Citat:
Prvobitno poslao korisnik tamacharly
(Poruka 16467)
rodni list, pasos sa vizom i ispunjeni formular. neplaca se i mislim da moze u bilo kom SSA
|
Kakav rodni list ?:blink:
|
I ja pitam kakav rodni list? Ako treba da vadim pre nego podjem. Ako stvarno treba pretpostavljam internacionalni treba?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mitar
(Poruka 16479)
I ja pitam kakav rodni list? Ako treba da vadim pre nego podjem. Ako stvarno treba pretpostavljam internacionalni treba?
|
Ma samo opusteno, jer ce ti viza biti odobrena tek 20010. godine.:1060:
|
To apply for a Social Security number:
- Complete an Application For A Social Security Card (Form SS-5); and
- Show us documents proving:
- Immigration status;
- Work eligibility;
- Age; and
- Identity.
- Take your completed application and original documents to your local Social Security office.
To prove your U.S. immigration status, you must show us the current U.S. immigration document, I-94, Arrival/Departure Record, issued to you when you arrived in the United States.
Work eligibility - For most foreign workers, we only need to see an I-94, Arrival/Departure Record.
You must present your birth certificate if you have it or can easily obtain it. If not, we can consider other documents, such as a passport or a document issued by DHS, to prove your age.
Identity - Social Security will ask to see a current DHS document. Acceptable documents include:
- Form I-551 (includes machine-readable immigrant visa with your unexpired foreign passport);
- I-94 with your unexpired foreign passport; or
- Work permit card from the Department of Homeland Security (I-766 or I-688B).
We may use one document for two purposes. For example, we may use a DHS work permit as proof of both work eligibility and identity. However, you must provide at least two separate documents.
Source: http://www.socialsecurity.gov
Sto bi se reklo - pasos i aplikacija, a za "age" mu treba izgleda rodni list (iliti izvod iz maticne knjige rodjenih) ali se ja nesto ne secam da su mi to trazili...
Inace, i ovo mu dodje bitno:
If your employee applied for an SSN but does not yet have it, indicate Applied For directly on the employee's Form W-2. When the employee receives the number, file a Form W-2c, Corrected Wage and Tax Statement.
Ako ste na ulazu u USA vec aplicirali i za GC i SSN, mislim da nema potrebe da se aplicira ponovo u SS office (jedino ako ne stigne u dogledno vreme).
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik pekka
(Poruka 16486)
Ma samo opusteno, jer ce ti viza biti odobrena tek 20010. godine.:1060:
|
HAHA, pazi stvarno, sto li se pa ja brinem!!!:bravo:
|
imarkovic |
08.06.2010 23:00 |
Mi smo stigli u Texas 12.maja. Posto nam je na aerodromu immigration officer rekao da moramo otici i sami se prijaviti za ssn (na krajnjem odredistu), iako smo na formularima zaokruzili da zelimo ssn, to smo i uradili. Na ulasku u ss office smo popunili obrazac, koji smo predali zajedno sa pasosima. Nista vise nam nisu trazili od dokumenata. Ssn je stigao za oboje u roku od 7 dana, obicnom postom. Tako je za one koji su izvuceni na lutriji, ne znam kako je za ljude koji su na drugi nacin otisli u USA.
|
tamacharly |
09.06.2010 04:54 |
nama su trazili rodni list(prevod ili medunarodni) samo za potvrdu majcinog djevojackog prezimena.
|
Evo i naseg iskustva: Trazili smo da nam se posalje automatski, covek na imigracionom nam nije rekao apsolutno nista. Mi smo naravno kao i svi novopridosli nestrpljivo vec sutradan otisli u ssn office, i pre nego da stanemo u red pitali smo gospodju koja tamo radi za savet, ona je rekla da ako smo trazili automatski da onda treba da cekamo da nam stigne, do 21 dan. Ukoliko ne stigne, da dodjemo.
I tako smo cekali 10-ak dana, otisli ipak i sacekali red, a onda je teta rekla da nas nema u sistemu. Onda smo se najnormalnije prijavili i stiglo je za par dana...
Zakljucak: automatski ili ne, napravite se blesavi i prijavite se, ne moze da skodi...
|
Zdravo svima....Evo i nas troje (supruga, dete i ja) smo stigli u LA 30.07. (petak)...otisli u SSN Office u ponedeljak (iako smo naveli da nam SSN i GC stignu automatski) i ove jutros posle sest dana nam za svo troje stigli SSN-s. Znaci, kao sto su mnogi vec napomenuli, obavezno ici u SSN Office po dolasku. O nekim drugim detaljima, naravno bice ih, na postovima predvidjenim za to....pozdrav!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ivan33
(Poruka 17444)
Zdravo svima....Evo i nas troje (supruga, dete i ja) smo stigli u LA 30.07. (petak)...otisli u SSN Office u ponedeljak (iako smo naveli da nam SSN i GC stignu automatski) i ove jutros posle sest dana nam za svo troje stigli SSN-s. Znaci, kao sto su mnogi vec napomenuli, obavezno ici u SSN Office po dolasku. O nekim drugim detaljima, naravno bice ih, na postovima predvidjenim za to....pozdrav!
|
Dobro nam dosli na ovu stranu bare:beer: i neka vam je srecan novi pocetak:1081:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:46. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.