dreadnot |
04.03.2010 10:28 |
To sto ces da upises fakultet je normalna odluka, doslo vreme i to treba da se radi. Ako te izvuku, lakop ces da odlucis da li zelis i dalje da studiras ili cesw da palis preko i da tamo pokusas da zavrsis. Sedeti i cekati da te izvuku je malo glupavo...
|
dejancic |
04.03.2010 10:32 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nemanjank
(Poruka 14420)
Hvala svima koji su odgovorili! Nista, odlucio sam da se prijavim ove godine za green card, cak i ako upisem fakultet. Pa sta bude, nek bude. :)
|
Jedini savet koji imam da ti dam je da ako planiras jednog dana da odes u inostranstvo na racun nastavka studiranja ili ako mislis da nastavis fakultet kada se docepas inostranstva, probas da izguras sto veci prosek. Ja sa svojim bednim 8.0 prosekom mogu da se pozdravim sa nastavkom studija, vec udri Dejana is pocetka...
|
dreamerns |
04.03.2010 17:32 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dejancic
(Poruka 14424)
Jedini savet koji imam da ti dam je da ako planiras jednog dana da odes u inostranstvo na racun nastavka studiranja ili ako mislis da nastavis fakultet kada se docepas inostranstva, probas da izguras sto veci prosek. Ja sa svojim bednim 8.0 prosekom mogu da se pozdravim sa nastavkom studija, vec udri Dejana is pocetka...
|
Upravo zato i treba upisati Fabus ili neki od tih "platis i dobijes diplomu" fakulteta :-)
|
Nemoj biti tako okrutan prema Sega-Mega-Fabus visokim skolama. Ja sam cuo da ipak to ne ide tako lako. Moras da, pre svakog ispita, kupis neku tzv. knjigu koju je napisao tamo neki tzv. profesor na doticnoj skoli i tek tada imas obezbedjenu ocenu 6, a ako kojim slucajem procitas tu knjigu i o njoj prodiskutujes sa autorom onda se moze ocekivati i visoka ocena. I tako knjiga po knjiga, ispit po ispit, stigose nam novi direktori banaka, javnih preduzeca, nacelnici sluzbi u organima uprave (kako lokalne, tako i drzavne). Prvo radno mesto pa direktor (ali obavezno kadrovi sa Sega-Mega-Fabusa sa pazljivo odabranim clanstvom u nekoj partiji). Ma divota od drzave.:no:
|
Izgleda sam bas prolupao. Zreo sam za dizanje sidra odavde - prezreo.:==D:
|
dejancic |
04.03.2010 19:30 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik pekka
(Poruka 14428)
Izgleda sam bas prolupao. Zreo sam za dizanje sidra odavde - prezreo.:==D:
|
I ja takodje. Danas sam otvorio Press i toliko se iznervirao, zamalo srcka da me drmne. Nije pomoglo ni glasno psovanje, ni javno pljuvanje po doticnoj, a ne bi ni unistavanje novina...
Znam ja da doticna, ciji sam intervju citao, nije kriva. Ona samo koristi sansu koja joj se pruzila, ali ne mogu vise da gledam one, koji ne samo da kradu, nego se jos i javno toliko naivno pravdaju da svako sa iole mozga shvati da tu nisu cista posla.
Vreme je...
|
dreadnot |
05.03.2010 09:53 |
Kad pocnes da radis u drzavnoj upravi uvidis koliko je lako i gotovo potpuno normalno dograbiti neke privilegije koje ti stoje na dohvat ruke. Samo zavisi da li si blizu glavnog koji odlucuje i da li je njegova dobra volja da ti to da. Sluzbena kola sa placenim gorivom, nepotrebni putevi u inostranstvo na kojekakve skupove i sl., sa placenim dnevnicama, prekovremeni rad koji te nije ni video, ali kapne neka crkavica i sl., samo su deo mogucnosti. S obzirom na to da svi kukaju na malu platu, normalno je da ces da iskoristis sve sto mozes. Zasto da se lomatas busom, ako sofer moze da te odveze? A narod to sve placa kroz poreze... Mada, ne mislim da je samo ovde tako, privilegije su svuda prisutne, a fin su nacin da zadovoljis radnika ne povecavajuci mu platu... dokle god neko drugi placa to zadovoljstvo...
