ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Pomoc, savet, sugestija bilo sta!!!!!!!!!!! (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=347)

Taji 05.02.2009 09:34

Pozz pence,
Ne mogoh a da ne dam svoj komentar na tvoje postove premda sam tek predala dokumenta u KCC koja jos tamo nisu ni stigla:)...ali....imam licnog iskustva sa amerima vec ohohoooo i mogu da ti kazem da svi ovi savjeti koje su ti nasi forumasi dali su zaista vrijedni zlata. Ma nemaju cijenu, vjeruj mi.
Evo recimo da i ja tebi dam neke savjete.
Posto si majka i cuvas dvoje djece kod kuce onda imas savrsene uslove da zaradis novce a da ne mrdnes nigdje. Potrazi neki hotel ili staracki dom za "part time job" u kojem se treba recimo peglati posteljina ili stoljnaci (naravno, kod kuce) a placa se jako dobro..cak i do 400$ sedmicno sto je za pocetnika super novac. Isto tako, kad vec cuvas svojih dvoje djece mozes cuvati jos dvoje tudjih i zaraditi izmedju 8-12$ na sat a to je, moras priznati, izuzetan novac. Posto zivite u "boljem kraju" mora da ima okolo porodica koje bi rado ostavile svoje dijete na cuvanje kod tebe dok skoknu u grad da se podmire ili ako rade nesto povremeno njima se to isplati a i tebi bi bilo super. Onda mozes da pravis nase torte i da ih prodajes po 30-50$ po komadu (normaln velicina a za velike dupli novac)amerima koji u zivotu nikad nisu ni culi ni vidjeli takve delikatese kao sto su "nase" torte....dobos, spanski vjetar, bomba torta.....ma one sto se ne peku su najbolje, sami filovi i oni se podavise jeduci i ne pitaju koliko kosta. Samo za rodjendane da ih pravis i ukrasis...ihaaa...eto para koliko hoces. Onda opet, sa crkvom da se povezes pa da pravis one hljebove ili sta vec...crkva debelo placa....
Ili ako muz nadje posao da ti u vecernjim satima kad se on vrati radis u nekom od nasih klubova na recimo pranju casa za sankom, ciscenju pepeljara...samo par sati...ameri vole da daju dobe napojnice za dobru uslugu...eto i tu ima para.....sestra od jedne moje prijateljice radila je samo po 4 sata u jednom kartaskom klubu, od 1800 do 2200 navece i zaradjivala pored satnice od gazde i do 150$ napojnice a samo cisti pepeljare gdje se ljudi kartaju. Sto cesce ocisti pepeljaru cese nadje po neki dolar ispod pepeljare ali SVAKi PUT ...pa ti sad vidi :):)
Muz....treba da proguta ponos i to sto je skolovan i ko je bio.....valja mu krenuti od nule...uci u neku dobru firmu u kojoj on ima perspektive pa makar i kao nocni cuvar za pocetak..cistac....slusati...skupljati info...upoznavati ljude...pa onda mic po mic prema gore...cak i do menadera jer ima diplomu....ali mora biti mudar ....
Tako to kod njih ide kad je novopeceni stranac na tlu i hoce da radi...
I sama sam tako pocela da radim za amere jos daleke 1996 i jos uvijek radim za njih ali sada vani...i prezadovoljna sam...samo jos da mi uleti zelena karta :):):) ih.....sreci nikad kraja:)
Nadam se da ces sve ovo shvatiti dobronamjerno, drugarski....ponosit cete se kasnije kad stanete na svoje noge i postane "neko" ali za to treba dosta vremena, truda, odricanja, rada i po 16 sati dnevno na dva posla...za 3-5 godina ste kraljevi :) vrijedi, vidjet cete...
Samo hrabro naprijed....

