tumača.
Pitanje: Da li se ova potvrda o obavljenom ljekarskom dobije na engleskom?
Da li još nešto treba od dokumenata..(potvrda o državljanstvu..)?
Sad sam negdje pročitala da dokumente ne treba ovjeravati u opštini niti kod notara već samo kod sudskog tumača. Pa mi nije jasno da li će sudski tumač htjeti ovjeriti dokumente bez orginala pošto je meni diploma od srednje na faxu i trebam platiti 100eura da bi je uzela, daju mi samo da je kopiram na licu mjesta :(
|
| katarina lucic |
15.09.2015 13:46 |
Sve je uredu sem prevoda dokumenata. Lepo piše da se dokumenta nr prevode na engleski već na jeziku gde je intervju.
|
| Jelence13 |
15.09.2015 13:52 |
Da ali sam procitala ovdje na forumu da dokumente ipak treba prevesti jel ćeš ih morati svejedno tamo prevoditi a to tamo košta puno više nego ovdje. A sad sam upravo pročitala da valjda treba nositi i originale na inetrviju..jel istina? :)
|
| katarina lucic |
15.09.2015 14:24 |
Za intervju ti ne treba prevod origina papiri i fotokopije. Original na uvid A kopije uzimaju. Prevod diplome,izvoda, ti treba tamo kad odeš ali za intrvju ne!
|
Ne treba prevoditi dokumenta bar ne za intervju u srbiji... Iskreno nisam sigurna da ce vam ista priznavati tamo od skole pa je pitanje sta se isplati prevoditi. Ja sam svakako zbog planiranih studija u inostranstvu sve prevela i realno nije mnogo para ovde, jer generalno nece skoditi i to da imam.
|
Nervoza nervoza bezrazlozna
A sad... Mislim da iscekivanje uzima svoj danak. Suprug koji je nosioc se smeje jer ja moram sebe da limitiram da jednom dnevno proverim dal je zakazan intervju. Svakako, evo update-a zvali smo KCC i rekose da ocekujemo intervju u Novembru, i sad su mi dani dugi kao godine... :grin: :grin:
Pritom umirem sama sebi od smeha kad skontam koliko sam nestrpljiva 😄😄😄
Elem kako vi podnosite cekanje... ❓
|
| grabovac84 |
15.09.2015 20:44 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Stromae
(Poruka 56699)
A sad... Mislim da iscekivanje uzima svoj danak. Suprug koji je nosioc se smeje jer ja moram sebe da limitiram da jednom dnevno proverim dal je zakazan intervju. Svakako, evo update-a zvali smo KCC i rekose da ocekujemo intervju u Novembru, i sad su mi dani dugi kao godine... :grin: :grin:
|
Pa iskreno mislim da svako od nas kojima se blizi intervju razmisljaju isto kao ti i proveravaju vise puta dnevno sve....i mislim da je to sasvim normalno...ipak se ocekuje nesto veliko...velika promena u zivotu pa samim tim i iscekivanje iste....:grin:
|
| tijana2401 |
15.09.2015 23:39 |
Citat:
(Poruka 56699)
|
Joj i ja te potpuno razumem i ulazim po vise puta dnevno da proverim da nije slucajnp :D :D ali bice valjda uskoro tih, da kazem, pozivnica za nass :1081: :grin:
|
| joca zvoca |
17.09.2015 13:37 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Jelence13
(Poruka 56691)
Da ali sam procitala ovdje na forumu da dokumente ipak treba prevesti jel ćeš ih morati svejedno tamo prevoditi a to tamo košta puno više nego ovdje. A sad sam upravo pročitala da valjda treba nositi i originale na inetrviju..jel istina? :)
|
Pozdrav svim dobrim ljudima! Vidim da nestrpljenje polako raste, pridruzujem se tim osjecanjima...ne bih da pametujem :grin:, ali treba sacekati taj 20. u mjesecu, vec su mi ljudi (koji su nasli vremena i zivaca) objasnili da "bilten" izlazi od 6 do 10. u mjesecu, a da se informacije o zakazanim terminima intervjua mogu ocekivati od 20. do 25. u mjesecu... tako da moje ludilo pocinje u ponedjeljak 21. 9. :wacko:..javljam datum poslije 3 :beer:!
