ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Interviews DV 2017 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1779)

bokiit 28.01.2017 00:34

Cia snajka cia

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bojan1981 (Poruka 65477)
Konacno!

(otkljucace ga ALI ovo drugo vas pitam jer IP adrese sa kojih je popunjavan DS nalaze se u Cacku, odnosno Vrbasu. JA NE VERUJEM.
:bravo:

Prvo najiskrenije cestitke! Mogu misliti samo kako vam je bilo. To je bila prava borba. Cestitam na pobedi i zelim vam svu srecu preko bare!

E sad, moram da kazem koliko sam sokiran izjavom oko IP adrese! Razumem pitanja za racune i ko voli koju kafu, itd sve ok. Provera. Ali, IP adresa! Da bi me lakse shvatio zasto bas to- prvo gledam dokle su spremni da idu sa proverama kojekakvih gluposti, a drugo sa tehnicke strane, programer sam i razumem "tehniku" dobijanja IP adresse.

Da bi se IP "uhvatio" mora da postoji NAMENSKI napisana skripta tj code koiji se aktivira odmah po vasem kliku na SUBMIT dugme tamo na kraju DS-a.
Da se razumemo danas 90% sajtova ima COOKIES koji to rade iz XY razloga. Ali su i oni namenski napisana skripta. Upotrebiti IP adresu kao "dokaz" odakle je ko pristupio sajtu, ili poslao neke informacije tom sajtu je strasno i uzasno narusavanje privatnosti. ( da li to tamo negde u pravilima stranice za popunu ds i pise ne znam ali..) :wtf:
Drugo, pracenje IP adrese odvesce te samo do provajdere koji ti pruza uslugu koriscenja neta. Tj adresu njihovih servera! Sta da su nasi zakupili servere na Marsu?:obrva: Drugo, postoji i nacin da dodju kroz adresu i do korisnika zaista, ali za tako nesto je potreban sudski nalog i upit za to tvom ISP ( internet service provajderu). U tom slucaju znace ti ulicu i broj stana...
Znam da sad govorim u soku oko ovoga, al bas bi voleo da su to pitanje postavili nekome ko se razume u Ip i protok generalno pa da im objasni par stvari. Postoje i browseri ( TOR ) koji sakrivaju IP adresu, sta da si njega koristio? msm uzas.
Setite se citata iz Balkanskog spijuna " Cia snajka, cia!" :book::book:
Sve u svemu, kako ti se cine vize u pasosima? :==D: Lepe su , m?

SEEUSAIC 28.01.2017 01:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bojan1981 (Poruka 65477)
Onda ja opletem da vrlo dobro znam o cemu prica jer su mi predhodne pozicije u firmama za koje sam radio bile vezane za IP adrese i da kao neko kome je delimicno to bio posao VRLO DOBRO ZNAM O CEMU PRICAM I DA JE NE MOGUCE DA JE NEKO TO RADIO UMESTO NAS I DA NIKADA NISMO BILI U VRBASU.

OP je vec objasnio da se razume u materiju, nema potrebe za dodatnim predavanjima kako se "hvata" IP. Hvala na razumevanju.

Sup. Mod.

bojan1981 28.01.2017 03:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Balucko (Poruka 65480)
Cestitamooooo i hvala na detaljnom opisu!!! :)

Jedno pitanje samo-da li su vam trazili (ili ste uopste nosili) bilo kakav prevod dokumenata na engleskom?

Nikakav prevod. Ako mi verujes vise ne znam sta su nam uzeli, a sta vratili.

bokiit 28.01.2017 14:43

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SEEUSAIC (Poruka 65496)
OP je vec objasnio da se razume u materiju, nema potrebe za dodatnim predavanjima kako se "hvata" IP. Hvala na razumevanju.

Sup. Mod.

