ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Interview DV2015 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1464)

GreenM 05.05.2015 10:59

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 (Poruka 53396)
Uvijek mozete da idete na varijantu da sada ide samo one, a da poslije idete na spajanje porodice. Trajace neko vrijeme, ali nece biti rendgena u ovom trenutku, a on ce otici u SAD i spremit ce sve za preseljenje

Samo da napomenem da spajanje porodice za green card holder-e traje oko dvije godine, nekad i duže. Ipak treba dobro razmisliti o tome...

Pahuljica 05.05.2015 14:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik srecica (Poruka 53382)
ništa nije bezazleno kad je u velikoj količini...i moj sin tako putovao po svetu,čas Amerika, čas Evropa, pa J.Amerika...boze mili, toliko aer.i tih skenera...sad se malo ukotvio i smirio,do sledeceg puta:woohoo:

Pretpostavljam da je i Vas sin bio trudan? :==D:

Salu na stranu, svaka trudnica moze najnormalnije da leti do 32. sedmice trudnoce BEZ odobrenja ginekologa ukoliko je trudnoca uredna (zavisi od avio kompanije, ali otprilike to je neka granica).

Cunami, to je ono sto sam i ja pretpostavila. Znaci, ukoliko joj doktor na ljekarskom pregledu pismeno potvrdi trudnocu i napise da zbog iste NE SMIJE da radi snimak pluca i sta jos treba, mislim da nece biti problema u ambasadi.
Ja bih svakako provjerila sa doktorom prije nego sto bih odustala, treba provjeriti SVE mogucnosti, jer ipak je ovo sansa koju ne bi trebalo propustiti ukoliko moze da se nadje rjesenje. :)

ina55, zelim ti svu srecu i javi nam sta je bilo! Nadam se pozitivnom ishodu :inluv:

SRBghost 05.05.2015 15:49

Ja sam, posle pregleda u Smiljanicevoj, 100% siguran da ce doktorka da ucini sve sto treba da to prodje kako treba. Jos jednom da ih pohvalim!!!!!

njica 08.05.2015 12:24

Bio sam 6. maja u ambasadi i sve je proslo odlicno. Jedino specificno za dokumentaciju u mom slucaju je to sto sam rodjen u Skoplju a inace sam srpski drzavljanin i imao sam izvod iz MKR izdat u Nisu. Ali zahvaljujuci vasim savetima trazio sam i original izvoda iz Makedonije, medjutim nisam imao vremena da izvadim original ali sam kod sebe imao neku staru kopiju originala(iz 80 i neke). Ispostavilo se da im je to bilo dovoljno, pa su pored izvoda iz Nisa prihvatili i tu kopiju iz Makedonije. Sam intervju je super prosao, opusteni razgovor sa konzulom, ja sam kao i svi mislio da ce to biti neko zafrknuto ispitivanje ali kao sto su mnogi vec rekli ispalo je da je to samo formalnost ukoliko je sve u redu sa papirima. Sad cu da krenem da prelistavam neke druge delove foruma vezane za za zaposlenje i sam odlazak posto jos nemam konkretan plan, samo nekoliko poznanika koji su vec tamo.
pozdrav svima i srecno onima kojima tek predstoji razgovor
29...

margos13 08.05.2015 12:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik njica (Poruka 54306)
Bio sam 6. maja u ambasadi i sve je proslo odlicno. Jedino specificno za dokumentaciju u mom slucaju je to sto sam rodjen u Skoplju a inace sam srpski drzavljanin i imao sam izvod iz MKR izdat u Nisu. Ali zahvaljujuci vasim savetima trazio sam i original izvoda iz Makedonije, medjutim nisam imao vremena da izvadim original ali sam kod sebe imao neku staru kopiju originala(iz 80 i neke). Ispostavilo se da im je to bilo dovoljno, pa su pored izvoda iz Nisa prihvatili i tu kopiju iz Makedonije. Sam intervju je super prosao, opusteni razgovor sa konzulom, ja sam kao i svi mislio da ce to biti neko zafrknuto ispitivanje ali kao sto su mnogi vec rekli ispalo je da je to samo formalnost ukoliko je sve u redu sa papirima. Sad cu da krenem da prelistavam neke druge delove foruma vezane za za zaposlenje i sam odlazak posto jos nemam konkretan plan, samo nekoliko poznanika koji su vec tamo.
pozdrav svima i srecno onima kojima tek predstoji razgovor
29...

Čestitam Njica. Imam pitanje, da li si od dokumenata imao neko pozivno pismo, affidavit of support, izvod iz banke ili sl?

dmihalj 08.05.2015 13:51

Njica, jedno pitanje... Posto sam ja isto rodjen u Skoplju, a imam srpsko drzavljanstvo, tacnije nikad nisam ni ziveo u Makedoniji, ove godine sam izvucen na GC lutriji. E sad, kada sam prosle godine popunjavao formu za lutriju u polje Country of eligibility sam stavio Macedonia (posto sam negde procitao da se tu stavlja zapravo zemlja rodjenja). Zanima me samo sta si ti tu stavio kada si popunjavao formu, i da li mislis da ovo moze biti problem u mom slucaju kada budem isao na intervju za vizu. I da, da li mislis da ce u me u mom slucaju zvatu u ambasadu u Skoplju ili u Beogradu?

Hvala unapred na odgovorima!

Tomislav1970 08.05.2015 14:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dmihalj (Poruka 54314)
Njica, jedno pitanje... Posto sam ja isto rodjen u Skoplju, a imam srpsko drzavljanstvo, tacnije nikad nisam ni ziveo u Makedoniji, ove godine sam izvucen na GC lutriji. E sad, kada sam prosle godine popunjavao formu za lutriju u polje Country of eligibility sam stavio Macedonia (posto sam negde procitao da se tu stavlja zapravo zemlja rodjenja). Zanima me samo sta si ti tu stavio kada si popunjavao formu, i da li mislis da ovo moze biti problem u mom slucaju kada budem isao na intervju za vizu. I da, da li mislis da ce u me u mom slucaju zvatu u ambasadu u Skoplju ili u Beogradu?

Hvala unapred na odgovorima!

Znam za slicne situacije: popunili su kao ti i nije bilo nikakvih problema.
Samo ponesi i makedonski izvod (ne mora biti noviji)

dmihalj 08.05.2015 14:53

Hvala puno Tomislav1970, nadam se da mi zbog toga (sada kada su me vec izvukli :) ) nece praviti problem...

margos13 08.05.2015 15:02

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dmihalj (Poruka 54325)
Hvala puno Tomislav1970, nadam se da mi zbog toga (sada kada su me vec izvukli :) ) nece praviti problem...

Nećeš imati nikakav problem jer si ti popunio i napisao baš onako kako je trebalo (rođen si u Makedoniji). Ti ćeš u formularu DS 260 navesti u koju ambasadu želiš da ideš na intervju, tako da to ti biraš (na neki način). U tvom slučaju ti ćeš navesti ambasada u Beogradu, i tamo ćeš imati intervju.

Na osnovu svedočenja ljudi, treba da znaš da će ti trebati i izvod iz MKR iz Makedonije (za intervju u ambasadi).

dmihalj 08.05.2015 19:23

Hvala margos13. Samo me bunilo to zasto su uopste onda stavili Country of birth, pa onda Country of eligibility, kad mu dodje na isto... Samo zbunjuje narod, ili ipak samo mene :)

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:24.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.