![]() |
Narode,evo mene opet, pozdrav svima:)
Ovoga puta imam neka pitanja, nadam se da ce neko moci da mi pomogne sa bar ponekim odgovorom... 1. Gde se nabavlja police record? Dakle to je potvrda iz policije da nisi osudjivan; posto sam za GC izvucena ja, predpostavljam da i za supruga treba nabaviti svu dokumentaciju kao i za mene...samo ne znam da li se ta potvrda dobija u sudu ili u ljermontovoj? u mup-u gde je izdat pasos? please help... 2.Potvrda o vakcinama koju nosimo u kliniku... hm, moj stari skolski karton je izgubljen, imam samo potvrdu o vakcinaciji ( najosnovnijoj, decijoj) na engleskom koju mi je popunila doktorka pre mog prvog odlaska u Ameriku gde sam bila na studijama-dokument je iz 2000 g, sa pecatom i potpisom, formular mi je poslat od strane fakulteta; Zatim u amrici su me 2003 vakcinisali protiv hepatitisa B 1,2, i 3. Zanima me da li ste nosili kopiju kartona u kliniku gde se obavlja pregled, a ako niste, kako izgleda potvrda koju vam lekar opste prakse izdaje, da li postoji neki formular koji vam doktor popuni? Kada sam isla na studije sve je bilo mnogo jednostavnije i kao sto sam rekla vec sam imala "immunization record form" koji mi je fax poslao na popunjavanje. Malo sam zbunjena oko svega ovoga, najvise me nerviraju te potvrde o vakcinaciji, ali stvarno se nadam da oko toga nece biti velikih problema. Mozda pitam i previshe ali sigurna sam da razumete tremu:) By the way, moj broj je 53xx Nadam se da srecnim dobitnicima polazi za rukom prikupljanje svih dokumenata i svima zelim puno srece! Meeloshe ti si svetski mega car, ovaj sajt je i vishe nego savrshen!!!!! pozzzzz svima, Vanja |
Vanja,
1. Potvrda od suda ti treba, dakle da nisi osuđivana, tj. da se protiv tebe ne vode procesi (isključeni su saobraćajni). Od policije bi tražila potvrdu da nisi hapšena, ali to (ako me pamćenje ne izdaje) ni ne traže. Možda da nazoveš ambasadu? ...mada ja to prvi put cujem sad.... Ja sam to video na nekim matorim papirima na netu na nekom ruskom sajtu, ali ja kad sam dobio II kovertu, tražili su samo jedan, a to je taj od suda. 2. Samo se javiš na jednu od tri adrese. Ja mislim da ni knjižicu nisam nosio. Znaju ti godište, pa ti jednostavno nalupaju sve injekcije koje idu tvom uzrastu (pogledaju samo ramena da li su ti se primile BSZ i ekipa il' treba opet). Mene je Centar za Imigraciju slao u kliniku ili gde već, tamo su mi samo roknuli 2 i rekli "vozi". :-D (i da, spremi kintu, vakcine koštaju....) Dokumenta od lekara su ti u zapečaćenoj koverti, nemaš pojma šta je (sve) u njima. :-) Mada.... posto imas specifičan slučaj (ovo gore se odnosilo na sve ostale ;-) ), kontam da samo poneseš šta imaš i kažeš im odmah tamo kad dođeš i prijavljuješ se (popunjavaš obrazac o sebi), pa će ti oni već reći da li treba da ideš negde ili ne. Ali, naravno, ti ćeš se spremiti i za gorenavedenu opciju, ne sumnjam... ;-) Zahvaljujem... ;-) |
Za Jelenu,
