ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Obamacare (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1378)

noki 12.01.2014 15:43

Ne znam kako ce sad da bude sa Obamacare,ali imala sam dve tri prijateljice sto su imale bebe,ovde u Jersey imaju dve tri bolnice,sto pokrivaju sav trosak oko poradjaja.Kad otidjes tamo odma treba da se podnese za Cherity Care i administracija u bolnici ti izda pismo kao potvrdu da ce oni sve da plate,ako si na low income oni plate 100%,ako si iznad neke njihove granice platis 10-20% od celog racuna i tako.Ali ko sto sam rekla ne znam kako ce Obamacare da utice na Cherity Care.??

vuxanne 12.01.2014 18:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik noki (Poruka 43560)
Ne znam kako ce sad da bude sa Obamacare,ali imala sam dve tri prijateljice sto su imale bebe,ovde u Jersey imaju dve tri bolnice,sto pokrivaju sav trosak oko poradjaja.Kad otidjes tamo odma treba da se podnese za Cherity Care i administracija u bolnici ti izda pismo kao potvrdu da ce oni sve da plate,ako si na low income oni plate 100%,ako si iznad neke njihove granice platis 10-20% od celog racuna i tako.Ali ko sto sam rekla ne znam kako ce Obamacare da utice na Cherity Care.??

To je veoma slicno Medicaid programima...

Evo kome zatreba Charity Care New Jersey i evo pogledah izgleda ima i kod nas, nisam ni znala da to postoji Charity Care Virginia.

takecare 23.01.2014 07:00

Imam pitanje na koje imam sasvim logican odgovor ali bolje da proverim jer sa birokratijom oko ovih osiguranja nikad nisam sigurna.
Pojam household-a me buni. Zivim sa dvoje cimera (bracni par) u njihovoj kuci, znaci svi smo prijavljeni na istoj adresi. Placam im sobu i to je to. Da li se ja tu svrstavam kao deo zajednickog household-a ili sam jedinka za sebe? Pitam ovo jer prilikom apliciranja za obamacare pitaju isto pa to verovatno dalje utice na premije....

takecare 23.01.2014 07:21

Kontaktirala sam agenta osiguranja. U koliko se cimeri materijalno briu o meni jesam deo householda ukoliko sama brinem o sebi onda nisam. Pozdrav svima.

LoLa Galland 17.03.2014 16:58

evo jedna informacija...

buduci da po novome svi moraju imati health insurance ili u suprotnome placaju tax penalty, meni je pala jedna ideja napamet i provjerila sam sve informacije..

bitno je da imate bilo kakav oblik osiguranja (moze i travel insurance), pa sam tako odlucila nazvati u RH neke osiguravajuce kuce i vidjeti sta mogu napraviti.

sklopila sam travel insurance u iznosu od 350 dollara godisnje (pokriva troskove do 35 000 dollara) i time izbjegla tax penalty za iducu godinu i poprilicno skupa osiguranja od stane amerikanaca.

Zana 17.03.2014 17:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik LoLa Galland (Poruka 44556)
evo jedna informacija...

buduci da po novome svi moraju imati health insurance ili u suprotnome placaju tax penalty, meni je pala jedna ideja napamet i provjerila sam sve informacije..

bitno je da imate bilo kakav oblik osiguranja (moze i travel insurance), pa sam tako odlucila nazvati u RH neke osiguravajuce kuce i vidjeti sta mogu napraviti.

sklopila sam travel insurance u iznosu od 350 dollara godisnje (pokriva troskove do 35 000 dollara) i time izbjegla tax penalty za iducu godinu i poprilicno skupa osiguranja od stane amerikanaca.

