ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

gruja.kg.srb 24.03.2014 13:00

Bravo!!! Iskrene cestitke, i puno srece preko bare :)

LAV Sk 24.03.2014 13:33

Johny_nyc pa tebi svakako moraju dati zbog imena:naughty:,i svakako puno srece:beer:

Andrija89 24.03.2014 15:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc (Poruka 44646)
Kazu nam da smo approved!!! :1081: sada idemo na nesto kratko da se malo umirimo...javim kasnije detalje :) :) :)

Bravo, sve cestitke :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

roki_rd 24.03.2014 16:09

Citat:

Kazu nam da smo approved!!! :1081: sada idemo na nesto kratko da se malo umirimo...javim kasnije detalje :) :) :)

Cestitki i mnogu sreka...............................

dragana88 24.03.2014 16:35

Dragana 88

Citat:

Cestitam!:bravo: Zelim vam puno posla i uzivanja u USA!:beer:

via 24.03.2014 21:12

Citat:

Cestitam johnny...:bravo: Sad jos uzivajte u ljetu, pa u nove pobjede. :)

IgorMAD 24.03.2014 23:44

Cestitam Johnny! Sada samo polako i bez zurbe i sve stizete, isto tako i kad preletite okean :)

johnny_nyc 25.03.2014 08:28

Prvenstveno se zahvaljujem svima na ovom forumu koji su više nego pomogli svojim savjetima i svima koji su nesebično podijelili svoja iskustva i samim time bar malo umirili nas kojima je to tek slijedilo. U zadnjih mjesec dana pročitao sam teme intervjui 2012,2013 i 2014 nekoliko puta i zaista mi je pomoglo da se pripremim što se papirologije tiče što se tiče psihički e tu nam nije bilo pomoći :)

E sada ajmo na onaj važniji dio:

Došli smo u Zagreb već negdje oko 9:40 pa smo sjeli na onu pumpu blizu ambasade (tamo smo i auto parkirali) i pijuckali kavu negdje do 10:40 i potom se uputili prema ambasadi. Ispred ambasade nije bilo nigdje nikog nas dvoje sami samcati, kada smo došli djelatnik osiguranja nas je pitao putovnice da nas provjeri i zamolio da pričekamo ispred, nakon par minuta prozvao je žanu a poslije 5 minuta i mene (najgorih 5 minuta) i nakonm pregleda uputio me u drugu zgradu (dok sam šetao mislim si kako bi mi dobro došla jedno dva Jack D-a :) ). Dok sam ja došao supruga je već bila na šalteru i plaćala 660 (šalter 3) usd nakon toga preslila nas je na šalter 7 gdje nam uzela otiske i zamolila da joj predamo dokumentaciju koju smo donesli a to je:

- izvadak iz matične knjige vjenčanih (vratili nam)
- izvadci iz matične knjige rođenih (vratili nam)
- potvrde o nekažnjavanju (zadržali)
- uvjerenje o neosuđivanosti (zadržali)
- potvrda o odsluženju vojnog roka (zadržali)
- affidavit of support I-134 (zadržali), da odmah napomenom to NE traže
- slike i izvod iz banke gdje se vide transakcije između naših računa (kao dokaz veze pošto smo se vjenčali nakon što je interview već bio zakazan i to su vratili)

Nakon što smo to predali čekali smo jedno 15-ak minuta i zatim nam je službenica dala kopije sa lijecnickog pregleda da si zadržimo, poslije još 15-ak minuta rekla nam je da pričekamo još par minuta da će nas prozvati za interview na šalter 1 ili 2. I nakon par minuta prozvali su nas i pozdravio nas je na hrvatskom mi odgovorili na engleskom i nakon toga cijeli interview se vodio na engleskom jeziku. Nakon što smo položili zakletvu skoro cijeli interview se vodio na način da nas je ispitivao o nama dvoje, kolikodugo smo skupa? koliko dugo živimo zajedno? gdje smo sve putovali skupa? dali smo ženili samo zbog lutrije? itd. jedno pitanje koje nije vezano uz nas dvoje je bilo kada je pitao tko je osoba koja poslala affidavit i rekao sam da je moja sestra, nakon toga rekao nam congratulations your visa is approved...taj trenutak je kao da vam je netko skinuo 3 tone kamenja sa leđa, poslije cijelog procesa koji traje skoro godinu dana to je to...neopisivo. Iz moje perspektive nema nitko tko nas je mogao na ovo pripremiti jednostavno koliko god čitao da će sve biti ok da je to maltene riješena stvar bili smo izuzetno nervozni, neispavani i još milijon drugih emocija ali nemojte se boriti protiv toga jednostavno to tako mora biti. Svim budućim zelenašima (ne kamatarima :) ) ukoliko su vas izvukli i zadovoljavate uvjete a to su min. 4 godišnja srednja škola (ili 3-godišnja + faks) ili posao nemate brige, interview je zaista samo formalnost. Sada jedno 10-ak dana nećemo o Americi niti pričati iz prostog razloga što je ona bila tema gro naših razgovora zadnjih godinu dana, a nakon toga krećemo pomalo u traženje avio karata itd. Za sada imamo u planu ići oko 20.8....još jedno hvala svima na savjetima i lijepim željama! :1081:

DjoleBGD 25.03.2014 09:31

Čestitke i od mene, želim vam puno sreće i uspeha u daljem život preko okeana :) poz!

Hurricane 25.03.2014 11:35

Zaista prelepe vesti. Cestitke i puno srece!!!!:bravo::bravo::bravo:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:33.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.