ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Pitanja i odgovori - Q&A (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1327)

zelembac 13.02.2016 12:02

Zdravo svima! Imam jednu nedoumicu..

Prosle godine sam bio u USA na J1 vizi, poznatije kao Work and Travel program. Sada trebam da vrsim povracaj poreza i zanima me da li neko zna da li se zadrzava to pravo i da li green card utice nesto na to?

Apsolutno nisam znao gde da postavim ovo pitanje sem ove teme..

Hvala unpared..

Pozz

2015NB 13.02.2016 13:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik zelembac (Poruka 59692)
Zdravo svima! Imam jednu nedoumicu..

Prosle godine sam bio u USA na J1 vizi, poznatije kao Work and Travel program. Sada trebam da vrsim povracaj poreza i zanima me da li neko zna da li se zadrzava to pravo i da li green card utice nesto na to?

Apsolutno nisam znao gde da postavim ovo pitanje sem ove teme..

Hvala unpared..

Pozz

Mislim da ne utiče. Ja sam tražila povraćaj 2012 za period WT programa u 2011. Prosle godine sam izvučena za GC i uskoro očekujem intervju.
Na tvom mestu bih tražila povraćaj poreza.

Ilić Strahinja 15.02.2016 16:47

Moj brat ide da radi u Ameriku preko WT programa, u tom mestu postoji potreba za jos radnika, da li ima sanse da mi njegov gazda nekako pomogne da dobijem radnu dozvolu i dodjem da radim sa njim zajedno? Sta je uopste potrebno da uradim, koje uslove da ispunim? Radim ovde vec godinama ali bih uzeo neplaceno 3-6 meseci. Ima li neko neki savet?

elefteros 20.02.2016 20:56

Strahinja, uprkos tome što postoji realna potreba za radnicima, posebno tokom letnje sezone, da bi ušao uopšte u razmatranje za radnu vizu, taj gazda mora da uradi lavovski posao kako bi se izborio za tebe. To košta vremena, živaca i para.

Kod mene na sajtu postoji vodič za H2B vizu, odnosno pojašnjenje u vezi uobičajenih procedura, ali nisam siguran da će ti to biti od neke pomoći.

Praksa sa izdavanjem radnih viza na našim prostorima je takva da ih mahom dobijaju oni koji idu da rade za tkz. Pool kompanije, jer među njima ima poznati American Pool koji je ujedno i izdavalac H2B viza.

Prošle godine je bio aktuelan program za odlazak na Aljasku, takođe preko ove vize, međutim negde u maju je povučen i niko ko je aplicirao nije dobio vizu ili mogućnost da ide u Ambasadu.

Nijedan drugi slučaj mi nije poznat.

Whiplash 22.02.2016 10:59

Moram da pitam ovde pošto nisam našao nigde konkretan odgovor...

Vidim da se na intervju i u prijavi traži mesto i adresa kod koga se ide ako budete izvučeni....

Pošto ja nemam nikoga u Americi da li će me zbog toga odbiti za GC?

Planiram da,u slučaju izvlačenja, iznajmim stan preko neta (ako bude moguće) ali ako traže uz prijavu adresu ja je nemam...

Tomislav1970 22.02.2016 15:24

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Whiplash (Poruka 59784)
Moram da pitam ovde pošto nisam našao nigde konkretan odgovor...

Vidim da se na intervju i u prijavi traži mesto i adresa kod koga se ide ako budete izvučeni....

Pošto ja nemam nikoga u Americi da li će me zbog toga odbiti za GC?

Planiram da,u slučaju izvlačenja, iznajmim stan preko neta (ako bude moguće) ali ako traže uz prijavu adresu ja je nemam...

Konkretan odgovor postoji, vise puta, zadnji prije samo nekoliko dana gdje je napisano da je kao adresa u SAD data adresa hotela gdje je uradjena rezervacija

Ilić Strahinja 23.02.2016 18:19

Au ala si me sad obeshrabrio. No dobro, probacu ipak, dokle god postoji promil sanse..

Zna li iko koliko traje proces dobijanja radne vize, recimo da gazda sutra posalje garantno pismo, i ako ovi uzmu u razmatranje, do kad bih okrivrno (teoretski jel) mogao da dobijem vizu :)

elefteros 23.02.2016 18:29

Jesi li pogledao koja je procedura? Garantno pismo nije dovoljno

Ilić Strahinja 23.02.2016 18:36

Pazi nov sam u tome pa ne znam, sad cu ti reci kako su mi rekli i sta je bilo:

Zvao sam direkt ambasadu, rekao im da ce poslodavac poslati garantno pismo, kazu kad posalje to njima stize, oni to obradjuju, odlucuju da li ce me kontaktirati. Ako odluce da me kontaktiraju zovu me i kazu sta treba se da ponesem od dokumenata na razgovor. To je to.

Sta sam propustio :)

Inace gledam sad ove agencije preko tvog linka, da li mi savetujes da odaberem neku pa da platim ako treba samo da mi pomognu u sredjivanju vize? Vidim ljudi imaju dosta pozitivnog isustva..

Whiplash 23.02.2016 18:48

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 (Poruka 59785)
Konkretan odgovor postoji, vise puta, zadnji prije samo nekoliko dana gdje je napisano da je kao adresa u SAD data adresa hotela gdje je uradjena rezervacija

Može li link do te teme? Ja nisam našao...........

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:16.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.