ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Zelena lutrija - Retro (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1)

boca 23.05.2007 17:00

Cao opet,
Ovo su 2 pitanja za Milosa, posto on zna o slucajevima iz predhodnih godina. Ako neko drugi moze da pomogne, bio bih vrlo zahvalan.
Prvo pitanje (za sve one koji su prosli proceduru ranije i sad vec imaju zelenu kartu): u toku procesa izdavanja zelene karte, osoba mora proci nesto sto se zove "name check", koji obavlja FBI. Cuo sam horor price nekih koji su radili promenu statusa u Americi, pa su zaglavili na ovom "name check-u" mesecima, nekima je i prosao 30. Septembar, pa nikad nisu dobili zelenu kartu. Cuo sam informaciju da ako se odlucis za opciju CP (ambasada u Beogradu), oni posle intervjua ili udare pecat u pasos (odobreno) ili te posalju kuci (odbijeno) tj. "name check" se obavlja "on the spot " takoreci. Da li je ovo istina?
Drugo pitanje: Koliko su ovi u ambasadi u Beogradu brzi sto se tice obrade slucajeva za lutriju? Drugim recima, koliko vremena obicno prodje od momenta kad ti broj postane "Current" prema visa Bulletin-u na DOS stranici, pa dok ne dobijes datum za intervju?
Trebalo bi mi ovo hitno. Planiram danas ili sutra da posaljem formulare u KCC, pa bih morao da naznacim BCIS ili Belgrade.
Hvala vam puno!
Pozdrav
Boca

srdjevic 24.05.2007 16:34

Boca, nisam siguran, jer nisam cuo takvu pricu. Znam za par ljudi koji su vec ziveli ovde (doduse, jaaaako davno, u '90tim), pa kad su izvuceni sve je proslo bez ikakvih problema. Sumnjam da bi to bilo tako, kontam da bi ti dali, cak i ako rade Name Check....

Ako nije tajna, jel' ti frka neka oko toga (imas "poznato" ime i prezime?), ili samo pitas jer si cuo takvu informaciju?
Stvarno ne znam kako ide procedura ovde, znam da je BG-u sve ide ko od sale. Mislim da bi tebi najvaznije bilo da znas gde ces biti u periodu intervjua, pa da stavis tu adresu. Bar neces morati da putujes extra samo zbog toga. ;-)

Boca 24.05.2007 22:49

Hvala ti Milose,
Ne, nemam zvucno ime, ali nisu imali ni neki koje sam sretao po forumima za AOS (adjustment of status), pa su cekali po 6-7 meseci. Navodno rekord za name check kada je radjeno preko AOS-a a ne preko ambasade u maticnoj zemlji je 14 dana (neki Rus koji je imao intervju u Semptembru, i onda je pred-zadnji dan fiskalne godine dobio I-551 stamp u pasosu). OK, posto niko ovde nije cuo za name check, predpostavljam da to stvarno u ambasadi ide on-the-spot, iz cuga.
Jedno bih jos voleo da znam da li u Beogradu obicno obave intervju bas u onom mesecu kad ti je case number postao current (ono sto department of state objavljuje u svom biltenu mescno) ili se nekom desilo da je intervju bio kasnije. Znaci relativno je hitno, pa ako bi neko mogao nesto na ovu temu, bio bih veoma zahvalan.
Pozdrav

mutimir3 26.05.2007 12:17

Питањце,
да ли да ставим црту за онога ко ће да ме привати у америци (пошто таквог за сада немам) или да га ископам, те његово име обавезно ставим у формулар?

Милоше видех у твојим формуларима, да си ти ставио Н/А у поља та.

Стога, бил неко могао недоумици да ми реши?

Унапред, вјечно захвалан, Мутимир

dragana 28.05.2007 12:16

Ljudi i moj suprug je aplicirao i juce je zvala telefonom neka zena da obavesti da je dobio i da za 2-3 nedelje ce dobiti koverat sa formularima. Međutim on je trenutno u Americi i ja sam joj dala njegov mobilni tamo i ona je i njega zvala pošto bas nisam u toku da li to znaci da je u trci za GC

Cedim 29.05.2007 13:10

Milose,

mene interesuje nesto drugo. Moja supruga je izvucena na lutriji. Zanima me sledece: dobijemo vizu, odemo u USA, zapljunemo se tamo, odemo kod osobe koju sam naveo u formularu i cekamo da nam postar donese GC.