|
Meni se blago receno povraca od svega toga. Ja nikada u zivotu nisam primio platu jer sam oduvek bio slobodan umetnik i za svoje angazovanje sam dobijao honorare, iskljucivo od privatnih investitora (sa drzavom nikada nisam imao posla). Sve ovo bi trebalo da znaci da sam svaki dinar posteno zaradio. Upravo zbog toga mi se i povraca od svih tih varijanti, a pogotovo kada vidim kakvi likovi se tu sve muvaju i trose novac koji posten svet uplacuje na ime poreza. Zao mi je svakog dinara koji uplatim jer znam da ode na cevape, vozikanje nekoga i necije dece (ono malo do fakulteta u BG ili NS itd.), razne namestene tendere, raskalasne reprezentacije i ko zna sta sve jos. Jedino me tesi sto od ovoga leta vise necu finansirati svu tu stoku.:grin:
|
ne morate imati toliku netrpeljivost prema privatnim faklutetima,neki cak imaju i dobar program a kako se prolazi ispit zavisi od profesora do profesora,ti si platio pa ako hoces nesto da znas ti uci,a sto se tice ljudi na direktorskim mestima ili slicno oni su tamo jer su snalazljivi,nemojte da budete kivni na tudji uspeh,jer kao i uvek nije bitno ko je sta zavrsio vec kako se snasao. :naughty:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik lala
(Poruka 14432)
ne morate imati toliku netrpeljivost prema privatnim faklutetima,neki cak imaju i dobar program a kako se prolazi ispit zavisi od profesora do profesora,ti si platio pa ako hoces nesto da znas ti uci,a sto se tice ljudi na direktorskim mestima ili slicno oni su tamo jer su snalazljivi,nemojte da budete kivni na tudji uspeh,jer kao i uvek nije bitno ko je sta zavrsio vec kako se snasao. :naughty:
|
Shvatam da se ti u neku ruku osecas prozvanim, ali....
Posto vec imas iskustva sa jednim od privatnih fakulteta, ako mozes da pojasnis sledece: privatni fakulteti u USA upisuju studente na osnovu proseka sa prethodnog skolovanja, eseja, vizije o tome kako zele da iskoriste znanje koje ce dobiti tokom skolovanja i intervjua sa komisijom; ako je novac problem, fakultet ima svoje fondove za talentovane studente a postoje i drzavni fondovi (o cemu smo vec pisali); e sada - koji su parametri bili na BK fakultetu?
Koliko je bodova imao/la student prvi na listi kada si se ti upisivao?
Da li je postojao prijemni ispit i iz kojih predmeta?
Koliko je studenata koji su finansijski bili sposobni za upis odbijeno zbog (ne)uspeha u prethodnom skolovanju?
Koliko je studenata ostalo "ispod crte"?
Da li je iko ko je imao dovoljno novca bio odbijen?
Da li je BK fakultet finansirao neke od studenata?
Kolika je prolaznost na ispitima?
Koji je odnos upisanih/diplomiranih?
Za drugi deo tvoje tvrdnje - dosta nas je moglo i bilo sposobno da se snadje, samo da uslov za "snalazenje" nije bio clanstvo u tada aktuelnim politickim strankama, kao i od ujaka, striceva i druge rodbine - a jos ako se ne cuti kad treba, e onda nije bilo dobro... tako da Lalo, ne radi se o zavidnosti, vec o ogorcenosti. Kako mi se cini, tu se nista drasticno nije izmenilo za sve ove godine...
Meni je bitno ko je sta zavrsio... i ovde je bitno. Nije isto da li je neko diplomirao na NYU, UCLA ili Phoenix...
I ne treba da bude.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 06:57. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.