Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zoka011
(Poruka 41820)
Hvala u svakom slucaju, ali za najvisi nivo edukacije imaju ove opcije ( nema ta koju si naveo ) :
1) Primary school only; 2) Some high school, no diploma; 3) High school diploma; 4) Vocational school, 5) Some university courses; 6) University degree; 7) Some graduate -level courses; 8) Masters degree; 9) Some doctoral-Level courses and 10) Doctorate
koja bi to bila?
|
U tom slucaju, stavi ili 4 ili 6. Ni jedno ni drugo se ne poklapa potpuno sa nasom visom po starom sistemu, ali za prijavu za GC je to manje bitno. Bas kao sto cape011 kaze, videce diplomu, bice im jasno da imas nesto vise od srednje skole, a objasnices im na intervjuu ako ih nesto dodatno bude interesovalo.
|
Ja sam isto završio Višu tj. Visoku školu struk. studija (3 god.) i stavio sam Vocational school. Razmišljao sam, pošto University degree nemam, da je bolje da stavim Vocational school, a i neko od "iskusnijih" forumaša je na nekoj temi napisao da je to najsličnije našim Višim školama. Nadam se da nisam pogrešio i da to neće uticati na prijavu.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89
(Poruka 41882)
Ja sam isto završio Višu tj. Visoku školu struk. studija (3 god.) i stavio sam Vocational school. Razmišljao sam, pošto University degree nemam, da je bolje da stavim Vocational school, a i neko od "iskusnijih" forumaša je na nekoj temi napisao da je to najsličnije našim Višim školama. Nadam se da nisam pogrešio i da to neće uticati na prijavu.
|
Ti si znaci njima rekao da imas zanat?! Ja stvarno ne razumem, samo ako covek pogleda listu moze da vidi da je komparativna i da ide od najnizeg ka najvisem...
Znaci lepo: osnovna skola samo, srednja skola (bez diplome, sa diplomom i zanat), neki ispiti na univerzitetu, univerzitetska diploma, neki postdiplomski ispiti, master, neki doktorski ispiti, doktorat.
Ja sam na ovom forumu valjda jedno pet godina i svake godine isto - ZANAT je to ljudi, nije visa niti visoka skola, zanatska je skola: frizeri, obucari, metalostrugari... Ima i Wikipedia to objasnjeno ako ne verujete vise ovome sto se ovde pise.
No, kunem se, po poslednji put uopste komentarisem na tu temu :)
Da li ce da smeta - nemam pojma, ako vas izvuku pustice vas valjda na intervju pa onda dokazujte.
|
Decembar 2012.
Ja sam se malo umorila od objasnjavanja, ali ajde opet....
Kao prvo, citat koji si stavio nije korektan jer to ne pise u instrukcijama na zvanicnom sajtu, pogotovo ne pise da Vocational School nije dovoljna.
Kao drugo Vocational School - poznatiji kao Trade College ili Career College je prava clasifikacija za Vise skole jer nemaju generalno obrazovanje, te su upravo to - ekvivalentne navedenoj skoli. Vocational School je post-secondary education (sto ne treba mesati sa vocational education/courses u Mid i High Schools koje je secondary education, sto je kao industrijska obuka, zanati, itd.). Ja, kao i mnogi drugi ljudi ne mogu da kontrolisem interchangable koriscenje School/Education - sto je velika greska jer se izrazi ne odnose na iste opcije. U tvom citatu znaci treba izmeniti School sa training i onda bi bilo tacno (nadam se da ovo nije previse konfuzno).
Znaci od svih ljudi koji su popunili prijave a imaju Visu skolu - ti si jedini za sada koji je uradio pravilno (sto i pozicija opcije moze da ti pokaze, jer se nalazi posle High School, a ispred University Degree).
Evo linkova za Post-secondary education (gde pripada i Vocational/Trade School) i evo za Secondary.
Kome sad sve to jos uvek nije jasno, moze uvek da posalje email nadleznim institucijama (sto u ovom slucaju nije Consular Center) i da ih zamoli za definition. Ili, jednostavno - popunite kako mislite da je najbolje
Zana
Kako sad Zana druga prica a ne kao ovo iz Decembra 2012. godine? Nemoj da nas plasis da nam prijave otpadaju sa Visom skolom zbog izabranog Vocational school kao "zanat"?!
|
Baš sam ovo isto hteo da napišem. Takođe i vuxcanne napisala isto u ovoj temi http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ead.php?t=1354
Iskreno sada mi je frka malo. Ne znam da li vredi da pošaljem mail, da pitam šta mi je činiti tj. da pitam da li mogu to da ispravim, ukoliko Vocational school dovodi do diskvalifikacije.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik aspirin
(Poruka 41886)
Decembar 2012.
Ja sam se malo umorila od objasnjavanja, ali ajde opet....
Kao prvo, citat koji si stavio nije korektan jer to ne pise u instrukcijama na zvanicnom sajtu, pogotovo ne pise da Vocational School nije dovoljna.
