![]() |
pozdrav druze mogu te zamoliti da meni posaljes
samo nemam poruke pa ne znam kako da ti posaljem email na koji da mi sibnes? |
Mi jos nismo nasli poslove, socijalni nam je stigao juce. Muz je preko ziprecutera bio na jednom intervjuu, a sutra ide na drugi. CV sam mu sredila ja jer sam otkrila pravo blago. Non-Profit organicacija koja se zove Upwardly global. Ovo je njihov sajt https://www.upwardlyglobal.org/
To su ljudi koji na vise mesta u USA pomazu visoko obrazovanim imigrantima da se obuce za trazenje posla u svojoj struci. Kako su mi ispricali, zena koja je stvorila organizaciju je otisla na neko mesto gde su radila dva fizicka radnika i kad je saznala da su u pitanju bosanski hirurg i iranski inzenjer, bila je zapanjena i pokrenula celu pricu. Moras da ispunjavas odredjene uslove, da im odneses dokaz da ispunjavas te uslove (u principu: manje od 5 godina u USA, dokaz da mozes da radis, diploma). Onda ti daju core training online za koji imas rok da ga zavrsis (ore toga na osnovu njihove forme napravis CV), a onda ga posle treninga popravis i posaljes svom kouchu. Ja sam sad u toj fazi, poslala i cekam da me kontaktira. Oni ti ne nalaze posao!! To je vazno napomenuti, oni te obucavaju da ga nadjes, ali imaju neke dogadjaje gde se radi networking i imaju kontakte s firmama koje su vise nego voljne da zaposle imigrante. Veoma su agilni, nije prazna prica, salno te kontaktiraju, opominju kad ti je rok i slicno. Ja sad jedva cekam taj sastank sa svojim "trenerom". Eto, nadam se da ce ovo nekome da pomogne. I da - ne moze da se popuni dok ne stignes u USA i imas USA telefon. |
Da li neko poznaje nekog ko se bavi dostavom lekova po Ilinoisu. Cujem da je dobra zarada a svaki dan si kuci.
Ako imate kontakte ljudi koji se bave ovim poslom, molim vas posaljite mi na PM neki kontakt telefon ili mail osobe koja se bavi ovim poslom. Hvala |
Peglanje CV-a... Ocenjivanje... Zbunjujuci opis posla... Evo, ovako, da vam ja kazem onako, iz prve ruke, situaciju kako do posla u NYC. Mozda ce vam zvucati poznato, ali najbitniji faktor je - VEZA!!! Nemojte misliti da ce pomoci peglani CV sa egzoticnim opisom posla. Ako nema ko da garantuje za vas - cozdra! Ne mora ta veza da bude neko u ministarstvu ili istaknuti clan stranke. Bitno je da neko kaze za vas da vas poznaje, da ste radni, normalni...
Upravo to je pomoglo meni, da mi prvi posao vec posle mesec dana bude tzv. Union (sindikalni) posao. Sto znaci besplatno jako dobro zdravstveno osiguranje za porodicu i mene, sick days, godisnji... Na poslu zasticen kao polarni medved. Sada sam vec promenio prvi posao. Novi je isto sinidikalan, veca plata (zagarantovane godisnje povisice), vise godisnjeg,bolji penzioni fond... Dakle, samo preporuka, i vise od pola posla zavrseno! |
Citat:
|
|
Nigdje na listi, bibliotekar (MLIS) IL.
A lista je iz 2013 godine. |
Moj savet posle dva meseca je - idite na sajmove poslova. Tzv. Job fairs
Na papiru vi ste samo stranac bez kontakata i bez americkog iskustva, ali kad vas upoznaju to postaje druga prica. Nesa pocinje da radi u petak kao konobar preko leta u Milenijum parku, a ja pocinjem da radim kao teacher u before and after school programu i imam razgovor za jedan NGO u petak. Niko nas nije odbio kad nas je video i popricao sa nama. Zato, odstampajte svoj CV i pravac sajmovi. Volela bih da je neko to meni rekao.Srecno! |
Evo ih neki uskoro o kojima su mene obavestili preko neke platforme, ali googlajte za svoju okolinu
Thu 04/20 - CHICAGO VETERANS JOB FAIR (Chicago, IL) Mon 04/24 - ALDI: Store Associate - Hiring Event (Manitowoc, WI) Tue 04/25 - ALDI: Store Associate & Shift Manager - Hiring Event (Muskego, WI) Tue 04/25 - ALDI: Store Associate & Shift Manager - Muscatine, Iowa - Hiring Event (Muscatine, IA) Thu 04/27 - ALDI: Store Associate - Saint Joseph, Michigan - Hiring Event (Saint Joseph, MI) Wed 05/03 - ALDI: Store Associate, Shift Manager & Manager Trainee - Hoffman Estates, Illinois - Hiring Event (Hoffman Estates, IL) Wed 05/10 - Chicago Career Fair ( Tinley Park, IL) Tue 05/16 - Chicago Job Fair (Chicago, IL) Tue 05/16 - Chicago - IT, Engineering and Cyber Security Tech Fair (Chicago, IL) Want to get noticed by recruiters? View these convos for tips on being successful at job fairs: https://www.jobcase.com/conversation...d-f36efe7bdd8a https://www.jobcase.com/conversation...d-b0259d8e170a |
Takodje hocemo da probamo s restauracijom namestaja. Stavila sam nasu FB stranicu u potpis.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:18. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.