Pozdrav Jelence, i ja sam procitala na forumu da ljudi prevode i da ne prevode dokumente, ali iskreno mislim ( a tako cu i uraditi, kada dodje vrijeme za to) da je dobro imati svu potrebnu dokumentaciju u vidu orginala sa fotokopijama, samo diplome prevesti na engleski, obrati paznju koje su dokumente nosili ljudi koji su zavrsili proceduru...meni je to osnovno mjerilo, srdacan pozdrav.:papa:
|
| jelena73 |
19.09.2015 13:48 |
Evo i ja da se prijavim
Case Number: 2016EU000029xx
Principal Applicant Name: :;D: JELENA
Preference Category: DV DIVERSITY
Foreign State Chargeability: SERBIA
pozdrav svima puno srece.:drool:
|
| grabovac84 |
19.09.2015 16:58 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik jelena73
(Poruka 56761)
Case Number: 2016EU000029xx
Principal Applicant Name: :;D: JELENA
Preference Category: DV DIVERSITY
Foreign State Chargeability: SERBIA
pozdrav svima puno srece.:drool:
|
Dobrodosla Jelena na forum prvo :grin:
Ovo sto si napisala stavi kao svoj potpis(imas opciju kada udjes na svoj profil) pa ce ti pri svakoj tvojoj poruci pisati u dnu posta kao meni sada,,,,A za sve ostalo imas detaljno i detaljno objasnjeno na forumu po 100 puta tako da samo malo pretrazi i sve ce ti biti jasno....novu temu nemoj otvarati bezveze nego nadji odgovarajucu temu koja te zanima pa cak ako te mrzi da citas postavi pitanje ali u odredjenoj temi jer da svako otvara nove teme tek tako forum bi bio zagusen......Ajde prvo posto vidim da si mali broj jesi dobila datum intervjua ili nisi jos?
|
| jelena73 |
20.09.2015 17:31 |
intervju 2016
Nista jos, kotaktirala sam KCC kazu u procesu je broj za intervju , to je sve sto
znam ,zato i pitam gde je zapelo u koliko jeste
ps. hvala na savetu
|
izvlecen sum so CN22*** i imam praten DS260 na 16.05 ali nikako ne mozam da go najdam toa potpis za da stoi na sekoj post sto ke go pisam, kako kaj poveketo sto e. Ako mozes daj mi nekoj upatstva da go sredam toa, stvarno mi e nervozno sto samo jas ne mozam da go najdam.. :(((( xD Blagodaram , Pozdrav :D
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik TrikkY
(Poruka 56797)
izvlecen sum so CN22*** i imam praten DS260 na 16.05 ali nikako ne mozam da go najdam toa potpis za da stoi na sekoj post sto ke go pisam, kako kaj poveketo sto e. Ako mozes daj mi nekoj upatstva da go sredam toa, stvarno mi e nervozno sto samo jas ne mozam da go najdam.. :(((( xD Blagodaram , Pozdrav :D
|
Potpis ces moci da podesis tek kada budes imao/la preko 10 poruka - bar je tako bilo u mom slucaju. Sto se tice opcije, nalazice se u delu gde podesavas nalog sa leve strane, podesavanje potpisa. Pozdrav!
|
A sad iscekivanje 2NL pocinje.. :blink: Ko prvi dobije neka javi:) ja evo na poslu, malo malo pa bacim pogled. Mislimda nikada cesce nisam posecivala forum i sajt :grin:
|
| joca zvoca |
21.09.2015 18:25 |
Pozdrav svima! Ma je li moguce da se jos niko nije javio sa novim datumom?
Lijepo je sto imam s kim podijeliti svoje nestrpljenje i :woohoo:, puno strpljenja i srece svima!
|
| grabovac84 |
21.09.2015 18:33 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik joca zvoca
(Poruka 56821)
Lijepo je sto imam s kim podijeliti svoje nestrpljenje i :woohoo:, puno strpljenja i srece svima!
|
Pa cekamo svi naravno nestrpljivo samo niko da se oglasi :grin:
Mada mislim da pre srede tesko da ce slati pisma ali ajde da vidimo....mozda nas stvarno obraduju i oni jednom :grin:
|
Citat:
(Poruka 56821)
|
I mi to s nestrpljenjem iscekujemo... Svaki put kad ulazim na forum ocekujem da je neko dobio datum 😊 Ali ne preostaje nam nista drugo nego da i dalje cekamo...
|
| joca zvoca |
23.09.2015 15:07 |
Halo ljudi, gdje ste? Niko nije dobio datum intervjua, pa sta onda?!:smrc: Hocemo li sada prestati sa svakom vrstom druzenja? Daj pisite nesto, da se bar malo nasmijemo (mi se bar umijemo smijati i kad nam nije do smjeha):==D:, da nam vrijeme brze prodje, a ni koja rijec podrske ne bi bila previse. Evo mene muz bodri :bigkiss:, da moram ostati normalna samo dok ne prodje ljekarski! Srdacan pozdrav svima:grin:!