Evo jos jedna informacija - tax penalty (koji i nije nesto po iznosu) ce da ti bude najmanji problem ako ti se ne daj Boze nesto desi: $35,000 ne pokriva nista ozbiljno i ima prilican broj exclusions (svi postojeci problemi su ili nepokriveni ili pokriveni u malom iznosu) i sa travel insurance nemas preventative care. Osim toga, procitaj fine print - travel insurance nije za residents. Ja za familiju i prijatelje uzimam turisticko osiguranje godinama (u polisama od $1mil) i to je zaista za ne daj Boze - tipa stroke, infarkt, udes, lomljava kostiju, medicinski transport nazad u zemlju, smrt i tako dalje. Sve sto je u vezi sa sportom se dodatno placa - nikakva povreda tokom "slobodnih" aktivnosti nije pokrivena. Razmisli dobro sta radis, jeste da $350 zvuci jeftino ali je po meni skupo jer je cisto bacanje para.

LoLa Galland 17.03.2014 17:44

to je samo informacija onima koji ne zele da placaju.. za NY state su mi rekli da je tax penalty 95 dolara mjesecno. ne kazem da je super rijesenje, ali bolje i takav oblik osiguranja i da ne placas tax penalty nego nista..

imala sam preventative care ukljucen sa osiguranjem koje sam koristila prosle godine i pokrili su mi za sada sve, ide prvo out of pocket, ali uz kratku proceduru vrate novce na racun. znam da nije 35 000 dollara puno, osiguranje u slucaju velike nezgode pokriva i veci iznos sve dok pacijent nebude stabilizran za prijevoz u maticnu zemlju.

Zana 17.03.2014 17:53

Citat:

Prvobitno poslao korisnik LoLa Galland (Poruka 44558)
to je samo informacija onima koji ne zele da placaju.. za NY state su mi rekli da je tax penalty 95 dolara mjesecno.

Ne. Tax penalty je veci iznos od sledecih opcija:

$95 po osobi godisnje ($47 za decu) do max iznosa od $285
1% od income preko $10,150
Osobe sa prihodom ispod $10,150 ne placaju penalty

I "najgori" plan 60/40 (koji je prilicno jeftin) je bolja opcija od travel osiguranja ili nikakvog osiguranja. Ja to iz moje perspektive, a sad svako donosi odluke za sebe.

Ja koliko znam, resident status VOID travel insurance benefits - bar je tako kod mene pisalo u fine print, a ja cisto sumnjam da sva ta osiguranja nemaju prilicno ista pravila.

IgorMAD 18.03.2014 00:20

Ja sam ovde vec tri meseca i jos uvek mi nista nije jasno vezano za zdravstveno osiguranje (Obama Care mi unosi samo jos vecu zbrku u glavi). Pricam bukvalno svaki dan sa kolegama na poslu u vezi toga i vecina njih nema pojma. Firma nudi neki insurance ali je to sve toliko nejasno i nepovezano da evo vec dva meseca odlazem i cekam, ne znam ni ja sta...

Na kraju cu da nazovem onaj 211 broj, ili kako vec i neka mi nadje Obama Care neko osiguranje, da ne razmisljam.

BanjoPG 18.03.2014 01:38

Dragi prijatelji, mnogo sam korisnih informacija ovdje nasao, pa evo da se i ja ukljucim sa nekim informacijama. Tri mjeseca sam u USA , i prosao sam proceduru za osiguranje preko Obamacare. Elem ja i supruga smo dobili osiguranje preko Obamacare, koje placamo 18 $ mjesecno, deductible je 1000 $ po osobi. Procedura je sledeca, prijavite se preko sajta healthcare.gov, zatim sam poslao vozacku dozvolu email-om da izvrse autentifikaciju, zatim sam ih zvao telefonom, da zavrsim proces, jer im sajt nesto ne funkcionise najbolje i to je to. Odobreni smo i onda smo izabrali plan osiguranaja, nama je najvise odgovarao neko Silver plan. Zvao sam lokalnu agenciju, telefonom platio prvu ratu i sve je zavrseno. Zato pozurite do 31 marta da zavrsite to.
Nadam se da ce ovo nekome pomoci.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 10:49.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.