ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Zelena lutrija - Retro (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1)

dare_ns 09.10.2007 22:25

been there, done that ;)

V777 11.10.2007 12:00

Juce mi je stigla druga koverta! Broj mi je malo preko 5800, zakazani intervju na samom pocetku Novembra meseca, koverta je posla iz USA 18. Septembra 2007. a stigla 10. Oktobra 2007.!!!

Pored pozivnog pisma koje treba da se ponese na intervju (u pismu se navodi da je Fee $750.00 US Dollars ukupno po osobi), koverta sadrzi i obavestenje o lekarskom pregledu, sa kompletnim adresama i brojevima telefona Ustanova gde se mogu obaviti pregledi. Ukupni troskovi pregleda u obavestenju naznaceni su cifrom od $70.00
US, dok u cenu nisu uracunati dodatni specijalisticki pregledi i vakcine.
Da ne bi opterecivala blog, necu pisati pojedinacne ustanove, ukoliko neko zeli, neka kaze i napisacu ih vrlo rado.

Pozdrav i srecno svima!

Da li mogu osobe koje su prosle lekarski pregled, da nam nesto detaljnije opisu pregled i cenovnik, ustanovu koju su odabrali da idu na lekarski, a osobe koje su vec prosle intervju, da podele svoja iskustva s nama!

Hvala!

Dragan 11.10.2007 12:42

Poslali su mi danas mail sa obavestenjem da mi je intervju zakazan za 16 novembar, a da su mi kovertu poslali 16 septembra, tako da ocekujem da mi uskoro stigne drugi koverat.
Srecno svima koji uskoro idu na razgovor...

Nikola 11.10.2007 15:42

E,ovako sto se tice pregleda!
Pre desetak dana ja i supruga smo obavili pregled i mogu da vam kazem da je sve proslo lagano.Izabrali smo privatnu ordinaciju u Smiljanicevoj ulici i potrebno je da se zakaze makar jedan dan unapred.Budete tamo oko 9h,
izvadi se krv i odete da snimite pluca u stacionar studentske poliklinike.Sve ide vrlo brzo!Imate pauzu do 13h kada uzimate rezultate i idete nazad u Smiljanicevu.Doktorka odradi opsti pregled(visina,tezina,otkucaji srca),po-
puni upitnik o vama i upise rezultate za krv i snimak pluca.
Ja sam na kraju dobio 2 vakcine a su-
pruga je bila oslobodjena jer je u drugom stanju.Do 13.30h sve je gotovo i kosta 85 dolara po osobi plus vakcine( za mene 2 vakcine 3400 din.
Sve u svemu nema nikakvih problema a i blizu je sve!
Sada cekamo intervju koji je zakazan za 24 oktobar ali nadamo se da ce sve da prodje lagano jer imamo visegodisnje iskustvo u SAD.
Pozdrav svima

Ljilja 14.10.2007 19:58

Da li neko zna ili je otisao na taj nacin,kao turista, da li moze naci posao na crno i da li moze da trazi od poslodavca pozivno pismo da bi mogao dobiti H1b vizu.Ili da li je neko cuo da li mogu da se sredjuju papiri imigracioni preko imigracionih advokata u USA.

tiberije 15.10.2007 20:19

Evo da se i ja javim pre par dana smo ja i supruga stigli u USa. Trenutno smo kod nekih prijatelja u Phelpsu to je na severu drzave NY. najverovatnije cemo biti ovde neka 2 meseca pa imamo u planu da idemo u Lrago ili St.petersburg, tampa bay, radi upisam MBA studija. Naravno to ce biti za neka 2 meseca posto nam stignu papiri i polozimo vozacki, dakle negde oko decembra nadam se, taman da pobegnemo od ove zime, jer ovde je blizu jezero Ontario i Kanadska granica tako da je vec sada prilicno hladno. Pozdrav Meeloshu, Lucky i ostalim veteranima ali i onima koje tek ceka procedura dobijanja vize.

srdjevic 16.10.2007 17:46

Zdravo Tiberije, bas mi je drago da se javljas sa ove strane bare. Zelim ti svaku srecu u ostvarenju svojih planova!

Svako dobro,
Milos.

Toni 17.10.2007 15:37

Par pitanja za one koji su izvuceni, a vezano za dimenzije slike za DV prijavu; skenirana slika mora biti rezolucije 300x300 pixela i dimenzija 2x2 incha. Digitalna slika mora biti u rezoluciji 320x240 pixela, ali nigdje ne stoji njena dimenzija?
Da li ona isto mora biti 2x2 incha ili?
Moze li se staviti digitalna slika (ne skenirana) rezolucije 300x300 pixela?

Toni 19.10.2007 10:41

...takodjer vezano za digitalne slike, u uputama stoji da mora biti rezolucija 320×240 pixela, ali nigdje ne pise koliko sa koliko DPI i mora li slika imati EXIF info ili se on moze izbrisati? Ako zna netko...

Prika 20.10.2007 20:02

Pozdrav svima.

Imam jednu molbu za mog prijatelja koji je takodje dobio broj za 2008.
Naime njegov broj je 8XXX i trebalo bi da ide na razgovor u Novembru, ali ima jedan problem.
Naime on nikako ne dobija konkretan odgovor od KCC iako im je poslao vec dva puta
E-Mail vezano za datum njegovog razgovora.
Mislim da bi vec sada on trebao da ima neki konkretan odgovor od KCC ukoliko ce da ide na razgovor.
Medjutim KCC njemu niti saopstava termin niti ga obavestava da ne ispunjava uslove.
Pitanje sta da radi posto njegov broj je vec uveliko u opticaju za razgovore.
Saljem vam orginal odgovor od KCC za njega i molim vas da ukoliko neko ima ideju sta bi moglo to da znaci.
da odgovori.
Naime zaboravio sam da napomenem samo jednu stvar
on je dobio broj u Junu ali ga nije odmah poslao nazad vec posle skoro mesec dana
da li je mozda to uzrok sto on ne zna kada mu je razgovor. ( mozda je zakasnio sa predajom ili sta...)

Thank you for your inquiry.

Your forms have been received and are currently processing. If you are
scheduled for an interview, you will receive a notification letter via
postal mail from KCC. Interviews are scheduled numerically based on
case
numbers that have completed processing.

Please refer to the visa bulletin on our website at
www.travel.state.gov
after the 15th of each month to locate the current numbers being
processed.

KCC/slm
KCCDV@state.gov
(606) 526-7500

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 13:02.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.