![]() |
Citat:
Pretpostavljam da misliš na potvrdu o nekažnjavanju. Sve informacije o tome gdje i kako razne potvrde izvaditi mogu se naći na ovom linku: https://travel.state.gov/content/vis...y-country.html Ukucaš Norway i onda pogledaš informacije za dokument koji ti već treba. Pa recimo sa potvrdu o nekažnajvanju piše ovo: https://travel.state.gov/content/vis...ountry/NO.html Police, Court, Prison Records Police Records Available. Applications can be made in person at the police station in the applicant's place of residence. If the applicant no longer lives in Norway, an application may be made by mail. The application must include a photo, ID card with personal number, and a reason for the request. Addresses and phone numbers for Norwegian police stations can be found at www.politi.no. Select the appropriate county (fylke) from the list "Hvor vil du?" Alternatively, applicants may send their information to the Police Directorate at Politidirektoratet, Postbox 8051 Dep. 0031, Oslo. The record is valid for the entire country. Processing time is about 14 days. Court Records Available. Court records, retts og domsdokumenter, can be obtained from the court before which the case was tried. It consists of a judicial summation of the case and the judgment and sentence handed down. Older records may be held at the State Archives. Prison Records Available. A prison record, fengselsattest, may be obtained from the prison where the sentence was served. Isto ovo napraviš za informacije za dokumenta iz Italije. Ja sam recimo vadila potvrdu o nekažnajvanju u Njemačkoj. Otišla na stranicu Min. pravosuđa, našla formular, odštampala, odnjela u Njemačku ambasadu na ovjeru svog potpisa; platila u banci admin. takse za izradu potvrde i sve to poslala poštom u Bonn. Gotova potvrda mi je poslata nazad poštom. |
Imam samo jedan dobronameran predlog administratorima ovog foruma. Ne bi bilo loše da se odvoje teme za intervju u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu... Kao što je urađeno i za Makedoniju. Jer očigledno je da se intervjui i potrebna papirologija (neki prevodi, sitni detalji), ipak malo razlikuju od ambasade do ambasade, pa da usled toga ne bi došlo do međusobnog zbunjivanja članova. Lično sam nedavno pročitao da su jednom članu tražili dodatno prevod diplome, iako to u principu ne rade. Ubih se tražeći po forumu da li su to još nekome tražili, dok nisam shvatio da je član iz BiH i da je intervju imao u Sarajevu. Kao i onaj Affidavit of Support, nadam se da sam dobro razumeo da se to odnosi samo na ambasadu u Skopju!? Mislim da nisam jedini koga je to malo zbunilo, pa stoga mislim da ne bi bilo loše da imamo odvojene teme za svaku ambasadu posebno. Veliki pozdrav, čestitke članovima koji su prošli intervju i "pozeleneli" i puno sreće svima kojima intervju tek predstoji. Srećni praznici i sve najbolje u novoj godini.
|
Sad je i zvanično....podigla sam pasoš sa vizom. :bravo:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
BF i nie zavrsivme rabota :papa::papa::papa::papa:
|
Citat:
|
Konačno stigao poziv za intervju za 6. februar.
Nadam se da ću taj datum ubuduće slaviti svake godine kao zeleni dan :grin: |
Citat:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:58. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.