dreamerns 05.02.2009 16:43

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Taji (Poruka 7274)
Pozz pence,
Posto si majka i cuvas dvoje djece kod kuce onda imas savrsene uslove da zaradis novce a da ne mrdnes nigdje. Potrazi neki hotel ili staracki dom za "part time job" u kojem se treba recimo peglati posteljina ili stoljnaci (naravno, kod kuce) a placa se jako dobro..cak i do 400$ sedmicno sto je za pocetnika super novac. Isto tako, kad vec cuvas svojih dvoje djece mozes cuvati jos dvoje tudjih i zaraditi izmedju 8-12$ na sat a to je, moras priznati, izuzetan novac. Posto zivite u "boljem kraju" mora da ima okolo porodica koje bi rado ostavile svoje dijete na cuvanje kod tebe dok skoknu u grad da se podmire ili ako rade nesto povremeno njima se to isplati a i tebi bi bilo super.

Sve su nju cekali da bi imali gde decu da ostavljaju...do tada...jadni nisu pojma imali sta ce sa decom. Kako ona da nadje te amere sa decom? Odakle joj preporuke, ako to u zivotu nije radila? Ti stvarno mislis da ameri tako ostavljaju decu kome stignu na cuvanje....pogotovo u "boljem kraju"?

Citat:

Onda mozes da pravis nase torte i da ih prodajes po 30-50$ po komadu (normaln velicina a za velike dupli novac)amerima koji u zivotu nikad nisu ni culi ni vidjeli takve delikatese kao sto su "nase" torte....dobos, spanski vjetar, bomba torta.....ma one sto se ne peku su najbolje, sami filovi i oni se podavise jeduci i ne pitaju koliko kosta.
Ma daj....sve "nase" je najjace. Ameri jadni glupi nisu ni znali sta je zivot, dok balkan okusili nisu. Samo ovaj savet sve govori... Ti stvarno mislis da nase zene (osim ako pence nije profi poslasticar) bolje prave torte nego profi skolovani poslasticari sa akademijom u americi? jer ti stvarno mislis da u ovu drzavu nisu dolazili ljudi iz raznih kultura i civilizacija...isto tako emigrirali...koji prave predivne kolace. Kosa mi se digne kada cujem ovakve gluposti. Ovde mozes naci sve i svasta...svakojake torte i kolace, kakve u Srbiji ne mozes ni da zamislis. Da....ako si nas poslasticar...i ako si dobar, sigurno da ovde mozes da zaradis para...ali ovo sto si ti napisala, ne vredi vise ni da komentarisem.

Citat:

Onda opet, sa crkvom da se povezes pa da pravis one hljebove ili sta vec...crkva debelo placa....
Crkva deli pare koje joj padaju sa neba...a niko se pre nije setio da pravi hljebove..

Citat:

Ili ako muz nadje posao da ti u vecernjim satima kad se on vrati radis u nekom od nasih klubova na recimo pranju casa za sankom, ciscenju pepeljara...samo par sati...ameri vole da daju dobe napojnice za dobru uslugu...eto i tu ima para.....sestra od jedne moje prijateljice radila je samo po 4 sata u jednom kartaskom klubu, od 1800 do 2200 navece i zaradjivala pored satnice od gazde i do 150$ napojnice a samo cisti pepeljare gdje se ljudi kartaju.
E ovo ti je vrhunac....ovde si me bas slatko nasmejala. Mozda je ona zaradjivala tolike pare na vece (mada sumnjam), ali onda sigurno nije cistila samo pepeljare...I to za cetiri sata. Pa jel ti mislis da smo mi svi ovde pali sa kruske da verujemo u ovakve gluposti? Ja ne zelim da ti razbijam snove o americi, niti o tvojoj prijateljici, ali ovde su stvari daleko od toga...