U kom si gradu I kako si dosla do tog intervjua, da li si trazila posao preko neta pre no sto si posla ili kako, koje ste struke ti I muz (to te pitam jer I ja trazim sad posao po netu!) Za Priku, Nema problema, cim dobijem drugi koverat, reci cu. Zovi slobodno ambasadu ili posalji mejl (ja sam poslala mejl I pozvali su me telefonom, na ime odgovora na moj mejl). Za Vanju, Potreban je document iz SUP-a, Izvod iz kaznene evidencije, ne treba iz suda nista (ovo je generalno, za tvoj slucaj nisam sigurna, predlazem ti da pozoves ambasadu I pitas, jer na kraju, kod njih I podnosis dokumenta!) Obzirom na broj, Vanja, kad ti je zakazan intervju (ja sam malo visi broj od tebe). I za supruga treba takodje Izvod iz kaznene evidencije. Ovo o vakcinama, pozovi ambasadu a pozovi I doktore kod kojih bi isla pre intervjua (imas adrese I brojeve telefona I na sajtu USA ambasade a I ovde u ranijim postovima), oni ce najbolje da ti kazu. Srecno svima |
Evo male pomoci s brojevima telefona i adresama i mejlovima:
Immigrant Visa Information (USA ambasada) call 381 11 306 4660 or 381 11 306 4662 Working hours: 09:00-16:00 E-mail: Consularbelgrd@state.gov Medical examination: http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3739.html U okviru ove strane je opcija za odredjni grad, (u nasem slucaju BLG - Belgrade) te u PDF formatu se nalazi objasnjenje na engleskom i srpskom jeziku o nadleznim ordinacijama i pregledima. Pozdrav! |
Hvala puno narode:)
Intervju nam je 10.oktobra Zvala sam kliniku "iom" danas da zakazem preglede i zaista su svi bili jako ljubazni i prijatni, na pregled idemo u ponedeljak, dakle 2 dana pre zakazanog intervjua. Cek, cek neko ovde pominje BSZ......(citiram Meelosha :"pogledaju samo ramena da li su ti se primile BSZ il’ treba opet,mene je Centar za Imigraciju slao u kliniku ili gde već, tamo su mi samo roknuli 2") Meeloshe, pa zar nismo svi primili taj bsz, ja se secam nekog nemilog dogadjaja iz skolskih dana... Nije valjda da te bodu i za to?! Koje 2 vakcine su ti su"roknuli" hehe? Ja sam u americi primila hepatits B vakcine ( 3 za redom) tako da to bockanje mogu da zaobidjem, sve ostalo imam... Mislim da je ovo najgrozniji deo posla. Ljudi sto se tice mupa i potvrde o nekaznjavanju, na nju se ceka nedelju dana osim ako nemate neku vezu u 29.novembra da to malo ubrzaju. Ja sam trenutno u potrazi jer intervju mi je tacno za nedelju dana :( Puno hvala na svim informacijama i ja cu se potruditi da referisem sve sto se bude dogadjalo. Srecno ljudi!!!!! Vanja |
Ljudi, da bi izbegli probleme oko dobijanja dokumenata
tj. da bi na vreme izvadili sve potrbne dokumente krenite sledecim redom Posaljete prvo E-Mail u KCC i pitate ih da li vam je aplikacija prihvacena za dalji proces Bez obzira sto vas broj nije izasao na sajtu oni ce da vam odgovore da ali su vasi papiri ok ili ne tj da li je vas predmet prihvatljiv za nastavak viza procesa Ukoliko vam odgovore da jeste ( a sigurno ce da vam odgovore) znaci da ce da vam posalju drugu kovertu sigurno Ne cekajte da vam dodje koverta pa da trazite papire koji su vam potrebni jer ce te se dovesti verovatno u cajtnot sa vremenom Pratite na sajtu Viza bilten i cut- off broj ( a sajt se osvezava svakih 15 dana)i kada budete videli da se vas broj nalazi u Cut-off broju( a to je dva meseca pre dolaska koverte) krenite odmah da spemate papire Jer znate da ce vam doci druga koverta i imate cela dva meseca da spremite sve papire koji vam trebaju. Mislim da ce te ovako naj sigurnije da izbegnete opasnost da ne izvadite papire a da vam se intervju priblizi. |
Evo i mene iz suncanog Marylanda.. pa rekoh da dam neke komentare na gornja pitanja.