Moje pitanje je: da li mozemo da odemo iz USA nakon nedelju-dve bez GC ili moramo da je sacekamo pa da sa njom izadjemo iz zemlje?

Jos si negde napisao da oni oduzimaju Permanent Residence Status ako skontaju da dolazis u USA samo na odmor, tj. jednom godisnje. Koliko je to sigurno? Na osnovu cega bi oni oduzeli to pravo ako ne radis nista protivzakonito?

svetlana 30.05.2007 16:59

Da li ima neko iz Bosne da je izvucen tj. da je dobio prvu kovertu za dv 2008?

Natasha 06.06.2007 08:06

cao, svima, zanimljivo pitanje od Cedima-a, da li ja kao dobitnik GC, mogu da odem sama u US, a da posle par dana(bez GC, znaci dok cekam da mi stigne u US), mogu da dodjem u Srbiju, a posle( u roku tih 6 meseci koliko traje turisticka viza koju dobijamo u ambasadi), da se vratim u USA kad meni to padne napamet( dok ne nadjem neki posao recimo preko neta iz Srbije)?

Natasha 06.06.2007 08:07

da reformulisem, posle bih otisla sa suprugom i detetom

V777 06.06.2007 14:06

Dragi prijatelji,

Evo I mene opet. Prbo da se zahvalim Milosu (Srdjanu) za poslate kopije svojih formulara, I da mu pozelim sve najlepse u zivotu!

Ja sam dobila svoj prvi koverat prekjuce. Isla sam preko agencije, kao sto sam ranije I napomenula I sa njima sam prezadovoljna, svakom bi ih preporucila.

Popunjena dokumenta vratila sam zajedno sa svojom slikom I bar kodom. Danas sam ih poslala preporuceno, cena oko 300 dinara I po recima poste, trebalo bi da stignu na odrediste za nedelju dana!

Obzirom da mi je broj fin, nesto preko 5000, nadam se da ce sve lepo da se zavrsi...Hvala Milose sto si postavio kopije tvojih dokumenata, meni licno pomogao si na mnogim mestima gde bih se razmisljala sta je bolje napisati. Mogu reci da se obrasci za ovu godinu malo razlikuju od onih koji su postavljeni na zvanicnom vladinom sajtu (naravno pored toga sto nema preko svake strane godina za koju vazi, vec je cista bela pozadina), razlikuju se veoma malo I to samo u formi, sadrzina je potpuno ista.

Pitala bih sad nesto: moj momak I ja trebalo bi da se vencamo uskoro I da prilozimo I vencani list. Da li se vencani list salje u ambasadu SAD u Beogradu ili direktno u Kentaki (u objasnjenjima koja su mi stigla pise da se sve promene salju direktno u Kentaki). Pored vencanog lista, da li je potrebno jos neke dokumente poslati od strane mog supruga...Mozda da se ode u ambasadu SAD-a u Bg, te se prijavi promena I moguce da oni daju dokumenta dodatna da se popune I donesu ili njima ili posalju u Kentaki? St ace njemu da bude potrebno od dokumenata za intervju?

Koja je adresa one privatne klinike gde se lekarski zavrsi sve za jedan dan?

Cena za vizu: u mom dokumentu stoji da se cena nije promenila jos od 2005. I da je 375 dollara! Kolika je cena sada?

Prevod dokumenata na engleski koji nisu izvorno na engleskom: da li potreban apostil pecat ili samo prevod od strane ovlascenog sudskog tumaca?

Dokaz o neosudjivanosti: samo iz SUP-a, ne treba iz suda?

Milose, u tvojim dokumentima napisao si da se bavis kompjuterima....Kakva je prolaznost u USA sto se tice te struke, obzirom da moj momak ima fakultet za informatiku I racunare?

Milose u kom si ti gradu, ako nije tajna. Kako je tamo za posao, za zivot, generalno, za iznajmljivanje stanova.....Moj momak I ja jos nismo definitivno odlucili gde cemo te me interesuje sta bi nam preporucio? Za sada razmisljamo izmedju Indianapolisa I Chicaga?!

Koliki je iznos novca dozvoljen da se prenese preko granice po osobi, da li je bolje kes ili kartice (licno mislim da je bolje preko kartica, ali koje banke?) Koliko je dovoljno za prvo vreme dok se ne krene sa radom (dok ne stigne broj) da se prezivi? Isreno....nista preterano...

Toliko za sada!

Pozdrav!

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:32.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.