ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

coda81 19.04.2014 21:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik RBSMC (Poruka 45031)
Da u pravu si. Nema veze onda. Pošto nama nisu tražili neće ni tebi :)

Hvala ljudi malo su me smirila vasa iskustva valjda nisam te serce pa da meni to traze ili me zbog toga odbiju!:udri:

coda81 19.04.2014 21:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik noki (Poruka 45032)
Ma ko sto sam rekla, nisu ga uopste ni pogledali. Cak evo vama ovde na forumu je poznato da u Makedoniji,u Americkoj Ambasadi traze i Garantno Pismo-moje nije bilo celosno.Ja nisam znala dali ce mi trebati ili ne,u poslednji momenat sam potrazila sestri,tako da mi ona pustila samo garantno pismo,bez propratnih obrazaca za uradjene takse.I u ambasadi kad su ga videli oni mi kazu zasto ti garantno pismo nije celosno.Ja im ljubazno odgovorim kako sam na zvanicnom sajtu citala sta je sve potrebno i nigde nisam ni srela da je garantno pismo potrebno,ali eto pitala sestru da mi za svaki slucaj posalje,i da ako je to problem mogu naknadno da im ga dostavim.Oni i za to nisu napravili problem rekli su da nije potrebno i dali nam vize.

Ti fino skupi sve ostale papire,znam da ti nece praviti problem za to pismo.Srecno.

Hvala noki puno bas si me obradovala pisem sta sam uradio mada mi je intervju tek u Junu ali nema veze pisem u svakom slucaju!!!!

mytweety.com 22.04.2014 08:48

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zana (Poruka 44969)
Kakav Affidavit of Support? Super je immi forum, ali brale mani da sakupljas iskustva Afrikanaca i ne znam koga :grin: Citaj iskustva nasih ljudi (za Ambasadu kojoj pripadas) i sve ce da bude ok. Sve sto si naveo u postu - diploma, novac, iskustva sa intervjua - su objasnjena mali milion puta, pretrazi malo. U Makedoniji se trazi AoS, u Srbiji ne. Da znas da se tripujes :)

Zana, molim te reci mi gde pise da u Makedoniji traze AoS i jesi li sigurna? pozz

Zana 22.04.2014 15:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mytweety.com (Poruka 45052)
Zana, molim te reci mi gde pise da u Makedoniji traze AoS i jesi li sigurna? pozz

Iskreno da ti kazem - nisam sigurna. Tako su rekli clanovi ovde na Forumu, mozda sam ranije i procitala negde, ne mogu sad bas da se setim (toliko razlicitih uputstava, pomesa se sve vremenom). Sad sam pogledala makedonsku ambasadu i njihovo uputstvo za pripremu dokumenata, ali ne znam da li je obavezno ili opciono ako nemas dovoljno ustedjenog novca za ovamo. Mozda tako pise i na drugim stranama Ambasada, nisam sigurna (pogledacu danas) - najbolje je da o ovome posavetuje neko ko je u skorije vreme imao intervju u Skoplju.

coda81 23.04.2014 12:38

Interesuje me iskustvo dobitnika green card koji su imali intervju u ambasadi u Beogradu koliko su cekali na pasos sa vizom nakon intervjua?

IgorMAD 23.04.2014 22:23

Pasos sa vizom se uglavnom dobija dan posle intervjua.

coda81 24.04.2014 11:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik IgorMAD (Poruka 45083)
Pasos sa vizom se uglavnom dobija dan posle intervjua.

Hvala Igore na odgovoru veliki pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mikagrubinen 24.04.2014 14:01

Pozdrav svima. Ovo je moj prvi post. :-)

Devojka mi je izvučena za DV 2014. U međuvremenu smo se venčali. Sad čekamo da nam ponovo zakažu intervju u ambasadi koji je prvobitno bio zakazan za 05. april 2014, a koji smo tražili da odložimo zbog svadbe (pošto smo restoran i venčanje zakazali pre nego je zakazan intervju). Poslali smo mail ambasadi sa skeniranim Venčanim listom (Marriage Certificate). Zvaćemo ambasadu posle 1. Maja da vidimo za koji datum nam je zakazan intervju.

Čitajući forum smo saznali većinu stvari tj. da je, pošto je uzela moje prezime, potrebno da promeni dokumenta (pasoš i LK). Ne znam da li je potrebno da pošaljemo mail u kome ćemo i o toj promeni posebno da ih obavestimo, iako smo već poslali Venčani list?

Evo jedan info... Sad sam bio u MUP-u i taksa za izdavanje Izvoda iz Kaznene evidencije se plaća 760 din.

Iako nismo još ni prošli intervju u glavama nam je haos od razmišljanja gde ići, kako će sve proći i slične misli, koje verujem da ste svi imali. :-)

Toliko za sada. Pišem kad bude nekih novih informacija ili pitanja.

johnny_nyc 24.04.2014 20:48

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikagrubinen (Poruka 45086)
Pozdrav svima. Ovo je moj prvi post. :-)

Devojka mi je izvučena za DV 2014. U međuvremenu smo se venčali. Sad čekamo da nam ponovo zakažu intervju u ambasadi koji je prvobitno bio zakazan za 05. april 2014, a koji smo tražili da odložimo zbog svadbe (pošto smo restoran i venčanje zakazali pre nego je zakazan intervju). Poslali smo mail ambasadi sa skeniranim Venčanim listom (Marriage Certificate). Zvaćemo ambasadu posle 1. Maja da vidimo za koji datum nam je zakazan intervju.

Čitajući forum smo saznali većinu stvari tj. da je, pošto je uzela moje prezime, potrebno da promeni dokumenta (pasoš i LK). Ne znam da li je potrebno da pošaljemo mail u kome ćemo i o toj promeni posebno da ih obavestimo, iako smo već poslali Venčani list?

Evo jedan info... Sad sam bio u MUP-u i taksa za izdavanje Izvoda iz Kaznene evidencije se plaća 760 din.

Iako nismo još ni prošli intervju u glavama nam je haos od razmišljanja gde ići, kako će sve proći i slične misli, koje verujem da ste svi imali. :-)

Toliko za sada. Pišem kad bude nekih novih informacija ili pitanja.

ne znam kako je u beogradu ali nama su u zagrebu tražili da im poštom pošaljemo uz vjenčani list i kopije putovnica od nas oboje (nove koje smo napravili) te updatene obrasce ds 230 za oboje, nazovi pa provjeri čisto da ne bi bilo nismo znali.

mikagrubinen 25.04.2014 08:20

Hvala johnny_nyc, zvacemo da proverimo sve pa javljam šta su rekli.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 12:56.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.