ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Šta je potreban i dovoljan uslov da bi se izašlo pred službenika u ambasadi (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=537)

ZeljkoUSA 18.02.2011 12:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Mv2Player (Poruka 20996)
U medjuvremenu sam sam licno istazio i raspitao se oko ovog dokumenta "Statement of Unmarried Status - Uverenje" (izjava da nisi u braku) pa cu sam odgovoriti na svoje pitanje a mozda ce to sutradan nekom zatrebati na ovom forumu.

1. Dokument se zove "Uverenje o bracnom statusu" i moze se izvaditi u opstini kod maticara tj. u maticnoj sluzbi opstine.
2. Placa se 870 dinara.
3. Moze da se izvadi odmah istog dana.
4. Svi koji su singl i koji nikad nisu bili u braku, NE TREBA da vade ovaj dokument za intervju u ambasadi.

Na sve ovo mogao bih da dodam i zasto se nekoliko nas bunilo oko toga da li je potreban ili nije ovaj dokument. Na zvanicnom sajtu stoji uputstvo ZA IZVUCENE NA LUTRIJI korak po korak ( http://www.travel.state.gov/visa/visa_4756.html ). Pod korakom br.3 ( http://www.travel.state.gov/visa/visa_4760.html ) nalazi se spisak potrebnih dokumenata za intervju i peto po redu je "Marriage Certificate" u kome pise da je to potrebno SAMO ZA OZENJENE I UDATE, a 6. po redu "Marriage Termination Documentation" govori o tome da je taj dokument potreban SAMO ZA RAZVEDENE. Zabunu pravi link "Reciprocity by Country"( http://www.travel.state.gov/visa/fees/fees_3272.html ) koji se nalazi pri dnu stranice i koji za cilj ima da pojasni dokumenta za svaku zemlju posebno. Na ovom linku izaberes "drzavu" Srbiju i tu su opisana skoro sva dokumenta koja se u Srbiji mogu da vade a koja mogu, ali ne moraju biti od znacaja za ambasadu. Ovde su dokumenta nazvana i nacionalnim imenima pa se na srpskom moze procitati "uverenje, izvod, vencanje, licna karta..." Pri samom dnu nalazi se i Statement of Unmarried Status a to je dokument koji sam gore opisao po stavkama i koji je pravio zabunu. Znaci, taj dokument u Srbiji postoji i oni ga opisuju na svom sajtu ali taj dokument NIJE POTREBAN za DV Vize (za neke druge vize je mozda potreban ali za "lutrijaske" nije) sto i pise na sajtu (ako ne kliknes na pomeniti link koji opisuje dokumentaciju svake zemlje), a ovo sam danas proverio i u ambasadi tako da sa sigurnoscu mogu jos jednom da kazem da dokument "Statement of Unmarried status" tj. "Uverenje o bracnom statusu" NIJE POTREBNO za podnosioce DV vize.

Mv2, hvala puno na zaista iscrpnim informacijama, kako na ovom tako i na drugom postu. Sigurno ce mnogima biti mnogo jasnije neke stvari, hvala jos jednom :bravo: :bravo: :bravo:

batiša 18.02.2011 16:23

Da li neko može da mi pomogne?
na sajtu Travel.state.gov u spisku potrebnih dokumenata za interviju ( linku "Reciprocity by Country") pod stavkom Military Record piše
Unavailable.....a neki članovi su vadili ovaj dokument?dali je on potreban tj dali je neko prošao interviju bez tog dokumenta?

Score 18.02.2011 16:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik batiša (Poruka 21020)
Da li neko može da mi pomogne?
na sajtu Travel.state.gov u spisku potrebnih dokumenata za interviju ( linku "Reciprocity by Country") pod stavkom Military Record piše
Unavailable.....a neki članovi su vadili ovaj dokument?dali je on potreban tj dali je neko prošao interviju bez tog dokumenta?

Ja sam im odneo potvrdu da sam odsluzio vojsku i to im je bilo dovoljno. Drugo ionako ne mogu da dobiju, ni ja ni oni.

Gugly 10.03.2011 16:03

E da, umalo da zaboravih..Sto se tice intervjua u ambasadi u Beogradu, da li je neophodno nositi neki dokaz o imovini (racun iz banke i sl.)?
Znam da neki ljudi to nose, iako kod nas to zvanicno ne traze (za razliku od Budimpeste ocito)...
Ne znam da li bi to mozda moglo da mi napravi problem na intervjuu? (tipa da pomisle da necu imati zute banke kad/ako odem u USA..)

