ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Da li biste promijenili ime/prezime? (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1199)

zvercica 17.02.2015 17:07

Mene tako zabole kako ce se oni snaci da izgovore moje ime i prezime. To je minimum postovanja koje ocekujem od bilo koga. Naravno da im je tesko ali se vrlo trude i uvek se izvine ako ne izgovore kako treba. Moja deca takodje ne dozvoljavaju da im izmisljaju imena. Ima ovde nekoliko nasih ljudi koji se u srpskim krugovima predstavljaju nasim imenima a u americkim -americkim. Meni bezveze

DDAmkd 17.02.2015 19:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik zvercica (Poruka 52027)
Mene tako zabole kako ce se oni snaci da izgovore moje ime i prezime. To je minimum postovanja koje ocekujem od bilo koga. Naravno da im je tesko ali se vrlo trude i uvek se izvine ako ne izgovore kako treba. Moja deca takodje ne dozvoljavaju da im izmisljaju imena. Ima ovde nekoliko nasih ljudi koji se u srpskim krugovima predstavljaju nasim imenima a u americkim -americkim. Meni bezveze

Slazem se, ali da se malo nasmejemo, moje ime je Donka, kad se izgovori jako potseca na "donkey",magarac jel... Kad sam radila na kruzere dobijala sam tips na tu foru... ;)

mikiSA 17.02.2015 20:56

zvercica je upravu, a imam primjer: covjek se zove Kenan, a on ga izgovara kad se predstavlja (svima koliko sam razumjela) kao Keenaan (kinan?) E to se zove pretjerivanje. Meni je ime internacionalno (talijansko) ali ga opet fule, tako da za te (poglupe) dajem nadimak.

snowflake 18.02.2015 04:16

Ja tu ne vidim ama bas nikakav problem, ako ti treba zbog posla jednostavno pojednostavi i prilagodi se situaciji, ako ti je bitno da te zovu onako kako te zovu na Balkanu ulazi energiju i ispravljaj ih i opet dobro.

Nedavno sam citao kako je neki Latinos trazio posao kao Jose pa nije islo - kad je promenio u Joe odmah je dobio par ponuda - mozda je i zezanje.

Ali stvarno ne vidim smisao da ako ja recimo uvodim kablovsku i ostavljam ljudima vizit karte insistiram i ucim svakog od njih da izgovori npr. Željko korektno. Takodje sam slusao da su jednostavno otvoreniji za posao ako im ime zvuci familijarnije.

Ja sam ovde upoznao neke nase:

Miodrag (Mića) - Mitch

Željko - Zack

Zoran - Zo

Radivoj - Ray

Fora je da ti uopste zvanicno ne moras da menjas ime, jednostavno se predstavljas tako.

Svi znaju da je Al Pacino - Paćino a ne Pejkajno, al on je Al Pacino :-).

Sad sam se setio jednog lika iz davnih vremena, uglavnom covek se zove (zvao) Stanko i zivi u Holandiji, medjutim kad god se nekome predstavi zvucalo je kao "Smrad" - stinky (neka varijanta holandskog), uglavnom promenio ime u Aleksandar.

DDAmkd 18.02.2015 10:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik snowflake (Poruka 52035)
Ja tu ne vidim ama bas nikakav problem, ako ti treba zbog posla jednostavno pojednostavi i prilagodi se situaciji, ako ti je bitno da te zovu onako kako te zovu na Balkanu ulazi energiju i ispravljaj ih i opet dobro.

Nedavno sam citao kako je neki Latinos trazio posao kao Jose pa nije islo - kad je promenio u Joe odmah je dobio par ponuda - mozda je i zezanje.

Ali stvarno ne vidim smisao da ako ja recimo uvodim kablovsku i ostavljam ljudima vizit karte insistiram i ucim svakog od njih da izgovori npr. Željko korektno. Takodje sam slusao da su jednostavno otvoreniji za posao ako im ime zvuci familijarnije.

Ja sam ovde upoznao neke nase:

Miodrag (Mića) - Mitch

Željko - Zack

Zoran - Zo

Radivoj - Ray

Fora je da ti uopste zvanicno ne moras da menjas ime, jednostavno se predstavljas tako.

Svi znaju da je Al Pacino - Paćino a ne Pejkajno, al on je Al Pacino :-).

Sad sam se setio jednog lika iz davnih vremena, uglavnom covek se zove (zvao) Stanko i zivi u Holandiji, medjutim kad god se nekome predstavi zvucalo je kao "Smrad" - stinky (neka varijanta holandskog), uglavnom promenio ime u Aleksandar.

E za Stanka se nasmejala... Isto kao i ja kad kazem Donka, ljudi me gledaju kao da se sprdam... Kao da se meni neko prestavi: Magarac,drago mi je...

vuxanne 19.02.2015 01:54

Meni je bilo anjsmesnije Djurin = Di dzej jurin (di dzej urin) - promenio covek prezime mislim da sam cula da je advokat.

Predstavljas se kako god hoces. Ime ti je samo u zvanicnim dokumentima.

snowflake 19.02.2015 02:13

pa imas i ono:

Dušan Mandić (douche on man's dick)

ggtron 22.04.2015 19:49

Moze covek da se zainati i da tera svoje, ali da bi lakse bio primljen u drustvo moras da se adaptiras prema njima...dakle u ispravama neka stoji original a oni neka me zovu kako hoce. :)

Trenutno iz BGD-a radim za neke strance, ili nauce ili te uvek zovu pogresno ili nadjes alternativu. Teska imena su im Djordje, Nebojsa, Mladen....pa su tako ljudi nasli nadimke: George, Neebosh, Den/Dan.

free 22.04.2015 20:24

Pa jas sam onda extra prosao. U pocetku sam bio Dragon( Dragan mi je krsteno) pa su kasnije uspeli da to malo doteraju da zvuci priblizno nasem. Meni je bilo smesno i nisam pravio frku neku, a i okruzenje je kod mene naviklo na sve i svasta, tako da smo se u nekim situacijam i sali. Mislim da netreba menjati ni ime ni prezime, misli da si to ti, i ja znam mnogo koji su to promenili pretstavljaju se za jedne ovako za druge onako. Moje razmisljanje je ako ja mogu da se potrudim i da ispostujem njih, mogu i oni malo da se potrude za isto.

srecica 22.04.2015 21:04

Sin ima int.ime ipak su ga skratili...dobro ništa drastično,mučili se malo oko ć u prezimenu i na kraju ispade c koje nekad izgovre kao k...a mene skoro prekrstiše na Fjumićinu, isto umesto c izgovoriše k...msm meni bilo smešno a došlo mi da kazem jel Cicerona zovete Kikeron:==D: al kontam da je kod njih c ustvari z....

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 20:37.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.