ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

mytweety.com 25.03.2014 12:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc (Poruka 44657)
Prvenstveno se zahvaljujem svima na ovom forumu koji su više nego pomogli svojim savjetima i svima koji su nesebično podijelili svoja iskustva i samim time bar malo umirili nas kojima je to tek slijedilo. U zadnjih mjesec dana pročitao sam teme intervjui 2012,2013 i 2014 nekoliko puta i zaista mi je pomoglo da se pripremim što se papirologije tiče što se tiče psihički e tu nam nije bilo pomoći :)

E sada ajmo na onaj važniji dio:

Došli smo u Zagreb već negdje oko 9:40 pa smo sjeli na onu pumpu blizu ambasade (tamo smo i auto parkirali) i pijuckali kavu negdje do 10:40 i potom se uputili prema ambasadi. Ispred ambasade nije bilo nigdje nikog nas dvoje sami samcati, kada smo došli djelatnik osiguranja nas je pitao putovnice da nas provjeri i zamolio da pričekamo ispred, nakon par minuta prozvao je žanu a poslije 5 minuta i mene (najgorih 5 minuta) i nakonm pregleda uputio me u drugu zgradu (dok sam šetao mislim si kako bi mi dobro došla jedno dva Jack D-a :) ). Dok sam ja došao supruga je već bila na šalteru i plaćala 660 (šalter 3) usd nakon toga preslila nas je na šalter 7 gdje nam uzela otiske i zamolila da joj predamo dokumentaciju koju smo donesli a to je:

- izvadak iz matične knjige vjenčanih (vratili nam)
- izvadci iz matične knjige rođenih (vratili nam)
- potvrde o nekažnjavanju (zadržali)
- uvjerenje o neosuđivanosti (zadržali)
- potvrda o odsluženju vojnog roka (zadržali)
- affidavit of support I-134 (zadržali), da odmah napomenom to NE traže
- slike i izvod iz banke gdje se vide transakcije između naših računa (kao dokaz veze pošto smo se vjenčali nakon što je interview već bio zakazan i to su vratili)

Nakon što smo to predali čekali smo jedno 15-ak minuta i zatim nam je službenica dala kopije sa lijecnickog pregleda da si zadržimo, poslije još 15-ak minuta rekla nam je da pričekamo još par minuta da će nas prozvati za interview na šalter 1 ili 2. I nakon par minuta prozvali su nas i pozdravio nas je na hrvatskom mi odgovorili na engleskom i nakon toga cijeli interview se vodio na engleskom jeziku. Nakon što smo položili zakletvu skoro cijeli interview se vodio na način da nas je ispitivao o nama dvoje, kolikodugo smo skupa? koliko dugo živimo zajedno? gdje smo sve putovali skupa? dali smo ženili samo zbog lutrije? itd. jedno pitanje koje nije vezano uz nas dvoje je bilo kada je pitao tko je osoba koja poslala affidavit i rekao sam da je moja sestra, nakon toga rekao nam congratulations your visa is approved...taj trenutak je kao da vam je netko skinuo 3 tone kamenja sa leđa, poslije cijelog procesa koji traje skoro godinu dana to je to...neopisivo. Iz moje perspektive nema nitko tko nas je mogao na ovo pripremiti jednostavno koliko god čitao da će sve biti ok da je to maltene riješena stvar bili smo izuzetno nervozni, neispavani i još milijon drugih emocija ali nemojte se boriti protiv toga jednostavno to tako mora biti. Svim budućim zelenašima (ne kamatarima :) ) ukoliko su vas izvukli i zadovoljavate uvjete a to su min. 4 godišnja srednja škola (ili 3-godišnja + faks) ili posao nemate brige, interview je zaista samo formalnost. Sada jedno 10-ak dana nećemo o Americi niti pričati iz prostog razloga što je ona bila tema gro naših razgovora zadnjih godinu dana, a nakon toga krećemo pomalo u traženje avio karata itd. Za sada imamo u planu ići oko 20.8....još jedno hvala svima na savjetima i lijepim željama! :1081:

Cestitki Johnny_NYC, zelim vam sve najbolje i puno srece u USA

Miaa 25.03.2014 16:14

Deneska bese moeto intervju u da se pofalam dela zedov viza. Utre ke gi podignime vizite i koga ke dojdam do podobar internet ke vi go pisam moeto iskusrvo. Pozz do site

roki_rd 25.03.2014 17:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Miaa (Poruka 44661)
Deneska bese moeto intervju u da se pofalam dela zedov viza. Utre ke gi podignime vizite i koga ke dojdam do podobar internet ke vi go pisam moeto iskusrvo. Pozz do site

