![]() |
Johnny, frende, čestitke!!!! Miaa također! Vidimo se preko bare!
|
Neka im e so sreka na site koj sto veke dobija GC, i so sreka na site koj sto se vo procedura pozdrav od Makedonija.
|
Citat:
|
Dragana 88
Sto se tice uverenja iz suda i iz supa, da li bi mogli da dostavimo stara od novembra 2013 (manje od 6 meseci) ili treba da budu novijeg datuma? Da li neko zna? Posto nismo uspeli ambasadu da dobijemo. Inace u pitanju je suprug, a ja sam kao nosilac GC izvadila svoja pre par dana!
Pozz::pozz: |
Meni su rekli da njih jedino interesuje da izvod iz kaznene evidencije ne bude stariji od 12 meseci.
|
Cstitam svim dosadasnjima dobitnicima, ja sam i dalje u velikom iscekivaju :nene:
Moj case number je 35XXX, pa me zanima koliko ranije odprilike dobijamo obavestenje o zakazanom intervjuu. Citala sam da je negde oko 2 meseca ranije. I da li znate kada izlazi Visa Bulletin za maj? Veliki pozdrav svima, i puno srece u novom zivotu :;D: |
Citat:
|
Hvala punooooooo na odgovoru, predpostavila sam da je tako nesto, ali rekoh da se raspitam :D nesto su ubrzali poslednja dve meseca, ali ne bunim se :;D:
veliki pozdrav |
Pozeleneliiiii
Evo red je da se kaže, i mi smo danas pozeleneli... Preuzeti pasoši sa vizama u njima... :1081: :1081: :1081:
Ako bilo koga zanimaju bilo kakve sveže informacije sa intervjua u ambasadi u Beogradu, neka slobodno pita... I ja i suprug smo bili i ostali mišljenja da je taj intervju prilična formalnost... Ukoliko se pribave sva tražena dokumenta, iskreno stane iza svega napisanog i rečenog, nikakvih problema ne može biti... Kasnije je lako istinu braniti pred konzulom bez zbunjenosti i crvenila. Mada smo mišljenja da ako neko i ima potrebe da nešto "slagucka", da to može proći samo ako se priča uvežba i izloži bez nekih naznaka crvenila i zbunjenosti... Nema neke posebne srdačnosti prilikom razgovora sa našim čovekom koji prima i priprema sva dokumenta i koji je praktično uvertira pred razgovor sa takođe ozbiljnim konzulom... Ali ne treba je ni očekivati na tom ozbiljnom mestu... Ali tu ipak postoji osoba koja uveseljava - kao i mnogi među nama, moramo da pohvalimo kralja TOMU koji već 20 godina radi u američkoj ambasadi i koji je 13 ambasadora do sada dočekao i ispratio... Onaj ko i malo treme bude imao, Toma je tu da je otera... Naravno, on je spreman i da pomogne šta god da zatreba. Mi smo mu ukazali na to da je postao zvezda ovog foruma sto mu je posebno drago bilo... Jedino što nismo znali, oprostite ako je već bilo pomena na forumu o tome, jeste ta novina se uvelo plaćanje izrade green carda u iznosu od 160 dolara i taj iznos se mora platiti pre ulaska u USA. Ovo je možda takođe zanimljivo... Prilikom popunjavanja i slanja papira u Kentacky, nismo imali ni stavljali nikakvu adresu u USA gde cemo biti i gde treba da nam stignu papiri. Sada smo na intervju, među ostalom potrebnom dokumentacijom poneli obican odstampan email od sestre i zeta iz Čikaga koji krasi njihova srdačnost i spremnost za pomoć. Ono što nas je iznenadilo jeste da su oni samoinicijativno njihovu adresu koja je bila na kraju tog emaila u papirima stavili kao zvaničnu adresu na koju nama trebaju stići SSN i GC... Mi smo odlučili da nam ipak prva stanica u USA bude Boston i da nam tamo negde stignu papiri a sada neće već u Čikago. Postoji mogućnost da se po ulasku u Ameriku promeni ta adresa ali nam je taj naš čovek rekao da će onda mnogo duže trajati proces slanja/dobijanja SSN-a i GC-a. Ako smo mi dobro razumeli, oni koji ne donesu taj odštampani "pozivni" email, oni će morati po dolasku u USA da u najbližoj SS kancelariji predaju zahtev za dodelu SSN-a i GC-a i tom prilikom moraju da ostave adresu gde ce im se poslati... Oni koji donesi taj email sa nekom adresom u USA, to isto nece morati uraditi vec ce to automatski po sletanju uraditi imigraciona