|
| grabovac84 |
23.09.2015 15:12 |
Citat:
(Poruka 56843)
Halo ljudi, gdje ste? Niko nije dobio datum intervjua, pa sta onda?!:smrc: Hocemo li sada prestati sa svakom vrstom druzenja? Daj pisite nesto, da se bar malo nasmijemo (mi se bar umijemo smijati i kad nam nije do smjeha):==D:, da nam vrijeme brze prodje, a ni koja rijec podrske ne bi bila previse. Evo mene muz bodri :bigkiss:, da moram ostati normalna samo dok ne prodje ljekarski! Srdacan pozdrav svima:grin:!
|
Ovako je bilo i prosli mesec kada su se cekali prvi mailovi za oktobar....nigde nikoga pa kad je pocelo nisam mogao stici da procitam sve...:grin:
Nadamo se mozda cak i veceras pocnu mailovi.....po mojoj proceni....a retko se prevarim....:grin:
|
| grabovac84 |
24.09.2015 15:02 |
Vojo javi se....zeljno iscekujem lepe vesti ceo dan....mislim da do sada treba da je vec sve gotovo....Kakve su vesti?
|
| joca zvoca |
24.09.2015 19:50 |
Veliki pozdrav dobri ljudi! Jos uvijek iscekujemo, bas sam se nadala da ce se neko veceras oglasiti sa datumom, ali bar smo od Voje dobili odlicne vjesti i strpljivo :smrc::-_-;: nastavljamo dalje.
Iscitavajuci forum ovih veceri (konkretno mislim na intervjue 2014. i 2015.), primjetila sam da su 2014. datumi intervjua obavljivani kontinuirano krajem svakog mjeseca, a 2015. su objavljeni datum za intervju krajem avgusta, pa poslije toga tek krajem oktobra :blink:. Da li neko zna o cemu je tu bila rijec? Unaprijed se izvinjavam ako sam napravila previd, cilj mi je bio samo da se sto bolje informisem.:==D:
|
zakazivanje je u toku
Cao svima... Da ne bi vise cekala, pozvala sam KCC da vidim status za nas - suprug je izvucen btw.. Javila se fina devojka i objasnila sledece.. Vecina zahteva koji su current a poslali su ds260 u maju su obradjeni. Nas slucaj je obradjen vec neko vreme i u procesu zakazivanja intervjua.
Bitna stvar je ono sto je ona rekla a to je da ce najkasnije do 30.9. stici mail sa pozivima za novembar. Tako da kako ja kontam svi koji su bili current za oct a poslali su u maju i junu ds260 ce biti u nov. Kao isvi koji su current u nov. a poslali su u maju...
U svakom slucaju, 5 dana cekanja je nista naspram srece kad se vidi 2nl... :bravo:
|
| tijana2401 |
24.09.2015 23:32 |
Citat:
(Poruka 56874)
Cao svima... Da ne bi vise cekala, pozvala sam KCC da vidim status za nas - suprug je izvucen btw.. Javila se fina devojka i objasnila sledece.. Vecina zahteva koji su current a poslali su ds260 u maju su obradjeni. Nas slucaj je obradjen vec neko vreme i u procesu zakazivanja intervjua.
Bitna stvar je ono sto je ona rekla a to je da ce najkasnije do 30.9. stici mail sa pozivima za novembar. Tako da kako ja kontam svi koji su bili current za oct a poslali su u maju i junu ds260 ce biti u nov. Kao isvi koji su current u nov. a poslali su u maju...
U svakom slucaju, 5 dana cekanja je nista naspram srece kad se vidi 2nl... :bravo:
|
Hvala puno na informacijama, vec smo malo pocreli da se brinemo sta se desava !!! Prezivecemo i tih 5 dana, pa onda docekivanja intervjua! Jos jednom hvalaa puuno!!:1081:
|
| joca zvoca |
25.09.2015 13:26 |
Citat:
(Poruka 56874)
|
Pozdrah i hvala ti puno sto si podjelila sa nama ovu informaciju! Znam da cemo svi doci na red i prvo je bilo ajooj da me uzvuku, pa ajooj da mi je popuniti DS...i da ce cim prodje jedno stici nesto drugo, ali samo da dobijemo vise taj datum da se mogu organizovati dalje sta i kako...u svakom slucaju cekamo do 30.9. ako nista ne bude zvacu tada ja. Srdacan pozdrav!
|
| joca zvoca |
25.09.2015 18:55 |
Pozdrav dragi forumasi! :1060: opet ja hahaha. Nismo mogli vise izdrzati ovu neizvjesnost i da bismo nastavili normalno zivjeti dan za danom :grin:, pozvali smo veceras KCC...tokom jako prijatnog razgovora rekli su nam sledece... (napominjem da je ovo vezano iskljucivo za nas slucaj, jer smo dali moj CN i licne podatke)...nasa aplikacija je upravo obradjena, sve je u redu, za datum intervjua mozemo nazvati poslije 15.10.! Toliko od mene za sada, nastavljam mnogo mirnije sa :book:, iscurice polako i tih 20-ak dana!