Taji 05.02.2009 18:45

Sve to sto sam napisala u gornjem postu je bilo samo sa dobrom namjerom. Posto kupila po to i prodala...to su price ljudi koji su kroz to prosli i radili i ako su oni slagali nama kojima su to pricali onda sam i ja slagala vama svima koji ovo citate.
Sto je nekome nemoguce, smijesno i bez veze za negod drugog je i te kako moguce i ozbiljno...svi smo razliciti i ne razmisljamo i ne reagujemo na date situacije na isti nacin.
Htjela sam samo da je potstaknem na razmisljanje pobogu, samo joj dala "crtice" pa mozda ce sama da dodje na neku mnogo bolju ideju sta i kako a ti se tako bukvalno i pesimisticki postavio i odreagovao da nemam komentar.
Ne kazem da nisi u pravu sto se tice tvojih komentara...imas pravo da komentarises kako god hoces ali znam da nista samo nece doci i zakucati na vrata i reci "uzmi me"....valja se boriti "za sebe" od prvog dana pa kako kome ispadne na kraju...
Nisam imala namjeru da iznerviram ili vrijedjam bilo koga sa ovim postom a to sto si ti toliko ogorcen stvarno mi je zao. Izvini sto ti izazvah dodatni gnev nepotrebno.

Svako gleda svijet iz svoje perspektive i vidi sebe negdje ili se ne vidi nigdje...

Nemam ja "americki san" i veoma sam "budna" tako da nema sta ni da se razbija sa tvojim komentarima, nemaj brige i budi mi pozdravljen. Zelim ti sve najbolje.

moni 05.02.2009 18:56

Taji,
ma pusti Drimerns - sa , zar neznas da je prehladjen.Malo bunca covek.
Sigurno sad nije lako naci posao , ali dok Xeg bude bockao djubre po plazi( za pocetak), ja cu amerima da perem klonje( za pocetak)..... Malo po malo i svi cemo poceti sopstveni biznis tipa mala mlekara " JOGURT i SAMO JOGURT"
Ja :1072: jogurt.
Imace ameri i jogurt i dobos tortu i sto sta EX YU!:obrva:

dreamerns 05.02.2009 20:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Taji (Poruka 7295)
Sve to sto sam napisala u gornjem postu je bilo samo sa dobrom namjerom. Posto kupila po to i prodala...to su price ljudi koji su kroz to prosli i radili i ako su oni slagali nama kojima su to pricali onda sam i ja slagala vama svima koji ovo citate.
Sto je nekome nemoguce, smijesno i bez veze za negod drugog je i te kako moguce i ozbiljno...svi smo razliciti i ne razmisljamo i ne reagujemo na date situacije na isti nacin.
Htjela sam samo da je potstaknem na razmisljanje pobogu, samo joj dala "crtice" pa mozda ce sama da dodje na neku mnogo bolju ideju sta i kako a ti se tako bukvalno i pesimisticki postavio i odreagovao da nemam komentar.
Ne kazem da nisi u pravu sto se tice tvojih komentara...imas pravo da komentarises kako god hoces ali znam da nista samo nece doci i zakucati na vrata i reci "uzmi me"....valja se boriti "za sebe" od prvog dana pa kako kome ispadne na kraju...

Ja verujem da si ti to gore napisala u najboljoj nameri. Isto tako verujem da svako treba da se bori za sebe, ali ciscenje pepeljara u kafani part-time (inace, zabranjeno je pusenje u kafanama...) za 2000$ mesecno su pusti snovi.

Ja sam odreagovao na to sto si rekla da ameri u zivotu nisu mogli ni da sanjaju takve delikatese kakvi su nasi kolaci...koje ume da pravi svaka nasa domacica. Pogledaj i sama gore ton kojim si to opisala. Izvini, ali mene to podseca na sve one price..."kada nas covek ode tamo...pa on kada njima pokaze...pa oni da padnu na teme...". Jednostavno, mi nismo vanzemaljski narod, niti smo bolji narod od bilo kog naroda...niti pametniji....niti specijalno nadareni za pravljenje bozanstvenih kolaca....o kakvim amerika moze samo da sanja.

dreamerns 05.02.2009 20:17

Citat:

Prvobitno poslao korisnik moni (Poruka 7296)
Taji,
ma pusti Drimerns - sa , zar neznas da je prehladjen.Malo bunca covek.
Sigurno sad nije lako naci posao , ali dok Xeg bude bockao djubre po plazi( za pocetak), ja cu amerima da perem klonje( za pocetak)..... Malo po malo i svi cemo poceti sopstveni biznis tipa mala mlekara " JOGURT i SAMO JOGURT"
Ja :1072: jogurt.
Imace ameri i jogurt i dobos tortu i sto sta EX YU!:obrva:

Ozdravio ja jos juce...ovi americki lekovi te srede za jedan dan...pa nazad na posao :-)

Nije lako naci posao....i to je tacno. Prevaranata ima koliko neces i to je tacno. Upravo zato covek treba da gleda kada dolazi ovde i koliko treba da ponese para za pocetak.
Tesko je naci posao i da ribas klonje...medjutim kada ameri vide kako nas covek riba klonje...ma covece odmah mu daju hiljade dolara...evo jedan moj prijatelj... :-)
Izvinjavam se...znam da je ovo bilo cinicno, ali je jace od mene :-)

ex-usa 05.02.2009 21:42

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Taji (Poruka 7274)
Pozz pence,
Evo recimo da i ja tebi dam neke savjete.
Posto si majka i cuvas dvoje djece kod kuce onda imas savrsene uslove da zaradis novce a da ne mrdnes nigdje. Potrazi neki hotel ili staracki dom za "part time job" u kojem se treba recimo peglati posteljina ili stoljnaci (naravno, kod kuce) a placa se jako dobro..cak i do 400$ sedmicno sto je za pocetnika super novac. Isto tako, kad vec cuvas svojih dvoje djece mozes cuvati jos dvoje tudjih i zaraditi izmedju 8-12$ na sat a to je, moras priznati, izuzetan novac. Posto zivite u "boljem kraju" mora da ima okolo porodica koje bi rado ostavile svoje dijete na cuvanje kod tebe dok skoknu u grad da se podmire ili ako rade nesto povremeno njima se to isplati a i tebi bi bilo super. Onda mozes da pravis nase torte i da ih prodajes po 30-50$ po komadu (normaln velicina a za velike dupli novac)amerima koji u zivotu nikad nisu ni culi ni vidjeli takve delikatese kao sto su "nase" torte....dobos, spanski vjetar, bomba torta.....ma one sto se ne peku su najbolje, sami filovi i oni se podavise jeduci i ne pitaju koliko kosta. Samo za rodjendane da ih pravis i ukrasis...ihaaa...eto para koliko hoces. Onda opet, sa crkvom da se povezes pa da pravis one hljebove ili sta vec...crkva debelo placa....

it's time for reality check:

jos samo da kazes zeni gde, kome i kako da proda te kolace, mozda na ulici? ili da "caskom" otvori catering service? i gde to u kaliforniji da prazni pepeljare kad je u svim zatvorenim prostorijama zabranjeno pusenje ukljucujuci i barove. takodje, ne znam o kojoj to crkvi pricas sto navodno "debelo placa"??? mozda hrvatskoj, barem po tvom dijalektu, jer srpska sigurno nije. u srpskoj ce je pre odrati, i uzeti zadnji dolar nego sto ce ista od njih da zaradi....

moj savet joj je, da ako im je vec tako tesko sa decom, nek se barem ona sa decom vrati u Srbiju, a nek muz ostane jos malo da pokusa da nadje nesto....naravno nek za*ebe tu preskupu gajbu u dobrom kraju, i nek nadje negde sobu na "short-term lease".....ako ni tako nista ne nadje u narednih 3-6 meseci nek se vraca i on......mislim da je glupo traumirati decu i celu porodicu dok on pokusava da nadje sljaku. ako nadje, i sredi se, lako cete se vi vratiti.

dejancic 05.02.2009 22:46

Po pitanju ciscenja pepeljara Taji je lepo napisala u kartaskom klubu, a kockanje je u najmanju ruku polulegalno, koliko ja znam. Tako da za takav posao i treba dobiti dobre napojnice, a da ne pricam o tome kako kockari mogu biti darezljivi posle dobijene ruke.
A za kolace, evo ja tvrdim da moja mama sprema najbolje torte na svetu, ali u slucaju dobijanja gc ona je posle mog caleta skoro pa poslednja osoba koju bi poveo:grin:

Taji 06.02.2009 10:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreamerns (Poruka 7297)
Ja verujem da si ti to gore napisala u najboljoj nameri. Isto tako verujem da svako treba da se bori za sebe, ali ciscenje pepeljara u kafani part-time (inace, zabranjeno je pusenje u kafanama...) za 2000$ mesecno su pusti snovi.