Izvinjavam se ako sam prekrsio neko pravilo foruma za koje nisam znao da postoji. Nisam siguran sta sam pogresno uradio, samo sam zeleo da predstavim moje zaprepascenje koliko su daleko spremni da idu vezano za provere i da sa forumasima podelim svoje zapazanje koliko su spremni da duboko ulaze u sve to. Sve u svemu u koliko postoji opcija "delete post" rado bih je iskoristio.
Jos jednom cestitke i Bojanu i svima koji su zeleni :papa:

SEEUSAIC 28.01.2017 20:29

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bokiit (Poruka 65502)
Izvinjavam se ako sam prekrsio neko pravilo foruma za koje nisam znao da postoji. Nisam siguran sta sam pogresno uradio, samo sam zeleo da predstavim moje zaprepascenje koliko su daleko spremni da idu vezano za provere i da sa forumasima podelim svoje zapazanje koliko su spremni da duboko ulaze u sve to. Sve u svemu u koliko postoji opcija "delete post" rado bih je iskoristio.
Jos jednom cestitke i Bojanu i svima koji su zeleni :papa:

Nije problem, samo se krenulo u sire objasnjavanje koje bi odlutalo od osnovne teme. Konverzacije oko IP adrese slobodno nastavite u "Vasa strana". Hvala.

Sup. Mod.

MDM 28.01.2017 20:41

Pozdrav forumasi,

Ima li neko informaciju da li bi novonastala situacija predsednika Trampa oko poostravanja rezima ulaska u USA mogla da ima uticaja na Green Card tj.DV 2017 (mislim na ljude koji su izvuceni i cekaju poziv na intervju)?

BetterFuture 28.01.2017 22:53

Citat:

Prvobitno poslao korisnik MDM (Poruka 65504)
Pozdrav forumasi,

Ima li neko informaciju da li bi novonastala situacija predsednika Trampa oko poostravanja rezima ulaska u USA mogla da ima uticaja na Green Card tj.DV 2017 (mislim na ljude koji su izvuceni i cekaju poziv na intervju)?

Mislim da na to pitanje sada niko ne moze da da tacan a ujedno i jednostavan odgovor. Moze da utice a i ne mora. Njihova lutrija, njhova pravila, zar ne? Mozda lutrija bude kolateralna steta i bude suspendovana na neko vreme.... A mozda sve ovo nece imati uticaja na nju. Google se usprotivio ovakvim restrikcijama sa obrazlozenjem da ce se pojaviti manjak potrebnim strucnjaka. Videcemo kako ce ova "sugestija" Googla i ostalih vodecih kompanija (ukoliko ih bude) uticati na, po mom misljenju, vise marketinski impulsivnog, predsednika Trampa. Srecno nam svima bilo!

dimko 30.01.2017 00:18

Želim da pitam, ja imam u ambasadu na 21:02 intervju, na koj SAJT može se naći sve potrebne dokumente. Takođe, ako neko može da mi pomogne objasniti ovaj deo pasoš (Unexpired passport valid for six months beyond your intended date of entry to the United States and a photocopy of the biographic page (where your name and photo are located). Moj pasoš važi do 02/23/2018. da li je potrebno da se izvadi novi pasoš, jer ako dobijem vizu za USA ce idem u avgustu / septembru 2017. Prema ovom tekstu na engleskom jeziku za ulazak u Ameriku mora da važi 6 meseci od dana određenog za ulazak u SAD. moze neko da mi objasniti bolje, hvala

Balucko 30.01.2017 10:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dimko (Poruka 65514)
Želim da pitam, ja imam u ambasadu na 21:02 intervju, na koj SAJT može se naći sve potrebne dokumente. Takođe, ako neko može da mi pomogne objasniti ovaj deo pasoš (Unexpired passport valid for six months beyond your intended date of entry to the United States and a photocopy of the biographic page (where your name and photo are located). Moj pasoš važi do 02/23/2018. da li je potrebno da se izvadi novi pasoš, jer ako dobijem vizu za USA ce idem u avgustu / septembru 2017. Prema ovom tekstu na engleskom jeziku za ulazak u Ameriku mora da važi 6 meseci od dana određenog za ulazak u SAD. moze neko da mi objasniti bolje, hvala

Za takvo pitanje (moj iskren savet) je najbolje da pozoves ambasadu ili im posaljes mejl.

BetterFuture 30.01.2017 12:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dimko (Poruka 65514)

Potrebna dokumenta mozete pronaci na zvanicnoj stranici ovde. Na kraju strane postoji padajuci meni da izaberete grad za dodatne informacije. U svakom slucaju procitajte temu Makedonija: Intervju

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 09:07.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.