- -
Dv-2019
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1879)
Andrew Wiggins |
18.05.2018 11:09 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Macca
(Poruka 72243)
Nadam se da mi necete zamjeriti sto cu napisati jer nisam igrac lutrije, ali mi zanimljivo citati.
Ja se divim svima koji bas dugo igraju i nadaju se.
Razumijem zelju za odlaskom iz ovih krajeva, ali toliko je jos nacina za otici.
Mora li to biti iskljucivo USA?
Vidim, mnogi napisu, opet cemo u oktobru...ono...doci ce oktobar brzo, zatim maj, i sve tako ukrug.
Do kada?
Za tih 6 mjeseci ili godinu, bolje usmjeriti odlazak na druge zemlje a lutriju igrati usput.
Vrijeme brzo prolazi kao i zivot, smatram da se treba okrenuti drugim mogucnostima odlaska.
Ovo igranje je bas cista (ne)sreca, kao da dobijes na lotu.
|
Dajte primer kako otici i srediti papire za Evropu legalno. Meni nije jasno kako ljudi idu osim ako nije na studiranje ili su strucnjaci/naucnici u svojim oblastima pa su trazena roba i lako dobijaju radne dozvole. Ne racunamo ilegalce.
Voleo bi da znam al niko ne kaze kako, samo se pojave ovde i kazu "ja sam sredio i odavno smo tu i tu i dobro nam je".
Voleo bi da znam, jer i meni godine prolaze, nisam strucnjak vec obican lik koji bi da ode negde i radi al ne vidi nacin.
@pelcer224
Sirenje interneta je odavno pocelo tako da je uvek bilo da se prijavljuje kurte i murte. Rekao bih da je broj prijavljenih zadnjih godina ne fluktuira mnogo
|
svetlana33 |
18.05.2018 11:10 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Lucky2019
(Poruka 72206)
4) Sto se tice stranice gde se popunjavaju stvari vezane za posao. Izabrao sam da sam Student, a traze da se izabere ono sto bismo radili tamo gde odemo. Ja iskreno jos uvek ne znam sta bih radio, ali sam izabrao Computer Science. Da li to sme tako ili ne sme? Moguce da cu ako odem raditi instalaciju interneta i televizije za pocetak pa ne znam sta da izaberem od ponudjenih, video sam da ima i opcije Other.
Za sad je to sve, ako me jos nesto bude bunilo, pitacu vas ovde. Hvala vam puno i zelim svima da dobiju ono što žele, a to je verovatno ono zbog čega smo svi ovde. :beer:
|
Nisam još proučavala taj deo procesa, ali da pokušam pomoći..
Budući da ste student, i to je trenutno vaše zanimanje..(pretpostavljam da ste još i u srećnim "studentskim " godinama :suure:), onda ne morate da se zamajavate uopšte kojim poslom treba da se bavite u USA, pa tako uslovno, vi možete da stavite da se jednog dana želite baviti i fizikom ...to je nevažno jer vi još stižete tamo nastaviti ili započeti studije. Kad bi to npr. bio netko od forumaša u svojim izrazito kasnijim godinama, možda, bi predstavljalo lapsus reči da postavljanje satelitske/TV ili hardwarsko sastavljanje i umrežavanje kompjutera spada pod "computur sicience". Ovako ipak može da se uzme da ćete nastaviti studije u tom smeru, ili naprosto možete izabrati "other" baš zato što vam je put široko otvoren...srećno :)
|
svetlana33 |
18.05.2018 11:24 |
Citat:
(Poruka 72243)
Nadam se da mi necete zamjeriti sto cu napisati jer nisam igrac lutrije, ali mi zanimljivo citati.
Ja se divim svima koji bas dugo igraju i nadaju se.
Razumijem zelju za odlaskom iz ovih krajeva, ali toliko je jos nacina za otici.
Mora li to biti iskljucivo USA?
Vidim, mnogi napisu, opet cemo u oktobru...ono...doci ce oktobar brzo, zatim maj, i sve tako ukrug.
Do kada?
Za tih 6 mjeseci ili godinu, bolje usmjeriti odlazak na druge zemlje a lutriju igrati usput.
Vrijeme brzo prolazi kao i zivot, smatram da se treba okrenuti drugim mogucnostima odlaska.
