![]() |
Citat:
Poz svima opet i cestitke onima koji su pozeleneli :) Zelim vam puno srece i jedva cekam i ja da otputujem sa svojom zenom :) Evo, da se ukljucim u konverzaciju sto se tice vencanja i intervjua. Bitno je da se vencate sto pre. Dovoljno ste dugo u vezi, da znate da li je to ono pravo. Na intervju nosite fotke sa zajednickih putovanja, u pasosima imate, kao sto si rekla, dokaze o zajednickim putovanjima. Ove dve stvari su sasvim dovoljno. U ambasadi kod nas ce mozda postaviti pitanje gde ste se upoznali ili nesto slicno, ali nece da vas mnogo muce oko toga. E, sad sto se konkretno vencanja tice, u ambasadi vam sigurno nece reci 'Da, vencajte se' :) o tome morate sami da odlucite. Da li da to bude sada ili kada vam zakazu intrevju. U zavisnosti od toga, u prvom slucaju, nakon vencanja zovete nasu ambasadu i pitate da li da posaljete dodatku dokumentaciju u Kentaki, a u drugom slucaju, koji je bio i slucaj moje zene i mene, vencate se odmah cim vam zakazu intervju i nista ne saljete u Kentaki. Jer, od dana kada vam je zakazan intervju, ambasadu u Beogradu je nadlezna za sve. Sa Kentakijem nemate nikakve veze. Mi smo odneli vencani list, zena je promenila pasos, licnu kartu, adresu prebivalista i to je to. Bitno je da samo sto pre skupite te papire i promenite sve sto treba u dokumentaciji. Ja nisam nista menjao,e jer sam nisam uzeo njeno prezime :D a ako on uzima tvoje, onda treba sto pre da promeni :D Intervju je bio skroz opusten. Sve je proslo super, iako smo se vencali posle zakazanog intervjua, tako da sa te strane nemate o cemu da brinete. Bitno je da imate cilj i da zelite da radite i uspete u zivotu, ako vec ovde ne mozemo! Danas imamo vize u pasosima, kupljene karte i jedva cekamo da odemo :) |
Hvala puno na informacijama i ja vama zelim puno srece u USA! :)
Mi planiramo takodje da se vencamo posto dobijem poziv za intervju, a sada kad vidim da je to i vas slucaj bio i da ste super prosli, daje mi nadu da ce se i nama posreciti! :) Sada me zanima ko je dobio green card vi ili supruga? Posto sam ja ta, ne znam da li ima neke veze sto cu ja promeniti prezime, ili je mozda bolje da ne menjam, Racunam u aprilu da ce mi stici poziv za intervju, ali posto se vencamo tek po pozivi mozete li mi objasniti koja je procedura sto se tice lekarskog pregleda i protokola do intervjua...:) Hvala unapred...pozz |
Dragana, da li si ti poslala uopste papire u Kentaki? Vidim da si pisala da ste razmisljali da li uopste da idete u USA.
|
Da naravno da jesam...18.maja sam poslala a stigli su u Kentaki 28-og. Ali tada sam poslala samo za sebe jer se sve mnogo brzo odigralo...uopste se nisam nadala da ce me izvuci...pa smo i tad dobili informaciju da se mozemo uzeti kasnije...ali sad je vec doslo vreme..:)
|
Onda se vencavajte sto pre i konsultujte se sa ambasadom sta da radite, ili saljete dopunjene papire u Kentaki ili ih nosite u ambasadu kada bude zakazan razgovor.
|
Citat:
Mi smo juče dobili promenu statusa i zakazan intervju u Ambasadi u BG za 28.03. Tako se sada ovaj forum neće "gasiti"... Boston je izgleda sve bliži... Puno sreće i jedno veliko hvala od mene i mog supruga!!! Ovaj forum bez tebe ne bi bio ono što je sa tobom...! ____________________________________________ 01.05.2013. Izvucena 2014EU000017xxx 20.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 29.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 28.03.2013. Zakazan intervju u Ambasadi u Beogradu |
Citat:
Sve najbolje, srećne pripreme i nadam se da ostajemo u kontaktu... :-) 01.05.2013. Izvucena 2014EU000017xxx 20.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 29.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 28.03.2013. Zakazan intervju u Ambasadi u Beogradu |
Citat:
Sto se tice te promene, morate odmah da idete da promenis pasos, licnu kartu, adresu prebivalista. I kad to zavrsite, na konju ste. Prikupljate ostalu dokumentaciju, za koju inace, moras da imas licnu kartu i pasos sa novim prezimenom. A sto se tice pregleda, najbolje ga je uraditi nekoliko dana pred intervju, jer on vazi 6 meseci, pa ako u nekom slucaju odlucite da ne odete odmah po viziranju pasosa, da imate i taj lekarski. Jer, kada udjete u usa, morate da imate vazeci lekarski. I naravno, kada dobijete pasose sa vizom, imate rok od 6 meseci da krocite na americko tlo :) Pasos obavezno nosite na pregled. A kada skupite svu dokumentaciju i imate lekarski pregled, spremni ste za intervju. Necete spavati par dana pre svega toga, ali to je normalno :D |
Mene mi e zakazano intervjuto na 25 mart. e sega imam nekolku prasajna. dokolku nekoj tuka bil vo ambasadta vo Skopje dali ke mozi da mi kazi koi dokumenti mi se potrebni dali treba originali kopii prevedeni itn.
isto taka jas otkako bev izvlecena se omaziv, koga gi prativ formularite ja prativ vencanicata i sega i mojot soprug go pisuva na dokumentot so mi stigna za zakazano intervju, no mojata adresa ne e promeneta. pa nz dali ke bidi toa nekoj problem. isto taka vo formularite ja napisavme adresata na moj bratuced no toj ne e mnogu kreditnosposoben. no isto imame i prijateli koi imaat firma, pa dali da odnesime dve garantni pisma ili so da pravime nz. se nadevam nekoj ke mi odgovori.. jas sum celata prasalnici i imam uste mnogu prasajna. fala mnogu. pozz |
Citat:
Treba da popunis i formular DV230 cini mi se i u njemu ces navesti svoju sadasnju adresu na kojoj zivis. Garantno pismo je svakako dobro..tj ako imas nekoga u USA, svakako moze da ti posalje to pismo. Ono je svakako plus pri dobijanju vize. Nadam se da sam ti pomogao i srecno. Poz |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:05. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.