![]() |
Citat:
Davno sam ja rekla da ste vi na "ti" sa tom tetom iz ambasade, vidiš kako je uviđajna; "da ne čekate" :) |
Makovi kakve je boje nebo danas u Zagreu zelene ili , SAD se već sigurno smijete veselite....
Ajde ajmo utisci... |
Citat:
Zelen vjetar. Zelen-grane. Lađu na pučini i konja u planini. (F. G. Lorca) Eto,dragi forumaši, pozelenili i mi! Kad već nismo mogli u 11, što je bilo prvotno dogovoreno, zvali su nas i pomaknuli na 13h. Ambasada u ZG je malo van grada i jako blizu nas pa nam nije bilo problem doći kasnije, stigli smo i ručati. Kad smo stigli do ambasade koja je kao grad za sebe nasred polja, ali blizu ceste, slijedili smo putokaz i već krenuli prema "visas" kad nas zove security iz kućice pored consular affaires ulaza. On nas je pustio na parking odmah desno kod kućice (digao rampu) i uputio nas pješke nekih 200 - 300 metara uz ogradu do posebnog ulaza za vize. Tu se već vidjelo američko uređenje vrta "na crtu". Zaštitar je uveo najprije ženu i dijete, poslije mene. Skratite si muke i sve povadite iz džepova, mobiteli i sva elektronika (uključujući i ključeve auta) ostaju i čekaju vas. Poslije provjere prolazi se kroz još jedan vrt do čekaonice sa šalterima. Ispred se nalazi photo booth za zaboravne pa se de facto možete i tamo slikati. Unutra stroj za kavu, posvuda one fontane za žedne i naravno velika američka zastava. S obzirom da smo bili naručeni kasnije bili smo sasvim sami sa zaštitarom. Nakon nekog vremena zove nas na hrvatskom gospođa iza šaltera broj 7- iznad njega piše immigrant visas. Dopisujemo USA adresu jer smo kod slanja dokumenata tu namjerno stavili N/A. Pitala je imamo li i broj telefona- eto to je jedina stvar na koju nisam mislio i imao sam samo adresu, ali to nije predstavljalo problem. Pita me za vojnu iskaznicu s obzirom da imam u vojsci trajnu odgodu zbog nekih prošlih zdravstvenih problema. Uzima za fotokopiranje. Uzima samo ženinu diplomu (dobitnik). Moja žena za to vrijeme platila na šalteru broj 3. Bili su najprije zaokružili na tom nekom popisu internom za plaćanje 3x220$ za neku dugu vrstu vize pa smo ih upozorili da bi trebalo ipak zaokružiti 3x330$. Oni se smiju da nam je umalo ostalo i za shopping. Plaćamo na Visu, prolazi bez problema. Uzeli nam po tečaju 5,64 dakle 5592,53 kn. E onda pričekajte malo dok ne dođe vice-konzulica s obzirom da je konzul bolestan. Za to vrijeme daje nam papir s uputama za daljnju proceduru za SSN jednom kad stignemo u USA. Stavit ću cijeli sadržaj tih uputa, ali poanta je "Ne morate ići u ssn office ako ste kod slanja formulara u Kentucky zaokružili da želite ssn. Ali, ako vam ne dođe za tri tjedna na istu adresu na koju i green card, call this number. I tako mi to čitamo kad dolazi "curica" vice konzulica i zaključuje da smo isto godište. Poslije moja žena komentira kako tako mlada kod nas nikad ne bi bila konzulica :-) Iako postoje među tih osam šaltera jedna vrata na kojima piše "interview Booth", nas razgovor obavili smo preko šaltera. Prica samo engleski i prošla je kroz sve papire- niste kažnjavani, što radite, što mislite tamo raditi, gdje biste išli. Zakunite se da je sve istina. Wow, dobili ste na lutriji, tko je od vas dobio... Super! Jako simpatična. Nije joj nešto od papira na hrvatskom bilo jasno pa je zvala i ovu gospođu od prije. Dajte samo jos otiske prstiju i gotovo. Najprije četiri prsta desne, pa lijeve i onda oba palca na skener. A onda se opet gospođa od prije pojavila s uputama kako platiti onaj fee. Onda je vicekonzulici objasnila da je prije bilo za vize manje od 330$ onda da su jako poskupili jer su shvatili da nisu uključili trošak izrade svega toga. Onda su ipak spustili na 330 i dodali taj fee. Napomenula je da ljudi s tim imaju problema, čak je bilo i govora o tome da bi netko iz Amerike to trebao platiti, s američkog računa (?!??) U jednom trenutku je rekla "vi probajte DANAS uplatiti pa javite ako ne bude išlo". Mislim si ja hoću, kako da ne, sad kad sam već 990$ iskrcao!!! Možda od sljedeće plaće... Došli su onda i neki drugi ljudi za turističke vize pa nam je ponudila da s obzirom da smo u 13h došli da pričekamo pola sata pa da odmah podignemo vizirane pasoše, ali morao sam na posao, a i dijete je već bilo nervozno pa smo dogovorili podizanje sutra u 14... Sve fleksibilno i ugodno. Izašli smo u nevjerici i izljubili se, sada smo mali zeleni! Dva sata nakon toga pao je prvi zagrebački snijeg. |
Ja si mislim da se on trese ispred ambasade a on legjero ceka zenu :) cestitke od srca na uspjesno odradjenom interviewu, nisam neki kronicar ali cini mi se da ste i prvi sa foruma koji su probili led u Zgb ambasadi, jos jednom cestitke od srca!
P.s. tko je slijedeci naredu za Zgb? |
Makovi cestitam....predivno sve objasnjeno karak po korak, svaka cast.
A sad slavlje!!!!!!! |
Citat:
|
Izvinite , ali vidim da niko nista ne konstatuje , ako sam dobro razumeo makedonski na topic - u Viza Biltena , BILO JE DODATNOG IZVLACENJA !!!
Da li je to istina , i ako jeste , da li to znaci da mi sa brojevima 50*** + dolazimo na red ? |
Cestitam Makovi!
Jeste li sigurni u to da ne mora da se ide u SSA kad dodjemo u USA. Iz onih papira koje smo dobili i mi smo tako shvatili, ali opet mozda bolje da ih potsetimo. :) |
da, jedan od moih makedonaca na ovaj forum (Visa Biltenu) kaze da je izvucen u oktomvru ako je istina to znaci da je imao dodatnok izvlacenja
|
Ne bih da uvredim nikog, ali bih ja proverio tu informaciju. Ili sam ja lose razumeo, ili je clan malo konfuzan u njegovim postovima, posto nije siguran dali je bio izvucen u maju ili oktobru.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:15. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.