Vakcine i ostala cuda oko pregleda: pogledati post broj 259 koji se tice privatne ordinacije u Smiljanicevoj 22. Potvrde sud/sup: samo iz supa (potvrda o kaznenoj evidenciji). Ja sam imao iz suda i to su mi vratili ne pogledavsi. Inace, moram da primetim da sam i ja isto kao i ljudi koji sada trebaju da odu na razgovor hteo da pokupim svu dokumetaciju ovog sveta i da dam silne pare za prevode iste te dokumentacije. To sam na kraju i uradio, plaseci se da mi slucajno nesto ne zafali kad budem otisao na razgovor. Na kraju se ispostavilo da ljude u ambasadi ne interesuju nikakva druga dokumenta osim onih koja su navedena u pismu. Ovo se recimo odnosi na te potvrde iz supa i suda. Tamo lepo pise da je potrebna potvrda is SUP-a o tome da li si kaznjavan ili nisi. Ja sam za svaki slucaj otisao i do suda, naravno cekao X vremena u redu, dobio potvrdu, isao kod sudskog tumaca, dao mu 10e da to lepo prevede i pecatira.. i sta.. na kraju je nisu ni pogledali.. samo sam bezveze trosio vreme i novce.. mozda se nekom ne cini da je to puno para.. ali ako se uzme u obzir da sam to isto radio i za suprugu, pa sam tu ubacio jos koji dokument (tipa: potvrda iz vojnog odseka, saobracajna dozvola kao potvrda o posedovanju automobila koji moze da se proda i tako osnazi budget... bla bla) sve me je to na kraju iznelo nekih 50-60e vise a da ne pricam o vremenu koje sam izgubio da sve to odradim. eto.. ovo sam samo hteo da napisem da se neko drugi uci na tudjim greskama.. znaci, ono sto pise u pismu i nista odozgo.. a tamo sve lepo pise samo treba citati :) Posao pre GC i SSN-a (mislim da je Meelosh ovo pitao): Na dnu vize lepo pise sitnim slovima (za one koji su coravi 8) kao sto sam bio ja, pa sam to primetio tek 10 dana po dolasku u ameriku)da ta viza u roku od godinu dana po ulasku u ameriku vazi kao privremena zelena karta cije zvanicno ime je form I-551. Sto znaci da iako ne dodje zelena karta u nekom periodu viza je menja. Sto se tice posla... tu postoji jedna kvaka.. naime, dzaba i zelena karta i viza i ostala cuda, kad ti je za legalan posao potreban SSN preko kojega ti se uplacuju taxe. Znaci, nijedan poslodavac ne moze legalno da te zaposli ako nemas SSN jer nema referencu za placanje tvojih taxi. Privremen posao moze da se nadje, "ali pare na ruke i nikom ne pricaj da radis kod mene" .. sto na kraju krajeva moze da posluzi dok ne dodje SSN.. Pozz |
Ljudi,pocela lutrija pre pola sata!
Udrite slobodno po aplikaciji,nisu teska pitanja! :) |
vezano za skolsku spremu. trenutno idem na KURS za P.P.Z. protiv pozarnu zastitu, tamo su nam rekli da kada dobijemo diplomu(sertifikat), da je to u nivou SESTOG stepena.
pitanje je sledece, posto ja imam srednju skolu, da li da u prijavi kazem da imam srednju skolu ili sesti stepen(visu skolu)? |
Evo posto su prijave za DV2009 pocele,htio bih se prijaviti, ali ne znam neke dijelove popuniti i ne bih htio pogresno ispuniti, pa molim pomoc oko iducih stavki:
4. City Where You Were Born - znam gdje sam rodjen, ali tu stoji opcija Birth City/Town Unknown - sto sa time? 8. Mailing Address: 8a. In Care Of - sto tu upisati? 8b. Address Line 1 - sto tu upisati? 8e. District/County - sto tu staviti? 12. What is the highest level of education - imam zavrsenu visu skolu, VI. stupanj - sto odabrati? Hvala! |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 12:49. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.