Ovo igranje je bas cista (ne)sreca, kao da dobijes na lotu.
|
Macca nema tko da vam zameri na vašem mišljenju koje je uvek vredno podele na forumu (nažalost ovde nekima to zna pasti napamet , ali ne damo se :suure:)
Tako je- u pravu ste, samo da znate da većina građana igra upravo ovako kako vi predlažete..i samo takvi mogu da imaju i beneficije..Kao što vidite sreća je takva kakva je, pa uglavnom nagradi sasvim nove igrače, koji kao što smo videli nemaju blagog pojma zasad ni kako ni šta, dakle igrali su sasvim "onako".:beer:
međutim neka forumaše to ne zavara, pa da se nadaju uvek kako i priličan broj igrača na kraju odustaje..:nene: kada nekoga sreća tako pogleda, on će uzeti tu GC tek toliko- pa makar da ode do NYC jedan put, jer mnogi ovde namaju šansu isposlovati niti turističku vizu za USA. Niti itko to može da mu zameri.. To mnogi ovde zaboravljaju, jer su neki sami imali priliku ulaska i kraćeg ili duljeg boravka u SAD. Stoga možemo zaboraviti "odustanke" , oni su izuzetno retki jer svima nama je stalo bar prošetati LA, NYC,itd ..a živeti..?? pih.. tko to zna kako bi se kome okrenula sudbina..
|
svetlana33 |
18.05.2018 11:54 |
[quote=Andrew Wiggins;72244]Dajte primer kako otici i srediti papire za Evropu legalno. Meni nije jasno kako ljudi idu osim ako nije na studiranje ili su strucnjaci/naucnici u svojim oblastima pa su trazena roba i lako dobijaju radne dozvole. Ne racunamo ilegalce.
Voleo bi da znam al niko ne kaze kako, samo se pojave ovde i kazu "ja sam sredio i odavno smo tu i tu i dobro nam je".
Voleo bi da znam, jer i meni godine prolaze, nisam strucnjak vec obican lik koji bi da ode negde i radi al ne vidi nacin.[QUOTE
Macca@ je pretpostavljam iz EU ili bar ima pasoš..
Inače najteže je upravo opštem smeru sss iz ex yu (izuzev slo i hr) kao i onima koji su pokušali da studiraju, pa ulupali godine ili studirali sve osim "rocket science"- pa opet ulupali godine...:)
Znači ovi ostali zašto vam ne pišu??
razmislite..osim hiper stručnjaka...reč je o KV ili NKV radnicima(odnosno SSS koji radi takve poslove) koji su otišli kod nekog "lege" u Njemačku itd....potreba za najnižim radničkim kadrom kao npr polagačima cevi na +40 u slo i hr, i celoj EU.., sada u sezoni je verovatno velika, moj kolega ostišao pre sedmicu u Višnjan...rekao je da je dobio posao preko te veće firme za stalno, verovatno kroz godine ili zbog boljih velikih firmi takvi se radnici kroz vreme snađu i steknu na kraju i državljanstvo, što je pre svega "iznutra" lakše, možda i npr ženidbom -a neki koji su bili pametniji verovatno isposluju i dodatane edukacije, poslovođa garantuje ..npr licence za vozače velikih kamiona koji su uvek u deficitu itd..možda je greška što smo bili samo studenti koji su verovali u bolje sutra ...oni koji još imaju živaca trebalo bi da gledaju takve poslove po eu i ganjat veze po forumima..ali sve je to teži put naravno
|
@Andrew
Ajmo svi bez persiranja, na forumu smo.:grin:
Evo, reci cu ti jedan od laksih nacina.
BiH je po svemu slicna Srbija, sto bi rekli, ne znas dje je gore.
Ovdje najvise odlaze medicinari.
I oni sa dugogodisnjim radnim iskustvom, i djeca, cak se inzinjeri prekvalificiraju i polazu razliku predmeta iz srednje, da odu.
Poznanica dr, radi u toj komisiji i nema koju SSS i VSS nije bila.
Znaci, Njemacka vecinom.
Ne znam ikog da se vratio.
Postoji zenidba/udaja takodjer.
Ja nisam od onih koji su otisli, (a htjela sam), otisao mi je mladji sin.
Pitala sam ga da se prijavi za lutriju, htio je ali se predomislio.
Rekao mi je da nema potrebe za Amerikom jer ima hr putovnicu.
I mozda bi on i bio izvucen jer sreca zna bit cudna, a pitanje bi li i otisao, zato nismo ni ofrlje htjeli da ga prijavimo, zasto da nekom zauzima mjesto.
Pisala sam vec, prilikom mog boravka u USA, cula sam kako su ljudi na razne nacine ostajali.
