ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Zelena lutrija - Retro (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1)

Borko 05.11.2007 00:39

Pitanje za Priku i ostale tate i mame

Prika,

Verujem da znas da mi odgovoris na ovo pitanja jer si i sam slicno pitanje ranije
postavio.

Mi smo upravo dobili prinovu.Da li se za tako malu bebu u Srbiji vadi poseban pasos
ili moze da ide na pasos majke.Pitam ovo da bih znao da posaljem podatke za garantno
pismo a onda jurim sve ostalo.(prijavljivanje promene i sve ostalo).

zlatan 05.11.2007 14:27

Poz svima,

nama je stiglo drugo pismo 01.11......i razgovor je zakazan za 18.12 u 8.30 verovatno kao i svima koji dobiju drugo pismo...

Posto sam u situacij da idem sa porodicom samo da podelim svoja saznanja za bebe...ja imam klinca upisanoga u svoj pasosh..
zvali smo ambasadu i ljubazni gospodin nam je rekao da dete moze biti upisano u jedan od pasosha ali iz tehnickih razloga je pogodnije da ima svoj pasosh ( u slucaju da u dogledno vreme neko od roditelja putuje i treba da vodi dete...) ..e sada nase dete ima 1 god i 8 meseci dakle isto beba..pa smo se raspitali u MUPu za pasosh maloletne osobe..tacnije prvo sam otisao na sajt MUPa i video sta treba ( dve slike za pasosh, rodni list, drzavljanstvo , prijava adrese za dete - onaj mali papiric/isecak i vash pasosh u koji je upisan, popunjen obrazac zahteva za izdavanje pasosha i uplatnice na cini mi se 420 450 din ) ...pa sam otisao u policiju na opstini gde smo prijavljeni i oni mi rekose sve isto i potvrdise da tako malo dete moze imati svoj pasosh.

nadam se da je pomoglo...sada ako moze neko meni da pomogne ? da li treba imati vencani list u dva primerka za svakog supruznika po jedan i dva prevoda ??? Da li se izvod iz banke moze dobiti na engleskom ili se i on prevodi ??

hvala i srecno svima

Zlatan

asmiki 05.11.2007 15:10

1. Dovoljan je jedan vencani list prevod.

2. Banca Intesa izdaje ovu potvrdu na engleskom i cini mi se da se placa 200 ili 300 din. Uslov je da pare "odleze" na racunu 24 sata.

V777 05.11.2007 22:03

Potvrda iz banke: koliko ja znam uopste nije nophodna, vazno je imati garanciju?

Izvod iz MKR: i ja ga izvadih danas, oko 400 dinara (sa sve taksama i naplatom dokumenta), ima svih jezika, napred je francuski i srpski, a zatim u donjem delu, kao i na poledjini: engleski, nemacki, italijanski, grcki, spanski...mozda ima jos neki jezik, ali nisam zapamtila...

Pozdrav svima i srecno!

asmiki 05.11.2007 22:36

@V777

Pogledaj komentar broj 750. Tu sam napisao moje misljenje sta je potrebno odnosno dovoljno kao dokaz o finansijskoj podrsci.

Prika 06.11.2007 12:10

Pozdrav,
Evo nisam bio nekoliko dana na vezi.
Isao sam da izvadim jos ono papira sto mi je nedostajalo iz Bosne.
Druga koverta mi je stigla juce 05-11-07.
Poslata je 17-10-07.
Vidim da mi je Borko postavio pitanje za vezano za dete i slazem se sa komentarom koji je dao Zlatan.
Pasos za dete je bitan u kasnijem boravku deteta u USA.
Samo da vam razjasnim nedoumice oko medjunarodnog rodnog lista.
Izvadite jedan put medjunarodni rodni list i on vam vazi bilo kuda da krenete i u bilo koju zemlju sveta,
takodje on vam je potreban jer ne znam da li postoji neki maticar u USA ili neka takva institucija kao u Evropi.
Kada ponesete sa sobom medjunarodni list i predate ga maticaru ili kome vec u inostranstvu vi onda mozete da dobijete
rodni list iz te drzave u kojoj ste jer vas rodni list sluzi kao osnova za izdavanje rodnog lista drzave u kojoj se nalazite.
Ja sam imao ranije dosta problema oko tog rodnog lista sve dok nisam izvadio medjunarodni rodni list i na osnovu tog r.L.
su mi izdavali u Srbiji rodni list.
Ovo predlazam da urade svi koji su rodjeni u jednoj drzavi a zive u drugoj.
Medjunarodni rodni list nemoze da zastari i vazi duze od onih " 6 meseci" koliko obicno vaze dokumenti koji nisu medjunarodni.
Vezano za sve koji vade sada pasos za dete ili bilo koga obavestenje da ce se od Marta 2008 menjati pasosi stari za
tzv. nove biometrijske pasose.
Verovatno ce stari da vaze jos i jedna lepa vest za one koji su napolju a imaju stare pasose, najavljeno je smanjenje cene za nase ljude u inostranstvu te ce umesto 195 Eura novi pasosi za njih da kostaju 25 Eura.

