- -
Turistička viza
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1053)
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Just.Chele
(Poruka 52470)
Pozdrav ljudi :) interesuje me kad se dobije turisticka viza, i sluzbenik na carini uradi pecat na napr 6 meseci, ja ostanem tipa 5, odem kuci, i jer mogu odma posle tipa nedelju dana ili mesec da opet odem na 5 meseci ili ima neki odredjeni period u kom ne mogu da udjem u ameriku?? Bio sam na J1 vizi dva puta...hvalaa
|
Ti mozes odmah posle nedelju dana da krenes put USA, ali da li ces dobiti opet ulaz na 5-6 meseci (sumnjam ali mozes probati), zavisi od imigracionog sluzbenika. Malo je cudno da turista ostane 5 meseci u USA, vrati se kuci na nedelju dana pa opet za USA ( cisto pokusavam da naglas razmisljam kao imigracioni policajac koji bi trebao da te pusti u USA).
|
Just.Chele |
24.03.2015 17:18 |
pitanjce :)
@ZexNS
Tako i ja razmisljam, citao sam ceo ovaj forum o turistickoj, pa reko da pitam jel neko ima neke nove informacije ili takvo iskustvo?
Nisam bas mislio na nedelju dana, recimo da budem tamo oko 5 meseci, pa se vratim kuci na mesec, dva...
Imam tamo posao, kmiondzija naravno, sta bi drugo nasi ljudi radili :D
Mislim da je to ok? imacu para na racunu svaki put kada budem opet isao, imam svoju firmu, tipa svidja mi se amerika hocu da obidjem nesto sto nisam, tamo cu da trosim pare...itd, mogu da kazem nesto na taj fazon? ili da se mozda prijavim na onu B1 ili B2 vizu???
Hvala puno na odgovoru, znaci bas kad neko hoce da pomogne!
|
Ne bi bas da te ohrabrujem da to radis, ali kako hoces :). Da li ces uci, opet ne zavisi od nas, mi mozemo samo da nagadjamo.
Uglavnom B1/B2 viza je ustvari poslovno/turisticka viza, a na imigracionom ti policajac pored pecata uvek upise B1 ili B2 u zavisnosti koja je svrha tvog dolaska i u vecini slucaja ti upise datum do kada trebas da napustis USA.
P.s. Poslovna viza nije radna viza, da ne bude zabune. :)
|
Just.Chele |
26.03.2015 17:58 |
Pa da, zavisi od carinika, mada mislim da je realno da me pusti, ima ljudi koji vise vremena tamo provode, videcu jos, Hvala u svakom slucaju! :D:grin:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ZexNS
(Poruka 52516)
Ne bi bas da te ohrabrujem da to radis, ali kako hoces :). Da li ces uci, opet ne zavisi od nas, mi mozemo samo da nagadjamo.
Uglavnom B1/B2 viza je ustvari poslovno/turisticka viza, a na imigracionom ti policajac pored pecata uvek upise B1 ili B2 u zavisnosti koja je svrha tvog dolaska i u vecini slucaja ti upise datum do kada trebas da napustis USA.
P.s. Poslovna viza nije radna viza, da ne bude zabune. :)
|
Kada je u pitanju samo turisticka viza B2, koliko bi uticaja imalo to da kada se ode na intervju sa pismom gde ti drzavljanim amerike garantuje mesto stanovanja i ostale potrebe za to vreme dok bih boravio tamo... nije u pitanju nikakav rodjak, vec pravi drzavljanin amerike
|
Po meni je to minus i mislim da u ambasadi lose reaguju na ta pozivna pisma i garancije.
Ambasadi je bitno da vidi cime ti sam garantujes povratak kuci, sa cime ces finansirati svoj put i kako ces odgovarati na pitanja :) u ambasadi.
Naravno, mozes poneti garantno pismo, ali vise se gleda sta ti licno iznosis u svoju "odbranu" da neces tamo ostati.
|
landlord |
27.03.2015 19:16 |
Citat:
(Poruka 52539)
Pa da, zavisi od carinika, mada mislim da je realno da me pusti, ima ljudi koji vise vremena tamo provode, videcu jos, Hvala u svakom slucaju! :D:grin:
|
Pozdrav,
Onoliko vremena koliko provedes u USA toliko vremena moras provesti vani prije nego mozes ponovo uci.
Dakle, ako ovde ostanes 5 mjeseci, u USA se mozes vratiti nakon 5 mjeseci i jednog dana.
Moja mama dolazi svakih 6 mjeseci i mora toliko da bude van USA, da bi mogla ponovo da dodje.
