![]() |
Mene tako zabole kako ce se oni snaci da izgovore moje ime i prezime. To je minimum postovanja koje ocekujem od bilo koga. Naravno da im je tesko ali se vrlo trude i uvek se izvine ako ne izgovore kako treba. Moja deca takodje ne dozvoljavaju da im izmisljaju imena. Ima ovde nekoliko nasih ljudi koji se u srpskim krugovima predstavljaju nasim imenima a u americkim -americkim. Meni bezveze
|
Citat:
Slazem se, ali da se malo nasmejemo, moje ime je Donka, kad se izgovori jako potseca na "donkey",magarac jel... Kad sam radila na kruzere dobijala sam tips na tu foru... ;) |
zvercica je upravu, a imam primjer: covjek se zove Kenan, a on ga izgovara kad se predstavlja (svima koliko sam razumjela) kao Keenaan (kinan?) E to se zove pretjerivanje. Meni je ime internacionalno (talijansko) ali ga opet fule, tako da za te (poglupe) dajem nadimak.
|
Ja tu ne vidim ama bas nikakav problem, ako ti treba zbog posla jednostavno pojednostavi i prilagodi se situaciji, ako ti je bitno da te zovu onako kako te zovu na Balkanu ulazi energiju i ispravljaj ih i opet dobro.
Nedavno sam citao kako je neki Latinos trazio posao kao Jose pa nije islo - kad je promenio u Joe odmah je dobio par ponuda - mozda je i zezanje. Ali stvarno ne vidim smisao da ako ja recimo uvodim kablovsku i ostavljam ljudima vizit karte insistiram i ucim svakog od njih da izgovori npr. Željko korektno. Takodje sam slusao da su jednostavno otvoreniji za posao ako im ime zvuci familijarnije. Ja sam ovde upoznao neke nase: Miodrag (Mića) - Mitch Željko - Zack Zoran - Zo Radivoj - Ray Fora je da ti uopste zvanicno ne moras da menjas ime, jednostavno se predstavljas tako. Svi znaju da je Al Pacino - Paćino a ne Pejkajno, al on je Al Pacino :-). Sad sam se setio jednog lika iz davnih vremena, uglavnom covek se zove (zvao) Stanko i zivi u Holandiji, medjutim kad god se nekome predstavi zvucalo je kao "Smrad" - stinky (neka varijanta holandskog), uglavnom promenio ime u Aleksandar. |
Citat:
E za Stanka se nasmejala... Isto kao i ja kad kazem Donka, ljudi me gledaju kao da se sprdam... Kao da se meni neko prestavi: Magarac,drago mi je... |
Meni je bilo anjsmesnije Djurin = Di dzej jurin (di dzej urin) - promenio covek prezime mislim da sam cula da je advokat.
Predstavljas se kako god hoces. Ime ti je samo u zvanicnim dokumentima. |
pa imas i ono:
Dušan Mandić (douche on man's dick) |
Moze covek da se zainati i da tera svoje, ali da bi lakse bio primljen u drustvo moras da se adaptiras prema njima...dakle u ispravama neka stoji original a oni neka me zovu kako hoce. :)
Trenutno iz BGD-a radim za neke strance, ili nauce ili te uvek zovu pogresno ili nadjes alternativu. Teska imena su im Djordje, Nebojsa, Mladen....pa su tako ljudi nasli nadimke: George, Neebosh, Den/Dan. |
Pa jas sam onda extra prosao. U pocetku sam bio Dragon( Dragan mi je krsteno) pa su kasnije uspeli da to malo doteraju da zvuci priblizno nasem. Meni je bilo smesno i nisam pravio frku neku, a i okruzenje je kod mene naviklo na sve i svasta, tako da smo se u nekim situacijam i sali. Mislim da netreba menjati ni ime ni prezime, misli da si to ti, i ja znam mnogo koji su to promenili pretstavljaju se za jedne ovako za druge onako. Moje razmisljanje je ako ja mogu da se potrudim i da ispostujem njih, mogu i oni malo da se potrude za isto.
|
Sin ima int.ime ipak su ga skratili...dobro ništa drastično,mučili se malo oko ć u prezimenu i na kraju ispade c koje nekad izgovre kao k...a mene skoro prekrstiše na Fjumićinu, isto umesto c izgovoriše k...msm meni bilo smešno a došlo mi da kazem jel Cicerona zovete Kikeron:==D: al kontam da je kod njih c ustvari z....
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 20:37. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.