ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Los Angeles - gluma (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=543)

Sloba_Kg 20.10.2009 22:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik steficacvek (Poruka 12017)
Uh ... da vam posaljem malo sunca, ovdje nikako da padne ispod 35 stepeni ... :(

Posalji ovde, south east se smrzo!! Ne moras svih 35 ali bar jedno 15 je dosta!

joga 05.09.2012 16:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mihael92 (Poruka 11844)
Hehe...ne.. ja sam samo temu predložio iz fore, da se malo o tome piše, pošto je i to veliki dio Amerike.

Ne mislim ja postati glumac, rekao sam kao mogli bi se okušat iz fore. I ne kužim šta je na tu temu smiješno, to je profesija ko svaka druga, da se živjeti od nje.

Ne mislim ja tu na milijunske ugovore sa velikim kućama jer to bi bilo apsurdno.

Tema je odlicna,ali nazalost nema onih koji adekvatno o tome mogu savetovati druge.Ja sam veoma popularna glumica u Srbiji i plan mi je da sto pre pokusam da nadjem posao u Los Andjelesu.Mojih par kolega vec godinama zive tamo i rade i ne mislim da je tema neozbiljna.Najteze ja da mi koji ne znamo nikoga tamo dodjemo do dobrog agenta koji ce nas slati na udicije i nuditi uloge.Ukoliko neko ima savet kojim agentima(koji su dobri) mogu da se obrate iskusni glumci,koji su pocetnici i anonimni u Americi neka napise.Hvala unapred....takodje me interesuje koje su sanse da se dobije zelena karta ukoliko sam glumica,znaci tek cu traziti posao u struci kada i ako dodjem u LA.Do tada cu naravno raditi bilo sta.Poz svima i nemojte misliti da je gluma nerealan posao.Glumica,29 god,Beograd:)

Mirko86 05.09.2012 19:33

joga, ja koliko sam cuo O-1 viza je namenjena za glumce ukoliko nemas green card a vec si dokazana u svojoj zemlji(rece da si popularna ovde?)
Citat:

If you have acting credits in other countries (such as your home country) and a temporary job offer in the U.S., then you can apply for an O-1 Visa, which is the U.S. work visa for individuals that can demonstrate an “extraordinary ability in the sciences, arts, education, business, or athletics which has been demonstrated by sustained national or international acclaim and who are coming temporarily to the U.S. to continue work in the area of extraordinary ability.” The O-1 Visa is one of the most popular visas for actors and other performers that want to work in the U.S.
vise na http://en.wikipedia.org/wiki/O-1_visa
btw, ako nije tajna jesi li imala neku vecu ulogu u nekom nasem filmu/seriji (pitam informativno :) )?

joga 05.09.2012 22:34

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Mirko86 (Poruka 31300)
joga, ja koliko sam cuo O-1 viza je namenjena za glumce ukoliko nemas green card a vec si dokazana u svojoj zemlji(rece da si popularna ovde?)

vise na http://en.wikipedia.org/wiki/O-1_visa
btw, ako nije tajna jesi li imala neku vecu ulogu u nekom nasem filmu/seriji (pitam informativno :) )?

da imala i imam uloge vece,nego ovde je napisano da mogu dobiti vizu ukoliko imam ponudu za stalni posao u USA,a nemam...nego bih isla sa porodicom i trazila posao u struci,a do tada radili bismo razne poslove....pa da li neko ima savet za koju vizu da apliciramo...jesam se dokazala u svojoj zemlji ali za Ameriku nemam poslovnu ponudu na osnovu koje bih trazila vizu...i hvala na odgovoru

vrhunski 05.09.2012 22:50

http://www.visapro.com/Immigration-A...s/?a=1636&z=48

Mirko86 05.09.2012 23:13

Citat:

Prvobitno poslao korisnik joga (Poruka 31302)
da imala i imam uloge vece,nego ovde je napisano da mogu dobiti vizu ukoliko imam ponudu za stalni posao u USA,a nemam...nego bih isla sa porodicom i trazila posao u struci,a do tada radili bismo razne poslove....pa da li neko ima savet za koju vizu da apliciramo...jesam se dokazala u svojoj zemlji ali za Ameriku nemam poslovnu ponudu na osnovu koje bih trazila vizu...i hvala na odgovoru

