ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Interview DV2015 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1464)

Tony 10.03.2015 19:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik superstarpizza (Poruka 52321)
Tony kako pomina so aifdavit of support?

I bi sakal da prasam dali nekoj od Makedonija pominal kako vo Srbija so obicno pismo namesto so oficijalen dokument odnosno Afidavit of Support?

Jas imav Affidavit of Support, koj shto go zadrzhaa i originalot i kopijata. Makedonskiot sluzbenik ni rece deka pokraj Affidavit mozno e kozulkata da pobara i W-2 formular za danok za sponzorot i ako e potrebno ke treba da se dostavi dopolnitelno. Megjutoa konzulkata nishto ne ne prasha vo vrska so sponzorot.
Inaku jas dostaviv i Affidavit i potvrda od banka za sostojba na smetka.

maki90 12.03.2015 19:03

Viza odobrena.

Intervju-u mi je bio zakazan u 14:30h. Dosao sam u ambasadu oko 14:20 i prosao sigurnosne provjere.

Dobio broj i cekao red. Na prvom salteru predao dokumenta:
1. Uvjerenje iz suda (original)
2. Uvjerenje iz mupa (original)
3. 2 slike 5x5 cm
4. Diploma srednje skole ( original na uvid i vracen, ovjerenu kopiju plus prevod su zadrzali)
5. Uvjerenje s fakulteta (ovjerena kopija plus prevod zadrzani i plus mi ni original nisu vratili - trazio sam da mi vrate ali kazu da ne mogu i da njima treba sto ne razumijem ali eto neka im)
6. Rodni list
Zatim dao otiske cetiri prsta lijeve i desne ruke pa zatim oba palca. Odatle otisao i platio 330 dolara.

Potvrdu iz vojske mi nisu trazili, adresu gdje idem u USA takodjer nisu jer vec ima iz Ds-260, kao ni papir sa zakazanim datumom intervju-a.

Sa konzulom pitanja su bila sljedeca:
1. Dobar dan gospodine.
2. Kako ste?
3. Mozemo li na engleskom razgovarati?
4. Stavite 4 prsta desne ruke na skener, izuzev palca.
5. Podignite desnu ruku i zakunite se.
6. Srednju skolu ste zavrsili tu i tu?
7. Fakultet taj i taj? Samo konstatacije.
8. Da li ste kad bili u pritvoru?
9. Da li ste kad bili u USA?
10. Dodjite sutra po pasos.

Sve je bilo zavrseno s konzulom za jedno 3 minute.

johnywalker 12.03.2015 20:50

iskrene čestitke maki90 na odobrenoj vizi, da bude hairli :)

mostar 12.03.2015 21:45

Iskrene čestitke na odobrenom vizi i sve najbolje :bravo:

mostar 12.03.2015 21:49

Iskrene čestitke na odobrenoj vizi i sve najbolje :bravo:

NS2015 12.03.2015 23:36

[quote=maki90;52354]Viza odobrena.

Intervju-u mi je bio zakazan u 14:30h. Dosao sam u ambasadu oko 14:20 i prosao sigurnosne provjere.

3. 2 slike 5x5 cm
4. Diploma srednje skole ( original na uvid i vracen, ovjerenu kopiju plus prevod su zadrzali)
5. Uvjerenje s fakulteta (ovjerena kopija plus prevod zadrzani i plus mi ni original nisu vratili - trazio sam da mi vrate ali kazu da ne mogu i da njima treba sto ne razumijem ali eto neka im)
6. Rodni list
Zatim dao otiske cetiri prsta lijeve i desne ruke pa zatim oba palca. Odatle otisao i platio 330 dolara.

Potvrdu iz vojske mi nisu trazili, adresu gdje idem u USA takodjer nisu jer vec ima iz Ds-260, kao ni papir sa zakazanim datumom intervju-a.

1. Dobar dan gospodine.
2. Kako ste?

Sve je bilo zavrseno s konzulom za jedno 3 minute.[/QUOTE
Cestitam od srca i hvala sto si podelio svoje iskustvo na ovako koncizan nacin.

Sale2322 13.03.2015 00:42

Citat:

Prvobitno poslao korisnik maki90 (Poruka 52354)
Viza odobrena.

3. 2 slike 5x5 cm
6. Rodni list

1. Dobar dan gospodine.
2. Kako ste?

Sve je bilo zavrseno s konzulom za jedno 3 minute.

Cestitam i samo jedno kratko pitanje, tacka 10. kaze dodjite sutra po pasos. Da li to znaci da ides ponovo u ambasadu da podignes pasos ili i dalje salju DHL-om?

pelcer224 13.03.2015 08:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik maki90 (Poruka 52354)

Zasto mislis da ti nisu trazili potvrdu iz vojske? Jako mlad, nova praksa....?
Imali smo slucajeve gdje ljudi nisu sluzili vojsku ali su morali doneti potvrdu da nisu sluzili?

maki90 13.03.2015 11:09

johnywalker, hvala ti na čestitkama prijatelju. Još malo pa ćeš i ti, sretno ti i javljaj svoja iskustva.
NS2015, hvala ti i nek ti je sretno ti si sljedeći :;D:.

Sale2322, ide se u ambasadu po pasoš, ti ga preuzmeš i daju ti i tu čuvenu kovertu koju nosiš u USA. Pišem danas još oko toga kad ga preuzmem.

pelcer224, pa nemam pojma zašto nisu tražili. Ni ja nisam služio vojsku i nisam mislio ni vaditi tj nositi ali kad sam pročitao iskustva drugih izgledalo mi je da treba. Međutim nisu mi tražili na šalteru.

Ja sam ponio raznih dokumenata, otvorio fasciklu i čekao da mi zatraže. Što zatraže ja dam. Iznenadilo me što nisu tražili ni adresu u USA, i zato sam poslije pitao konzula na engleskom, rekoh šta je za adresu u USA, ništa me nisu pitali ni na prethodnom šalteru a ni vi, kad mi on reče ima već u računaru, naveli ste i pročitao mi, rekoh to je to.

mostar, hvala i tebi i dobrodošao na forum :;D:.

GreenM 13.03.2015 14:20

Čestitam Maki, nek je sa srećom :) Jesi ti imao intervju u Sarajevu?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 07:59.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.