ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Za i Protiv Vakcinacije - nauka, politika i jos ponesto... (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=742)

Score 23.09.2010 22:17

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Žana (Poruka 18209)
Rece sta? Jel' moze ovako:

Vakcina je bezbedna, rece naucnik. Nije, ti si lud... nastavak znamo. Hmm?

Ko je u ovoj prici sa vakcinama Galileo? Po tebi ne lekari i naucnici nego ovi drugi?

Pa ocigledno?! Nije moguce da nisi razumela?? Nema veze ajde da objasnim...

Oni koji su pretili Galileu, jel, koji su verovali da je zemlja pljoska -tadasnja naucna neoboriva cinjenica (a nisu bili u pravu, jel da?)-su ekvivalent danasnjoj zvanicnoj nauci i onima koji prete ljudima koji dolaze do novih saznanja - koji su opet ekvivalent Galileu koji je provalio da je zemlja okrugla ali nisu hteli da mu veruju, dal zbog ogranicenosti njihovih vidika ili neceg drugog...
Ti si stvar totalno okrenula naopacke, slucajno ili namerno (bilo bi mnogo gore ako je slucajno..:blink:)

Ninovranje 23.09.2010 22:18

Eeeeeeeeee Zana pocela da se smeje, xexexe
Score jos malkice pa je mozda i ubedimo :)

Score 23.09.2010 22:24

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Žana (Poruka 18212)
Da ne zaboravim - pogledacu filmove naravno :) :) pa cemo da diskutujemo onda. A ovako kako je krenulo ima zbog ovih vakcina da fasujem jedan veliki otkaz :grin::grin::grin: Posle ima da trazim da me Ministarstvo zdravlja zaposli kao representative XoXo

E, pa to ne bismo hteli...onda bolje da batalimo celu ujdurmu, j....s ga.....mada sa tvojim dedication ti bi sestro slatka napravila karijeru kao sales rep!!:==D::==D:
E, ovde se smrce, ode ja na spavanje...later...

Score 23.09.2010 22:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Ninovranje (Poruka 18214)
Eeeeeeeeee Zana pocela da se smeje, xexexe
Score jos malkice pa je mozda i ubedimo :)

Druze, kakvih sam se stvari nagledao u svojoj profesiji, tvrdim ti da nista nije nemoguce pa ni to!

Zana 23.09.2010 22:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Score (Poruka 18213)
Pa ocigledno?! Nije moguce da nisi razumela?? Nema veze ajde da objasnim...

Oni koji su pretili Galileu, jel, koji su verovali da je zemlja pljoska -tadasnja naucna neoboriva cinjenica (a nisu bili u pravu, jel da?)-su ekvivalent danasnjoj zvanicnoj nauci i onima koji prete ljudima koji dolaze do novih saznanja - ekvivalent Galileu koji je provalio da je zemlja okrugla ali nisu hteli da mu veruju dal zbog ogranicenosti njihovih vidika ili neceg drugog ne zna se...
Ti si stvar totalno okrenula naopacke, slucajno ili namerno (bilo bi mnogo gore ako je slucajno..:blink:)

Hahaha, nemoj mene da optuzujes za svoje manipulacije Score!.... Galileo je imao dokaz. Lekari imaju dokaz. Ljudi koji su protiv vakcina - ova ekipa koja je aktivna u javnosti, nemaju nikakav naucni dokaz za svoju tvrdnje. Nisu uopste ni strucni. Njih poredis sa Galileom? Sto se mene tice i ja bih volela da sebe poredim sa Teslom :) verovatno ce mama sa nezavrsenom srednjom skolom da podspesi nova saznanja (sa sve recenicom "Zasto da vakcinisem svoje dete kada niko nema tu bolest u mom selu"). Da, mora da je ona pandan Galileu a ne lekari koji su napravili vakcinu. Divno, lekar koji je izmislio vakcinu je glup na nivou onih koji su tvrdili da je zemlja ploca. Savrseno.

p.s. procitaj bold jos jednom - to si ti napisao. Ko ovde ima ogranicene vidike? Lekari? Naucnici? Ili oni koji ne veruju nauci? Iskreno izabrao si idealan primer - ali za moje poglede na celu ovu situaciju, ne za tvoju.

Zana 23.09.2010 22:34

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Score (Poruka 18217)
Druze, kakvih sam se stvari nagledao u svojoj profesiji, tvrdim ti da nista nije nemoguce pa ni to!

Nemoguce je veruj mi :) Govorim o ovoj temi - nesto drugo naravno, ali vezano za vakcinacije - nema sanse :) A, sta tebi bese ono profesija?

