ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

johnny_nyc 11.01.2014 11:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik IgorMAD (Poruka 43533)
E hvala free, pogledacu na uscis sajtu dokle sam stigao.

Voznju sam vec polozio i cekam narednih dana da stigne na adresu, vozim sa papirom koji su mi dali.

Sto se tice nase medjunarodne dozvole, ona ne vazi u drzavi Wisconsin, tako da sam bez veze bacio pare na njeno vadjenje. Ali i pored toga sam vozio tako jer nisam imao pojma da ne vazi :)

Posto nisam mogao da cekam racune da bih dokazao da sam rezident i izasao na polaganje testova i voznje, izvadio sam fishing licence za 20 dolara i to mi je bio dokaz.

Ako nekog zanima, vadi se u Walmartu. Isao od Walmarta do Walmarta i u cetvrtom pristali da mi daju, tj uhvatio sam ih na foru pasosa, inace traze dokaz o placenim racunima i tako to...

Cisto ako nekom zatreba :)

pa ti se već ušaltavaš u American way of life :) kako je poslom? jesi već nešto našao?

free 11.01.2014 14:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik IgorMAD (Poruka 43533)
E hvala free, pogledacu na uscis sajtu dokle sam stigao.

Voznju sam vec polozio i cekam narednih dana da stigne na adresu, vozim sa papirom koji su mi dali.

Sto se tice nase medjunarodne dozvole, ona ne vazi u drzavi Wisconsin, tako da sam bez veze bacio pare na njeno vadjenje. Ali i pored toga sam vozio tako jer nisam imao pojma da ne vazi :)

Posto nisam mogao da cekam racune da bih dokazao da sam rezident i izasao na polaganje testova i voznje, izvadio sam fishing licence za 20 dolara i to mi je bio dokaz.

Ako nekog zanima, vadi se u Walmartu. Isao od Walmarta do Walmarta i u cetvrtom pristali da mi daju, tj uhvatio sam ih na foru pasosa, inace traze dokaz o placenim racunima i tako to...

Cisto ako nekom zatreba :)

Ja kad sam vadio sebi ID sam to dokazao pismom iz banke u kojoj su mi poslali karticu i pismom u kojem je dosao SSN. Stim da kad je gospodja na salteru trazila dokaz ja odmah poturim kovertu od SSN, i odmah je bilo OK to je to :naughty: a kovertu iz banke skoro da nije ni pogledala.

IgorMAD 11.01.2014 17:24

Ja sam probao isto sa kovertom iz banke i SSN-om ali su odbili i reli da to nije dokaz. A sto se tice posla, imam neke razgovore za poslove na koje sam se prijavljivao preko sajtova za zaposljavanje a imam i jedan "siguran" posao koji mi sredjuje prijatelj. Ovde je jako bitno da imate nekog da vas preporuci jer drugacije mozete da birate samo slabije placene poslove. Jedino ako niste neki informaticar sa mnogo godina iskustva ili neki inzenjer, takodje sa velikim iskustvom.

Salec 11.01.2014 22:43

Igore, a sta si ti po zanimanju? Koje poslove trazis?

Ni ja ni moj muz nismo ni informaticari ni medicinski radnici, pa se prosto zanimam kako idu druge profesije. Mi smo ekonomisti.

IgorMAD 12.01.2014 01:45

Pa i ja sam ekonomista, ali imam isustva u nekim drugim stvarima, cak i sa web programiranjem :)

Najvise mi lezi neka elektro struka, racunari, to sa uostalom i radio. Tako da sam tako nesto i trazio, videcemo sta ce biti :)

Danyda 12.01.2014 14:11

Citat:

Prvobitno poslao korisnik krle66 (Poruka 43536)
Igore , veliki pozdrav iz Beograda i mnogo sreće u " novom životu". Dugo nisam bio na sajtu, ali želim da te pitam nešto, pošto sam shvatio da si VEOMA KOREKTAN I ISKREN LIK !!! Da mi samo neke stvari razjasniš, mada je MALA VEROVATNOĆA, da ću biti pozvan na intervju(porodično), pošto je moj " dobitni broj" preko 45xxx !!!!!! Ako me slučajno pozovu i " pruže šansu" reci mi , MOLIM TE, sledeće :
1. Koliko moraju biti " stara" dokumenta " što nosim na intervju i da li moraju biti prevedena i overena na engleski !?
2. Da li trebam sa sobom nositi , i koliko, slika za mene ,ženu i dete !?
3. Postoji li mogućnost da intervju vodim na srpskom, pošto svega godinu dana " učim engleski" i nisam baš "cvećka" !!! Moja žena perfektno govori engleski i nemački ali JA sam "srećni dobitnik"!!?
4. Da li nešto ima snagu pismo putem meila , koje bi mi poslao prijatelj iz Čikaga, kod koga bih bio jedno 6 meseci , za početak i koji bi me " ubacio " u kompaniju kao vozača teretnih kamiona, pošto trenutno u Srbiji radim taj posao, bez obzira na svoj Fakultet.
Ako dobijem šansu i postanemo " zemljaci" ja vodim na piće i imaš " besplatan prevoz", pošto bih i tamo vozio kamione po celoj Americi,
Veliki pozdrav i unapred hvala na vremenu i ISKRENIM odgovorima !!!

E bas mi nista nije jasno?! Vi koji imate brojeve do 50 000, valjda svi treba da prodjete. Pa, oni primaju 50 000 imigranata. Ja se lozim da ce me zvati objavom CURRENT jer sam 52 xxxx, a za vas...mislim, nema problema.
1. Nova dokumenta vadis cim dobijes promenu statusa (imas 2 meseca fore) i koliko znam,mnogi ih ne prevode.
2.Ponesi po 2 fosa za svakog clana.
3.Zena ti odlicno govori engleski, pa nemas problem jer je i ona sa tobom i decom na intervjuu. Inace, njihova administracija je ljubazna i oni govore srpski...
4. I te kako ima snagu taj mejl.Nosi ga sa sobom na intervju.
Izvini sto ti ja odgovaram...nisam nikakav ekspert i sama imam hiljadu nedoumica...ali, da ne gnjavimo Igora.
Ako gresim, neka me neko ispravi. Imas dosta postova sa odgovorima na tvoja pitanja. Srecno, tebi, Igoru,...svima!:1081:

Salec 12.01.2014 20:08

50.000 primaju ali iz celog sveta -tj iz zemalja koje imaju pravo da učestvuju.

Dakle, ako neko ima broj 45xxx za Evropu to ne znači da će biti pozvan sigurno. Mi sa velikim brojevima se svi nadamo, ali realno do ove godine nikada za Evropu nisu dati tako visoki brojevi. Evropa se završavala sa brojevima do 33.000. To i dalje ne znači da je bilo ukupno 33.000 dobitnika, jer brojevi idu redom ali nema svih brojeva - preskaču se mnogi.

Evo malo statistike o ukupnom broju onih koji su do kraja i dobili GC po regionima:

http://travel.state.gov/content/dam/...t-TableVII.pdf

Tu ćeš naći koliko je ukupno svake godine iz svakog regiona otišlo.

Zvoncica88 21.01.2014 13:44

Pozelenela i ja danas :)))) Idem sutra po pasos i dokumenta :grin:

Inside@22 21.01.2014 13:59

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zvoncica88 (Poruka 43691)
Pozelenela i ja danas :)))) Idem sutra po pasos i dokumenta :grin:

woooooohooooooo!!!
čestitke :D :D :D
sad samo hrabro dalje :D

sombrero 21.01.2014 17:13

Cestitke i od mene Zvoncice, sve najbolje i da nadjes svoj Americki san :)

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 07:02.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.