![]() |
Pozdrav za Tiberija..
sto se tice gluvarenja ti i sa vizom koju imas u pasoshu mozes da trazis posao a mozes da otvoris i bankovni racun ( pitaj za depozitni racun ) ne cekovni..odnosno moci ces da stavljas novac i podizes .... Ove informcije imamod prijatelja koji je u CA ...on nema radnu dozvolu ima neku vrstu vize koja mu pokriva kao neku obuku ..covek lepo otvori racun a kola vozi na nasu roza PERMIS DE CINDUIRE dozvolu.. i nije mu problem.... puno srece.. pozdrav Zlatan |
Nama jos nista ne stize :), broj nam je 8xxx, na vreme poslali popunjene papire nazad.
Ima li nade? |
Cao svima!
Evo I mene s izvestajem o tome kako sam uspesno okoncala svoje dobijanje useljenicke vize za USA. Prvo I najvaznije: Milose, svaka ti cast na postavljanju ovog bloga. Meni je veoma veoma mnogo pomogao, bila sam pripremljena super za gotovo kompletan postupak. Ja nemam generalno nista mnogo vise da dodam u odnosu na sve napred navedeno mojih prethodnika, a da se ne ponovim. Lekarski pregled: zakaz dan ranije u Smiljanicevoj, uradjen izuzetno efikasno, brzo, sve za jedan dan, 85$ pregled 3400 din. 2 vakcine. Vadjenje krvi ujutro, moze se doruckovati pre dolaska, zatim odlazak u Studentsku polikliniku koja je u ulici Prote Mateje, (druga paralelno od Smiljaniceve, 2 minuta hoda), dolazak u zakazano vreme na pregled, dobijanje vakcina, odlazak… Intervju: dolazak malko ranije od 8 I 30 ujutro. Kad sam ja bila na intervjuu, osim mene, bio je jos jedan stariji bracni par za useljenicku vizu, I dosta ljudi za turisticke vize. Predaja dokumenata (ja sam imala originale I po jednu kopiju od svega), ukoliko imate zavrsen faks, ponesite I Diplomu, ne samo Uverenje o diplomiranju (ja sam prevela Uverenje, ne Diplomu, jer mi je do sada uvek trazeno Uverenje, a ne Diploma, slucajno sam ponela Diplomu tj. Overenu kopiju iste na srpskom jeziku, koja mi je kasnije vracena)), ponela sam I spisak ocena, ali mi je vracen, uzeta je i diploma srednje (naravno prevodena na engleski) Medjunarodni izvod iz MK Rodjenih, moze onaj s vise jezika, uzeta mi je kopija, vracen original, izvodi iz kaznenih evidencija (ukoliko ste ziveli u nekoj drugoj zemlji duze od 6 meseci, obavezno pribavite Izvod I iz te zemlje), samo su izvodi iz kaznene evidencije uzeti originali, a vracene kopije, svi ostali dokumenti su uzete kopije I vraceni originali. Garanciju sam imala I-134, (davalac garancije poslao mi je I izvod s bankovnog racuna kao I document – potvrdu od poslodavca da radi u toj companiji), nisam imala potvrde od banaka koliko imam novca na racunu, niti mi ih je ko trazio. Vizu sam platila $755. Intervju s visa officerom: krajnje opusten I kulturan, u veoma vedrom duhu, nekoliko minuta, prvo na Srpskom, kasnije na Engleskom, o dokumentima (koja je vec ujutro pregledao nas sluzbenik u ambasadi I koji je takodje bio prisutan u toku intervjua), o mojim planovima cime zelim da se bavim u USA, gde cu da idem za prvo vreme, kada cu da idem, uzimanje otisaka prstiju I to je to…Vizu sam dobila narednog dana u 15 sati po podne, a intervju je bio negde oko 11 I 30 pre podne prethodnog dana. Pri dobijanju vize, dobila sam I zapecacen koverat, koji treba da se odnese u rucnom prtljagu, ne otvara se, I predaje se na aerodromu, dobila sam I obavestenje o dobijanju SSN-a, gde se navodi da, ukoliko ne stigne SSN u roku od 3 nedelje, treba da se ode I vidi gde je, te ukoliko jos nije stigao, da ce se poslati, u roku od 2 nedelje po predaji sve potrebne dokumentacije…Znaci, SSN najkasnije za 5 nedelja. Moji utisci iz USA ambasade I celokupne organizacije oko dobijanja useljenicke vize su izuzetno pozitivni, tako da nemam apsolutno nikakvih zamerki ( u poredjenju s nekim drugim ambasadama), svi zaposleni su krajnje opusteni, prijatni i predusretljivi. Zelim jos jednom da se zahvalim Milosu na postavljanju ovog bloga, a svim ostalima koji tek treba da prodju ceo ovaj process, da pozelim da prodju kao ja pa I jos bolje. Ukoliko neko ima dodatnih pitanja slobodno moze da mi postavi pitanje, odgovoricu sve sto mogu. Izvinjavam se zbog izostavljanja mozda jos nekih detalja…ako se setim, sigurno cu da ih dopisem. Pozdrav I srecno svima! |
@V777
cestitam i zelim ti puno srece u imigraciji :) |
Hvala, takodje!