zlatan 06.11.2007 13:24

Puno hvala za pomoc oko informacija u vezi vencanog lista i bankarske potvrde...
U pogledu garancija koje se traze potrebno je imati jednu od tri ili kombinacije bilo kojih od tri navedena uslova na zvanicnom sajtu Vlade USA.
1. novac ( donja granica iznosa je data u tzv POWERTY GUIDELINE i ona za troclanu porodicu iznosi 21.442,00 USD za 48 zemalja izuzev Aljaske, Havaja..i jos neke njihove savezne drzave, )
2. I-134 - garancija rezidenta
3. Ponudu za posao odnosno overeno kod notara da vas ceka posao..to mora da obezbedi poslodavac.

Moguce je imati i mail u kome vas osoba/prijatelj ili rodjak poziva da budete kod nje u prvo vreme i da tamo mogu da Vam posalju papire ali Vam je u tom slucaju mislim racun u banci manje vise obavezan... jer ovo pismo ne daje garanciju da ce Vas domacin izdrzavati..e tu za sumu nisam siguran verovatno oni u ambasadi procenjuju koliko Vam je dovoljno..po sistemu sto vise to bolje..
Kako bilo ja jos nisam cuo da je neko u Srbiji odbijen ako je imao bilo sta od gore navedenih dokaza i isunjavao je uslove koji se traze u samoj prijavi za lutriju.

Zlatan

Prika 06.11.2007 19:49

Za Mikija.
Slazem se sa tvojim periodom odlaska, jer brat mi je rekao koji se nalazi u USA,
Da je rano prolece najbolji termin za odlazak u USA iz vise razloga.
Prvo kada se dodje tamo proci ce jedno mesec dana ako ne i vise dok se ne srede papiri.
Drugo ako se nalazite podalje od metoa morace te da polazete za auto jer ste mrtvi bez kola,
polaganje vam isto iziskuje dodatno vreme a u medjuvremenu morate da aplicirate negde za posao.
Kada sve ovo saberete treba vam oko 2-3 meseca da bi svoj zivot u USA uredili bar malo tj da bi ste zapoceli zivot.
Ako ste dosli u prolece onda mozete da ocekujete otprilike da ce te da pocnete da radite oko leta.
Kada dodjete u leto ili jesen onda i tamo jenjava posao i mnogo je teze ga naci zimi nego li,leti.
Ovo su njegova iskustva iz zivota u USA tj njegovi pocetci.
Stoga i ja planiram ako bog da da se sve zavrsi u Decembru onako kako treba da odem u USA pocetkom Aprila 2008.

srdjevic 06.11.2007 20:34

Ja sam stigao u SAD polovinom Maja, dakle ista prica, i totalno se slazem sa racunicom. Mislim da je najbolje doci u prolece.... ;-)

tiberije 09.11.2007 06:22

Tacno i ja se slazem sa tim da je bolje doci u prolece evo ja sam dosao 12 ooktobra i jos uvek cekam zelenu kartu, pa onda ssn, pa bankovni racun, pa polaganje za auto, dakle pre nove godine nista, sve u svemu ispada da cu da gluvarim kod ovih prijatelja dobra 3 meseca, dok svu papirologiju ne zavrsim, a pare idu li idu...

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 10:01.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.