![]() |
Ono sto je Tiberija pitao-la V777 interesuje i mene.
Tiberije javi se i odgovori nam, please. |
V777, можеш да уђеш у који год хоћеш град или државу хоћеш. Само, на адресу коју будеш навела ће ти стићи ГЦ и ССН.
|
Evo i ja sam se prijavila preko ove USAFIS organizacije i platila 299$ a jos nema nista izgleda da samo izvlace one koji imaju zavrsen fakultet a ja napisala da sam zavrsila visu skolu a tek sad sam zavrsila fakultet nisam mislila da cu do izvlacenja zavrsiti.Cini mi se da niko nije izvucen iz Bosne, ako je neko izvucen neka se javi.
|
Hmm, kako ljudi bacaju pare!!!!
Sve te agencije kojima ste vi dali pare, samo uzmu vasu prijavu i proslede je na zvanican sajt http://www.dvlottery.state.gov/. Priznacete, dobra zarada za tako malo posla... |
Procitajte malo ovu stranicu
http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html |
Prijavio sam se preko agencije ciji je sajt www.usagc.org i tamo imam otvoren account i na statusu mog accaunta pise
win. Dobio sam telefonski poziv i mail da sam dobio na green card lottery, u toku telefonskog razgovora su me pitali da potvrdim adresu sto sam i ucinio rekli su da papiri stizu za 2-3 nedelje. Da bih bio siguran dali je to to pozvao sam ih na telefon koji su mi ostavili preko mail-a i gospodin koji se javio rekao je da je koverta poslata. Molim Vas da mi pomognete interesuje me da li je neko preko ove agencije dobio green card i da li je agencija legalna! Molim za pomoc za nekog ko zna! Pozdrav Milan Djordjevic! |
odgovor sam vec dao v777 na temi koju sam otvorio na krstarici ali evo da ga iskopiram i ovde dakle
Isao sam u onu privatnu klinku koja se nalazi u jednoj ulici blizu Slavije, sve se zavrsava za jedan dan.Broj je 0112451919 Prijavio sam putem telefona promenu bracnog stanja nekih 20 dana pre intervjua, pozvali su me da dodjem u ambasadu odmah sutradan sa suprugom gde smo odneli overenu fotokopiju bracnog uverenja, a oni su nam odmah dali dokumentaciju za moju suprugu. To smo popunili, slikali se i dosli u zakazan termin na intervju u ambasadi, poneli smo pored potrebne dokumentacije i neke zajednicke slike (sto starije to bolje), kao dokaz da se nismo uzeli samo zbog papira.Potrebe iz suda nam nisu trazili (iako smo ih imali) samo iz Supa.Nisu nam trazili finansijske izvestaje iako smo ih imali, e sad ja sam bio pre 4 godine u USA preko Work and Travel, tako da sam uglavnom ja pricao nekih 7-8 minuta o tome, kao i tome sta radim i sta planiram u USA, mojoj supruzi su postavili 2-3 pitanja (Prvo su je pitali da li zna engleski posto sam ja uglavnom pricao, he he he, a potom sta studira i to je bilo otprilike to). E sad ne znam sta ti je taj apostil ali neophodno je samo prevesti dokumenta kod ovlascenog sudskog tumaca, isem zvoda iz maticne knjige, jer mozes izvaditi medjunardni, na vise jezika.Sve u svemu mislim da zbog mog prethodnog boravka nisu mi trazili dokaz o finansijskom stanju, jer verovatno po njihovom sam vec dokazao da mogu da se snadjem tamo. Ne moras da odes u taj grad odakle je pozivno pismo, ali ce ti tamo poslati SSN i Green Card ako ne navedes drugacije imigracionom sluzbeniku na aerodromu. Pa sad kao sto sam rekao vec sam bio u USA, tada sam poneo samo 300$ ali sam vec imao posao. Koliki je minimu za dve osobe? Pa sve zavisi, racunaj da ti je stan nekih 600-700$, troskovi za hranu oko 400$, i jos nekih 400$ za ostale izdatke koje mozes ali i ne moras imati. Recimo da je oko 3000$ pristojna suma za dvoje dok ne nadjes posao. Ali neki pak stanodavci traze prvu i zadnju ratu i depozit (u visini jedne rate) zbog ne postojanja credit history pa ako nemas nekog kod koga bi bio prvih mesec dana dok ne dobijes papire onda racunaj da prvi mesec neces raditi a imaces izdatke i tek od drugog ces naci posao. Dakle oko 4000$ je sasvim dovoljno, da te ne boli glava.Maksimalno po nasem zakonu mozes da izneses 2000$ po osobi, ti i suprug dakle 4000$. Opet sad ja cu nositi prilicno vise, tako da se nadam da nece praviti probleme, jednostavno kazes da ides