Cestitki i cekame detali za toa kako se odvivase intervjuto, dokumentite koi gi nosevte

ig.mkd 25.03.2014 23:20

Cestitki na site koi uspesno go zavrsija intervjuto i vi posakuvam mnogu sreka vo ponatamosniot zivot vo USA

loreley 26.03.2014 00:32

Johnny i Miaa, cestitke i srecno! :bravo: Srecan put i sve po redu. :)

pedjolino 26.03.2014 08:00

Iskrene cestitke Johnny i Miaa puno srece i lepih poslova preko bare.

https://www.facebook.com/pages/DV-Lo...4409461?ref=hl

mytweety.com 26.03.2014 10:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Miaa (Poruka 44661)

Cestitki Miaa, vi posakuvam se najdobro i so sreka vo USA.

iVlada 26.03.2014 11:43

Cestitke dobitnicima! Videli ste i sami da je sve to samo jedna formalnost.
Puno srece zelim i ostalima koji tek treba da dodju na red. Bice to sve ok, samo se opustite :)
Forum nam je svima mnogo pomogao. Ni ja ga necu zaboraviti iako je sve vec zavrseno. Vidimo se preko bare :;D:

alek 27.03.2014 10:04

cestitki za dobitnicite i so sreka vo noviot svet :):1081::1081::1081::1081:

Miaa 27.03.2014 18:56

Pa eve dojde redot i jas da go kazam moeto iskustvo. naprvin fala na site za cestitkite i na site koi treba da pojdat na intervju mu pozeluvam mnogu sreka. Najprvin da kazam deka jas bev izvlecena na 1 maj no mnogu pokasno go vidov toa i gi prativ dokumentite vo Cenntacky vo oktomvri.Jas bev letoto vo USA preku Work and Travel i vednas koga se vrativ se zedovme so decko mi ( so koj sme zaedno okolu 8 godini) i gi prativme dokumentite.
kako dokumenti na intervju gi nosevme slednive
- pasos so edna fotokopija (i za mene i soprugot) i dvete gi zedoja
- Diplomite moi (od sredno, od faks, i od magistraturata) i od soprugot (od
sredno) zaedno so kopii zavereni na notar - gi zedoja kopiite samo od mojte diplomi od soprugot ne ni ja pobaraja diplomata.
- Internacionalen izvod na rodenite - i za mene i za soprugot
- Internacionalen izvod na vencani - i za mene i za soprugot
- Uverenie za neosuduvanost (od sud) - i za mene i za sopugot
- Uverenie deka ne se vodi kaznena procedura (od policija) i za mene i
soprugot
- affidavit f support zaedno so taksite
- kopija od stedna kniska i izvod od banka
- album so sliki
- po edno slikce (5*5)
- kovert so medicinskite pregledi od Remedika
Intervjuto ni bese zakazano vo 8 h. Nie bevme tamu od 7h, no pocekvme do 8h. Vo 8h pocnaa da prozivaat i ete go prviot problem. Na spisokot bev samo jas a go nemase mojot soprug. no odma se sredi ovoj problem posle eden telefonski povik do sluzbata koi odobrija i toj da vlezi. Koga vlegovme najprvin ne preceka eden coek ni gi pregleda dokumentite koj ni trebaat i gi podrede pod nekoj niven redosled i ni rece da sednime i da pocekame. nabrzina potoa ne povikaa na salter kade edna zena ni gi zede dokumentite i vo meguvreme ne prasuvase prasajna kako od koga sme zaedno, koga se zedovme, od kaj ni e garantnoto pismo itn. Potoa plativme za dvajcata 660$ (po 330 od coek) i dadovme otpecatoci. Potoa pocekavme nekoi 30 min. koga ne vikna dr zenska (dali bese konzul ili vice konzul nz). Najprvin se zakolnavme deka se sto kazuvame e vistina i zapocna intervjuto. Najgolem del od prasajnata bea povrzani za nasata vrska i brak. Ne prasa kolku vreme sme zaedno i od koga, koga ni bese registacijata a koga veidbata. isto ne prasa zosto ne naprajvme nekoja golema proslava no nie i odgovorivme deka so tie pari nie sakame da go zapocnime nasiot zivot vo amerika. Nekolku pati go razgleda nasiot foto album koj mislam deka bese nasiot najjak dokaz bidejki imase sliki od pred 8 godini. Ne prasa isto taka so rabotime a na soprugot mu rece da kazi nesto za mene. potoa rece ve informiram deka vasite vizi se odobreni mozi da gi podignite utre. Intervjuto traese okolu 20tina min.
Toa bese moeto iskustvo ako nekoj ima prasajna slobodno mozi da postavi kako vo vrska so inervjuto taka i vo vrska so vadejneto na dokumentite. Pozz

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:16.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.