Nadam se da ti ovo pomaze.
|
landlord |
27.03.2015 19:18 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mitkoni
(Poruka 52569)
Kada je u pitanju samo turisticka viza B2, koliko bi uticaja imalo to da kada se ode na intervju sa pismom gde ti drzavljanim amerike garantuje mesto stanovanja i ostale potrebe za to vreme dok bih boravio tamo... nije u pitanju nikakav rodjak, vec pravi drzavljanin amerike
|
Pa ja sam za svoje slao tu potvrdu, da garantujem za njih dok su ovde. Mada ima neke 4 godine kako su oni dobili te 10-godisnje vize. Ako ima neko to je super da ti posalje, ali i pored toga ti moras da pokazes jake veze sa drzavom u kojoj zivis.
Pozdrav.
|
Just.Chele |
30.03.2015 14:02 |
@landlord
Hvala landrond! to pomaze dosta!:D hvala puno!
Hteo sam jos da pitam dal iko zna, koja je procedura da se u americi dobije turisticka? i dal' je to moguce? Ja sam imao 2 J1 vize, sve sam na vreme ispostovao i sad opet apliciram, sad u sredu za J1 opet, ne bih trebao da imam nikakvih problema, na masteru sam gradjevine...jel postoji mogucnost da tamo odem u imigraciono, sa pricom nekom hocu da se vratim kao turista ili vec smislicnu nesto dobro, kada mi ova viza bude na isteku, i apliciram da dobijem turisticku, da se prebacim ili kako vec? ili moram kuci pa odavde da apliciram opet?
|
Just.Chele |
02.04.2015 09:11 |
jeejjj :D
da se samo pohvalim, juce sam dobio J1! :D :==D: :bravo: al' i dalje iscekujem odgovor na prethodno pitanje :D :naughty:
|
johnywalker |
02.04.2015 09:38 |
ne može se turistička viza b1/b2 dobiti u usa. možeš je dobiti samo u nekoj od ambasada/konzulata znači izvan države.
|
Just.Chele |
02.04.2015 09:46 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker
(Poruka 52714)
ne može se turistička viza b1/b2 dobiti u usa. možeš je dobiti samo u nekoj od ambasada/konzulata znači izvan države.
|
Hvala Johnny! inace citao sam tvoj blog, upravo sad ako mi verujs! super stvar, preporucujem svakom da procita! Sve najbolje na interview-u :D
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker
(Poruka 52714)
|
Moze da se dobije, ali mislim da je mozes dobiti na 9 meseca max nakon zavrsetka J1. Izguglaj i vidi ostali iskustva.
|
johnywalker |
02.04.2015 11:27 |
|
Just.Chele |
02.04.2015 20:02 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik goKi-
(Poruka 52716)
Moze da se dobije, ali mislim da je mozes dobiti na 9 meseca max nakon zavrsetka J1. Izguglaj i vidi ostali iskustva.
|
Video sam na ovom sajtu kod Johnny-ja moze, al ne znam da li moze da se produzi nakon tih 9 meseci? jel se produzuje jednom kad se dobije ili imas samo tih 9 meseci i to je to??
|
Citat:
(Poruka 52725)
Video sam na ovom sajtu kod Johnny-ja moze, al ne znam da li moze da se produzi nakon tih 9 meseci? jel se produzuje jednom kad se dobije ili imas samo tih 9 meseci i to je to??
|
Ne bih da te lazem, nisam 100% siguran koliko dugo moze se produzivati nakon zavrsetka J1. Od jedni prijatelji sam cuo da je maksimum 9 meseca, t.j. produzivati je 2-3 puta. Zato sam te savetovao da izgooglas, da procitas tudji iskustva.
|
Just.Chele |
02.04.2015 20:43 |
Citat:
(Poruka 52726)
Ne bih da te lazem, nisam 100% siguran koliko dugo moze se produzivati nakon zavrsetka J1. Od jedni prijatelji sam cuo da je maksimum 9 meseca, t.j. produzivati je 2-3 puta. Zato sam te savetovao da izgooglas, da procitas tudji iskustva.
|
Video sam negde da moze na 3 godine da se produzi, pa reko da pitam ovde mozda neko ima iskustva...
a prebacivanje sa J1 na onu obicnu turisticku? dal bi to moglo?
|
Citat:
(Poruka 52728)
Video sam negde da moze na 3 godine da se produzi, pa reko da pitam ovde mozda neko ima iskustva...
a prebacivanje sa J1 na onu obicnu turisticku? dal bi to moglo?
|
Za takvu sam i pricao. Jedar par sta je bio sa mnom na J1 su tako uradili. Mogu da ih pitam detaljnije ako zelis.
