![]() |
Citat:
Sto se tice direktorovanja, tu sam se odlicno snasao te sam direktor sopstvene firme i nemam problema sa nekim "tudjim uspesima", ali tu ste takodje promasili temu u potpunosti. I samo da se osvrnem na meni potpuno stran nacin razmisljanja (ovde odomacen), direktor ne treba da bude "snalazljiv" da bi postao direktor, nego treba da se pokaze i dokaze, pa da tako postane direktor. Nije neka tamo firma reality show, pa da se vrednuje snalazljivost. Ako je blizu pameti da nekome prvo radno mesto bude direktorsko, onda se mi uopste ne razumemo. |
@zana,nisam se osecao dirktno prozvanim jer ne hajem za komentare drugih. :)
a sto se tice tih rodbinskih veza i slicno iz nekih vasih postova sam video da nije ni u americi nije nista bolja situacija,svima nam je pruzena sansa zvana zivot e sada je na nama kako cemo to iskoristiti. :) @pekka,slazem se sa tim da treba da se pokaze i dokaze,to dolazi i kod nas jer nestaje drustveni kapital gde su ljudi dolzili na mesta po snalazljivosti. |
@pekka,slazem se sa tim da treba da se pokaze i dokaze,to dolazi i kod nas jer nestaje drustveni kapital gde su ljudi dolzili na mesta po snalazljivosti.[/quote]
Ali to ce jos dugo da traje. Ja sam najvise mislio na javna preduzeca, lokalnu upravu itd. Oni jedu budzet nenormalno i nikome ne polazu racune. Onda se osecas kao budala kada placas sve uredno i na vreme (mislim i na poreze i na racune). Tu se direktori i nacelnici biraju na osnovu partijske pripadnosti a nemaju blage veze sa poslom koji navodno rade. Onda zaposle jos njih milion koji su kao strucnjaci i koji treba kao stavrno da rade, a i oni su se tu nasli pre svega na osnovu politickih ili burazerskih veza. Pa kad se u takvim pomijama slucajno zadesi neko cestito stvorenje, koje stvarno zna svoj posao i hoce posteno da radi, biva ismevano od gore pomenute bratije. Onda slede dva putica. Ili se bezi glavom bez obzira ili bude po onoj narodnoj - pomesas se s'pomijama, pojedu te svinje.:no: |
Citat:
Stvar koji mi smeta je generalizacija, svi privatni su loši a državni su super. I odgovoriću iz mog iskustva i moje lične perspektive kako je: Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Evo jedne činjenice, nas je 2004. upisano 320, u II godinu je uspelo redovno da se upiše 30% !!! Ovo je pokazatelj da se na mom fakultetu ne prolazi na ispitima samo ako kupiš knjigu kako je neko napisao iznad. Takođe ovo ne oslikava težinu faksa već kao što sam rekao lošu selekciju studenata, zbog samog imidža faksa kao i lakim prijemnim ispitom. Loš imidž univerziteta dovodi uglavnom studente koji ne uspeju da se upišu na državne i koji srećom otpadnu u prve dve godine i na Megatrendu ali verujem da u proseku daju bar dve školarine, pa kapiram da je to bio reper upravi (nažalost). Ja sam trenutno 4. godina (apsolvent) na smeru "severna Amerika" i ima nas 15-ak i to čini mi se sasvim pristojnih budućih diplomaca, tako da me raduje činjenica da se vremenom isfiltrira kadar. Koji je odnos upisanih/diplomiranih? Zaista ne znam, ali mislim da odnos nije za pohvalu, iako bi neko rekao da je bolje da taj odnos bude što veći, ja se ne slažem. Treba naći optimalan odnos, jer previše drastičan govore da nešto nije u redu, ili su studenti loši, ili kriterijum ili profesori ... Citat:
Takođe dodao bih da lošem imidžu privatnih univerziteta doprinosimo mi sami najviše, jer ta loša selekcija studenata postaje najbučnija kada shvati da se ne prolazi samo sa kupovinom knjige i plaćanjem školarine i onda kreće pljuvačina. A to samo govori o njima, ja nikada ne bih potrošio 4-5 goina negde gde nisam zadovoljan Do sada sam promenio nekoliko firmi (i nikada nisam tražio posao dugo) i nisam se susreo da me neko odbije zbog mog izbora faksa (bar da sam ja svestan toga). Bottom line: Privatni univerziteti (mogu da garantujem samo za moj faks) pružaju ogromne mogućnosti, ja imam kvalitetne profesore, koju su dostupni za mentorski rad, kvalitetnu literaturu i sjajne uslove. Ali za to moraš da pokažeš želju i inicijativu da te mogućnosti iskoristiš, jer kriterijumi prolaska na ispitu ti to ne zahtevaju. Tako da ko se zadovoljava prosekom, tako će i završiti. |
Potpuno se slazem sa svim sto si ovde elaborirao. Mogu samo da ti cestitam na zrelom razmisljanju i da kazem da sigurno nisam imao na umu studente kao sto si ti. Ali ni ti izgleda neces ostati ovde kada zavrsis fax, jer si drugaciji. To je bila moja poenta, a ako sam se malo zaneo u pljuvanju privatnih fakulteta to je zato sto sam ja ipak studiorau u proslom veku. Omatorilo se, sta da se radi. I mnogo sam razocaran zbog cele situacije ovde. Valda zato sto mi je stalo.:no:
|
@ Good Spirit
Hvala na odgovoru. Ako se "generalizacija" odnosila na mene - postavila sam pitanja jer nisam upoznata sa situacijom tamo. Znaci, nisam komentarisala nego sam postavila pitanja na osnovu tudjih komentara. Vec deceniju nemam susret sa tamosnjim sistemom (i po svemu sudeci tu nista nece da se promeni u skorije vreme). Moram da priznam da sam imala "zastitnicki stav" prema privatnim univerzitetima u Srbiji (jer sam mislila da su komentari losi samo zbog "nenaviknosti" ljudi na iste), a onda sam zbog nekih postova na ovom forumu promenila misljenje (sto se tice BK). Iskreno, ovo se desilo zato sto su prikazani stavovi i nedoumice (koliko se secam) bili u konfliktu sa stecenim obrazovanjem. Situacija koju si ti opisao je poenta dobrog skolovanja: znanje i primena u praksi. Drago mi je da si zadovoljan. Nevezano za ovo, slozila bih se sa Pekkom da su neke stvari tamo izgleda postavljene na pogresno mesto, jer znam da su neki ljudi odmah nakon skolovanja postali direktori, clanovi upravnih odbora, clanovi izvrsnih odbora u opstinama, itd. Takodje mislim da ove pozicije treba da zavise od iskustva i predjasnjih rezultata, tako da mi nije jasno koji su parametri bili korisceni pri izborima. A ovo su izgleda idealni primeri za temu "posao bez iskustva" :) |
Citat:
|
@Žana - Nije se na tebe odnosilo kao što sam i napisao, tebe sam citirao samo zato što si "ubola" prava pitanja ;)
@pekka Hvala! Takođe se slažem sa tvojom konstatacijom kao i Žaninom. |
@zana znam da se ti postovi odnose na mene :)
eto mozda nemam neko veliko znanje,ali sam izgleda uspeo da ono malo znanja ne trune u meni vec sam od njega napravio neku prasku i sa 23 godine postigao sasvim dovljno i to uz tako malo znanja koje sam pokupio na tom bk univerzitetu :) voleo bih da vidim sta si ti do sada postigla u svom zivotu i sa pmf ili nekom drugom ozbiljnom visoko skolskom ustanovom? :naughty: |
Citat:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:45. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.