![]() |
Citat:
|
Citat:
Pozz |
update: interview je trebao biti ovaj petak ali smo ga odgodili za 17.3. u 11,00. Mene smo uspješno dodali na case iako smo prijavili promjenu statusa nakon što je interview zakazan :)
|
Citat:
Dal je sigurno to I neprave nikakav problem oko toga her citao sam I drugi slucai na forumot koi su uradili isto |
rp_oh kako pomina deneska na intervjuto?
Ajde cekame da ni soopstis dobri vesti pa da cestitame :) Pozdrav |
Mozes li mi samo reci posle koliko od zakazanog intervjua ste se vencali...? Posto sam ja broj 20xxx i trebala bih biti sada za april pa smo u istoj situaciji...jer decko i ja bi se vencali posle zakazanog intervjua :)
|
Citat:
|
pozelenev!
zdravo na site :)
so malo zadocnuvanje, da se pofalam deka i jas pozelenev :) :aa: sega, kako sto e redot, kako sto jas prasuvav za soveti i iskustva, ke go spodelam moeto :) den na intervju, nemozev da sklopam oci cela vecer prethodno, otidov vo ambasada, ja pominav kontrolata dolu i se kaciv vo konzulat. od baranite dokumenti nosev: - kopija od confirmation pismoto(toa so case number) *ne mi ja pobaraa - kopija od pismoto so termin za ambasada *isto ne ja pobaraa - originali i notarski zavereni kopii od diploma i sveditelstva od sredno i uverenie za diplomiran od na fakultet(skoro diplomirav, seuste ja nemam zemeno diplomata) *mi gi zedoa samo notarskite kopii, originalite mi gi vratija - originalniot list so vakcini *ne go pobaraa - izvod -uverenie za neosuduvan - star pasos - zapecateniot kovert od remedika so listot so vakcini sto go davaat ottamu i cdto (samo kovertot go zemaat) - i razni drugi nepotrebni dokumenti i obicni kopii od site gorenavedeni dokumenti kako na primer zdravstvena kniska, indeks, sliki so moite bratucedi od tamu i sl, koi ne mi gi pobaraa. **** da napomenam deka nosev nekolku ekstra kopii od pasosot, za sreka , bidejki mi pobaraa edna, kako i obicna slika 5x5 koja isto taka ja pobaraa ***** kopii od smetki vo banka i garantno pismo ne nosev toa bese vo odnos na dokumentite. prosto kazano, nosete samo toa sto vi se bara :) **** ds260 formular ne se ni spomna sega, intervjuto. najprvo sluzbenikot tamu koga vlegov, mi gi sredi dokumentite, pa sednav da cekam. me povikaa na salter, i sluzbenickata mi se obrati na makedonski. dodeka mi gi sreduvase dokumentite me prasuvase opsti prasanja.. kade rabotis, sto studirase, kade ke odis, kade ziveat tvoite tamu, dali ti se dopadna minatiot pat koga bese, dali si zenet... potoa me upati na blagajna, da platam. plativ, i povtorno sednav da cekam potoa me povikaa na salter da razgovaram so konzulot. toj mi se obrati na angliski, dodeka gi razgleduvase dokumentite, i isto mi postavuvase najobicni prasanja. kade rabotese minatiot pat koga bese, kade ke zivees, sto rabotis, sto studiras... intervjuto bese kratko, mi go vrati stariot pasos, i mi dade edno livce, i mi rece utredenta da si ja podignam vizata. i toa bese toa. denes bev, i si ja zedov vizata :) se nadevam deka vi objasnav najdetalno sto mozam, vi posakuvam mnogu sreka na site, i ako imate prasanja, slobodno pisete :) |
Super rp_oh. Najprvo da ti cestitam i da ti posakam mnogu sreka i uspeh vo ponatamosniot zivot vo USA. Jas imam edno prasanje: dali dokumentite, kopiite i originalite treba da se prevedeni i zavereni na Angliski jazik.
Fala odnapred, pozdrav |
Citat:
sto se odnesuva do dokumentite, site dokumenti mi bea na makedonski jazik |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 11:29. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.