|
Just.Chele |
03.04.2015 18:29 |
Citat:
(Poruka 52729)
Za takvu sam i pricao. Jedar par sta je bio sa mnom na J1 su tako uradili. Mogu da ih pitam detaljnije ako zelis.
|
Ako mozes burazeru super, bitno mi je, hocu da se prebacim kada odem sad na leto... pomogao bi mi bas!
|
Citat:
(Poruka 52767)
Ako mozes burazeru super, bitno mi je, hocu da se prebacim kada odem sad na leto... pomogao bi mi bas!
|
Poruka poslata, obavesti cu te kad dobijem povratan odgovor :)
|
Dobio sam informaciju kako mozes se prefrliti sa J1 na B1/B2 (oprosti ako nesto nije najjasnije)
Znaci, sve to ide preko advokat i moze maksimum 4 puta da se produzi ta turisticka viza, svaki put na 6 meseci maksimum. Drugovi su produzili 2 puta i rekli da je bilo veoma lesno da se dobije, ali nakon tih 2 puta malo je teze ali nije nemoguce. Ovo je sve sto su mi vratili, ako ti nesto nije jasno, slobodno pitaj.
|
Just.Chele |
05.04.2015 12:42 |
Citat:
(Poruka 52795)
Dobio sam informaciju kako mozes se prefrliti sa J1 na B1/B2 (oprosti ako nesto nije najjasnije)
Znaci, sve to ide preko advokat i moze maksimum 4 puta da se produzi ta turisticka viza, svaki put na 6 meseci maksimum. Drugovi su produzili 2 puta i rekli da je bilo veoma lesno da se dobije, ali nakon tih 2 puta malo je teze ali nije nemoguce. Ovo je sve sto su mi vratili, ako ti nesto nije jasno, slobodno pitaj.
|
HVALA BURAZERU! Znaci mi bas mnogo!
Samo mi reci ovde si napisao "Drugovi su produzili 2 puta i rekli su da je bilo veoma LESNO..." Jel trebalo da pise tesno? Ili? :)
I jos jedno pitanje, jel ja kada se prebacim sa J1 na b1/b2 ili produzim, jel mogu da idem u Srbiju i da se vracam ili samo legalno mogu da budem u USA :)
Izvini ako smaram sa pitanjima, idem ovo leto pa prikupljam informacije, citam svugde svasta, svaka informacija mi bas znaci! :)
|
Citat:
(Poruka 52818)
Samo mi reci ovde si napisao "Drugovi su produzili 2 puta i rekli su da je bilo veoma LESNO..." Jel trebalo da pise tesno? Ili? :)
|
goKi- je iz Makedonije, lesno znači lako na Srpskom. :)
|
Citat:
(Poruka 52818)
I jos jedno pitanje, jel ja kada se prebacim sa J1 na b1/b2 ili produzim, jel mogu da idem u Srbiju i da se vracam ili samo legalno mogu da budem u USA :)
Izvini ako smaram sa pitanjima, idem ovo leto pa prikupljam informacije, citam svugde svasta, svaka informacija mi bas znaci! :)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Srećko
(Poruka 52820)
goKi- je iz Makedonije, lesno znači lako na Srpskom. :)
|
Jeste, lako sam mislio :)
Mislim da viza nije Multiple entry, t.j. tih 6 meseca koju ti daju moras biti u USA. Ako izadjes gubis vreme sta ti preostaje na viza i moras opet da vadish viza u ambasadu. Opet, nisam 100% siguran za ova informacija, drugovi koji su bili nisu napustali USA dok su bili na B1/B2, tako da ni oni ne mogu da mi potvrde za ova.
|
Just.Chele |
05.04.2015 13:45 |
Citat:
(Poruka 52821)
Jeste, lako sam mislio :)
Mislim da viza nije Multiple entry, t.j. tih 6 meseca koju ti daju moras biti u USA. Ako izadjes gubis vreme sta ti preostaje na viza i moras opet da vadish viza vo ambasade. Opet, nisam 100% siguran za ova informacija, drugovi koji su bili nisu napustali USA dok su bili na B1/B2, tako da ni oni ne mogu da mi potvrde za ova.
|
Hvala za prevod :)
Tako sam i mislio, ja ostajem sigurno, ne nameravam da se vracam , samo da znam kako sta?!, ali mi je neki cilj da uspem da tamo budem legalno, ako mogu...
Jel mozes da ih pitas za cenu? Koliko se daje advokatu?? :)
|
Citat:
(Poruka 52822)
Hvala za prevod :)
Tako sam i mislio, ja ostajem sigurno, ne nameravam da se vracam , samo da znam kako sta?!, ali mi je neki cilj da uspem da tamo budem legalno, ako mogu...