sluzba na aerodromu i to na osnovu papira koje im donosimo/predajemo iz ambasade. U tom slučaju, koji je možda i lakši i brži, treba samo čekati dokumenta na adresi koja je navedena u toku emailu... Onaj ko dolazi autom u ambasadu, neka zna da zvaničnog parkinga nema ali se lako i brzo može naći u prvoj ulici levo, dolazeći iz pravca grada. Tu se parkiraju sa desne strane na trotoaru i niko ta auta ne dira... Mi smo se venčali pre intervjua, svadba je bila zakazana 3 meseca i pre nego što smo saznali da smo dobili GC. Znali smo za to da moramo za intervju pripremiti što više dokaza o postojanju naše trogodišnje veze pre izvlačenja. U našem slučaju to su bile slike od prve godine zabavljanja pa sve do onih sa svadbe da vide da nije baš bila na brzinu i bez ljudi, kopirani pasoši sa identičnim pečatima i datumima sa zajedničkih putovanja, neki naši prvi emailovi, FB komunikacija... Sve je to stalo na 10-tak odštampanih stranica a i bolje što jeste jer nas je konzul posebno ispitivao oko toga... Nije im izgleda baš milo kada je venčanje usledilo posle izvlačenja ali ako se potkrepi očiglednim dokazima - ne može tu nikakvih problema biti... Posebno prate uverenja iz Policije i iz Suda, konkretno u našem slučaju smo morali vaditi 2x3 vrste uverenja iz 3 države (SRB, BiH i CG) što nije bilo nimalo prosto... Tamo gde se navelo u papirima da si proveo jedan deo života, odatle moraš da im nabaviš uverenja... Od potrebnih 6, ja sam pribavila 5 jer policija u Podgorici nije htela da izda uverenje jer tokom studiranja nisam bila projavljena u PG već sam putovala iz nedalekog grada. Zbog nedostaka tog papira konzul nas je tokom intervjua ubedio toliko i tako da smo mislili da nam neće odobriti vizu. Međutim - jeste :1081: ! Mislim da ga je prelomio naš iskreni argument iz podgoričke policije koja nam je saopštila da oni samo na zahtev ambasade mogu da daju taj podatak ali ne na zahtev bilo kog fizičkog lica... S obzirom da smo juče oko 10h već završili razgovor sa tim našim čovekom, koji je svima koji su juče došli za imigracionu vizu rekao da dođu ponovo u 14h na razgovor sa konzulom, mišljenja sam da su to u međuvremenu proverili preko ambasade u PG. Ili su to uradili u ostatku jučerašnjeg dana jer se po "pune" pasoše dolazi tek sutradan između 14 i 15h. Eto, malo s brda malo s dola - kako se nekad kaže, ali ove možda i malo detaljnije informacije mogu biti nekome od koristi... Mi znamo koliko su nama koristili mnogo postovi, naročito nekolicine "forum prijatelja" koji su svakodnevno ostavljali svoje postove i pomagali drugima... Neki od njih su sada već u Americi, neki od njih uskoro idu a neki će malo kasnije... Nastojaćemo da se u narednom periodu javimo svim tim ljudima i zahvalimo na "indirektnoj pomoći"... I ko zna, možda nam se američki putevi jednog dana i ukrste, bar na nekoj kafici i to bi baš lepo bilo... Puno vas sve pozdravljamo, svima želimo mnogo sreće u svojim namerama pa dokle god da su stigli sa njima... Mi "prevrćemo list" na neki drugu stranicu ovog zlatnog foruma ali naravno - zbog svih ovih divnih ljudi, i dalje ostajemo i na ovoj stranici koja nam je mnogo pomogla... Raspoloženi smo za pomoć i savete onima kojima isti nedostaju... Do ostvarenja, svako svojih snova, kako oni koji se nadaju, kako oni koje se spremaju, kako oni koji već žive ili sanjaju taj američki san - živeli nam! :bravo: |
Jeste da nisam dosla sa iste strane, ali idem ka istom cilju tako da... Danas ostavismo biometrijske podatke: otiske prsta, uslikasmo se i potpisasmo se. Bejasmo gotovi za 15 min. Sa sve ulazenjem i cekanjem. Sta ti je nova biometrika. Divno. I tako... Sad cekamo... Ili intervju i da traze neke dodatne papirologije ili zelena karta stize...
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:22. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.