tamo za stalno pa mozes proci, a na kraju ne moras ti ni prijaviti tacno u dolar sve, mene npr. nisu uopste pretresali, mogao sam da ponesem i kompjuter i niko ne bi primetio.Ali sve zavisi ni ja jos nisam definitivno resio kako cu preneti novac. Kao sto si vec shvatio moras da sacekas SSN, ali to je glupost da ce ti doci za 2 meseca, ja ga vec imam samo treba da zamenim karticu jer tada sam bio u USA na studentskoj vizi a sada sam resident. meni je stigao za neke 3 nedelje, ali ti mozes da odes i u njihovu kancelariju koje ima skoro u svakom gradu i tamo da izvadis odmah SSN. Ja idem mozda prvo u drzavu NY, u Sirakuzu kod nekih poznanika prva dva meseca, vise zbog zene kako bi se malo privikla nego zbog mene. Nakon toga verovatno upisujem MBA na Floridi pa se selim tamo. Dakle po meni najbolje je biti na Istocnoj obali, jer opet taj deo je najEvropskiji, blize si na neki nacin kuci (manja je cena karte), vec sam bio u Atlantic City, Philadlephia, NYC, tako da znam kako je otprilike tamo, naravno mnogo je i jeftinije na istocnoj nego zapadnoj obali. Mada zavisi od toga sta hoces, zivot u malom mestu (do 50000-100000) ili vecem gradu, npr. od vecih gradova jedan od jeftinijh je Chicago, zbog toga i ima tamo toliko nasih (Cene stanova su i 2-3 puta nize nego u NY), a mala mesta pa ona su otprilike slicna po cenama, naravno manje su i mogucnosti. Sve su svemu to sve zavisi od tebe. |
V777 pa razumije ti mene :)),posao sam na USAFIS,prijavio se ispunio te formulare,i sad na zadnjoj aplikaciji treba da se upise broj viza kartice valjda ili ja nisam razumio dobro,treba im znaci visa card ili master,nebitno,da bi mogao da platim,ali ja nisam imao tada visa ni master,pa sam samo ostavio u jednom cosku broj telefona,jer se trazio broj telefona,i onda sam dobio poziv,i dali su mi neki broj kad su me zvali kazu broj neke aplikacije,i sad sledeci put kad me nazovu treba da mi daju neki password,kaze mi neki Alexandar iz te agencije,bosanac neki,jer nisam se mogao bas najbolje sporazumjeti na engleskom pa su nasli covjeka koji govori srpski i to je to sad cekam samo jos jedan poziv i da sledim dalja upustva...to je to :D,pozz svima i srecno
|
Pisem treci put i ponovo Vas molim za pomoc ili odgovor mi posaljite na moju mail adresu
obavesten sam 27.05.2007 godine od strane agencije www.usagc.org preko koje sam se prijavio za GC da sam dobio i da sam izvicen. Dan posle 28.05.2007 na moju mail adresu je stigao mail na osnovu tel.poziva, gde su me i uputili na Kentucky Center kada mi stigne koverta. Interesuje me posto znam da kentucky center ne obavestava putem telefona i putem e-mail-a nego slanjem koverte na adresu. Da li je neko dobio GC preko ove agencije ili slicne kako oni znaju i pre mene da sam izvucen. I naravno posto je Kentucky center jedini koji salje obavestenja preko poste da li je moguce da su oni javili agenciji koja me prijavila da sam u proceduri za GC. Molim Vas da mi pomognete u date informacije koje znate. Pozdrav Milan |
Au ljudi proslo je par sati dok sam sve ovo procitao.
Nemogu recima da izrazim zahvalnost Milosu, Lucky-u i ostalima koji su se toliko potrudili da sve u detalje objasne. E sada, posle sveg ovog citanja imam par nedoumica, a na jedno pitanje niko nije dao odgovor. 1. Moja devojka (zabavljamo se vec 5 god.) je dobila broj 11xxx,a stigla joj je posta tek 12.06., a poslato je pocetkom aprila. Znam vec proceduru oko vencanja i sl., ali me zanima kolike su joj sanse. Ovde su svi nesto ispod 10xxx. Negde vidim u vasim postovima da su sanse 100%, a negde bas i ne. Zeleo bih ako je ikako moguce da mi neko (ko je recimo bio 11xxx potvrdi da je dobio vizu). Ovo mi je jaaako bitno. 2. U slucaju da sve bude ok. Da li je neko sluzio civilno vojsku....sta bi ja trebalo pod sekcijom vojska da upisem, posto sam sluzio civilno (ovo vazi u slucaju da ona dobije vizu, vencamo se itd.). Hvala unapred na odgovorima. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 17:35. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.