-
Vaša strana
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
- -
Internet u USA
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=378)
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bockyman
(Poruka 17105)
мени се за 5 и по месеци на необи.нет-у десило 3-4 пута да немам интернет по пар сати и шизео сам,а сада када све ово прочитам,онда схватам да немам на шта да се жалим,а поготову не на кориснички сервис...
|
Ma samo se opusti i uzivaj. Ja znam da me lazu sa brzinom interneta (ADSL), ali kako da dokazem i kako da isteram pravdu sa lopovcinama iz Telekoma. Ja znam da me vec vise od decenije "kupaju" sa racunima za mobilni telefon, ali kako da dokazem i kako da isteram pravdu sa lopovcinama iz Telekoma. Ja znam da . . . :no:
|
Istina je da im je internet neuporedivo losiji, tj. sto dreamer onomad rece, nestabilniji.
Ja sam u stanu prva dva meseca koristio neki nezasticeni WiFi iz komsiluka (mislim da je Comcast jer ima famozni linksys ruter) i to je radilo relativnmo sporo (sta ocekivati kad se nekome prikacis).
Komsiji jednog dana nesto zabaguje, nestane signal na jedno dva sata i ja brze bolje u AT&T. I otvore oni meni nalog, cak to sve prodje i bez SSN-a (imam neki utisak da ona glupaca u korisnickom nije ni smela da me prijavi bez SSN-a al' reko da se ne bunim) i uzese $100 depozita... Razlog je 3 puta bio razlicit kada sam pitao zbog cega tacno dajem $100. Iako sam rekao da mi modem ne treba, posle 2 dana uredno stize modem... I to zicni :-( Ajd' da se ne bunim, ostavim ja to po strani... Elem, 23 dana mi je receno da cu cekati na ukljucenje (23 dana?!). Srecom pa je komsija kod kog sam "parazitirao" popravio net jos onog dana dok sam ja bio u AT&T. I stvarno, posle 23 dana ukljucise oni meni dsl i to sad kao radi... Doduse onaj paket od $20 mesecno sa nekim najmanjim protokom, al' daj sta das... Ne mogu da se zalim na net, jer poslednjih 5 meseci zaista radi kako treba.
A korisnicki servisi? Ne d'o Bog nikome da mu zatrebaju. To je jeza. Ali JEZA! Kao nekadasnji radnik korisnickog servisa u Srbiji gde su nadredjeni ocene smanjivali zbog gramatickih "gresaka" tipa ne kaze se "mozete mi reci" nego "mozete li mi reci" mogu da kazem da je u USA porazavajuce stanje. Mislim da operateri AT&T kompanije sede negde u Indiji (nisam 100% siguran) i nikad, ali NIKAD vam se nece javiti neko sa kim cete moci da komunicirate na engleskom (dakle i neki kurs hindua ne bi bio los) :-)
I da rezimiramo sa Comcast-om. Nemam licno iskustvo sa tim kablovskim operatorom, ali znam da mi cim sam dosao zaista ponudise full uslugu za naknadu od $200. Neki nas koji radi tamo to tako uvodi za jednokratnu nadoknadu pa to tako dok sljaka - sljaka. (Njemu iz principa nisam hteo da dam 200 dolara, ne zato sto je 200 nego zato sto mi je "objasnio" da je od toga 150 za modem koji u Walmart-u kosta 44, o onih 50 za instalaciju tj. ruke. E pa ne dam ti. Pogotovo sto je to kao jako dobar prijatelj nekog poznanika iz Beograda)
|
dreamerns |
13.07.2010 19:27 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan
(Poruka 17182)
Istina je da im je internet neuporedivo losiji, tj. sto dreamer onomad rece, nestabilniji.
Ja sam u stanu prva dva meseca koristio neki nezasticeni WiFi iz komsiluka (mislim da je Comcast jer ima famozni linksys ruter) i to je radilo relativnmo sporo (sta ocekivati kad se nekome prikacis).