Kao drugo Vocational School - poznatiji kao Trade College ili Career College je prava clasifikacija za Vise skole jer nemaju generalno obrazovanje, te su upravo to - ekvivalentne navedenoj skoli. Vocational School je post-secondary education (sto ne treba mesati sa vocational education/courses u Mid i High Schools koje je secondary education, sto je kao industrijska obuka, zanati, itd.). Ja, kao i mnogi drugi ljudi ne mogu da kontrolisem interchangable koriscenje School/Education - sto je velika greska jer se izrazi ne odnose na iste opcije. U tvom citatu znaci treba izmeniti School sa training i onda bi bilo tacno (nadam se da ovo nije previse konfuzno).
Znaci od svih ljudi koji su popunili prijave a imaju Visu skolu - ti si jedini za sada koji je uradio pravilno (sto i pozicija opcije moze da ti pokaze, jer se nalazi posle High School, a ispred University Degree).
Evo linkova za Post-secondary education (gde pripada i Vocational/Trade School) i evo za Secondary.
Kome sad sve to jos uvek nije jasno, moze uvek da posalje email nadleznim institucijama (sto u ovom slucaju nije Consular Center) i da ih zamoli za definition. Ili, jednostavno - popunite kako mislite da je najbolje
Zana
Kako sad Zana druga prica a ne kao ovo iz Decembra 2012. godine? Nemoj da nas plasis da nam prijave otpadaju sa Visom skolom zbog izabranog Vocational school kao "zanat"?!
|
Pogledacu svoj originalni post, jer iz ovog ne razumem kome sam odgovarala i na sta a i da li je pre ili posle zvanicnog prevoda na srpski na sajtu ambasade (i sta je od cega citat, ne znam sta ti pises a sta ja). Ono sto se secam jeste da sam skidala definicije sa Ministartva obrzovanja :) i isla na trade colleges da vidim koje diplome izdaju. Da ne bude da ignorisem suprodstavljena sopstvena pisanija - odgovoricu nakon posla :) To sve jedno ne menja situaciju da sam umorna od klasifikacije skolovanja - stavis sta stavis pa onda pokazujes na intervjuu.
Btw, ja nemam sta da plasim nekog da nece proci sa zanatom jer mi smo prosli. Tako da ono... Ja svakako ne bih stavljala nizu diplomu od one koju imam - davno nisam tamo, ne razumem zasto Visoka strukovna skola ne moze da se stavi pod univerzitetska diploma? Zar se tu ne dobija Bachelor degree ili?
Citat:
(Poruka 41887)
Baš sam ovo isto hteo da napišem. Takođe i vuxcanne napisala isto u ovoj temi http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ead.php?t=1354
Iskreno sada mi je frka malo. Ne znam da li vredi da pošaljem mail, da pitam šta mi je činiti tj. da pitam da li mogu to da ispravim, ukoliko Vocational school dovodi do diskvalifikacije.
|
Ne znam da li dovodi, valjda ne, jer ipak treba da vide da li neko konkurise preko radnog iskustva? U mom slucaju je bilo pogresno u aplikaciji, pa nas nisu diskvalifikovali.
|
http://www.zelenalutrija.com/forum/s...A1a+%C5%A1kola
U pitanju je ova tema.
Ne mogu sada da nađem, ali neko je pitao u ambasadi ili gde već, pitanje u vezi obrazovanja i dobio odgovor da je skoro pa nebitno šta se stavi u prijavi i da se nivo obrazovanja dokazuje na intervjuu.
Edit: Je l' ima neko neki predlog na koju adresu (mail) da se obratim, u vezi ovog problema? Da li ambasadi ili da šaljem mail direktno u USCIS?
|
Citat:
(Poruka 41890)
http://www.zelenalutrija.com/forum/s...A1a+%C5%A1kola
U pitanju je ova tema.
Ne mogu sada da nađem, ali neko je pitao u ambasadi ili gde već, pitanje u vezi obrazovanja i dobio odgovor da je skoro pa nebitno šta se stavi u prijavi i da se nivo obrazovanja dokazuje na intervjuu.
Edit: Je l' ima neko neki predlog na koju adresu (mail) da se obratim, u vezi ovog problema? Da li ambasadi ili da šaljem mail direktno u USCIS?
|
Dobicu otkaz na poslu :) Hvala za link, pogledacu posle.
Nema bre potrebe da saljes nikom nista, opusti se :) Ne rade oni nista sa prijavama niti mogu da ti kazu, samo za izvucene aplikacije. Bices ok. Kad nas nisu diskvalifikovali, onda nece nikog zbog skole :)
|
Evo našao sam ono što je neko pitao tj. član nina-venus...
Citat:
Prvobitno poslao korisnik nina-venus
(Poruka 33677)
Ja sam bila na predavanju konzularnog odeljenja americke ambasade pre mesec dana,odgovarali su na pitanja u vezi sa lutrijom.Postavila sam pitanje u vezi sa tretiranjem nase Vise skole - sluzbenik je rekao da uopste nije bitno sta se stiklira jer oni iskljucivo traze dokaz o zavrsenoj srednjoj skoli.Moze da se upise i Vocational school i University degree - za njih je validna samo zavrsena srednja skola......
|
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 02:13. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.