Score 23.09.2010 22:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Žana (Poruka 18218)
Hahaha, nemoj mene da optuzujes za svoje manipulacije Score!.... Galileo je imao dokaz. Lekari imaju dokaz. Ljudi koji su protiv vakcina - ova ekipa koja je aktivna u javnosti, nemaju nikakav naucni dokaz za svoju tvrdnje. Nisu uopste ni strucni. Njih poredis sa Galileom? Sto se mene tice i ja bih volela da sebe poredim sa Teslom :) verovatno ce mama sa nezavrsenom srednjom skolom da podspesi nova saznanja (sa sve recenicom "Zasto da vakcinisem svoje dete kada niko nema tu bolest u mom selu"). Da, mora da je ona pandan Galileu a ne lekari koji su napravili vakcinu. Divno, lekar koji je izmislio vakcinu je glup na nivou onih koji su tvrdili da je zemlja ploca. Savrseno.

p.s. procitaj bold jos jednom - to si ti napisao. Ko ovde ima ogranicene vidike? Lekari? Naucnici? Ili oni koji ne veruju nauci? Iskreno izabrao si idealan primer - ali za moje poglede na celu ovu situaciju, ne za tvoju.

Brate, ja mislio ti se zezas a ti stvarno ne kuzis?

Ma ne radi se ovde o tome ko je Galileo a ko nije. Radi se o zvanicno prihvacenom naucnom stavu, koji je u to vreme bio da je zemlja pljoska. Galileo je bio rebel, koga zvanicnici nisu htli da saslusaju jer je dosao sa "idiotskom" idejom da je zemlja okrugla. "Pa svi znaju da nije okrugla, inaci bi ljudi sa donje strani odpali...?" Ili ti svi znaju da su vakcine dobre, kako mozes biti takav idiot da uopste pomislis da su vakcine lose?
Ukoliko se pojavis sa novom idejom koja ide protiv siroko prihvacenog misljenja (naucno) niko prvo nece da te slusa, pa ce da ti prete, a onda ako si bas uporan, pogledace da li tu nesto ima i na kraju dolazi eventualno prihvacanje..

Da li sada shvatas sta sam hteo da kazem..

Man...

Score 23.09.2010 22:49

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Žana (Poruka 18219)
Nemoguce je veruj mi :) Govorim o ovoj temi - nesto drugo naravno, ali vezano za vakcinacije - nema sanse :) A, sta tebi bese ono profesija?

Pa, "pomalo" se bavim molekularnom mikrobiologijom...i volim da se smatram entuzijastom u kvantnoj mehanici, al mi to nije zanimanje..samo pasija...a sta ti bese?

essential 23.09.2010 23:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Ninovranje (Poruka 18205)
Ja se samo pitam kako onako brzo nestade H1N1 ili ti onaj svinjski grip? Taman nasa vlada nabavila vakcine i ono niko nece da se vakcinise, i odjednom nema gripa, svi se ucutali??? I sto kaze Spectra samo je izgleda lova bila u pitanju!!!!

Prvo nije nestao. Kako CDC prognozira vratice se kao i svaki grip svake jeseni. Nije se sada ni prvi put pojavio, nego je 2009 god prvi put izbila pandemija. In September 1988, a previously healthy 32-year-old pregnant woman was hospitalized for pneumonia and died 8 days later. A swine H1N1 flu virus was detected.

Citat:

Oni koji su pretili Galileu, jel, koji su verovali da je zemlja pljoska -tadasnja naucna neoboriva cinjenica (a nisu bili u pravu, jel da?)-su ekvivalent danasnjoj zvanicnoj nauci i onima koji prete ljudima koji dolaze do novih saznanja - koji su opet ekvivalent Galileu koji je provalio da je zemlja okrugla ali nisu hteli da mu veruju, dal zbog ogranicenosti njihovih vidika ili neceg drugog...
Hahahahdanasnji naucnici prete novim Galilejovcima. Svaki komentar je suvisan. Ja ne vidim da iko ko dodje do novog saznanja biva sabotiran zato sto je nesto novo, vazno po ljudski rod, otkrio. Gluposti.
Drugo poredjenje tadasnje naucne zajednice i ove sada takodje nije primereno.

Score 23.09.2010 23:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik essential (Poruka 18223)
...Hahahahdanasnji naucnici prete novim Galilejovcima. Svaki komentar je suvisan. Ja ne vidim da iko ko dodje do novog saznanja biva sabotiran zato sto je nesto novo, vazno po ljudski rod, otkrio. Gluposti.
Drugo poredjenje tadasnje naucne zajednice i ove sada takodje nije primereno.

Pa vidis tadasnja naucna zajednica misli da oni nisu bili uporedivi sa naukom 50-100 godina pre njih..Kao sto ce nauka za sto godina misliti da su oni neuporedivo neuporedivi sa danasnjom naukom...
Drugo, u USA je, naprimer, zabranjeno koristiti alternativne metode lecenja raka (izvan aktuelne medicinske prakse) bez obzira na dokazani uspeh tretmana. Ukoliko doktori odluce i da preporuce nesto slicno, gube posao i brisu ih iz komore...Tako da nemoj pricati o onome o cemu nisi obavesten...ne radi se samo o nauci nazalost, covece, ogromne pare su u pitanju...

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 12:11.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.