ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Interviews DV 2016 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1628)

markoss 30.12.2015 14:30

mozes naravno, samo ukucas one confirm brojeve i case number i mozes da proveris sve sta si pisao

div011 31.12.2015 01:29

Bio danas u vojnom odseku, Vozdovac. Kaze mi naucnik da se promenom prebivalista ne prebacuje vojna dok. po automatizmu...ja sam na sadasnjoj adresi od 2005 a sve je dole u Sumadiji i sad moram da idem dole i trazim potvrdu ili da me prebace na novu adresu....vojska nije problem, vojske vise nema!

markoss 31.12.2015 09:31

tako je, i ja sam dok sam sluzio vojni rok bio u vojnom odseku rakovica i tamo sam i vadio potvrdu, a rekli su mi da sam trebam da prebacim u opstinnu cukarica svoj vojni dosije

markoni 31.12.2015 12:01

Potrebna mi je konsultacija onih koji su upuceni ili vec obavili intervju:

Izvlaceci informacije o dokumentima koji su neophodni, sa sajta travel.state.gov ja sam to ovako shvatio, da na intervju moram poneti:

1. Appointment Letter - pretpostavljam da je to strana koju cu moci da vidim i odstampam na dvlottery.state.gov kada me e-mailom obaveste da odem na tu stranu.

2. DS-260 Confirmation Page - mislim da je to ona jedna strana na kojoj pise "THIS IS NOT A VISA"

3. Pasos

4. Dve fotografije - pretpostavljam da su kriterijumi u vezi proporcija za ove fotografije isti kao sto su bili za apliciranje, kada smo 2014 aplicirali u novembru. Jedino sto ove treba da budu u papiru a one su bile u elektronskoj formi.

5. Rezultati medicinskog pregleda

6. Originalni dokumenti ili overene fotokopije (plus po jedna fotokopija svakog od njih) - pretpostavljam da je to onih 9 dokumenata sa spiska (diploma, izvod.... itd)

7. Prevodi na engleski - moji svi dokumenti su na srpskom, pa pretpostavljam da mi niko nece praviti problem bez tih prevoda, obzirom da mi je intervju u Beogradu.

8. 330$ - pretpostavljam da ovaj novac ponesem na dan intervjua u Americku Ambasadu u Beogradu i platim na ruke tamo istovremeno kada predajem ostala dokumenta.

Pored svega toga, na par mesta se spominju neka "dodatna uputstva", "dodatne informacije" ili "dodatna dokumenta" pa se otvara strana u PDF-u, na kojoj ja ne vidim nekih dodatnih uputstava vezanih za intervju u ambasadi u Beogradu. Pa se pitam da li ipak ima ikakvih dodatnih stvari koje treba ispostovati, na koja treba obratiti paznju ili na to jednostavno ne treba obracati paznju ako je intervju u Beogradu...

Moje pitanje glasi, da li sam ispravno shvatio sva ta uputstva i ako nisam, molim da me neko ko zna gde gresim ispravi ako gresim, posavetuje ili sl...

markoss 31.12.2015 16:25

nista se ne prevodi niti overava, trebaju ti i potvrde iz supa i suda o ne kaznjavanu i vodenju postupka protiv tebe.

330dolara je viza, primaju i dinare.
lekarski pregled obavis i zapecacenju kovertu doneses u ambasadu. ako si sluzio vojsku doneses i potvrdu iz vojnog odseka.

prelistaj prethodne stranice imas brdo iskustva lljudi sa intervjua pa vidi sta su pisali

markoni 02.01.2016 13:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoss (Poruka 59140)
nista se ne prevodi niti overava, trebaju ti i potvrde iz supa i suda o ne kaznjavanu i vodenju postupka protiv tebe.

330dolara je viza, primaju i dinare.
lekarski pregled obavis i zapecacenju kovertu doneses u ambasadu. ako si sluzio vojsku doneses i potvrdu iz vojnog odseka.

prelistaj prethodne stranice imas brdo iskustva lljudi sa intervjua pa vidi sta su pisali

Hvala imenjace. Iscitavam i jos cu, ali se sigurnije da cu dobiti neku info osecam ako postavim i poneko pitanje ovako, vezano bas za moj slucaj.

Vidim da pojedine stavke (od onih 9 dokumenata) glase ovako:

Deportation Documentation (nikad nisam deportovan),
Marriage Certificate (nisam u braku),
Marriage Termination Documentation (nemam iza sebe ni jedan brak),
Military Records (nisam sluzio vojsku, ali sam oslobodjen vojne obaveze),
Custody Documentation (niti sam usvojen niti sam nekog usvojio)

da li se i za ova dokumenta trazi da donesem neki papir ili dokaz, iako odgovori na sva ta pitanja nisu potvrdni ...