Ja sam odreagovao na to sto si rekla da ameri u zivotu nisu mogli ni da sanjaju takve delikatese kakvi su nasi kolaci...koje ume da pravi svaka nasa domacica. Pogledaj i sama gore ton kojim si to opisala. Izvini, ali mene to podseca na sve one price..."kada nas covek ode tamo...pa on kada njima pokaze...pa oni da padnu na teme
PHP kod:

[b]...". Jednostavno, mi nismo vanzemaljski narod, niti smo bolji narod od bilo kog naroda...niti pametniji....niti specijalno nadareni[/b] 

za pravljenje bozanstvenih kolaca....o kakvim amerika moze samo da sanja.

PHP kod:

[b]...". Jednostavno, mi nismo vanzemaljski narod, niti smo bolji narod od bilo kog naroda...niti pametniji....niti specijalno nadareni[/b] 

za pravljenje bozanstvenih kolaca....o kakvim amerika moze samo da sanja.[/quote]

E sa ovim se ne bih slozila u potpunosti...nismo vanzemaljski narod ali ipak smo kao narod (mislim na nas Balkan) stvarno nadareni za mnogo toga, inteligentni (ne mislim na kolace:) nego govorim generalno) i u mnogim stvarima od vecine amera se mozemo pohvaliti da nam ne mogu "politi na ruke". Mnogo smo snalazljiviji i vidre smo i macke po mnogim pitanjima, znamo da sutimo i radimo kao niko na svijetu ali i da se ne damo i borimo kao vukovi za sebe ako treba sto ne znaci da izlazimo uvijek i kao pobjednici na kraju ali ipak znamo :dici glavu" i tu nam nema premca. I sto je najinteresantnije oni to i uvide i postuju jer nemaju bas uvijek izbor da rade kako hoce i sta hoce. Jest da amerima ne trebaju pametni nego poslusni ali stpljenje vam je najvaznija odlika i ako ga imate sve ce doci na svoje mjesto. Pamet i mudrost ipak na kraju uvijek dobro dodje (da ne ne kazem pobjedjuje) :)

Slozit cete se samnom jednog dana kad sve te poteskoce koje vas sad pritiskaju budu dio vase proslosti i kad zaplivate u neke stabilnije vode.

Priznajem da ameri imaju mnogo toga sto mi ni usanjati ne mozemo ali to nije razlog da ih se gleda kao Bogove i klanja im se zbog toga nego to prihvatiti kao opstu dobrobit i naci svoju korist i sebe u svemu tome.

"Ja hocu, ja mogu" - jednostavan pokretacki moto ( ma mozemo i glavom kroz zid ako treba :).

Ako hocete pogledajte malo ovaj link ispod, mozda dodjete na neku ideju sta i kako, mozda prepoznate neko ime pa vam se ukaze i neka prilika za pomoc, posao......nikad se nezna ko vam moze biti od pomoci i kad.:obrva:

http://www.serbianunity.net/culture/...eta/index.html

izvuceno iz sadrzaja:

PREKOOKEANSKE ZEMLJE:

Sjedinjene Americke Drzave :
Srpsko osvajanje Amerike
Srbi u LosAndjelesu
Holivud je srpsko selo
Cikago - najveci srpski grad
Njujork - grad srpske inteligencije
Klivelend - grad srpskog guvernera
Srbi u Detroitu
Milvoki - srpska vojvodina
Srbi u Pitsburgu
Srbi u Arizoni
Srbi u Bostonu
Srbi u Vasingtonu
Srbi u Floridi

Pozzzz svima.

Sloba_Kg 06.02.2009 14:19

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Taji (Poruka 7324)
( ma mozemo i glavom kroz zid ako treba :).

Obzirom da su im zidovi od drveta da ne kazem papira, svako moze :udri:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:59.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.