Citat:
Prvobitno poslao korisnik GreenM
(Poruka 55230)
Nemoj ni da razmišljaš o tome. Ja mislim da će da bude current :1072:
|
GreenM,
iz tvojih usta u Bozije usi :1072:
Navijam za current i da nam se ostvari americki san! :1081:
|
Greencard. |
14.06.2015 08:17 |
Da li neko zna kako se pasos salje za CG? Ako bi bili ljubazni da podijelite iskustva
|
sile2302 |
15.06.2015 08:32 |
Trebao bih imati intervju u avgustu pa me interesuje jedna stvar, mogao bih prikazati da imam na računu malo veću sumu novca, pa ne znam da li da uzmem potvrdu iz banke i nosim je na intervju ili nema potrebe da to radim?! Čisto me interesuje da li bi mi to bio neki plus prilikom intervjua!
|
johnywalker |
15.06.2015 10:07 |
dovoljno je potrvrda iz banke (izvod). ako zatraze, ti im pokazes. ako ne zatraze, ti sutis i dajes im samo one papire koje budu trazili.
|
SRBghost |
15.06.2015 11:19 |
U potpunosti se slazem sa johnny- jem. Ponesi izvod iz banke, drzi ga u fasciki i ne pokazuj apsolutno nikome dok ti ne zatraze, a 99,99% ti niko nece nista traziti.
|
Greencard. |
15.06.2015 14:43 |
Imala sam zakazani intervju za 8:30. Dakle, prvo su bili prozvani oni koji su aplicirali za neimigranske vize, kasnije sluzbenik donosi spisak za useljenicke vize i proziva. Standardna procedura, da se u ambasadi ne mogu unijeti telefoni, USB itd. Nakon prolaska dvoristem i ulaska u prostoriju gdje su salteri, odmah dobijam broj. Kad su prozvali moj broj prvi put na salteru je bio nas sluzbenik koji mi je trazio origanale i kopije dokumenta, kao i koverat sa ljekarskog pregleda.
Od dokumenata:
-diplomu srednje skole i svjedocanstva
-izvod iz knjige rodjenih
-uvjerenje da se protiv mene ne vodi krivicni postupak
-uvjerenje da nijesam osudjivana
-dvije fotografije
Sto se tice prevoda na engleski jezik rekao je da nije potebno.
Takodje, nije trazio ni papir sa istampanim datumom intervjua, kao ni papir u vezi DS260.
Nakon postavljenih par pitanja u vezi skole, fakulteta(koji sam zavrsila dvije nedelje prije intervjua), mojih prethodinih putovanja u USA, rekao je da ce me prozvati na drugom salteru za placanje takse koja iznosi 330 dolara. Tako je i bilo. Zatim me opet prozivaju i govori mi da sam slobodna do 14h, a da ispred ambasade budem u 13:45h.
Opet veliki red ispred, mislim da je vecina bila za Work & Travel vize. Ulazim u ambasadu, opet ista procedura, ovog puta je bilo vise ljudi koji su cekali za useljenicke vize. Nakon 10ak minuta bivam prva prozvana za salter od strane konzula. U tom trenutku mi pada na pamet kako sam citala prethodna iskustva da se odlazi u neku od prostorija, ali kada sam vidjela moja spremljena dokumenta i cula da mi postavlja pitanja bilo mi je jasno da je rijec o pravom intervju od kojeg zavisi sta ce biti sa mojom vizom. Pitanja koja mi je postavio ticala su se skole(Da li sam u kontinuitetu zavrsila 12 razreda, Da li sam zavrsila fakultet i kog datuma), mog prethodnog boravka u USA(kada sam poslednji put bila i koliko vremenski, kod koga, odakle mi novcana sredstva za ta putovanja, da li sam nekada tamo radila), adrese koju sam navela u DS-u( da li cu na toj adresi boraviti) i pitao me da li sam nekada bila osudjena za nesto.
Na kraju mi je dao da procitam papiric na kom pise da sve sto sam rekla je istina. I naravno, rekao je da je moja viza odobrena!
Zaista sam bila i vise nego zadovoljna, sto sam i rekla nasem sluzbeniku :) Puno sam brinula, ali srecom imala sam drugaricu koja je do samog ulaska u ambasadu pokusala da skrene moje misli i unese mi pozitivnu energiju. Pa bih predlozila svim ljudima koji brinu ovako kao ja, da taj dan ukoliko su u mogucnosti budu okruzeni dragom osobom. Sve ce biti u redu, zelim svima koji jos uvijek nijesu imali intervju da im se vize nadju u pasosima.