Komsiji jednog dana nesto zabaguje, nestane signal na jedno dva sata i ja brze bolje u AT&T. I otvore oni meni nalog, cak to sve prodje i bez SSN-a (imam neki utisak da ona glupaca u korisnickom nije ni smela da me prijavi bez SSN-a al' reko da se ne bunim) i uzese $100 depozita... Razlog je 3 puta bio razlicit kada sam pitao zbog cega tacno dajem $100. Iako sam rekao da mi modem ne treba, posle 2 dana uredno stize modem... I to zicni :-( Ajd' da se ne bunim, ostavim ja to po strani... Elem, 23 dana mi je receno da cu cekati na ukljucenje (23 dana?!). Srecom pa je komsija kod kog sam "parazitirao" popravio net jos onog dana dok sam ja bio u AT&T. I stvarno, posle 23 dana ukljucise oni meni dsl i to sad kao radi... Doduse onaj paket od $20 mesecno sa nekim najmanjim protokom, al' daj sta das... Ne mogu da se zalim na net, jer poslednjih 5 meseci zaista radi kako treba.
A korisnicki servisi? Ne d'o Bog nikome da mu zatrebaju. To je jeza. Ali JEZA! Kao nekadasnji radnik korisnickog servisa u Srbiji gde su nadredjeni ocene smanjivali zbog gramatickih "gresaka" tipa ne kaze se "mozete mi reci" nego "mozete li mi reci" mogu da kazem da je u USA porazavajuce stanje. Mislim da operateri AT&T kompanije sede negde u Indiji (nisam 100% siguran) i nikad, ali NIKAD vam se nece javiti neko sa kim cete moci da komunicirate na engleskom (dakle i neki kurs hindua ne bi bio los) :-)
I da rezimiramo sa Comcast-om. Nemam licno iskustvo sa tim kablovskim operatorom, ali znam da mi cim sam dosao zaista ponudise full uslugu za naknadu od $200. Neki nas koji radi tamo to tako uvodi za jednokratnu nadoknadu pa to tako dok sljaka - sljaka. (Njemu iz principa nisam hteo da dam 200 dolara, ne zato sto je 200 nego zato sto mi je "objasnio" da je od toga 150 za modem koji u Walmart-u kosta 44, o onih 50 za instalaciju tj. ruke. E pa ne dam ti. Pogotovo sto je to kao jako dobar prijatelj nekog poznanika iz Beograda)
|
Sto se AT&T tice oni to izgleda menjaju iz meseca u mesec. Ja kada sam se prijavljivao, nisam morao dati nikakav depozit i dali su mi wifi router. Prikljucenje je trebalo da bude za 10 dana....ali...vec sam gore opisao :-)
Ovo za comcast, ne naplacuje ti on modem 150$ zato sto on toliko kosta. Taj modem ima svoju MAC adresu, koja mora da se nadje u comcastovoj bazi, na osnovu cega ti oni daju internet (i koliki protok i ostalo). E tu uslugu on naplacuje toliko :-) Generalno, to su pokradeni comcastovi modemi...tako nesto. Znam jednog lika koji je uzeo tako net...radilo neko vreme, pa mu nestalo....ovaj dosao i zamenio modem i eto opet net. Sada vec par meseci radi bez problema :-) Ja sam ipak odlucio da budem "magare" i da to lepo uredno placam....legalno. U pocetku sam isto zajmio od komsije, dok ATT nije sredio ono....zivele komsije :-)
|
I meni je prvi put u ATT receno da cu dobiti WiFi modem. Medjutim, postom stigne zicni, onaj najobicniji... Ja odem sa tim modemom u ATT i mene krenu da ubedjuju kako je to novi tip WiFi modema i ja progutam opet knedlu i odem kuci jer ipak znam sta i kako treba da izgleda (jes' da sam zubar, al' znam bar razliku izmedju zicnog i bezicnog modema :-D). Treci put, kada su ukljucili dsl i kad sam se definitivno uverio da bez zice preko celog stana to nece raditi :-) ja opet odem u ATT i meni ce opet ona nesrecna crnkinja trecu vrstu objasnjenja (uz jedno 1081 sorry) da joj je zao nesporazuma i dade mi kutiju i uput da u posti posaljem nazad modem odakle je i stigao... Kako mi je vec svega bilo preko glave, izasao sam iz predstavnistva i odlucio da ne komplikujem dalje stvar. Ostavio sam zicni modem, otisao u Walmart i kupio ruter dodatno i resio problem zaobilaznim putem... Zavrzlama ziva :-D
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 19:48. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.