Nadam se da sam na pravoj temi.
Trazio sam po forumu al nikako da nadjem.
Kao student preko work and travel programa sam dobio SSN.
Interesuje me da li bi u tom slucaju u Usa (hipoteticki da dobije GC) trebao opet da se vadi ili taj SSN ostaje zauvek. ?
|
BetterFuture |
07.03.2016 10:16 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Cofi
(Poruka 59953)
Nadam se da sam na pravoj temi.
Trazio sam po forumu al nikako da nadjem.
Kao student preko work and travel programa sam dobio SSN.
Interesuje me da li bi u tom slucaju u Usa (hipoteticki da dobije GC) trebao opet da se vadi ili taj SSN ostaje zauvek. ?
|
Ja sam vec odgovorio na ovoj temi http://www.zelenalutrija.com/forum/s...9881#post59881
SSN se menja u sledecim slucajevima https://faq.ssa.gov/link/portal/3401...ecurity-number
i ako ste u Witness Protection Program :blink:
E sad, kao i u svakoj birokratiji, moguce je da postoji jos neka caka kada se menja SSN
|
Dzeremija |
24.03.2016 09:09 |
Drugar je u djetinjstvu ostao bez pola kažiprsta, srednjeg prsta i 1/3 palca desne ruke. U slučaju da bude izvučen, da li može proći ljekarski?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dzeremija
(Poruka 60138)
Drugar je u djetinjstvu ostao bez pola kažiprsta, srednjeg prsta i 1/3 palca desne ruke. U slučaju da bude izvučen, da li može proći ljekarski?
|
Sto ne bi moglo? Barem kako ja znam to ga ne bi diskvalifikovalo. Da ima sifilis, Hep C i tuberkuloza da.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark
(Poruka 60150)
Sto ne bi moglo? Barem kako ja znam to ga ne bi diskvalifikovalo. Da ima sifilis, Hep C i tuberkuloza da.
|
A ako neko ima povišen pritisak, da li to umanjuje šanse za prolazak lekarskog?
|
antonia175 |
03.04.2016 19:19 |
procedura tokom boravka u inozemstvu
Ispričavam se unaprijed ako je netko već postavio ovakvo pitanje, nisam uspjela naci temu (u slucaju da postoji bila bih uzasno zahvalna da me uputite na to)
Naime, prijavila sam se (zajedno sa dugogodisnjim deckom) na DV2017. Međtuim postoje velike sanse da cu ici raditi na cruiser u 6. mjesecu ove godine, dakle mjesec dana nakon izvlačenja. Ugovor je na 6 mjeseci (dečko ostaje doma).
Ukoliko me/nas izvuku (planiramo se vjenčati u slucaju da izvuku jedno od nas dvoje) zanima me koji bi bio najpametniji potez što se tiče procedure?
Da li da šaljem normalno sve redom kao i da sam u drzavi, pa onda obavim liječnički dok sam na brodu a ambasadu zamolim da mi intervju stave nakon sto se vratim (ukoliko nas uopce dopadne termin prije toga?)
hvala unaprijed na svim informacijama :)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik antonia175
(Poruka 60247)
Ispričavam se unaprijed ako je netko već postavio ovakvo pitanje, nisam uspjela naci temu (u slucaju da postoji bila bih uzasno zahvalna da me uputite na to)
Naime, prijavila sam se (zajedno sa dugogodisnjim deckom) na DV2017. Međtuim postoje velike sanse da cu ici raditi na cruiser u 6. mjesecu ove godine, dakle mjesec dana nakon izvlačenja. Ugovor je na 6 mjeseci (dečko ostaje doma).
Ukoliko me/nas izvuku (planiramo se vjenčati u slucaju da izvuku jedno od nas dvoje) zanima me koji bi bio najpametniji potez što se tiče procedure?
Da li da šaljem normalno sve redom kao i da sam u drzavi, pa onda obavim liječnički dok sam na brodu a ambasadu zamolim da mi intervju stave nakon sto se vratim (ukoliko nas uopce dopadne termin prije toga?)
hvala unaprijed na svim informacijama :)
|
Procedura je sledeca:
- Ukoliko ugledate radosnu vest da ste izvuceni, na istoj stranici stajace vas broj. U zavisnosti od visine broja odvija se dalji proces.