Ono sto ti zapravo onda trazis je http://en.wikipedia.org/wiki/EB-1_visa ,ali koliko sam shvatio uslovi za to su zaista visoki.Pogledaj na http://www.workpermit.com/us/investor_eb1.htm pod Extraordinary ability.Druga opcija, ucestvuj na lutriji :) Treca, sa turistickom idi u LA i zadivi ih na audiciji :D
Mene je interesantno recimo sta nasi glumci zaista mogu da glume tamo osim istocno evropskih emigranta, pre svega zbog jezicke barijere(akcenta)...

joga 06.09.2012 01:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Mirko86 (Poruka 31305)
Ono sto ti zapravo onda trazis je http://en.wikipedia.org/wiki/EB-1_visa ,ali koliko sam shvatio uslovi za to su zaista visoki.Pogledaj na http://www.workpermit.com/us/investor_eb1.htm pod Extraordinary ability.Druga opcija, ucestvuj na lutriji :) Treca, sa turistickom idi u LA i zadivi ih na audiciji :D
Mene je interesantno recimo sta nasi glumci zaista mogu da glume tamo osim istocno evropskih emigranta, pre svega zbog jezicke barijere(akcenta)...

E pa to je problem sto bez dozvole za rad nemam pravo da ucestvujem na audicijama...niti potpisem ugovor sa agenttom...uf valjda cu smisliti nesto...cudi me da ovi koji su pisali po drugim tememama kako zive u LA i poznaju gomilu ljudi koji rade na tv i filmu,nemaju neki konkretan savet...
Sto se tice toga sta nasi glumci tamo mogu...tacno je sto si rekao...ali ja bih pre igrala sporedne uloge strankinja u LA nego da ovde igram glavne po cenu odgajanja deteta po Srpskom sistemu (bez)vrednosti.Takodje da sam bilo gde odigrala uloge koje sam ovde imala bih par milioncica....ali sta je tu je.a to je nada.Dajem sebi dve nedelje da smislim koju vizu da trazim i na koji nacin i ako dobijem ulogu u LA,ostajem na forumu da podrzim sve one koji shvataju da je gluma veoma realan i tezak posao,a ne sala.Plan mi je da nadjem neki kontakt za bilo koji bedno placen posao,da cisto ne odem da trazim vizu bas bez ikakvog posla koji me ceka.Sto se tice nagrada imam jednu ali mesinganu,ne na papiru...hvala na savetima

Zana 06.09.2012 02:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik joga (Poruka 31309)
E pa to je problem sto bez dozvole za rad nemam pravo da ucestvujem na audicijama...niti potpisem ugovor sa agenttom...uf valjda cu smisliti nesto...cudi me da ovi koji su pisali po drugim tememama kako zive u LA i poznaju gomilu ljudi koji rade na tv i filmu,nemaju neki konkretan savet...
Sto se tice toga sta nasi glumci tamo mogu...tacno je sto si rekao...ali ja bih pre igrala sporedne uloge strankinja u LA nego da ovde igram glavne po cenu odgajanja deteta po Srpskom sistemu (bez)vrednosti.Takodje da sam bilo gde odigrala uloge koje sam ovde imala bih par milioncica....ali sta je tu je.a to je nada.Dajem sebi dve nedelje da smislim koju vizu da trazim i na koji nacin i ako dobijem ulogu u LA,ostajem na forumu da podrzim sve one koji shvataju da je gluma veoma realan i tezak posao,a ne sala.Plan mi je da nadjem neki kontakt za bilo koji bedno placen posao,da cisto ne odem da trazim vizu bas bez ikakvog posla koji me ceka.Sto se tice nagrada imam jednu ali mesinganu,ne na papiru...hvala na savetima

