ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   DV 2016 Formulari: Online DS-260 Immigrant Visa Electronic Application (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1573)

mariomariomario 25.05.2015 22:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnywalker (Poruka 54886)
ako nije zavrsio skolu koju je pohadjao, onda stavis NO DEGREE u to polje

izvini ja imam jedno pitanje na NO DEGREE.
isao sam u rodnom gradu u dve srednje,muzicka i tehnicka, onda sam u BG-nastavio samo jednu od te dve, muzicku.
prilikom popunjavanja DS-260 za ovu srednju iz BG-a, muzicku, sam u polje Degree or Diploma: stavio HIGH SCHOOL DIPLOMA RECEIVED, GUITAR PLAYER jer sam tu diplomu dobio
za muzicku i tehnicku iz rodnog grada sam stavio CERTIFICATE RECEIVED obzirom da imam njihova svedocanstva ali ne i diplomu, pa reko svedocanstvo je neka vrsta certificate.

Obzirom da je DS-260 poslat 19. maja 2015 pitanje je da li da pisem KKC-u da mi otkljucaju DS-260 da ovo gde sam stavio certificate prepravim u NO DEGREE ili je ok da ostane ovako kako sam napisao pa ce u ambasadi oni to da preprave?

BTW CN mi je nizak EU2016 (samo 4 cifre) :papa:

Stromae 26.05.2015 20:41

Zdravo svima, eto lepe srece izvuceni smo... sad jedno pitanje, ako je ime za prijavu bilo Djordje, a u pasosu stoji Dorde jer nema srpskog alfabeta, da li treba sada da promenim prijavu u Dorde i da li mislite da to pravi problem...

Ono sto me jos interesuje, i izvinjavam se ako ponavljam ovo ali stvarno nisam pronasao, ja radim i imam preko 15god. iskustva + zavrsenu srednju skolu. Svakako zelim da apliciram preko diplome srednje skole, e sad...

da li na prvom odeljku u DS260 gde stoji Present Work/Education/Training Information popunjavam - NOTE: Provide the following information concerning your current employment or education - popunjavam posao i samo posao, pa onda onda u previous unosim skole koje sam zavrsio, ili i na ovom prvom treba da unesem i skolu... Bojim se da ne pogresim, a ovo mi je naravno kao i svima jako bitno.

Hvala svima unapred.

Danica 26.05.2015 21:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Stromae (Poruka 54938)

da li na prvom odeljku u DS260 gde stoji Present Work/Education/Training Information popunjavam - NOTE: Provide the following information concerning your current employment or education - popunjavam posao i samo posao, pa onda onda u previous unosim skole koje sam zavrsio, ili i na ovom prvom treba da unesem i skolu... Bojim se da ne pogresim, a ovo mi je naravno kao i svima jako bitno.

Hvala svima unapred.

kako otvoriš novi "odsek" apliacije/formulara (levo od teksta imaš izlistano po tačkama u kom si odseku formulara trenutno), pročitaj pažljvo naslov/podnaslov koji kaže na šta se ta pitanja tu odnose.

poslovi se listaju prvo, jedan za drugim u vremenskom nizu od najskorijeg do najdavnijeg (samo ono što ti je ubeleženo u radnu knjižicu).

kad se upiše to o poslovima, ide listanje obrazovnih institucija pohađanih.

dakle, gde pitaju za Work (employment), tu pišeš o poslovima, gde pitaju za Education, tu o školama.

Stromae 26.05.2015 22:02

Hvala Danice. Procitah, ali je toliko ljudi komentarisalo to, da vise nisam bio siguran. Svakako uneh ispravno sada. E sada nikako ne pronalazim svoj posao na onetonline, a posao je administratorski upisacu i da je potrebno 2 god. pripreme jer generalno jeste pa cu nesto vec smisliti i nadam se pronaci na sajtu. Svakako moram jedan uslov ispuniti, a to je skola, pa se nadam da nece biti problem ako ne nadjem slicnu poziciju na sajtu.

