ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

Bostonka 31.01.2014 12:59

Viki 86, mi idemo 28.03. na itervju, tako da ćemo ipak od vas čuti prvo utiske i mišljenja:-) Želimo vam puno sreće tog dana, mada, kako evo forumaši kažu - nije nešto ni potrebna tog dana:-)

Zvončice88, hvala ti na info. Videla sam na forumu da postoji tema za najjeftinije karte pa cu to pogledati... Puno sreće pa se čujemo...

roki_rd 31.01.2014 19:53

Citat:

Prvobitno poslao korisnik rp_oh (Poruka 43893)
zdravo,
najprvo da se izvinam dokolku prasanjeto go postavuvam na pogresno mesto, sepak sum nov ovde :)

mojata situacija so intervjuto e sledna...
aplicirav online za lotarijata, bev selektiran za ponatamosno procesiranje, isprativ dokumeti vo kcc, zakazano mi e intervju na 4 fevruari, veke go napraviv lekarskiot pregled, i se sto mi ostanuva e da odam na intervju :)
megutoa, nekade procitav deka treba da se popolni formularot ds-260, pred da se odi na intervju. mene nikade ne mi bese navedeno deka treba da go popolnam toj formular. probav da go popolnam, megutoa nikako nemozev da go otkrijam toj vtoriot broj sto se barase..

bi ve zamolil za pomos, dali tie sto bile vo situacija kako mojata, so online aplikacija, morale da go popolnat toj formular..
znam deka mozebi docna prasuvam, intervjuto mi e za 4 dena, ama sepak..
sekoja pomos e dobredojdena :)

Zdravo kade procita za toj ds-260 formular I zosto e toj

rp_oh 01.02.2014 10:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik roki_rd (Poruka 43898)
Zdravo kade procita za toj ds-260 formular I zosto e toj

pa, mislam deka toa bese na nekoj forum kako ovoj, i bese objasneto deka namesto ds 230, ke mora da se popolnuvaat online formularite ds260.
megutoa, posle malku istrazuvanje posle postavuvanje na prasanjeto ovde, procitav deka tie formulari ke se primenuvale od ovaa godina natamu..
taka da, ispadna deka bespotrebno sum se zagrizil za toa :)

ps: dali ima nekoj od makedonija sto bil na intervju godinava, za da spodeli iskustvo?

Miaa 01.02.2014 16:52

znaci mene nisto ne mi e jasno i se nadevam deka vie veke so pominavte niz ovoj proces ke mi pomognite. momentalno mi e zakazano intervjuto na 25 Mart vo Skopje, i jas zapocnav da se spremam i da sobiram dokumenti. se javiv za da zakazam medicinski pregledi no mi rekoja povtorno da se javam okou 20 februari za da mi kazat koga da pojdime so mojot sopug. ne mi e jasno osven medicinskive pregledi i potrebnite dokumenti dali treba da napravam nesto drugo pred samoto intervju. procitav nekade deka e potrebno nekoj taksi da se platat pred intervjuto da se popolni formuar D260.
http://travel.state.gov/content/visa.../petition.html
fala mn pozz

biljana oh 01.02.2014 18:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik rp_oh (Poruka 43901)
pa, mislam deka toa bese na nekoj forum kako ovoj, i bese objasneto deka namesto ds 230, ke mora da se popolnuvaat online formularite ds260.
megutoa, posle malku istrazuvanje posle postavuvanje na prasanjeto ovde, procitav deka tie formulari ke se primenuvale od ovaa godina natamu..
taka da, ispadna deka bespotrebno sum se zagrizil za toa :)

ps: dali ima nekoj od makedonija sto bil na intervju godinava, za da spodeli iskustvo?

rp_oh,jas bev na intervju na 2 januari i dobivme vizi,pominavme mnogu lesno,ne baraa nikakvi drugi dokumenti osven tie sto se navedeni na sajtot,ako nesto drugo te interesira slobodno prasaj vi stojam na raspolaganje da vi objasnam se na site sto imate intervju vo Skopje.Pozdrav i mnogu sreka ponatamu

rp_oh 01.02.2014 20:24

Citat:

Prvobitno poslao korisnik biljana oh (Poruka 43903)
rp_oh,jas bev na intervju na 2 januari i dobivme vizi,pominavme mnogu lesno,ne baraa nikakvi drugi dokumenti osven tie sto se navedeni na sajtot,ako nesto drugo te interesira slobodno prasaj vi stojam na raspolaganje da vi objasnam se na site sto imate intervju vo Skopje.Pozdrav i mnogu sreka ponatamu

biljana, koga bi mi go opisala nakratko toj denot na inyervjuto, bi ti bil mnogu blagodaren :)
primer, vleguvas vo ambasada, pa plakas, intervju, proveruvaat dokumenti, kakvi prasanja postavuvaat otprilika i se toa :)
isto taka bi te prasal dali nosese potvrdi za toa kolku stedstva imas na banka, ili pak garantno pismo od nekoj rodnina/prijatel(dokolku imas) od usa?

biljana oh 01.02.2014 23:04

Nema problem rp_oh,sekako deka ke go spodelam moeto iskustvo i se nadevam deka barem malku ke vi pomogne:).
Intervjuto ni bese zakazano vo 8.00.Najprvo ne prozivaa i otkako ne proverija so soprugot i trite deca se upativme vo oddelot kade sto bese intervjuto.
Potoa ne preceka eden sluzbenik koj gi pregleda dokumentite i ni rece da pricekame.Kratko po toa ne povikaa na salter 4 na koj gi ostavivme site dokumenti i otidovme da platime.So potvrdata se vrativme na istiot salter na koj sluzbenikot gi razgleduvase dokumentite,ni rece deka se e vo red i deka mozeme da cekame da razgovarame so konzulot.Ne pomina poveke od polovina cas koga ne povikaa kaj konzulot.Razgovorot bese na angliski i traese mnogu kratko,prasa zosto se prijavivme na lotarijata,zosto sakame da odime vo Amerika i sto planirame da rabotime.Otkako mu odgovorivme se nasmea i ni rece deka se e vo red,ni cestita i rece sledniot den da gi podignime vizite.Mnogu se plasevme,a pominavme mnogu lesno.Ti posakuvam i tebe mnogu sreka na intervjuto i se najubavo,pa da ne izraduvas i ti so ubavi vesti.

biljana oh 01.02.2014 23:10

Potvrda od banka ne nosevme,no dokolku imas pozelno e da si nosis,toa ti e plus,nie imavme garantno pismo sto ni go isprati prijatel.

viki_86 01.02.2014 23:26

E sad, pitanjce za bracne partnere koji su vec isli na intervju u Beograd. Posto je mom muzu zapravo izvucen broj na lutriji, (a ja mu dodjem kao koleteralna steta :grin: ) da li na intervju razgovaraju samo s njim ili i sa mnom? Naravno, zajedno smo i pozvani i zajedno idemo u ambasadu na intervju...nego samo me taj detalj interesuje.

rp_oh 02.02.2014 03:02

ti blagodaram biljana, i se nadevam deka za nekoj den ke mozam i jas da spodelam vaka ubavo iskustvo so ostanatite clenovi :)

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:15.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.