ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Pitanja i odgovori - Q&A (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1327)

pozdravizSa 04.04.2016 15:06

Pozdrav ljudi. Ovo mi je prvi put da se prijavim (DV-2017).
Iskreno ne nadam se nesto previse, dosta sam razmisljala - i zadnji dan (03.11.2015.) prijavim se.
Procitala sam dosta post-ova na forumima, iskustava drugih, informacija, itd.
Znam da je jos uvijek rano, ima jos mjesec do rezultata, ali mislim da je svaka informacija veoma korisna.
Zanimaju me neke stvari:
- u nekim skorijim post-ovima (za DV-2015/2016) kazu da nema vise koverti vec da se sve popunjava elektronski. Ako neko ima iskustva, bilo bi lijepo da podijeli sa nama.
- ako se desi da me selektuju, itd... i trebam im dati americku adresu na koju zelim da mi stigne socijalni broj ili tako nesto, ja im mogu dati adresu moje rodbine koja zivi u Kentucky-u jer jedino njih imam u US. Jesam li ja primorana ostati u Kentucky-u neko odredjeno vrijeme nakon sto dobijem taj broj?
- sto se tice ljekarskog pregleda, ja imam problem sa vidom (kao mala sam trebala da nosim naocale, medjutim nisam htjela :nene: tako da mi je zivac na lijevom oku ostao nerazvijen i na to oko vidim samo 20%. Na desno oko vidim savrseno, i niko nikada nije primjetio da nesto nije uredu, niti ja primjetim, vidim kao i svaka druga osoba). Da li bi mi to predstavljalo neki problem?

Hvala unaprijed i svako dobro.

BetterFuture 04.04.2016 21:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik pozdravizSa (Poruka 60268)
Zanimaju me neke stvari:
- u nekim skorijim post-ovima (za DV-2015/2016) kazu da nema vise koverti vec da se sve popunjava elektronski. Ako neko ima iskustva, bilo bi lijepo da podijeli sa nama.
- ako se desi da me selektuju, itd... i trebam im dati americku adresu na koju zelim da mi stigne socijalni broj ili tako nesto, ja im mogu dati adresu moje rodbine koja zivi u Kentucky-u jer jedino njih imam u US. Jesam li ja primorana ostati u Kentucky-u neko odredjeno vrijeme nakon sto dobijem taj broj?
- sto se tice ljekarskog pregleda, ja imam problem sa vidom (kao mala sam trebala da nosim naocale, medjutim nisam htjela :nene: tako da mi je zivac na lijevom oku ostao nerazvijen i na to oko vidim samo 20%. Na desno oko vidim savrseno, i niko nikada nije primjetio da nesto nije uredu, niti ja primjetim, vidim kao i svaka druga osoba). Da li bi mi to predstavljalo neki problem?

Umesto koverti postoji online formular DS-260. Prilikom popunjavanja istog morate uneti neku adresu koju mozete i promeniti do pocetka intervjua. Vi ne morate da budete na adresi koju ste naveli. To moze da bude i adresa nekog hotela i niko Vam nece praviti problem. Vise o svemu na:

http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ighlight=ds260

A sto se tice lekarskog mozete iskustva clanova procitati na:

http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=205

Ja se ne secam da je neko imao problem zbog vida.

Tikica 04.04.2016 21:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik antonia175 (Poruka 60266)
ok, to mi ima smisla :))))

ako sam dobro razumijela, nije nikakav problem kasnije poslati obrazac? u smislu da mozda ne dodjemo uopce na red jer smo kasno poslali?
hvala puno na objasnjenju! :bigkiss:

Tako je. Ipak to ne znaci bas da obrazac saljete u junu naredne godine. Do kraja decembra meseca recimo je sasvim ok.
Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 60267)
Moze da bude problem ako previse dugo cekate, jer moze da se "potrosi" broj viza koje se dele. Uvek se u maju izvuce vise potencijalnih dobitnika viza nego sto ih se podeli, jer neko nece da nastavi proces, neko ce biti i odbijen zbog raznih legitimnih razloga... Dakle, ne cekajte bas puno.

Mala je verovatnoca da se ovako nesto desi, ako malo dublje analizirate proces videcete da se to moze desiti samo nekome sa veoma visokim brojem i to uglavnom zbog AP-a, ne stizanja na red i sl. Ja sam poslala u drugoj polovini oktobra i nije imalo apsolutno nikakav uticaj na termin (evo za par nedelja cekam intervju). Termin slanja DS mnogo vise utice na niske brojeve, gde dva coveka sa slicnim brojem mogu imati i po 3 - 4 meseca razlike u terminu intervjua, zato sto je jedan poslao recimo u maju, a drugi u avgustu. Po meni to igra ulogu samo ako vam je bitno da sto pre odete.
Imate slucaj ovde na forumu da je lik poslao DS u maju naredne godine i vrlo brzo su mu zakazali intervju,sve proslo bez problema.

Veci broj ljudi se izvuce jer statisticki broj onih koji se ne odazovu nije uopste mali. Ako pogledate CEAC podatke videcete upravo to.