Zokica76 26.05.2015 22:59

Da li neko zna sta da upisem pod pitanjem da li sam sluzio vojsku?
Naime,sluzio sam civilno u Klinickom centru,i imam knjizicu za civilno sluzenje vojske. Da li je u obrascu samo opcija da-ne ili mogu da dodam civilno sluzenje?

GreenM 26.05.2015 23:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik DILM (Poruka 54702)
Oh, ima veze....ima prasanje neli, Dali mozeme da dokazeme deka e ispolneta vakcinacijata soglasno US zakonite. Soprugot vnese Ne (za sebe) I mu pobara objasnuvanje zosto Ne. Aj za nas OK, nemame kartoni za dokaz, reformi 300 chuda, mnogu godini se vo prasanje, se izgubile vo sistemot, ama shto da pravam za decata, koi NAMERNO odbivme da gi vakcinirame?
Jas ne sakam da primat vakcini....

Jedan od uslova da se prođe medical je da se prime sve vakcine sukladne sa zakonom USA, a koje niste već primili. Moje mišljenje je da, ukoliko zaista želite da se preselite u USA, nemate taj luksuz da odbijete da vakcinišete djecu. Razmatra se da čak i Amerikancima zabrane da odlučuju da li će ili ne vakcinisati djecu, a kamoli nama strancima koji pokušavamo da se uselimo u njihovu zemlju...

Danica 27.05.2015 00:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zokica76 (Poruka 54941)
Da li neko zna sta da upisem pod pitanjem da li sam sluzio vojsku?
Naime,sluzio sam civilno u Klinickom centru,i imam knjizicu za civilno sluzenje vojske. Da li je u obrascu samo opcija da-ne ili mogu da dodam civilno sluzenje?

Zokice, mi smo zbog nedoumice oko ovoga odlučili da na kraju pozovemo KCC i lepo ih pitamo (zato što je bilo raznih odgovora i uputa - neki kažu ne pisati ništa, neki kažu pisati da je civilno služeno); oni su rekli: navedite to, da je služeno civilno.

Kuguar 27.05.2015 06:26

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Stromae (Poruka 54938)
Zdravo svima, eto lepe srece izvuceni smo... sad jedno pitanje, ako je ime za prijavu bilo Djordje, a u pasosu stoji Dorde jer nema srpskog alfabeta, da li treba sada da promenim prijavu u Dorde i da li mislite da to pravi problem....

Što se tiče ovoga, neću da ti pričam ništa za DS-260, ali ću ti reći primer mog kuma.

Pasoš sa viziranom turističkom vizom, prezime DJORDJEVIC, mu je istekao, viza naravno nije, mislim da čak važi još 5-7 godina.
Dobio je novi pasoš sa prezimenom ĐORĐEVIĆ... Na žalost, pošto se prezime ne poklapa u vizi i pasošu, morao je da vadi novu vizu (na kojoj piše DORDEVIC)....

Napominjem, ovo je slučaj za vizu bio, a najbolje da zoveš ambasadu i pitaš, da bi bio 100% siguran...

jelalela31 27.05.2015 10:41

Moj suprug je civilno sluzio vojsku,ima cin razvodnika i ne znam sta da upisem u polja Branch, Rank i Military specialty? Citajuci,vidim da je potrebno navesti. U prevodu razvodnik je Distributor :blink:

Tomislav1970 27.05.2015 13:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik jelalela31 (Poruka 54949)
Moj suprug je civilno sluzio vojsku,ima cin razvodnika i ne znam sta da upisem u polja Branch, Rank i Military specialty? Citajuci,vidim da je potrebno navesti. U prevodu razvodnik je Distributor :blink:

Vojni cinovi se ne prevode bukvalno.
Ovdje imas vojne cinove i prevod na engleski.

http://en.wikipedia.org/wiki/Military_ranks_of_Serbia

Razvodnik, kao cin, se prevodi na engleski kao Lance Corporal

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 14:43.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.