Pozdravi!!!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Greencard.
(Poruka 55293)
Imala sam zakazani intervju za 8:30. Dakle, prvo su bili prozvani oni koji su aplicirali za neimigranske vize, kasnije sluzbenik donosi spisak za useljenicke vize i proziva. Standardna procedura, da se u ambasadi ne mogu unijeti telefoni, USB itd. Nakon prolaska dvoristem i ulaska u prostoriju gdje su salteri, odmah dobijam broj. Kad su prozvali moj broj prvi put na salteru je bio nas sluzbenik koji mi je trazio origanale i kopije dokumenta, kao i koverat sa ljekarskog pregleda.
Od dokumenata:
-diplomu srednje skole i svjedocanstva
-izvod iz knjige rodjenih
-uvjerenje da se protiv mene ne vodi krivicni postupak
-uvjerenje da nijesam osudjivana
-dvije fotografije
Sto se tice prevoda na engleski jezik rekao je da nije potebno.
Takodje, nije trazio ni papir sa istampanim datumom intervjua, kao ni papir u vezi DS260.
Nakon postavljenih par pitanja u vezi skole, fakulteta(koji sam zavrsila dvije nedelje prije intervjua), mojih prethodinih putovanja u USA, rekao je da ce me prozvati na drugom salteru za placanje takse koja iznosi 330 dolara. Tako je i bilo. Zatim me opet prozivaju i govori mi da sam slobodna do 14h, a da ispred ambasade budem u 13:45h.
Opet veliki red ispred, mislim da je vecina bila za Work & Travel vize. Ulazim u ambasadu, opet ista procedura, ovog puta je bilo vise ljudi koji su cekali za useljenicke vize. Nakon 10ak minuta bivam prva prozvana za salter od strane konzula. U tom trenutku mi pada na pamet kako sam citala prethodna iskustva da se odlazi u neku od prostorija, ali kada sam vidjela moja spremljena dokumenta i cula da mi postavlja pitanja bilo mi je jasno da je rijec o pravom intervju od kojeg zavisi sta ce biti sa mojom vizom. Pitanja koja mi je postavio ticala su se skole(Da li sam u kontinuitetu zavrsila 12 razreda, Da li sam zavrsila fakultet i kog datuma), mog prethodnog boravka u USA(kada sam poslednji put bila i koliko vremenski, kod koga, odakle mi novcana sredstva za ta putovanja, da li sam nekada tamo radila), adrese koju sam navela u DS-u( da li cu na toj adresi boraviti) i pitao me da li sam nekada bila osudjena za nesto.
Na kraju mi je dao da procitam papiric na kom pise da sve sto sam rekla je istina. I naravno, rekao je da je moja viza odobrena!
Zaista sam bila i vise nego zadovoljna, sto sam i rekla nasem sluzbeniku :) Puno sam brinula, ali srecom imala sam drugaricu koja je do samog ulaska u ambasadu pokusala da skrene moje misli i unese mi pozitivnu energiju. Pa bih predlozila svim ljudima koji brinu ovako kao ja, da taj dan ukoliko su u mogucnosti budu okruzeni dragom osobom. Sve ce biti u redu, zelim svima koji jos uvijek nijesu imali intervju da im se vize nadju u pasosima.
Pozdravi!!!
|
CESTITAM i zelim ti sve najbolje u novom zivotu, i da ostvaris "americki san" 😀
|
sile2302 |
16.06.2015 19:29 |
Za koliko otprilike dobijemo termin intervjua, nakon VB-a. Danas je sedmi dan i jos nista, a ja dnevno po nekoliko puta provjeravam :) !?
|
Otprilike se dobije nedelju do dve dana nakon sto objave visa bulletin. Ocekuj ove ili pocetkom sledece nedelje :)
|
margos13 |
17.06.2015 00:10 |
Sile2302, na osnovu dosadašnjih iskustava iz DV 2015 (mailovi slati između 21. i 27. u mesecu), moja pretpostavka je da mail sa obaveštenjem vezano za datum intervjua verovatno neće biti poslat ove nedelje već sledeće nedelje, tj. između 22. i 26. juna. Mada, nikad se ne zna.....
Evo ti primer, mi koji smo imali intervju u maju, dobili smo mail 24. marta.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:30. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.