Srecna Nova godina svim forumasima.

ejpril88 02.01.2016 21:24

Ne treba da nosiš nikakve potvrde za ovo što si naveo. Jedino ako je odgovor na neku stavku "da", onda nosiš. Ako se nisi ženio, služio vojsku, razvodio, usvajao, osvajao, razdvajao, onda ne nosiš potvrde o tome :) Srećno na intervjuu!

Kamely 03.01.2016 15:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik markoni (Poruka 59139)
Potrebna mi je konsultacija onih koji su upuceni ili vec obavili intervju:

Izvlaceci informacije o dokumentima koji su neophodni, sa sajta travel.state.gov ja sam to ovako shvatio, da na intervju moram poneti:

1. Appointment Letter - pretpostavljam da je to strana koju cu moci da vidim i odstampam na dvlottery.state.gov kada me e-mailom obaveste da odem na tu stranu.

2. DS-260 Confirmation Page - mislim da je to ona jedna strana na kojoj pise "THIS IS NOT A VISA"

3. Pasos

4. Dve fotografije - pretpostavljam da su kriterijumi u vezi proporcija za ove fotografije isti kao sto su bili za apliciranje, kada smo 2014 aplicirali u novembru. Jedino sto ove treba da budu u papiru a one su bile u elektronskoj formi.

5. Rezultati medicinskog pregleda

6. Originalni dokumenti ili overene fotokopije (plus po jedna fotokopija svakog od njih) - pretpostavljam da je to onih 9 dokumenata sa spiska (diploma, izvod.... itd)

7. Prevodi na engleski - moji svi dokumenti su na srpskom, pa pretpostavljam da mi niko nece praviti problem bez tih prevoda, obzirom da mi je intervju u Beogradu.

8. 330$ - pretpostavljam da ovaj novac ponesem na dan intervjua u Americku Ambasadu u Beogradu i platim na ruke tamo istovremeno kada predajem ostala dokumenta.

Pored svega toga, na par mesta se spominju neka "dodatna uputstva", "dodatne informacije" ili "dodatna dokumenta" pa se otvara strana u PDF-u, na kojoj ja ne vidim nekih dodatnih uputstava vezanih za intervju u ambasadi u Beogradu. Pa se pitam da li ipak ima ikakvih dodatnih stvari koje treba ispostovati, na koja treba obratiti paznju ili na to jednostavno ne treba obracati paznju ako je intervju u Beogradu...

Moje pitanje glasi, da li sam ispravno shvatio sva ta uputstva i ako nisam, molim da me neko ko zna gde gresim ispravi ako gresim, posavetuje ili sl...

Ni ja nisam nista prevodila. A da, ne zaboravi potvrde iz SUD i SUP. Iako sam sa ovog Foruma shvatila da su svedocanstva is srednje skole "vaznija" od Fax diplome... u mom slucaju je prvi sluzbenik - nas covek, kome predajes dokumentaciju, uzeo i jedno i drugo a na razgovoru sa konzulkom najvise smo razmenili recenica o mojoj fakultetskoj diplomi.

Takodje, ovom tvom spisku bih dodala i neko pismo od nekoga kod koga ides u USA u kojem taj neko objasnjava ko je, sta je, cime se bavi, koliko dugo zivi u USA i u kojem tvrdi da ces biti za prvo vreme kod njih i da ce ti pomoci prilikom asimilacije. Kada sam ja bila na intervjuu, pismo koje sam im predala (potpisano i skenirano od strane moje familije), takodje im je privuklo paznju pa je druga tema na razgovoru sa Konzulkom bila - gde sam do sada bila u USA/koliko puta i koga imam tamo. I nas sluzbenik i ona su ga procitali :) SRECNO!!!

Tomislav1970 03.01.2016 23:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Kamely (Poruka 59155)
Takodje, ovom tvom spisku bih dodala i neko pismo od nekoga kod koga ides u USA u kojem taj neko objasnjava ko je, sta je, cime se bavi, koliko dugo zivi u USA i u kojem tvrdi da ces biti za prvo vreme kod njih i da ce ti pomoci prilikom asimilacije. Kada sam ja bila na intervjuu, pismo koje sam im predala (potpisano i skenirano od strane moje familije), takodje im je privuklo paznju pa je druga tema na razgovoru sa Konzulkom bila - gde sam do sada bila u USA/koliko puta i koga imam tamo. I nas sluzbenik i ona su ga procitali :) SRECNO!!!

Mi nismo imali nikakvo pismo od nekoga is SAD i nismo imali nikakvih problema.
Samo su pitali cija je adresa i kako smo se upoznali

markoss 04.01.2016 08:52

sve zavisi od slucaja do slucaja, kad se ko vencao, da li ima decu...nama je recimo manje od pet minuta trajao intervju, ja supruga i dete, vencani list iz 2010.god sve cisto ko suza, samo nas je pitala gde idemo i mene za skolu...

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 19:52.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.