@Svetlana
Drago mi je da me razumijes, nije mi namjera nikome dosipati sol na ranu niti pametovati.
Ja sam voljela da svi koji igraju, budu izvuceni.
Meni je samo zacudilo kako neki ne gube nadu sve ove godine, a one neumorno lete.
Edit
Ja zivim u BiH, rodjena sam u Hr, majka mi je odande.
Da, djeca i ja imamo hr putovnice, muz bosanski.
|
svetlana33 |
18.05.2018 12:13 |
Citat:
(Poruka 72248)
@Andrew
Ajmo svi bez persiranja, na forumu smo.:grin:
Evo, reci cu ti jedan od laksih nacina.
BiH je po svemu slicna Srbija, sto bi rekli, ne znas dje je gore.
Ovdje najvise odlaze medicinari.
I oni sa dugogodisnjim radnim iskustvom, i djeca, cak se inzinjeri prekvalificiraju i polazu razliku predmeta iz srednje, da odu.
Poznanica dr, radi u toj komisiji i nema koju SSS i VSS nije bila.
Znaci, Njemacka vecinom.
Ne znam ikog da se vratio.
Postoji zenidba/udaja takodjer.
Ja nisam od onih koji su otisli, (a htjela sam), otisao mi je mladji sin.
Pitala sam ga da se prijavi za lutriju, htio je ali se predomislio.
Rekao mi je da nema potrebe za Amerikom jer ima hr putovnicu.
I mozda bi on i bio izvucen jer sreca zna bit cudna, a pitanje bi li i otisao, zato nismo ni ofrlje htjeli da ga prijavimo, zasto da nekom zauzima mjesto.
Pisala sam vec, prilikom mog boravka u USA, cula sam kako su ljudi na razne nacine ostajali.
@Svetlana
Drago mi je da me razumijes, nije mi namjera nikome dosipati sol na ranu niti pametovati.
Ja sam voljela da svi koji igraju, budu izvuceni.
Meni je samo zacudilo kako neki ne gube nadu sve ove godine, a one neumorno lete.
Edit
Ja zivim u BiH, rodjena sam u Hr, majka mi je odande.
Da, djeca i ja imamo hr putovnice, muz bosanski.
|
Dapače drago mi je da si se oglasila , volela bih s vremena na vreme i više "free minde flowa-a" na ovom forumu jer je postajao nadasve rigorozan i suhoparan:inlove:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Andrew Wiggins
(Poruka 72244)
Dajte primer kako otici i srediti papire za Evropu legalno. Meni nije jasno kako ljudi idu osim ako nije na studiranje ili su strucnjaci/naucnici u svojim oblastima pa su trazena roba i lako dobijaju radne dozvole. Ne racunamo ilegalce.
Voleo bi da znam, jer i meni godine prolaze, nisam strucnjak vec obican lik koji bi da ode negde i radi al ne vidi nacin.
@pelcer224
Sirenje interneta je odavno pocelo tako da je uvek bilo da se prijavljuje kurte i murte. Rekao bih da je broj prijavljenih zadnjih godina ne fluktuira mnogo
|
Tri najtrazenija zanimanja sa nasih prostora u Nemackoj koj su dostupna su ti da prekvalifikujes u varioca, vozaca ili negovatelja. To bi bili neki pocetni poslovi sa kojima bi se izvukao odavde i dobio vizu a posle odredjenog vremena nadjes nesto drugo i ko ima dovede porodicu. U narednih godinu dana umesto na forumu provedes uz ucenje jezika. Kad to zavrsis odes u Nemacku nadjes poslodavca i gazda ti da papire sa kojim odes u ambasadu. Niakd lakse nije bilo dobiti vizu. Naravno, za ovo treba volja i nesto novca. E sad, ti vidi jel ti bolje blejati na forumu godinu dana dzaba ili traziti druga resenja.
|
Andrew Wiggins |
18.05.2018 16:52 |
@Macca, svetlana33, mijan
Hvala na odgovorima. Otprilike sam tako i zamisljao situaciju
|
Marple29 |
18.05.2018 19:44 |
Nista ni ove godine. Ide treca prijava vec za par meseci.
:beer:
|
Kazete da vam stize na e-mail obavestenje o prijavi kada se prijavite na lutriju. Meni nikada nije nista stiglo na e-mail. Godinama has not been selected.
Ovaj put se prijavio pre 18og, nism znao da je ponisteno.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 12:56. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.