- Tek od oktobra pocinju intervjui za generaciju DV2017. Termin vaseg intervjua zavisice od visine broja i datuma slanja obrasca DS260.
- Ako je vas broj nizak (do 10000), a zelite da intervju zavrsite tek nakon novembra, moj savet je da obrazac posaljete malo kasnije (jul/avgust) sto ce samo po sebi prolongirati datum intervjua.
- Ako je broj visok mozete poslati obrazac i odmah (maj/jun), jer termin intervjua svakako nećete imati pre nego sto vas broj postane current.
- Da li je vas broj current (dosao na red), pratite u Vissa Buletin-u (dokumentu koji izlazi svakog meseca).
- Lekarski pregled ne mozete obaviti pre nego sto dobijete datum intervjua. Tek nakon dobijanja datuma mozete ga obaviti iskljucivo u ustanovi koju ambasada SAD naznaci za tu namenu.
Dakle najpre sacekajte da budete izvuceni, a ostalo je vrlo jednostavno resivo, i ne vidim da biste imali bilo kakvih problema oko procedure.
Srecno!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kuguar
(Poruka 60154)
A ako neko ima povišen pritisak, da li to umanjuje šanse za prolazak lekarskog?
|
Ja sam imao povisen pritisak na lekarskom.....:beer:
|
antonia175 |
04.04.2016 13:44 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tikica
(Poruka 60252)
Procedura je sledeca:
- Ukoliko ugledate radosnu vest da ste izvuceni, na istoj stranici stajace vas broj. U zavisnosti od visine broja odvija se dalji proces.
- Tek od oktobra pocinju intervjui za generaciju DV2017. Termin vaseg intervjua zavisice od visine broja i datuma slanja obrasca DS260.
- Ako je vas broj nizak (do 10000), a zelite da intervju zavrsite tek nakon novembra, moj savet je da obrazac posaljete malo kasnije (jul/avgust) sto ce samo po sebi prolongirati datum intervjua.
- Ako je broj visok mozete poslati obrazac i odmah (maj/jun), jer termin intervjua svakako nećete imati pre nego sto vas broj postane current.
- Da li je vas broj current (dosao na red), pratite u Vissa Buletin-u (dokumentu koji izlazi svakog meseca).
- Lekarski pregled ne mozete obaviti pre nego sto dobijete datum intervjua. Tek nakon dobijanja datuma mozete ga obaviti iskljucivo u ustanovi koju ambasada SAD naznaci za tu namenu.
Dakle najpre sacekajte da budete izvuceni, a ostalo je vrlo jednostavno resivo, i ne vidim da biste imali bilo kakvih problema oko procedure.
Srecno!
|
ok, to mi ima smisla :))))
ako sam dobro razumijela, nije nikakav problem kasnije poslati obrazac? u smislu da mozda ne dodjemo uopce na red jer smo kasno poslali?
hvala puno na objasnjenju! :bigkiss:
|
BetterFuture |
04.04.2016 14:09 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik antonia175
(Poruka 60266)
...ako sam dobro razumijela, nije nikakav problem kasnije poslati obrazac? u smislu da mozda ne dodjemo uopce na red jer smo kasno poslali?
|
Moze da bude problem ako previse dugo cekate, jer moze da se "potrosi" broj viza koje se dele. Uvek se u maju izvuce vise potencijalnih dobitnika viza nego sto ih se podeli, jer neko nece da nastavi proces, neko ce biti i odbijen zbog raznih legitimnih razloga... Dakle, ne cekajte bas puno.
Tikica je lepo objasnila princip po kom se zakazuju intervjui u ambasadi, pa mozete malo kalkulisati kada bi vam bio pravi trenutak da podaljete DS-260.
Ali, ajde da svi docekamo taj 3.maj pa cemo onda sve podrobnije da razmatramo.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:59. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.