Jel mozes da ih pitas za cenu? Koliko se daje advokatu?? :)
|
Sve je to relativno :) Advokati koji su u FL ne naplacaju isto kao advokati u IL i tako dalje :) Izguglaj "immigration attorney fees in *state u koji ces biti ili nameravas ostati*" i imat ces neka ideja koliko naplacaju. Ne bi trebalo da je vise od nekih $1000-$1500.
|
Just.Chele |
05.04.2015 14:32 |
Citat:
(Poruka 52824)
Sve je to relativno :) Advokati koji su u FL ne naplacaju isto kao advokati u IL i tako dalje :) Izguglaj "immigration attorney fees in *state u koji ces biti ili nameravas ostati*" i imat ces neka ideja koliko naplacaju. Ne bi trebalo da je vise od nekih $1000-$1500.
|
Pogledacu to, trebala mi je neka okvirna cena da znam, nisam znao da se to tako zove, pogledacu obavezno! hvala! :)
Jel mozda znas koliko traje taj proces prebacivanja sa jedne na drugu vizu?
Negde sam citao da kada se prijavis na drugu vizu, treba da te "razmatraju" tri meseca?? Pa ti onda kazu da si dobilo na 6 meseci... Ili nisi (ne daj boze) :D
|
Citat:
(Poruka 52825)
Pogledacu to, trebala mi je neka okvirna cena da znam, nisam znao da se to tako zove, pogledacu obavezno! hvala! :)
Jel mozda znas koliko traje taj proces prebacivanja sa jedne na drugu vizu?
Negde sam citao da kada se prijavis na drugu vizu, treba da te "razmatraju" tri meseca?? Pa ti onda kazu da si dobilo na 6 meseci... Ili nisi (ne daj boze) :D
|
Ne znam koliko dugo traje, ali ti imas legalan status dok te odobre ili odbije (ne daj boze).
|
Just.Chele |
05.04.2015 17:48 |
Citat:
(Poruka 52827)
Ne znam koliko dugo traje, ali ti imas legalan status dok te odobre ili odbije (ne daj boze).
|
ok, znaci rezime, ja J1 moze da se prebaci na B1/B2, moze da se produzi 4 puta, 2 puta lakse, pa onda teze, ali moze, traje 6 meseci...
Ne sme da se napusta USA, ali si legalno tu sve vreme!? :D
|
Pozdrav svima :)
Imamm dvojno drzavljanstvo hr/slo,vec sam bila u Usa sa turistickom vizom,i planiram sam da idem opet ali sa slovenskom putovnicom sa kojom mi ne treba viza. Pa me zanima oce li mi oni radit kakve probleme pri slijetanju tamo?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Luisa95
(Poruka 52902)
Pozdrav svima :) Imamm dvojno drzavljanstvo hr/slo,vec sam bila u Usa sa turistickom vizom,i planiram sam da idem opet ali sa slovenskom putovnicom sa kojom mi ne treba viza. Pa me zanima oce li mi oni radit kakve probleme pri slijetanju tamo?
|
Ne vidim kakav problem mozes imati sa SLO pasosem. Jedino sto moras da uradis je da se preko ESTA-e prijavis jer Slovenija spada u Visa Waiver program zemalja kojima viza nije potrebna ali moras da odradis elektronsku prijavu pre dolaska u USA i maksimalno mozes ostati 90 dana.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ZexNS
(Poruka 52910)
Ne vidim kakav problem mozes imati sa SLO pasosem. Jedino sto moras da uradis je da se preko ESTA-e prijavis jer Slovenija spada u Visa Waiver program zemalja kojima viza nije potrebna ali moras da odradis elektronsku prijavu pre dolaska u USA i maksimalno mozes ostati 90 dana.
