ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Zelena lutrija - Retro (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1)

Dragan Ny 12.08.2007 02:52

Pretpostavljam da prve koverte nece poceti da stizu pre oktobra. Javljajte ljudi cim stigne nesto. Sa brojem 77xx ocekujem drugu kovertu negde u decembru. Am I right ?

V777 13.08.2007 08:27

Dragane,

koliko je meni jasna ova procedura, druge koverte trebale bi da pocnu vec od 15. avgusta da stizu. Od oktobra pocinje drugi krug. Znaci, ako po pravilu treba da stigne koverta 4-6 nedelja pre intervjua, logicno bi bilo da za onog s niskim brojem koji npr. treba da ide pocetkom oktobra na intervju, koverta stigne u drugoj polovini avgusta, eventualno pocetkom septembra. Ja imam broj 5xxx i sve se nadam, sad ce, sad ce....

Nek nam neko kaze da li sam u pravu ili ne, ja sam ovo zakljucila logickim putem...

Takodje od 15. avgusta trebalo bi na sajtu da se postavi do kod broja se ide u Oktobru mesecu, znaci to je za nekoliko dana...

Srecno svima i sve najlepse i obavezno javljajte ljudi kad krene stizanje drugih koverata.

Pozdrav!

srdjevic 16.08.2007 04:36

Ljudi, samo opusteno, poslace prvom krugu malo kasnije no inace (samo 4 nedelje unapred ili malo vise, koliko se secam prica), dok ce vec decembarci (k'o vojska, hihihi) dobiti kovertu krajem septembra, pocetkom oktobra, dakle punih 2 meseca unapred (ak' bidne ki ranije). Meni je bilo krajem novembra zakazano, a koliko se secam, stigla mi je krajem septembra, dakle 8 nedelja ranije! ;-)

@V777: Izvinjavamo se sto nas nije bilo, ali razumecete kroz koju godinu... Pritislo, sta cete.... 'oce bata opet malo kuci da putuje.... hehehehe :-D

Ako je bilo jos nekih pitanja da sam propustio, vicite, dok ne sednem jednom da procitam sve (iako se secam da je 90% pitanja bilo duplirano vec u nekom obliku...)

Maja 16.08.2007 09:20

Ja sam veceras prvi put otvorila ovaj sajt jer sam resila da se prijavim za zelenu kartu e evo me bogami vec 3 sata citam ovo sve...Moram prvo da pohvalim Meelosha za sve ovo sto je detaljno napisao jer je stvarno od velike koristi....bas mi je koristilo, saznala sam sve sto me je interesovalo. ODLICNO !!!!!!!!
Ja sam sada u USA i imam vizu na godinu dana...
mene interesuje ako moze neko da mi kaze kad budem aplicirala u oktobru - decebru 2007 koju adresu da navedem sta je bolje ovu ovde u USA gde boravim ili da napisem moju u Srbiji....jer ja neznam kolko cu ovde ostati dal cu mozda produziti vizu mozda se i preseliti mozda i ostanem....ni sama jos uvek neznam....sta cu oduciti...jer imam jos vremena ali sigurno cu ostati ovde na ovoj adresi do 4 Juna 2008...dal staviti ovu adresu ili adresu iz Srbije...
Hvala unapred

Zoran4444 16.08.2007 11:11

Zelim da se zahvalim Milosu za sve informacije i pomoc koju je spreman da pruzi na svom web-sajtu. Vec 3 godine ucestvujem u prijavljivanju, takođe planiram i ove godine da to ucinim, ali imam nedoumice. Moja kcerka ima 2 meseca i ne znam kakva je fotografija potrebna u njenom slucaju. U kom polozaju i kakvom obliku je potrebno slikati bebu od 2 (dva) meseca starosti?
Zamolio bih sve koji mi mogu pomoci da odgovore ovde ili na e-mail: jovicic_z@yahoo.com , jer verujem da nisam jedini slucaj, a o ovom pitanju nisam pronasao nikakav komentar. Hvala ti Milose za sve.

srdjevic 16.08.2007 17:12

@Maja: Cao Maja. Moj predlog ti je da stavis adresu u Srbiji. Ja kad sam dobio kovertu, tamo je bilo komplet uputstvo i ako si vec u USA (za promenu statusa), iako nit' sam ikad bio niti ziveo tamo. Tako da, poslace ti to u svakom slucaju. A ako vec imas bazu u Srbiji, onda je (po meni) sigurnije da ti tamo ide posta, pa nek' ti salju tvoji FedEx-om ako treba nazad u US. ;-)

@Zoran: Kcerku ne prijavljujes, samo osobe preko 18 godina mogu da ucestvuju. Cerku ces morati da slikas tek ako (bolje "kad") vas izvuku, pa kad krene prava procedura pasos viza... Tek onda ce da traze i njenu sliku , a onda pretpostavljam da ces moci slobodno ambasadu da pitas.

Maja 17.08.2007 07:14

Hvala na odgovoru...puno,puno...znaci da ako si vec ovde u USA isto mozes da promenis status i naci ceti neku ambasadu ovde prepostavljam u Washingtonu jer je valjda tamo nasa ambasada nemoras da se vracas za BG i sredjujes paprie...mozes odavde da sve sredis...(naravno kad bi se desilo da se dobije koverta)....

srdjevic 18.08.2007 10:06

Pazi ovako: ako si vec tamo, to znaci da si prosla proceduru da bi usla (imigrirala). Ako si dosla na turizam pa ostala, naravno da je druga prica.
U svakom slucaju, posto si vec tamo, a prosla si proceduru za imigraciju (lekarski, provera, itd), moraces (bar je tako bilo 2005te) da platis samo $100 za promenu statusa.
Znaci, nikakva cimanja, koliko sam ih ja razumeo.... I da, ovde naravno nemaju ambasadu, to imaju u stranim zemljama. Ovde ides u USCIS. ;-)

Prika 18.08.2007 20:31

Za sve koje interesuje.
Viza bilten je objavio da ce u naredna dva dana da se postave liste
po regionima za Oktobar mesec za dobitnike DV 2008.
Znaci da krece polako,pratite bice istaknuti prvi brojevi za 2008
Srecno.

zoran4444 20.08.2007 18:23

Majo hvala ti na odgovoru, mislio sam da u prijavi treba da se unose podaci i za maloletnu decu tj. tamo gde se kaze da se ubace slike svih clanova porodice.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 12:43.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.