Pozdrav! |
Evo najnovija informacija je da sam zvao immigration office jer je proslo mesec dana a jos nisam dobio zelenu kartu a oni mi ladno kazu da jos nisam ni u sistemu i da cekanje moze da potraje i svih 90 dana i da tek onda ako ne dobijem pisem zahtev najblizem districtu, naravno moze da se desi da dobijem i ranije ali nikad se ne zna.E sad ima li ko informaciju da li mogu da iden u ssn office i da izvadim ssn sa pasosom i da li mogu da trazim posao bez zelene karte. Jer da provedem 3 meseca cekanja i gluvaranja sam mogao i u Srbiji i bio bih bar sa rodbinom i prijateljima, a ovako smor i trosenje para.
|
Tiberije,
Imas gore u komentarima navedeno sta treba da se radi ukoliko ti ne dodje sva potrebna dokumentacija. Probaj malo da se vratis unazadi ima navedeno tacno kako se moze proveriti u kojoj je fazi tvoj predmet on- line. Ja sam probao da nadjem ali nemam vremena sada, znam da ima sigurno jer sam to skinuo sebi kuci na racunar. Covek koji je to pisao je dobio obavestenje da imaju obicno problema sa nasim imenima i prezimenima, i da zbog toga obicno nasi predmeti negde "zaglave". Prenosim ti samo ono sto je on napisao u komentaru a ostatak potrazi u komentarima. Na kraju ja sam onaj sto smo se culi pre par meseci telefonom pre nego li si otisao u USA. Bio si u pravu kada si rekao da bih mogao ocekivati drugo pismo za moj broj oko nove godine tako je i bilo. Pozdrav. |
Ne mozes da proveris online sta ti je sa predmetom dok te ne ubace u sitem, pitao sam, a obzirom da mene jos nisu ubacili u sistem nemam ni taj borj pod kojim sam zaveden pa ne mogu da proveravam on-line nista osim vremenske prognoze, ali procitacu taj post mozda nadjem sta korisno.
|
Danas sam bio u ambasadi na razgovoru kod sluzbenika, pregledao je sva dokumenta i rekao da sacekam do 11 casova, nakon samo 15 minuta (bilo je pola deset) sluzbenik me je ponovo prozvao kako bi hteo da me "posavetuje" da kako kaze ne bacam 755 dolara za razgovor sa konzulom jer sam cetvorogodisnju srednju skolu zavrsio vanredno, a to kod njih po njihovim zakonima ne postoji, tako da po tom osnovu nisam mogao da se kvalifikujem. Ja zaista prvi put cujem za ovako nesto, s obzirom da je u uputstvu koje se dobija u prvoj koverti navedeno da mogu da se kvalifikujem na osnovu zavrsene srednje skole IV stepena, odnosno dvanaestogodisneg skolovanja, ja sve to imam, i na fakultetu sam regularno bio upisan, na diplomi nigde i ne pise da sam zavrsio vanredno, ali sta da se radi. Rekao mi je da mogu da uplatim novac, pa potom da razgovaram sa konzulom, ali da ce mi gotovo sigurno odbiti vizu i da za za tu varijantu "bacanja para" mogu da se odlucim do 30 septembra 2008, cak mi je i rekao da zbog vanrednog skolovanja su mi daleko vece sanse da dobijem sedmicu na lotou nego vizu. I tako vam ja smoren odoh kuci, za jedan minut mi se razbio san :-(
|
Danas sam bio na razgovoru i sve je bilo ok sve dok nisu otkrili da u pasosu imam samo 2 slobodne stranice za vizu. Na moje insistiranje ipak su prihvatili tu opciju da sa 99% popunjenim pasosem putujem u USA. Nije problem, sem za vize nekih zemalja ukoliko zelite putovati u medjuvremenu...
Meni to jos nije jasno s obzirom da po dobijanju zelene karte uzimam novi pasos u Americi i to je to... Nas sluzbenik tamo je bio uporan i kao mene radi preporucio da uradim novi pasos ovde u BGD... Sve u svemu donecu im stari u ponedeljak zajedno sa dokumentom za koji su me vratili nazad, a to je diploma iz vise skole... avaj, ja sam imao sa sobom samo uverenje a to njima nista ne znaci... Mislim da u ponedeljak 100% dobijam imigrantsku vizu... Pozdrav svima i srecno Dragan |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:26. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.