![]() |
1. i mene zanima deo sa zaposlenjem a da nisam prijavljana i da naravno, to nemam navedeno u r. knjizici. Ako poslednjih par godina radim kao freelance konsultant za jednu firmu, da li to i kako navodim u formularu?
2. sledeca stvar su adrese na kojima sam zivela posle 16. godine, bilo ih je vise i ne secam se svake tacno, niti tacnog perioda, sem toga nisam bila prijavljena na svakoj adresi, ako ste bili slican slucaj kao ja, sta ste tu unosili? Trenutno takodje zivim kao podstanar i nisam ni na ovoj adresi prijavljena.. |
Citat:
one gde nisi bila prijavljena ne pominji. |
Ja takođe imam nedoumicu u vezi zaposlenja, pa bi molila nekog iz ranijih godina sa sličnim iskustvom da pomogne.
Zvanično sam nezaposlena (na zavodu za nezaposlene), ali poslednjih meseci radim pod autorskim ugovorom. Plaćanje mi međutim ide preko neke agencije. Da li ovo treba upisivati, obzirom da u Srbiji ima mnogo ljudi koji godinama na ovaj način žive, a za određene oblasti je ovo potpuno uobičajeno (u pitanju su mediji)? Mislim ovo je ipak iskustvo. Dakle praktično sam nezaposlena ali radim i nema pojma šta da upišem :nene: Ako ne upišem, bojim se ispašće kao da nešto krijem...a sa druge strane na zavodu sam i kad budu vršili proveru videće status nezaposleni?! Pre ovoga imam 5 god radnog iskustva u svojoj struci koja uopšte nije vezana za medije ( i u njoj ću najverovatnije i tražiti posao u USA). |
@Danica hvala ti na odgovoru, i meni to deluje kao najlogicnije i tako cu i uraditi verovatno. E sad posto zivim sa momkom vec gotovo dve godine i planiramo da se uzmemo pre intervjua, ne bih da tu bude nekih problema.. Veselo bas, puna sam nedoumica, valjda cu uskoro popuniti taj famozni formular :D
|
Drugari, treba mi opet mala pomoc... U delu vezanom za skolovanje... Naime pre toga, na delu gde se pita za moje zanimanje stavio sam prvo student i naziv skole koje pohadjam + sam naveo trenutni posao konobara (prijavljen sam). E sad dela sto se tice skolovanja, jel tu treba da se upisu samo informacije o srednjoj skoli, ili moram da navedem i fax koji sad pohadjam i fax na kojem sam bio pre nego sto sam se prebacio na ovaj sada? mada sam sadasnji vec naveo u delu oko posla...
|
Ja se,kao novi clan,stvarno izvinjavam na postavljenom pitanju. Pokusajte da nas shvatite da zelimo sto prije,sto vise toga da saznamo pa smo "malo" nestrpljivi. Ipak,svim novim clanovima preporucujem da nekako nadju vremena i da na forumu pronadju i procitaju DS-260-dv-2015 i tu ce naci sve potrebne informacije oko formulara i ostalog jer sve nas manje ili vise muce iste nedoumice. Svima zelim puno srece predstojecem periodu!
|
Ovdje evo imas ds260 na "nasem" jeziku pa ti moze biti od koristi kada budes popunjavala formular.
http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ead.php?t=1580 |
Hvala za ulozeni trud! :bravo: U toku je detaljna i studiozna analiza svih pitanja i eventualnih odgovora :-_-;:
|
Zdravo svima :)
Eve eden dobitnik od Makedonija, 22xxx broj, sreka ni donese novorodeniov sin :) Ke go prelistam forumov I ke gi proucam site nasoki, no imam edno specificno prashanje: Dali imalo do sega izvleceni koi NE BILE VAKCINIRANI, i kako toa go sredile? Ednoto dete e delumno, a drugoto voopshto ne e vakcinirano. Kolkavi se shansite da pomineme? Vi blagodaram odnapred i vi ja posakuvam na site celata sreka na svetov vo ostvaruvanje na vashite sonishta! Se najdobro :1081: |
Citat:
mislim da što se tiče vakcinacije ako neko nije odradio neku od neophodnih vakcina, na lekarskom pregledu pre razgovora u ambasadi se dobije uput za tu vakcinaciju i to mora da se odradi. (e, sad, da li i koliko to usporava ceo proces tj. da li se razgovor u ambasadi odlaže dok se vakcinacija ne obavi, u vezi toga nisam sigurna). ALI: budući da ovo pitanje nema veze sa samim obrascem DS-260, predlažem da sačekaš kad dođe na red pripremanje za intervju, pa da onda otvoriš temu sa pitanjem. U međuvremenu, možeš se javiti telefonom ambasadi i njih konkretno pitati u vezi toga, ili prosto telefonirati ovlašćenoj lekarskoj službi kod koje se radi pregled pred razgovor. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 19:25. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.