![]() |
Ne znam kako ce sad da bude sa Obamacare,ali imala sam dve tri prijateljice sto su imale bebe,ovde u Jersey imaju dve tri bolnice,sto pokrivaju sav trosak oko poradjaja.Kad otidjes tamo odma treba da se podnese za Cherity Care i administracija u bolnici ti izda pismo kao potvrdu da ce oni sve da plate,ako si na low income oni plate 100%,ako si iznad neke njihove granice platis 10-20% od celog racuna i tako.Ali ko sto sam rekla ne znam kako ce Obamacare da utice na Cherity Care.??
|
Citat:
Evo kome zatreba Charity Care New Jersey i evo pogledah izgleda ima i kod nas, nisam ni znala da to postoji Charity Care Virginia. |
Imam pitanje na koje imam sasvim logican odgovor ali bolje da proverim jer sa birokratijom oko ovih osiguranja nikad nisam sigurna.
Pojam household-a me buni. Zivim sa dvoje cimera (bracni par) u njihovoj kuci, znaci svi smo prijavljeni na istoj adresi. Placam im sobu i to je to. Da li se ja tu svrstavam kao deo zajednickog household-a ili sam jedinka za sebe? Pitam ovo jer prilikom apliciranja za obamacare pitaju isto pa to verovatno dalje utice na premije.... |
Kontaktirala sam agenta osiguranja. U koliko se cimeri materijalno briu o meni jesam deo householda ukoliko sama brinem o sebi onda nisam. Pozdrav svima.
|
evo jedna informacija...
buduci da po novome svi moraju imati health insurance ili u suprotnome placaju tax penalty, meni je pala jedna ideja napamet i provjerila sam sve informacije.. bitno je da imate bilo kakav oblik osiguranja (moze i travel insurance), pa sam tako odlucila nazvati u RH neke osiguravajuce kuce i vidjeti sta mogu napraviti. sklopila sam travel insurance u iznosu od 350 dollara godisnje (pokriva troskove do 35 000 dollara) i time izbjegla tax penalty za iducu godinu i poprilicno skupa osiguranja od stane amerikanaca. |
Citat:
Evo jos jedna informacija - tax penalty (koji i nije nesto po iznosu) ce da ti bude najmanji problem ako ti se ne daj Boze nesto desi: $35,000 ne pokriva nista ozbiljno i ima prilican broj exclusions (svi postojeci problemi su ili nepokriveni ili pokriveni u malom iznosu) i sa travel insurance nemas preventative care. Osim toga, procitaj fine print - travel insurance nije za residents. Ja za familiju i prijatelje uzimam turisticko osiguranje godinama (u polisama od $1mil) i to je zaista za ne daj Boze - tipa stroke, infarkt, udes, lomljava kostiju, medicinski transport nazad u zemlju, smrt i tako dalje. Sve sto je u vezi sa sportom se dodatno placa - nikakva povreda tokom "slobodnih" aktivnosti nije pokrivena. Razmisli dobro sta radis, jeste da $350 zvuci jeftino ali je po meni skupo jer je cisto bacanje para. |
to je samo informacija onima koji ne zele da placaju.. za NY state su mi rekli da je tax penalty 95 dolara mjesecno. ne kazem da je super rijesenje, ali bolje i takav oblik osiguranja i da ne placas tax penalty nego nista..
imala sam preventative care ukljucen sa osiguranjem koje sam koristila prosle godine i pokrili su mi za sada sve, ide prvo out of pocket, ali uz kratku proceduru vrate novce na racun. znam da nije 35 000 dollara puno, osiguranje u slucaju velike nezgode pokriva i veci iznos sve dok pacijent nebude stabilizran za prijevoz u maticnu zemlju. |
Citat:
Ne. Tax penalty je veci iznos od sledecih opcija: $95 po osobi godisnje ($47 za decu) do max iznosa od $285 1% od income preko $10,150 Osobe sa prihodom ispod $10,150 ne placaju penalty I "najgori" plan 60/40 (koji je prilicno jeftin) je bolja opcija od travel osiguranja ili nikakvog osiguranja. Ja to iz moje perspektive, a sad svako donosi odluke za sebe. Ja koliko znam, resident status VOID travel insurance benefits - bar je tako kod mene pisalo u fine print, a ja cisto sumnjam da sva ta osiguranja nemaju prilicno ista pravila. |
Ja sam ovde vec tri meseca i jos uvek mi nista nije jasno vezano za zdravstveno osiguranje (Obama Care mi unosi samo jos vecu zbrku u glavi). Pricam bukvalno svaki dan sa kolegama na poslu u vezi toga i vecina njih nema pojma. Firma nudi neki insurance ali je to sve toliko nejasno i nepovezano da evo vec dva meseca odlazem i cekam, ne znam ni ja sta...
Na kraju cu da nazovem onaj 211 broj, ili kako vec i neka mi nadje Obama Care neko osiguranje, da ne razmisljam. |
Dragi prijatelji, mnogo sam korisnih informacija ovdje nasao, pa evo da se i ja ukljucim sa nekim informacijama. Tri mjeseca sam u USA , i prosao sam proceduru za osiguranje preko Obamacare. Elem ja i supruga smo dobili osiguranje preko Obamacare, koje placamo 18 $ mjesecno, deductible je 1000 $ po osobi. Procedura je sledeca, prijavite se preko sajta healthcare.gov, zatim sam poslao vozacku dozvolu email-om da izvrse autentifikaciju, zatim sam ih zvao telefonom, da zavrsim proces, jer im sajt nesto ne funkcionise najbolje i to je to. Odobreni smo i onda smo izabrali plan osiguranaja, nama je najvise odgovarao neko Silver plan. Zvao sam lokalnu agenciju, telefonom platio prvu ratu i sve je zavrseno. Zato pozurite do 31 marta da zavrsite to.
Nadam se da ce ovo nekome pomoci. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 10:49. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.