Radna viza nije obavezna za audicije, ali je obavezna nakon ponude posla. Mozes da budes i na turistickoj i ides na audicije. Za O1 vizu aplicira produkcijska kuca (ili talenat agencija). Korak po korak - headshots, plati ImdbPro, ubaci nove headshots i awards kao i biografiju i triviju. Treba ti multimedijalni portfolio, SAG/Aftra membership, etc. Ambasada ne moze da ti pomogne nikakvim savetima - naprotiv. Pocetak je malo komplikovan ali moras da napravis prve korake i dodjes ovamo na vizu koja je najlakse izvodljiva. Kad sve ovo zavrsis, pocni sa slanjem aplikacija (iz Srbije). I naravno - konkurisi ove godine za lutriju. Ja verujem da je Stefanu DBA uradio vizu i sve ostalo - ako si jedna od retkih koja je sa njim u dobrim odnosima :grin: mozda bi mogao da ti neki hint. Vidim da ista agencija zastupa Sergeja (ili je mozda bolje da kazem da su probali), dok je Visnjic sa WME... sve me to nekako navodi da DBA radi vize. Suvise siroka tema - ovo ludilo ovde nije ni malo naivno kad je u pitanju pocetak, ali bar imas tu srecu da te vec ima na Imdb - u suprotnom, za extras niko ne izdaje vizu. Sve u svemu, ako bi te izvukli na lutriji - pricali bi drugacije...
Pozdrav i srecno.

vuxanne 06.09.2012 15:43

Citat:

Prvobitno poslao korisnik joga (Poruka 31292)
Tema je odlicna,ali nazalost nema onih koji adekvatno o tome mogu savetovati druge.Ja sam veoma popularna glumica u Srbiji i plan mi je da sto pre pokusam da nadjem posao u Los Andjelesu.Mojih par kolega vec godinama zive tamo i rade i ne mislim da je tema neozbiljna.Najteze ja da mi koji ne znamo nikoga tamo dodjemo do dobrog agenta koji ce nas slati na udicije i nuditi uloge.Ukoliko neko ima savet kojim agentima(koji su dobri) mogu da se obrate iskusni glumci,koji su pocetnici i anonimni u Americi neka napise.Hvala unapred....takodje me interesuje koje su sanse da se dobije zelena karta ukoliko sam glumica,znaci tek cu traziti posao u struci kada i ako dodjem u LA.Do tada cu naravno raditi bilo sta.Poz svima i nemojte misliti da je gluma nerealan posao.Glumica,29 god,Beograd:)

Moj ti je savet da sikopas nekako Sergeja ili nekog drugog koji je ovde radio i pitas njih direktno. Sigurno ga mozes naci negde ili nadji Bana njegovog brata, mislim da je on jos tu uvek u Srbiji (Beogradu).