Orange 10.03.2011 23:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Gugly (Poruka 21369)
E da, umalo da zaboravih..Sto se tice intervjua u ambasadi u Beogradu, da li je neophodno nositi neki dokaz o imovini (racun iz banke i sl.)?
Znam da neki ljudi to nose, iako kod nas to zvanicno ne traze (za razliku od Budimpeste ocito)...
Ne znam da li bi to mozda moglo da mi napravi problem na intervjuu? (tipa da pomisle da necu imati zute banke kad/ako odem u USA..)

To ti ne treba. Mi smo poneli za svaki slucaj dokaz da imamo stan i to su nam odmah vratili, nisu ni gledali. U stvari njih uopste ne zanima tvoje imovinsko stanje.

Gugly 11.03.2011 02:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Orange (Poruka 21377)
To ti ne treba. Mi smo poneli za svaki slucaj dokaz da imamo stan i to su nam odmah vratili, nisu ni gledali. U stvari njih uopste ne zanima tvoje imovinsko stanje.

Ja sam nezaposlen, pa sam mislio da im ne budem sumnjiv or something...E ako ne treba, tim bolje!:) Bas mi se nesto nije cimalo oko toga..
'Fala puno nandzarasti! ;)

Orange 11.03.2011 20:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Gugly (Poruka 21378)
Ja sam nezaposlen, pa sam mislio da im ne budem sumnjiv or something...E ako ne treba, tim bolje!:) Bas mi se nesto nije cimalo oko toga..

:) bilo je jos nosilaca vize koji su bili nezaposleni u vreme intervjua, tako da "ne beri brigu".

Score 11.03.2011 21:34

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Gugly (Poruka 21378)

E, pa ako si nezaposlen onda mogu da posumnjaju da...sta? Da hoces da ostanes? Pa i hoces! Da ces da trazis posao? Pa naravno da hoces...

Mislim, sta mogu da sumnjaju? Ti brkas ovaj interview za GC sa onim za turisticku vizu gde stvarno moras da dokazes da ces da se vratis i da neces tamo da radis...totalno druga prica...nemas brige, ako im treba nesto dodatno, nedaj boze, reci ti na samom intervjuu i cekati te da doneses (kao sto su meni :argue:)

Gugly 11.03.2011 23:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Score (Poruka 21397)
E, pa ako si nezaposlen onda mogu da posumnjaju da...sta? Da hoces da ostanes? Pa i hoces! Da ces da trazis posao? Pa naravno da hoces...

Mislim, sta mogu da sumnjaju? Ti brkas ovaj interview za GC sa onim za turisticku vizu gde stvarno moras da dokazes da ces da se vratis i da neces tamo da radis...totalno druga prica...nemas brige, ako im treba nesto dodatno, nedaj boze, reci ti na samom intervjuu i cekati te da doneses (kao sto su meni :argue:)

Hehe, ma ne to..:) Nego ono da ne budes soc.slucaj, klosar, teret za drzavu blah blah.. :)

Znam, i ja se nadam da je tako, i da to ne bi trebalo da bude problem kod ove DV priče.. ;)
To je dobra fora to sa cekanjem, to kad sam video da praktikuju, bas me je obradovalo.. :)

dreamland 09.10.2011 13:30

Citajuci forum primjetio sam da su pojedinci prilikom odlaska na intervju nosili i dokaze o vlasnistvu nad nekretninama. U vezi sa tim imam par pitanja pa bih bio zahvalan ako bi neko odgovorio ili dao komentar.
1) Da li su u pitanju nekretnine u USA ili ex YU ili obe dolaze u obzir?
2) Da li je neophodno da se nosi kupoprodajni ugovor ili je dovoljna potvrda o vlasnistvu? Vlasnik sam stana (zapravo 1/2 kuce) koji bih prodao tek nakon dobijene vize, kupac vec postoji (vlasnik druge polovine kuce).
3)Da li ima neko da je dobio vizu samo na osnovu toga sto posjeduje nekretninu, dakle bez novca na racunu ili rodjaka u Americi?

Hvala unaprijed!

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 13:13.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.