- -
Dv-2016
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1444)
detroitdoll |
20.09.2014 21:39 |
|
To je zvancno obavestenje, a ovo je zvanicna twitter stranica americke ambasade u Beogradu.
|
Juhuuu znači kao i prošle godine :):1081: Sa srećom svima nama!
|
zeleni068 |
01.10.2014 14:27 |
|
detroitdoll |
01.10.2014 15:15 |
|
Dragana-pp |
01.10.2014 17:03 |
Nova sum na forumov i imam nekolku prasanja koj znae gi molam da mi odgovorat bidejki jas neznam koj da prasam.. Ovaa godina so soprugot sakame da aplicirame po prv pat za zelena karta i imame malecko detence 2 godini, me interesira dali mora da se ima zavrseno fakultet bidejki nie imame samo sredno strucno zavrseno? Dali mora da se ima rodnini tamu za da te izberat da te odberat za viza bidejki nie nemame nikoj kaj kogo bi sedele za pocetok? Dali nesto se plaka za vizite preku lotarijava i kolku ako znaete da mi kazete , za avionski bileti i slicno?Dali ambasadata ili vladata na SAD nesto pomaga na pocetokot dodeka se snajdis? Koj znae ve molam pisete bidejki navistina nemam koj da prasam za ovie raboti da mi kazi a sakam da bidam informirana da znaeme sto da ocekuvame.
ODNAPRED VI BLAGODARAM
|
Andrija89 |
01.10.2014 17:10 |
Ljudi pocelo je. Zelim svima puno srece na lutriji. :naughty::naughty::naughty::naughty:
|
DzokicaMicev |
01.10.2014 17:17 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dragana-pp
(Poruka 48936)
Nova sum na forumov i imam nekolku prasanja koj znae gi molam da mi odgovorat bidejki jas neznam koj da prasam.. Ovaa godina so soprugot sakame da aplicirame po prv pat za zelena karta i imame malecko detence 2 godini, me interesira dali mora da se ima zavrseno fakultet bidejki nie imame samo sredno strucno zavrseno? Dali mora da se ima rodnini tamu za da te izberat da te odberat za viza bidejki nie nemame nikoj kaj kogo bi sedele za pocetok? Dali nesto se plaka za vizite preku lotarijava i kolku ako znaete da mi kazete , za avionski bileti i slicno?Dali ambasadata ili vladata na SAD nesto pomaga na pocetokot dodeka se snajdis? Koj znae ve molam pisete bidejki navistina nemam koj da prasam za ovie raboti da mi kazi a sakam da bidam informirana da znaeme sto da ocekuvame.
ODNAPRED VI BLAGODARAM
|
Prvo da vi posakam dobredojde na forumot. Kako vtoro stom imate zavrseno sredno obrazovanie togas mozes da apliciras toa e zadolzitelno. Kako treto dokolku ve izberat site troskovi pagaat na vas tovar od vizi pa se do zaminuvanjeto vo Amerika. Drzavata ne vi pomaga vo nikakov slucaj, znaci se naogate bukvalno za se sami. Za da go pocnete ovoj proces i da zaminete vo amerika ke vi trebat nekade okolu 30.000$. Znaci tuka vleguvaat vizi, avionski karti i pari za pocetok vo amerika dodeka da se snajdete so rabota i drugi raboti, bidejki toa moze da potrae i nekolku meseci dokolku ne go znaete ubavo jazikot. Za garant ne vi treba nikoj tuku vi treba adresa nekoja otkako ke stignete tamu za da vi gi pratat zelenite karti toa vi e najmal problem vo celata procedura. Mozam za toa i jas da vi pomognam bez nikakov problem. Nakratko toa e se.
|
SRBghost |
01.10.2014 17:50 |
Srecno svima ove godine!!!!
I tih famoznih 50 karaktera......
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik DzokicaMicev
(Poruka 48942)
Prvo da vi posakam dobredojde na forumot. Kako vtoro stom imate zavrseno sredno obrazovanie togas mozes da apliciras toa e zadolzitelno. Kako treto dokolku ve izberat site troskovi pagaat na vas tovar od vizi pa se do zaminuvanjeto vo Amerika. Drzavata ne vi pomaga vo nikakov slucaj, znaci se naogate bukvalno za se sami. Za da go pocnete ovoj proces i da zaminete vo amerika ke vi trebat nekade okolu 30.000$. Znaci tuka vleguvaat vizi, avionski karti i pari za pocetok vo amerika dodeka da se snajdete so rabota i drugi raboti, bidejki toa moze da potrae i nekolku meseci dokolku ne go znaete ubavo jazikot. Za garant ne vi treba nikoj tuku vi treba adresa nekoja otkako ke stignete tamu za da vi gi pratat zelenite karti toa vi e najmal problem vo celata procedura. Mozam za toa i jas da vi pomognam bez nikakov problem. Nakratko toa e se.
|
Da go nadopolnam Dzokica, pominuva samo sredno obrazovanie so 4 godini, dokolku imate 3 godisno sredno togas ke ve diskvalifikuvaat. Nemate nikakva pomos, naprotiv ke treba da im dokazete deka nema da bidete teret na drzavata (nekoj od tamu da garantira za vas ili da im pokazete pari na smetka). Mozebi ne 30.000 ama 20.000$ sigurno ke vi trebaat za celiot proces, osobeno sto nemate tamu nikoj da ve primi i pomogne barem za pocetok..
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 22:32. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.