|
| grabovac84 |
25.09.2015 21:45 |
Citat:
(Poruka 56880)
Pozdrav dragi forumasi! :1060: opet ja hahaha. Nismo mogli vise izdrzati ovu neizvjesnost i da bismo nastavili normalno zivjeti dan za danom :grin:, pozvali smo veceras KCC...tokom jako prijatnog razgovora rekli su nam sledece... (napominjem da je ovo vezano iskljucivo za nas slucaj, jer smo dali moj CN i licne podatke)...nasa aplikacija je upravo obradjena, sve je u redu, za datum intervjua mozemo nazvati poslije 15.10.! Toliko od mene za sada, nastavljam mnogo mirnije sa :book:, iscurice polako i tih 20-ak dana!
|
Pa to je super nego me samo malo buni zasto tek posle 15,10 za datum?
Zar ne bi trebalo da budete pozvani za novembar?
|
| joca zvoca |
26.09.2015 07:34 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik grabovac84
(Poruka 56881)
Pa to je super nego me samo malo buni zasto tek posle 15,10 za datum?
Zar ne bi trebalo da budete pozvani za novembar?
|
Pozdrav grabovac 84! Zbog toga smo i bili tako nestrpljivi, jer jako smo mali CN- ispod 2000, poslali DS za nas 4 do 15 . 6. ( imali smo mali problema oko slanja, uspjesno poslali 3 aplikacije, a cetvrtu sledeci dan- iskreno sam mislila da zbog toga zatezu), ali teta nam sinoc lijepo rece, tek obradjena aplikacija...suprug je rekao da smo ocekivali datum ranije, ali rekla je da je sve u redu i da zovemo tek od 15.10. Prije toga necemo dobiti nikakav mail.
Ovih dana sam precesljavala Intervjui-2014 i intervju-2015, cisto da vidim koji su to bili datumi kada su nas forumasi obavjestavali da imaju zakazan datum i stvarno svaki mjesec je u pitanju neki dan od 20. do 25. u mjesecu, ali sam vidjela da se i prosle godine nije niko javio u septembru, ali sta je tu je.
Ma sto se mene tice i to je OK, dobro je sto mozemo dobiti informaciju vise za svoj slucaj kad bas zagusti sa zivcima, sad puno opustenije cekam 15. Srdacan pozdrav :papa:
|
| Mrs.Ryan |
26.09.2015 13:54 |
Ako je do sada upravo obradjen DS poslat polovinom juna, mi koji smo slali u julu necemo ove godine stici na intervju.
Negde sam nasla da je tako bilo i prosle godine, neko sa malim brojem poslao obrazac polovinom jula, i intervju su imali u februaru ako se ne varam.
Izgleda da je bitniji datum slanja DS-a nego broj pod kojim smo izvuceni.
|
Citat:
(Poruka 56882)
Pozdrav grabovac 84! Zbog toga smo i bili tako nestrpljivi, jer jako smo mali CN- ispod 2000, poslali DS za nas 4 do 15 . 6. ( imali smo mali problema oko slanja, uspjesno poslali 3 aplikacije, a cetvrtu sledeci dan- iskreno sam mislila da zbog toga zatezu), ali teta nam sinoc lijepo rece, tek obradjena aplikacija...suprug je rekao da smo ocekivali datum ranije, ali rekla je da je sve u redu i da zovemo tek od 15.10. Prije toga necemo dobiti nikakav mail.
Ovih dana sam precesljavala Intervjui-2014 i intervju-2015, cisto da vidim koji su to bili datumi kada su nas forumasi obavjestavali da imaju zakazan datum i stvarno svaki mjesec je u pitanju neki dan od 20. do 25. u mjesecu, ali sam vidjela da se i prosle godine nije niko javio u septembru, ali sta je tu je.
Ma sto se mene tice i to je OK, dobro je sto mozemo dobiti informaciju vise za svoj slucaj kad bas zagusti sa zivcima, sad puno opustenije cekam 15. Srdacan pozdrav :papa:
|
I mi smo se tako lepo ispricali prvo uopsteno, s onda smo dali podatke da proveri za nas slucaj. Posto smo se mi vencali nakon izvlacenja, bilo nam je bitno da proverimo da li je sve ispravno popunjeno. Ljubazna zenica nam je rekla da je nas slucaj obradjen u avgustu, i da cekamo do 30.9. informacije. E sad, videcemo sta ce se desiti, ako ine bude sad...sta je tu je. Ni oktobar nije daleko. A i bice lakse jer cemo u oktobru slusati vec iskustva sa intervjua :)
|
Cao svima,
sudeci po ovim info iz KCC, ipak je kljucno kada se posalje DS.
|
| Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 12:46. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.