![]() |
@Miodrag
Hmm.. vidis to oko vanrednog skolovanja je izgleda tacno.. pre par meseci sam pricao sa jednim prijateljem cija devojka je podnosila zahtev za vizu vise puta (najpre je to bila neka "radna" viza, odnosno trebala je ici da radi kao life guard na bazenima u Americi, a zatim je aplicirala za turisticku vizu) i svaki put su je odbijali iz tog razloga. Rekli su da joj ne mogu dati vizu jer je zavrsila srednju skolu vanredno. Neznam sta da ti kazem, ali mislim da sluzbenik te je sluzbenik dobro savetovao.. ne bi ti on rekao to tek tako.. @Tiberije Prolazis kroz ono kroz sta sam ja prosao pre par meseci.. ajd nekako da se cujemo pa da ti dam neka moja iskustva koja ce ti mozda pomoci.. vec sam pisao o tome pa da se ne ponavljam.. a i duga je prica. |
Jel moze neko da mi odgovori na pitanje ukoliko zna odgovor :)?
Kada neko dobije GC da li je obavezan da svake godine minimum jedan dan boravi u USA da ne bi izgubio pravo na GC? Tj. da li mozes da budes odsutan iz zemlje vise od godinu dana bez ikakvih posledica? Hvala unapred!!! |
Mikle,
ajd' posalji meni na private tvoja iskustva, ja uskoro treba da idem, te mi neke stvari nisu bas najjasnije, mnogo bi mi znacilo da cujem iskustva ljudi koji su otisli. Pozdrav! |
Miodraze ne brini nista, taj sluzbenik kenja ko plovka, jer ja sam zavrsio fakultet i poneo sam na intervju overenu potvrdu o diplomiranju, a taj lik mi kaze ej trebao si da poneses original jer oni to sigurno nece prihvatiti (ja mu kazem da je ovo zvanican i verodostojan dokument i da se original nigde ne daje), naravno mislis da mi je neko pravio problema, za 5 minuta krajnje opustenog razgovora niko nije ni potegao to pitanje zasto nisam poneo original diplome, tako da ti savetujem da odes lepo uplatis to i zavrsis sa tim razgovorom jer ovaj nas koji ti jet rekao prica cesto neke glupovisti na koje ti ne moras da se obazires.
Pozdrav |
@Tiberije Mislis da mi ne bi odbili vizu kad bih otisao na razgovor kod konzula, to mi jedino i preostaje da uplatim pa sta bude, samo kad sam se vratio iz ambasade nazvao sam ih telefonom i covek koji se javio rekao mi je isto sto i sluzbenik, da ne mogu da se kvalifikujem za vizu ako sam vanredno zavrsio srednju skolu, dakle po njegovom samo i iskljucivo redovno skolovanje. Cudi me da tu informaciju u vezi vanredne skole nisam mogao nigde da pronadjem na internetu i ne pise nista konkretno u osnovnim uslovima za ucestvovanje u DV programu, a vezano je za izricito redovno skolovanje, ja koliko sam shvatio njima je bitna minimum cetvorogodisnja srednja skola ili dve godine radnog iskustva, ja te uslove ispunjavam, u svakom slucaju Tiberije puno hvala na savetu i ako mozda ima nekoga ko je dobio USA vizu sa samo zavrsenom vanrednom srednjom skolom ili eventualno mozda zna nekoga, bilo bi odlicno da napise svoje ili necije iskustvo, bilo bi mi puno psihicki i u svakom pogledu lakse, mirno bih spavao do sledeceg razgovora. Pozdrav
|
@Tiberije..
Tu postoji jedna velika razlika... ti si zavrsio fakultet i u svakom momentu to mozes da dokazes... a verovatno si pre faxa zavrsio srednju skolu redovno.. sto si opet mogao da dokazes.. vanredna srednja skola je totalno nesto drugo.. @Miodrag Da li se meni to ucinilo ili si ti rekao da imas i 2 godine radnog staza.. ako imas.. mozda ne bi bilo lose da nabavis neke papire sa tim.. i da ides sa pricom . |
Milose hajde javi mi mail mikle kako bi se cuo sa njim u vezi ovog cekanja zelene karte, ako nije problem.
|
Pozdrav svima jos jednom,
Danas sam ponovo bio da predam diplomu umesto uverenja,koju sam greskom bio u petak predao, zajedno sa ostalim dokumentima... Rekli su mi da dodjem u 2pm i da ce konzul u medjuvremenu pogledati moje dokumente i doneti odluku da li da odobri imigrantsku vizu ili ne... Slazem se sa nekim prethodnim komentarima da je vec u toku razgovora sa konzulom bila donesena odluka da li sam prosao na ispitu ili ne... Iz samog razgovora sa njim bice vam 100% jasno da ste vec dobili zelenu kartu... Zato bez brige. Ispostujte 100% ono sto se od vas trazi i to je to... Jos jednom srecno svima koji uskoro idu na razgovor... Dragan |
Miodraze,
mislim da je Tiberije u pravu zato sto nigde ne pise da je obavezno zavrsiti IV stepen redovno. Moj ti je savet da kontaktiras KCC i da im predocis svoj problem (pitaj da li je obavezno redovno srednje cetvorogodisnje skolovanje i da li je validno vanredno). Kao i uvek oni odgovaraju. Pozdrav od Mileta. |
@Irena
I mene to zanima. Koliko sam ja shvatio moze da se ulazi i izlazi iz zemlje koliko hoces, kada hoces, gde hoces. Samo je bitno da ne budes van zemlje godinu dana pa i tada mozes da popunjavas neke formulare pa da sve bude OK. Mozda ce pomoci uscis.gov pa tamo malo trazi i naci ces "Now That You Are A Permanent Resident" pa tu neceg ima. Probao sam da prepisem link ali je mnogo veliki. Javi mi da li si saznala jos nesto. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 22:17. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.