ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Interviews DV 2016 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1628)

Stojne 25.01.2016 21:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik kirilnik (Poruka 59433)
Zdravo.Me interesira dali e moralno da se nosi diploma od fakultet,onaa sto e za na zid :) Jas mojata ne sum ja zemal,imam samo uverenie so ocenki.Pozdrav

Hvala Niki524, hvala Tikica, puno sreche i vama! :naughty:

Kirilnik, zadolzitelni se svidetelstvata za zavrsheno sredno obrazovanie, a diploma e ubavo ako ja imas,no ne e zadolzitelna. Sega koga bevme na intervju,sluzbenikot koj ni pomaga vo podreduvanje na dokumentite mi gi pobara svidetelstvata i diploma za zavrsheno sredno obrazovanie, a koga go prashav Dali da mu ja dadam i diplomata od univerzitet, mi reche deka nema potreba, osven ako na shalter ne mi ja pobara konzulot... :)

Gromacha 25.01.2016 22:33

Stigao mail sa datumom interviewa :1081: . 01. 03. 2016 u Zg. e tak sad nastaje :woohoo: .

dmihalj 25.01.2016 22:58

Ooooo yeah, stigao i meni mail za 10. mart u 8:30 u Beogradu :bravo:... Srecno svima!

dmihalj 25.01.2016 23:07

I da jedno pitanje, zasto u obavestenju stoji da se troskovi (za sve aplikante) moraju platiti pre intervjua za vizu, kad sam procitao na forumu da su ljudi placali troskove u samoj ambasadi...

Gromacha 25.01.2016 23:13

Pa i placas prije intervjua na sam dan intervjua u ambasadi. Predas dokumente, platis fee, pa cekas i onda imas intervju i naravno, onda pozelenis :==D:

Tikica 26.01.2016 00:20

Eto konačno i mailovi, sad polako dokument po dokument, pa da nam pišete u martu radosne vesti :==D:
Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zokica76 (Poruka 59435)
Cao svima!
Da li je mozda neko ciji je CN19XXX dobio mail o zakazanom intervju u Ambasadi?
I moj CN je 19xxx a jos uvek ne dobijam nista. Pozzz svima!!!

Zokica76 presek je bio 19100 za februar, pa 20800 za mart. U zavisnosti od broja, datuma slanja DS260 i ljudi koji sa nižim brojevima nisu stigli na red, dodeljuje se datum intervjua. Nekada se čeka i po nekoliko preseka.
Meni se čini da ćeš ti sigurno dobiti mail u ovom preseku. Proveri mail ili odi na stranicu gde ti je stajalo obaveštenje da si izvučena i vidi šta ti piše.

Takođe, izašli su u januaru CEAC podaci, a to znači da sada možete da napravite brzi upit u bazu svih izvučenih i dobićete povratni status.
Link je https://ceac.state.gov/CEACStatTrack...KjMWCuebHqOw==
Birate IMIGRANT VISA (IV) i upisujete broj bez nula (za npr. 2016EU00019122 pišete 2016EU19122).

Ako dobijete status In Transit znači da je vaš slučaj prosledjen ambasadi i da dobijate datum intervjua. Status at NVC znači da nije jos uvek prosledjen, ali može biti u toku narednih dana.
Malo sam se igrala sa tom bazom pa ću uskoro sa vama podeliti neke statističke zanimljivosti za ovu godinu, a koje se naravno tiču našeg regiona.:obrva:

dmihalj 26.01.2016 00:38

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Gromacha (Poruka 59444)
Pa i placas prije intervjua na sam dan intervjua u ambasadi. Predas dokumente, platis fee, pa cekas i onda imas intervju i naravno, onda pozelenis :==D:

Pa da, tako sam i ja mislio citajuci ovde iskustva drugih, ali me je malo zbunila recenica "The Diversity Lottery Fee for each applicant and each member of the family must be paid in full before the visa interview" ... Nekako mi vise zvuci kao da mora da se unapred plati, kao st je to slucaj za druge vize, npr. B1/B2 ili H1 posto imam obe fee sam placao uvek pre dolaska u ambasadu, preko banke Inteze, pa me je zato zbunila ova recenica, a znam da sam citao da su ljudi placali u ambasadi...

dmihalj 26.01.2016 00:47

Jos jedna stvar... Posto citajuci forum nisam primetio slicno iskustvo, da li je bilo situacija da neko ko je vec neko vreme u USA i dolazi u Srbiju na intervju, konkretno ja sam od oktobra u USA na H1B i sad me zanima da li bih odavde trebao da vadim neku vrstu potvrde iz policije i suda da nisam krivicno gonjen ili mi to nije potrebno, tj na neki nacin oni t mogu da potvrde... I drugo pitanje se tice nacina placanja, tj da li primaju kartice (kreditne? debitne?) i ako da da li mogu strane npr. iz USA. Ili moze da se plati u keshu stranom valutom, tj US dolarima? (Ovo drugo pitanje nisam siguran da li je neko vec postavio, ali nisam uspeo da pronadjem...) Hvala!

mikiSA 26.01.2016 01:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dmihalj (Poruka 59447)
Jos jedna stvar... Posto citajuci forum nisam primetio slicno iskustvo, da li je bilo situacija da neko ko je vec neko vreme u USA i dolazi u Srbiju na intervju, konkretno ja sam od oktobra u USA na H1B i sad me zanima da li bih odavde trebao da vadim neku vrstu potvrde iz policije i suda da nisam krivicno gonjen ili mi to nije potrebno, tj na neki nacin oni t mogu da potvrde... I drugo pitanje se tice nacina placanja, tj da li primaju kartice (kreditne? debitne?) i ako da da li mogu strane npr. iz USA. Ili moze da se plati u keshu stranom valutom, tj US dolarima? (Ovo drugo pitanje nisam siguran da li je neko vec postavio, ali nisam uspeo da pronadjem...) Hvala!

Ne treba ti nista iz US, oni ce to vec provjeriti (mislim na policiju, sud),
mozes platiti fee i sa kreditnom karticom (ja sam platila tako), a moze i sa cash $$$, svejedno je.

SanjaM 26.01.2016 01:06

Veceras je i nama stigao mejl (22.03./Beograd)!!! Krece euforija! Juuupiiii!!!:woohoo:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 20:21.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.