Citat:

Tacno, nema vise nikakvih koverti.
Mnogo nas sa foruma ima iskustva sa tim i velikodusno smo ga podelili na raznim temama ovog foruma. Potrebno je samo da malo prelistate forum jer je besmisleno to ponavljati.
Citat:

Niste primorani cak ni da odete na datu adresu. Adresa je samo formalnost.
Citat:

Vase stanje ne predstavlja nikakav problem.

Srecno!

BetterFuture 04.04.2016 22:13

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Tikica (Poruka 60272)
...Mala je verovatnoca da se ovako nesto desi, ako malo dublje analizirate proces...Veci broj ljudi se izvuce jer statisticki broj onih koji se ne odazovu nije uopste mali. Ako pogledate CEAC podatke videcete upravo to.

Tikice, vidim da su nam odgovori na postavljena pitanja isti, a kao sto mozete procitati u mom prethodnom postu, upravo sam kao prvi razlog izvlacenja veceg broja potencijalnih dobitnika naveo da nece svi da nastave dalji proces za GC, tako da...

I potpuno se slazem da pre nego neko postavi pitanje treba stvarno i da iscita forum!

Puno srece na intervjuu iako imate jos nekoliko nedelja. Sve najlepse zelim.

oskark 05.04.2016 09:19

@Tikica je sve bas lepo objsnila. ja sam cak i u jednom postu napisao podatke unazad nekoliko godina, da su velik broj viza ostale neiskoriscene. na par hiljada. A evo upravo zbog tog razlozoga su oni povecali broj selektovanih. Medjutim sa jedne strane je razumljivo da nece svakoga da puste po svaku cenu da iskoriste vize.

Druga stvar je i da odgovorim pozdravizSa, ja imam isti problem sa levim okom, dok na desno vidim sasvim normalno. Verujte mi nista niko meni nije rekao. Vec smo rekli vise puta da je lekarski manje vise rutina.:grin:

Tikica 05.04.2016 17:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 60274)
Tikice, vidim da su nam odgovori na postavljena pitanja isti, a kao sto mozete procitati u mom prethodnom postu, upravo sam kao prvi razlog izvlacenja veceg broja potencijalnih dobitnika naveo da nece svi da nastave dalji proces za GC, tako da...

I potpuno se slazem da pre nego neko postavi pitanje treba stvarno i da iscita forum!

Puno srece na intervjuu iako imate jos nekoliko nedelja. Sve najlepse zelim.

Hvala najlepse, evo priblizilo se polako :naughty:
Vama puno srece na izvlacenju u maju!

Nije sporan razlog izvlacenja veceg broja kandidata od broja viza. Sporan je sveopsti utisak velikog broja ljudi (ne mislim na vas vec generalno) da kasno slanje DS260 dovodi do nekakvog rizika po vizu sto zaista nije tacno. Ljude to zbuni i onda krenu da panice (desavalo se i meni), zure sa slanjem, prave greske...
Da jednom razbijemo tu nedoumicu, osnovna je visina broja pod kojim ste izvuceni! Ako imate broj 3000 npr., posaljite vi DS260 i u decembru, vi opet stizete na red pre onog ko ima 20000+, a poslao je u maju. To sto je on zurio da posalje svoj obrazac ne donosi mu prednost.
Dakle mozda i postoji promil sanse da ostanete bez vize ako se trkate sa svojim cutt off konkurentima i imate broj iznad npr. 42000, ali kao sto sam u prethodnom postu pomenula, u tom slucaju saljite sto pre, pa posle otkljucavajte i ispravljajte ako treba. Evo ove godine je medjutim i to iskljuceno jer je izvucen rekordno mali broj ljudi.

Tako da, ljudi, samo opusteno :;D:

volitelibramsa 10.04.2016 11:19

Ljudi,
interesuje me kad je izvlacenje i kako i kada mogu proveriti dal sam izvucena?

Mariquita 10.04.2016 11:47

Proveravaš na sajtu gde si se i prijavila www.dvlottery.state.gov a izvlačenje je 3. maja.

jasmin_nikol 10.04.2016 12:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik volitelibramsa (Poruka 60365)
Ljudi,
interesuje me kad je izvlacenje i kako i kada mogu proveriti dal sam izvucena?

Molim Vas, citajte forum!!! Ovde imate bukvalno sve sto Vas zanima. Mnogi stari clanovi napustaju forum jer su se smorili od nas novajlija i ovakvih pitanja..... zato posvetite se ovome detaljnije citajuci forum, ako VAm je stalo..

Ovde mozete proveriti status 3.maja;

https://www.dvlottery.state.gov/

DzokicaMicev 19.04.2016 21:42

Mislim da mozete videti te podatke na svakom mogucem postu I mislim da ne treba da zatrupavamo forum istim pitanjima, jedino sto vam treba je deset minuta da pretrazite forum I sve cete naci. Ipak ovaj forum je za sve nas I nasu pomoc I treba da ga koristimo pravilno.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 19:20.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.