joga 06.09.2012 16:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zana (Poruka 31312)
Radna viza nije obavezna za audicije, ali je obavezna nakon ponude posla. Mozes da budes i na turistickoj i ides na audicije. Za O1 vizu aplicira produkcijska kuca (ili talenat agencija).
Hvala Zana,bas su korisni tvoji saveti na celom forumu.:bravo:Sa kolegama koji su tamo sam se savetovala,ali oni mi kazu da agent nece ni da cuje o saradnji sa glumcem ukoliko glumac nema radnu vizu,a da bih saznala kad i gde su audicije i kastinzi i da bih smela da se pojavim na kastingu,to mora agent da mi ugovori.U Beogradu je to mnogo jednostavnije-cujes za kasting i bez ikakve najave se pojavis i dobijes ulogu veoma cesto.Naravno kolege koje su tu u LA cesto ne zele da podele tacne informacije nama koji planiramo da dodjemo,tako da se ja na njihove savete ne oslanjam jer malo koji glumac drugog glumca(cak i suprotnog pola) ne dozivljava kao konkurenciju.:devil:Naravno meni je to sve primitivno,i ja uvek delim infoe kolegama,ali nikada do sada od kolege nisam dobila dobronameran savet koji mi je zaista koristio.
Korak po korak - headshots, plati ImdbPro, ubaci nove headshots i awards kao i biografiju i triviju. Treba ti multimedijalni portfolio, SAG/Aftra membership, etc. Ambasada ne moze da ti pomogne nikakvim savetima - naprotiv. Pocetak je malo komplikovan ali moras da napravis prve korake i dodjes ovamo na vizu koja je najlakse izvodljiva.
Da li za dobijanje turisticke vize treba da imam garantno pismo od nekoga...?....ja ne poznajem nikoga u LA:nene:,zato sam i mislila odmah traziti iseljenicku,jer to mi i jeste krajnji cilj....za turisticku ne bih imala ko da garantuje za mene,a koliko znam vaucer hotela nije dovoljna garancija.
Kad sve ovo zavrsis, pocni sa slanjem aplikacija (iz Srbije).
Na koje aplikacije mislis?Potraga preko interneta za agencijama za glumu i mojim agentom ili aplikacije za vizu?
I naravno - konkurisi ove godine za lutriju. Ja verujem da je Stefanu DBA uradio vizu i sve ostalo - ako si jedna od retkih koja je sa njim u dobrim odnosima :grin: mozda bi mogao da ti neki hint.
Glumci svoje agente cuvaju veoma sebicno i ne verujem da bi on ili bilo ko pomogao meni iako ga odlicno poznajem.Ja sam ti od onih koji se druze sa normalnim ljudima,kolege glumce izbegavam bas zbog loseg karaktera,infantilne potrebe za slavom i nedobronamernosti,ego tripom.Glumu zaista volim kao umetnost,a zelja da zivim u LA sa detetom i muzem je prvenstveno radi kvalitetnijeg zivota,a naravno da bih volela naci dobrog agenta.U Beogradu me dosta cene kao brzu glumicu i sto se tice tog zanata znam sve.Naravno tek kada bih dosla tu,morala bih da radim na usavrsavanju engleskog i svemu ostalom.Ukoliko znas za nekog kvalitetnog agenta ili cujes,molim te me se seti...ili ako znas linkove za dobre agencije za glumce koje su otvorene prema nama iz Srbije.Kljuc je dobar agent i on ti onda otvara put ka kastinzima,a za to se ne brinem,jer zaista skoro uvek dobijam uloge...cak sam snimala italijanske serije a da rec italijanskog nisam znala,dopala im se moja brzina na snimanju i skromnost,sto je velika prednost jer je snimajuci dan veoma skup.Vidim da ista agencija zastupa Sergeja (ili je mozda bolje da kazem da su probali), dok je Visnjic sa WME... sve me to nekako navodi da DBA radi vize.da li je pametno mailom kontaktirati tu DBA agenciju iz Beograda i poslati mailom fotke i snimke.Suvise siroka tema - ovo ludilo ovde nije ni malo naivno kad je u pitanju pocetak,
Sto se tice pocetka tu generalnog,ja bih ukoliko dobijem vizu dosla ne znajuci nikoga,dosla bih sa muzem i krenuli bismo traziti najbednije poslove jer ne nosimo puno novca...onda stan...pa bi doslo dete da ga upisemo u skolu...pa tek za par meseci(ako nadam se uspem obezbediti egzistenciju) bih krenula traziti agente....bar se meni taj plan ucinio realnijim nego da odavde trazim agenta mailom....
ali bar imas tu srecu da te vec ima na Imdb - u suprotnom, za extras niko ne izdaje vizu. Sve u svemu, ako bi te izvukli na lutriji - pricali bi drugacije...
Pozdrav i srecno.

Konkurisacu i za lutriju,samo i tu imam jedno dvoumljenje:verujem da ukoliko me izvuku imam vise sanse da dobijem GC od mog muza...8 god radnog staza,imam stan ovde,par nagrada,radnik sam u kulturi,a on nema dan radnog staza i ima samo srednju skolu plus it sertifikate...pa da li je pametnije da samo ja konkurisem,a on onda ide uz mene koliko sam shvatila,jer dobijaju GC i muz i dete ili da udvostrucimo sanse da i on konkurise,mada ne deluje da ispunjava uslove zbog gore navedenog...iako je vredan i radi,ali kod nas je sve na crno....i zato nam se i smucila Srbija i zbog mnogo toga.Izvini Zana,ako sam te udavila....i cime se ti bavis i kako si dosala u LA....i HVALA

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 22:08.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.