|
Upoznata sam sa svim tim ,hvala svejedno . Samo sam mislila da bi im moglo bit sumljivo,da sam napravila to samo da ostanen ,tj da lakse uden u zemlju bez vize :)
|
noah1989 |
24.04.2015 13:12 |
Imam jedno pitanje - dobio sam turisticku vizu nedavno, a ujedno sam se i prijavio za lutriju ove godine. Planirao sam da putujem 10. maja i ostanem par meseci (do avgusta tacnije). Zanima me samo da li ce biti problem ako me izvuku, a ja sam u Americi i da li cu moci odatle da popunjavam obrazac 19. maja i posle toga (u avgustu) se uredno vratim u Srbiju? Hvala puno unapred, nadam se da nisam bas toliko omasio temu :)
|
johnywalker |
24.04.2015 13:23 |
neće biti nikakav problem ukoliko te izvuku a ti budeš u americi. obrazac se popunjava online tako da je svejedno iz kojeg kraja svijeta to popunjavaš, bitno je da popuniš. Možeš se i bez probleme vratiti opet kući :)
|
noah1989 |
24.04.2015 15:08 |
Hvala puno na brzom odgovoru! :)
(50 karaktera)
|
Pancevac |
18.05.2015 21:41 |
Zdravo svima,molio bih za savet-pokusao sam lutriju DV2016 za celu porodicu(supruga,ja,dvoje dece 12 i 14g.),nisu nas izvukli. Sada hocu da probam da odem samo ja turisticki,imam kog koga,ljudi su sa nasih prostora i svi su americki drzavljani. Zadnjih godinu dana radim u americkoj kompaniji i produzili su mi ugovor na jos godinu, a pre te kompanije radio sam u drugoj americkoj kompaniji nekih 2,5 godine. Nemam nista od imovine na sebe(a i nemam potrebe),i nesto para na racunu, doduse u dinarima(jeli potrebno da imam evre na racunu?)i poneki kredit.Koliko citam po forumima,neki kazu da ne prijavljujem kog koga idem nego da rezervisem neki hotel? Koji papiri bi mi jos trebali,izvod iz knjige vencanih,maticne knjige rodjenih za decu ili sta? Idem sam, znaci porodica mi ostaje ovde, a na poslu nije problem da dobijem potvrdu o godisnjem odmoru na 2 nedelje.Kolike su mi sanse za turisticku vizu i da li bi bilo moguce da ta viza traje duze od dve nedelje,ono barem mesec dana? Unapred zahvalan na informacijama:)
|
Pancevac |
18.05.2015 21:51 |
Jos nesto, jeli problem sto idem u neki manji gradic, mislim nista narocito nema u tom gradicu da bi se islo zbog toga kao turista,ima neki mali vodopad :), posto ne trazim da idem u neki poznat grad da obidjem nesto stvarno atraktivno..
|
SRBghost |
18.05.2015 22:10 |
Vidi, ti treba da ih ubedis da ces se vratiti. Opet, nas troje je dobilo turisticke vize iako smo rekli da idemo u posetu kod zeninog brata. Presudno je bilo to sto sam ja tada radio vise od 15 godina u jednoj firmi. Znaci ne postoje neka pravila. Jednostavno moras da ih ubedis da se stvarno vracas u Srbiju.
|
sport1234 |
18.05.2015 23:14 |
E bok svima,
pa ovako dobio sam pozivno pismo ili garntno pismo nezz ni sta je ustavri.
Primljen sam u basketball academy,znaci nije škola nego akademija,ja ću tamo igrati košarku i imati pripreme za SAT test.Posto su oni akademija ne škola ne mogu da mi omoguce I-20 form za F-1 vizu,pa moram ići na turisitičku b2.
Akademija traje 6 mjeeci koliko i viza.
Evo slika pa pogledajte to pismo ambasadi od trenera.
PS Molim hitnu pomoc
https://lh6.googleusercontent.com/-o...%2Bnaslova.png
:==D:
|
SRBghost |
19.05.2015 08:24 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik sport1234
(Poruka 54760)
E bok svima,
pa ovako dobio sam pozivno pismo ili garntno pismo nezz ni sta je ustavri.
Primljen sam u basketball academy,znaci nije škola nego akademija,ja ću tamo igrati košarku i imati pripreme za SAT test.Posto su oni akademija ne škola ne mogu da mi omoguce I-20 form za F-1 vizu,pa moram ići na turisitičku b2.
Akademija traje 6 mjeeci koliko i viza.
Evo slika pa pogledajte to pismo ambasadi od trenera.
PS Molim hitnu pomoc
https://lh6.googleusercontent.com/-o...%2Bnaslova.png
:==D:
|
Po meni, ovo pismo ti znaci kao i da ga je pisao Stan Lee. Slobodno mozes i da ga ne nosis sa sobom, pogotovo sto ni ti sam ne znas da li je pozivno, garancija ili sta vec... U svakom slucaju ako pocinje sa "To America Embassy..." za pocetak je malo naivno.
Sa druge strane, ti konkurises za turisticku vizu, i za takvu moras da im das garanciju da ces da se vratis. Sa ovim pismom im dajes garanciju da ces uciniti sve da ostanes tamo.
Trece, ako uspes da dobijes vizu, sanse da ce ti vaziti vise od mesec dana nakon prvog ulaska su veeeeoma male.
I na kraju, sta te konkretno interesuje pa da mozemo da ti i pomognemo?
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:48. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.